Είμαι ενθουσιασμένος !

Καλώς ήρθε!

Μμμμ…
μπορείς να αρρωστήσεις ξαφνικά? ‛η να πεταχτείς για φαγητό το μεσημέρι (σπίτι σου)?
Απατεωνιές… περνάνε από το μυαλό μας…

Υπομονή!

Μιχάλη, λόγω SDI είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα έχει κορυφαία ποιότητα στα dvd, αλλά χρειάζεσαι scaler που να έχει την αντίστοιχη είσοδο. Μόνο και μόνο η αναβάθμισε SDI θα του κόστισε ένα σκασμό λεφτά ειδικά αν την έκανε στην JVB στην Ολλανδία.

Το κορυφαία ποιότητα πως θα το προσδιόριζες Τάσο ;
Δλδ, ένα Toshiba hd-dvd που έχω ας πούμε, ρυθμισμένο από τον Καστρουνή για την Samsung μου, θα παίζει τελικά υποδεέστερα από ένα τέτοιο μηχάνημα με sdi + scaler ;

Οχι τα ίδια. Τα sdi ήταν κορυφαία μια φορά κι έναν καιρό επί εποχής dvd που απλά ΔΕΝ υπήρχαν players σοβαρά και η λύση ήταν να πάρεις αυθεντικό το σήμα από το transport. Τώρα με τα high definition players και hdmi και και και R.I.P. :goodnight:

Υ.Γ. Εννοείται ότι αν δεν έχεις scaler κάθεσαι στ' αυγά σου, μην πας και κάνεις καμιά τρέλα..

Last edited:
To Esoteric σπίτι και ο συνονόματος μακρυά του...

Τελικά τον διακατέχει μία ασύλληπτη ηρεμία!
Εγώ θα είχα δηλώσει άρρωστος και θα είχα ζητήσει αναρρωτική μίας εβδομάδας!

Άντε, καλοάκουστο! Περιμένουμε νέα αφού το ακούσεις! -bye-

Κατ' αρχήν Καλορίζικο & Καλές ακροάσεις και θεάσεις !!!!
Συγγνώμη για την "αμορφωσιά" μου :guitarist:, αλλά να κάνω μια αφελή ερώτηση: Απο dvd τι δισκάκια παίζει αυτό; Τα κλασσικά DVD video (720X576) ή HD DVD ή Blu-ray (1920X1080) ; Ή μήπως τα παίζει όλα ;

Απάντηση: Re: Είμαι ενθουσιασμένος !

Συγγνώμη για την "αμορφωσιά" μου :guitarist:, αλλά να κάνω μια αφελή ερώτηση: Απο dvd τι δισκάκια παίζει αυτό; Τα κλασσικά DVD video (720X576) ή HD DVD ή Blu-ray (1920X1080) ; Ή μήπως τα παίζει όλα ;
Παίζει μόνο dvd δισκάκια, όχι άλλου τύπου. -bye-

Τώρα τι να γράψω, τι να πρωτοπώ, πως να σχολιάσω....:BDGBGDB55:

Λοιπόν, ας δούμε λίγες φωτό από το άνοιγμα του πακέτου κ του μηχανήματος κ μετά οι εντυπώσεις.

Το κουτί όπως το παρέλαβα :
attachment.php

Ανοίγω το ένα κουτί κ μέσα ένα δεύτερο κουτί :
attachment.php

Φαίνεται ότι ο πωλητής ήταν "ψείρας", όπως εγώ, τα έχει όλα όπως τα πρωτοάγορασε :
attachment.php

Το 'θηρίο' μόλις βγήκε κ είναι στο πάτωμα :
attachment.php

Συνεχίζουμε με το χειριστήριο, το εγχειρίδιο κ ένα σακουλάκι με τρία καινούργια πατάκια για τα "πόδια" του, όπως επίσης κ ένα σιδερένιο σταυροκατσάβιδο για να ξεβιδώνουμε το χειριστήριο για τις μπαταρίες. Σημείωση, ότι πιο βαρύ χειριστήριο δεν έχω ξαναπιάσει στα χέρια μου, όλο μέταλλο, βάρος περίπου στο μισό κιλό, μπορεί κ παραπάνω :
attachment.php

Το μηχάνημα από μπροστά, πριν το ξεσκονίσω (είναι σε άριστη κατάσταση, λες κ το αγόρασα τώρα καινούργιο) :
attachment.php

Κ από την πίσω πλευρά, που διακρίνεται κ την θύρα SDI που πράγματι είχε κάνει αναβάθμιση (όλα καλά κ ωραία, όμως βλέπω ξαφνικά στην ψύκτρα πίσω στο πλάι αριστερά να είναι στραβή. Από το κουτί κ το χτύπημα, φαίνεται ότι κατά την μεταφορά έφαγε μια καλή... τι να κάνεις... όλα μέσα στο πρόγραμμα... δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί παραπάνω πάντως.) :
attachment.php

Attachments

• 05_front.jpg
    05_front.jpg
    283.1 KB · Views: 271
  • 06_back.jpg
    06_back.jpg
    271.5 KB · Views: 273
  • 07_rest.jpg
    07_rest.jpg
    169.7 KB · Views: 270
Καλές οι φωτό αλλά ας γράψω κ λίγα πράγματα...:a0210:

Καταρχήν, το μηχάνημα είναι απίστευτη κατασκευή, πραγματικά πάρα πολύ βαρύ, πιο βαρύ από τον τελικό μου τον Bryston, ενώ το ίδιο ισχύει κ για το χειριστήριο του. Το tray που κάθεται το δισκάκι είναι από πολύ χοντρό πλαστικό, ανοίγει ομαλά κ σχετικά αργά, ενώ όλα του πλήκτρα στην πρόσοψη είναι μεταλλικά.

Πίσω όλες οι θύρες είναι φυσικά επίχρυσες, μια τεράστια ψύκτρα στην μια πλευρά, ενώ στηρίζεται σε τρία πόδια, τα οποία μου έμοιαζαν στην αρχή σαν ξεβίδωτα...όμως διαβάζοντας το εγχειρίδιο, είδα ότι είναι έτσι η κατασκευή τους, με μια ακίδα στην μέση κ ένα 'πατάκι' από κάτω για να πατά, ας πούμε στην ακίδα κ όλα αυτά για μείωση των κραδασμών όπως γράφει το βιβλίο του.:guitarist:

Πάμε όμως στην ηχητική πλευρά του, αυτή που με ενδιαφέρει κ για την οποία το αγόρασα...ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ...:grinning-smiley-043

Λες κ το είχα ακούσει πριν το αγοράσω με το σύστημά μου κ ήξερα ότι θα 'δέσει' τόσο καλά. Αν κ στην αρχή παρατηρούσα ότι είχα μια τόνωση στα πρίμα, έπαιξα αρκετά κ έκανα πολλά πειράματα με το διακόπτη που έχει στην πρόσοψη κ αλλάζουν τα ψηφιακά του φίλτρα κ βρήκα καταρχήν, πιο μου αρέσει εμένα. Κατόπιν, έπαιξα λίγο με την κλίση στα ηχεία μου κ βρήκα την νέα θέση τους, για να παίξουν όλα μαζί έτσι όπως εμένα πάντα μου αρέσουν.

Τι μου έδωσε σε σχέση με το Arcam...;; Βασικά, είναι ένα υπεραναλυτικό κ 'μόνιτορ' μηχάνημα, κάτι που μπορεί να μην αρέσει σε όλους φυσικά. Ανάλογα με την επιλογή του φίλτρου, μπορεί να τονώσει τα πρίμα ή τα μπάσα ή να τα φέρει όλα κάπου στην μέση. Επίσης, φέρνει μπροστά στην σκηνή ας πούμε, πιο σωστά την εικόνα που θέλει να μας περάσει ο ηχολήπτης. Καλύτερη λοιπόν στερεοφωνική εικόνα, οι φωνές πιο αληθινές, ειδικά σε κάποια δισκάκια της Norah Jones, νόμιζα ότι τραγουδά η κοπέλα μπροστά μου!

Σε κάποια δισκάκια, καλής ηχογράφησης πάντα, φέρνει επίσης στα αυτιά μου κάποιους ήχους, κάποια σημεία που δεν είχα παρατηρήσει ότι υπήρχαν πριν.

Εκεί όμως που δίνει ρέστα, που λέμε κ λαϊκά, είναι όταν το υλικό είναι SACD, ένας από τους λόγους που το αγόρασα. :BDGBDGB53:

Το μηχάνημα με τέτοιο υλικό απλά 'κεντάει' ! Άκουσα κάποια κομμάτια από τα John Coltrane - A Love Supreme, John Coltrane - Blue Train, Dave Brubeck - Time Out, Chick Corea - Rendevouz in New York αλλα κ το περίφημο των Pink Floyd - The Dark Side of the Moon και το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν η εγγραφή είναι καλή τότε ο ήχος είναι ....αναλογικός ! Το ίδιο μπορεί κ κάνει όταν είναι καλή η εγγραφή κ σε cd δισκάκι, όχι όμως το ίδιο καλά. Πιθανότατα να είμαι κ ελαφρώς προκατειλημμένος, υπερβολικός κ ενθουσιασμένος, αλλά έτσι ακούγεται στα αυτιά μου κ τώρα που γράφω αυτό το κείμενο!

Αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι ότι αν το δισκάκι είναι μέτριας εγγραφής, τότε στο "πετά στα μούτρα", δλδ ακούς τα πάντα...θα μου πεις βέβαια, κακό είναι αυτό ; Κ ναι κ όχι...απλά θα πρέπει να ξανακούσω όλη την δισκοθήκη μου κ να βγάλω έξω τις κακές πια ηχογραφήσεις κ να αγοράσω remaster ή/και sacd δισκάκια.

Επίσης, θα αρχίσω να κοιτώ κ για καλώδιο interconnect balanced για να δω αν αλλάζει κάτι στον ήχο, σε σχέση με το rca που έχω, ένα Chord Chameleon.

Ένα είναι σίγουρο....θα έδινα κ άλλα χρήματα για να το αγοράσω ! Τα 1900 Ε που μου στοίχισε, μαζί με τα μεταφορικά, είναι λίγα για τον ήχο που μου δίνει ! :grinning-smiley-043

Σημειώνω ότι κ το Arcam ήταν ένα πολύ αξιόλογο μηχάνημα, αλλά με το Teac/Esoteric η διαφορά είναι μεγάλη, τόση για να δικαιολογεί τα χρήματα που τα χωρίζει.

Ας δούμε κ τι κάνει με τον διακόπτη μπροστά, που επιλέγεις τα ψηφιακά φίλτρα.

Καταρχήν, η επιλογή φίλτρου δεν γίνεται από το χειριστήριο, μόνο από την πρόσοψη του μηχανήματος, ενώ στα αγγλικά το εγχειρίδιο γράφει :

* RDOT : This is a digital filter using Fluency theory. The RDOT filter has a slow roll-off and natural extended audio characteristics and provides frequency multiplication.
* FIR : This FIR-type digital filter also provides frequency multiplication. It has a sharp roll-off and firmly-defined bass characteristics.
* RDOT + FIR : This combines the RDOT and FIR filters, allowing the best characteristics of each filter to be used.

Όταν παίζει δισκάκι SACD τα φίλτρα δεν επεμβαίνουν στο σήμα, ανάβει η λυχνία DSD στην πρόσοψη κ το σήμα φεύγει αυτούσιο προς τον ενισχυτή.

Τι κάνει τώρα το κάθε φίλτρο, ανάλογα με το δισκάκια :

CD (44.1khz)
RDOT : 705.6khz (16 φορές upsampling)
FIR : 352.8khz (8 φορές upsampling)
RDOT+FIR : 1411.2khz (RDOT 4 φορές upsampling + FIR 8 φορές upsampling)

DVD-Video (48khz)
RDOT : 768khz (16 φορές upsampling)
FIR : 384khz (8 φορές upsampling)
RDOT+FIR : 1536khz (RDOT 4 φορές upsampling + FIR 8 φορές upsampling)

DVD-Audio (96khz)
RDOT : 768khz (8 φορές upsampling)
FIR : 768khz (8 φορές upsampling)
RDOT+FIR : 1536khz (RDOT 2 φορές upsampling + FIR 8 φορές upsampling)

DVD-Audio (192khz)
RDOT : 768khz (4 φορές upsampling)
FIR : 1536khz (8 φορές upsampling)
RDOT+FIR : 1536khz (FIR 8 φορές upsampling)

Εγώ μέχρι στιγμής ακούω τα CD μου με την επιλογή FIR, ενώ το ίδιο φαίνεται να μου αρέσει κ στα SACD μου.:a0210:

Καλοακουστο.
Τελικα δηλαδη αξιζει και μια καλη πηγη.
Ειναι δυνατον χωρις καλο σημα στην πηγη να εχεις καλο ηχο;
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πολοι λενε οτι δεν χρειαζεται ακριβο cdplayer;
Eιναι δυνατον;

Σιγά-σιγά αρχίζω κ λέω στον εαυτό μου ότι, ότι πληρώνεις αγοράζεις...πιθανότατα από εδώ κ από εκεί να υπάρχουν κ ευκαιρίες, όμως σε αυτό το "άθλημα", ο κανόνας δεν αλλάζει...αποψή μου πάντα...