Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον STENTOR και τα άλλα παιδιά...

Πολλές ασφάλειες φοράει μέσα..
Δεν συμφέρει να βάλεις επώνυμες Hiend..🤣
Ναι πολλές και δεν συμφέρει να μπουν επώνυμες
(Χωρίς πλάκα)

Στο iec γιατί χρησιμοποιείς κλιπς;
(Κόβουν απόδοση αυτά)
Έτσι ήταν από το εργοστάσιο και η αλήθεια είναι ότι βολεύουν πολύ.

Και να κόβουν τι έγινε ;;;

Εδώ μιλάμε για τουλάχιστον 6 ασφάλειες όπου περνάει ρεύμα είτε "γενικό" , είτε σε "ειδικά" τμήματα όπως στην ξεχωριστή τροφοδοσία των XLR ή στα ρελέ προς τα ηχεία..

Οι κολλήσεις στο iec με μάραναν;; :LOL:

Δεν θα έλεγα ότι είναι εύκολη δουλειά οι κονέκτορες των XLR...

IMG_20260827_202547.jpg

IMG_20260827_203041.jpg

Η μικρή ποσότητα της πολύ γερής φλατζόκολλας θα βοηθήσει την στήριξη του βύσματος πάνω στην πλακέτα

IMG_20260827_203204.jpg

Έχω πάρει ήδη όλα τα μέτρα, έχω κάνει αρκετές δοκιμές μήπως ενοχλεί κάτι κλπ..

Μένει (αύριο) να μην κάνω καμιά μλκία και μπερδευτούν τα σήματα...

Τα xlr μπήκαν αλλά με αποστάτες στο σασί γιατί το βύσμα "έσπρωχνε" λίγο τον κονέντορα στην πλακέτα και δεν μου άρεσε καθόλου αυτό.
Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα γιατί το ενδιαφέρον στρέφεται αλλού...

IMG_20260828_170551.jpg

Με το πίσω πάνελ δεμένο κανονικά αλλά το μπροστά τελείως στον "αέρα" για να κάνω την 1η δοκιμή λειτουργίας

IMG_20260828_170639.jpg

Κανένα πρόβλημα, ο ενισχυτής ανταποκρίνεται άψογα στα συνεχή άναψε - σβήσε, στο κόψιμο από τον πίσω κεντρικό διακόπτη και στα απανωτά πατήματα του μπροστά πριν καν να προλάβει να ανάψει..

Οι ψύκτες πολύ γρήγορα πιάνουν μια "απαλή" θερμοκρασία, δυστυχώς δεν μπορώ να κλείσω το παράθυρο γιατί ο ενισχυτής το εμποδίζει.

Ήθελα να κλείσω το παράθυρο γιατί πήρα 2 ίδια θερμόμετρα για έλεγχο της θερμοκρασίας σε κάθε ψύκτρα.

Τώρα αυτή που είναι κοντά στο παράθυρο πάντα έχει χαμηλότερη θερμοκρασία.

IMG_20260828_171631.jpg

Δεν πειράζει, άλλωστε θα γίνουν οι ανάλογοι έλεγχοι όταν ο ενισχυτής μπει στο ρακ..

Έκανα και έλεγχο κατανάλωσης όπως μου ζήτησε ο dim dim..

Σε standby ο ενισχυτής τραβάει απειροελάχιστα αμπέρ

IMG_20260828_173028.jpg

Την ώρα που πατάω τον μπροστινό διακόπτη για να ανάψει χτυπάει από 1,1 μέχρι 1,6Α

Εδώ τον τσάκωσα στα 1,2Α

IMG_20260828_173057.jpg

Όταν μπει σε λειτουργία ξεκινάει από το 0,6 και σιγά σιγά ανεβαίνει..

IMG_20260828_173142.jpg

IMG_20260828_173159.jpg

IMG_20260828_173337.jpg

Βλέπω ότι σταθεροποιήθηκε στα 0,65Α

IMG_20260828_181606.jpg

Η θερμοκρασία της ψύκτρας κάτω από το παράθυρο είναι σταθερά 3 βαθμούς κάτω από την άλλη

IMG_20260828_181822.jpg

IMG_20260828_181831.jpg

Δυστυχώς με λυμένη πρόσοψη δεν μπορώ να βάλω τον ενισχυτή σε διαφορετική θέση.

Τώρα πρέπει να ξεκουραστώ για την νυχτερινή βάρδια στην δουλειά και από αύριο θα λύσω τις μονάδες ισχύος για να "ξαπλώσουν" και να μπορέσω να πάρω ρυθμίσεις..

See you soon... 🍻

Οκ, μη το ξεχάσω..
Να οι κονέκτορες με τα βύσματα στην εσωτερική μεριά

IMG_20260828_170907.jpg

Την έξω κάποια άλλη στιγμή γιατί τώρα έχει τοίχο πίσω και δεν μπορεί το κινητό..

Μη ρωτήσει κάποιος γιατί ο μπροστά πυκνωτής δείχνει τσαλακωμένος..

Μια ριπή αέρα από το κομπρεσέρ για να φύγουν σκόνη ή ότι άλλο μετά την δουλειά, πέταξε το λεπτό πλαστικό καπάκι του .

Φυσικά δεν μπαίνει πια αν δεν γίνουν όλα όπως έγιναν...

Οκ, μη το ξεχάσω..
Να οι κονέκτορες με τα βύσματα στην εσωτερική μεριά

View attachment 276299

Την έξω κάποια άλλη στιγμή γιατί τώρα έχει τοίχο πίσω και δεν μπορεί το κινητό..

Μη ρωτήσει κάποιος γιατί ο μπροστά πυκνωτής δείχνει τσαλακωμένος..

Μια ριπή αέρα από το κομπρεσέρ για να φύγουν σκόνη ή ότι άλλο μετά την δουλειά, πέταξε το λεπτό πλαστικό καπάκι του .

Φυσικά δεν μπαίνει πια αν δεν γίνουν όλα όπως έγιναν...
Εγώ θα σε ρωτήσω κάτι άλλο, γιατί έχεις κονεκτορες και δεν κολλάς κατ'ευθειαν τα καλώδια στην πλακέτα;
Για να μπορείς να τα αφαιρέσεις όλα εύκολα;

Ξέχασα να αναφέρω ότι οι ασφάλειες των 0,315Α δεν έπαθαν τίποτα, άρα κακώς έβαλαν τις 1Α ενώ η πλακέτα αναφέρει την χαμηλή τιμή.

Πραγματικά ότι είχε μπροστά του έβαλε ο εργατοτεχνίτης με τα σχιστά μάτια ;;

Μήπως ήταν γυναίκα ;; λέω τώρα.... :LOL:

• Haha
Reactions: Cicadelic Ranger
Εγώ θα σε ρωτήσω κάτι άλλο, γιατί έχεις κονεκτορες και δεν κολλάς κατ'ευθειαν τα καλώδια στην πλακέτα;
Για να μπορείς να τα αφαιρέσεις όλα εύκολα;

Ακριβώς για αυτό.

Αδύνατον να άφηνα τα καλώδια κολλητά όταν τα βύσματα μπαίνουν από έξω προς τα μέσα.. θα έπρεπε να άφηνα το μήκος των καλωδίων στα 20-30 εκατοστά για να μπορεί το πάνελ να απομακρυνθεί από το σασί.

Δεν στεναχωριέμαι για τυχόν απώλειες .. χάλι μαύρο ήταν το εργοστασιακό βύσμα, το ίδιο χάλι και χειρότερο το προηγούμενο που έσπασε κιόλας.

Neutrik, kimber TC και πολύ καλής ποιότητας κονέκτορας μάλλον καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα (φυσικά με πολύ καλής ποιότητας κόλληση)

Ξέχασα να αναφέρω ότι οι ασφάλειες των 0,315Α δεν έπαθαν τίποτα, άρα κακώς έβαλαν τις 1Α ενώ η πλακέτα αναφέρει την χαμηλή τιμή.

Πραγματικά ότι είχε μπροστά του έβαλε ο εργατοτεχνίτης με τα σχιστά μάτια ;;

Μήπως ήταν γυναίκα ;; λέω τώρα.... :LOL:
Μήπως έχει σχέση αν είναι Slow blow η ένδειξη και βάλανε κανονικές δηλ γρήγορες (F)?

Μήπως έχει σχέση αν είναι Slow blow η ένδειξη και βάλανε κανονικές δηλ γρήγορες (F)?

Όλες Τ είναι ( slow δηλαδή - Time Delay ;; )

Και Τ 0,315Α έβαλα

Δεν ξέρω γιατί έβαλαν ασφάλειες με τέτοια απόκλιση στα αμπέρ.. να ήταν στα 0,5 να πω οκ, μικρή διαφορά.. αλλά το 1Α είναι σοβαρό ρεύμα πια.

Με 1Α (και την κατάλληλη τάση) σκοτώνεται ο άνθρωπος αν έχει πρόβλημα καρδιάς , βηματοδότη κλπ...

Αν κάτι πήγαινε στραβά στην λειτουργία του ενισχυτή , μάλλον θα χαιρετούσαν εξαρτήματα πριν τις ασφάλειες...

Από την τιμή πάντως δείχνει να είναι σε κυκλώματα χαμηλής ισχύος π.χ. standby.
Χωρίς σχέδιο το ότι είναι κοντά σε κάτι
μπορεί να ξεγελάει..
Περίεργο που πάνω βρήκες 1Α slow

• Like
Reactions: vlad66
Όλες Τ είναι ( slow δηλαδή - Time Delay ;; )

Και Τ 0,315Α έβαλα

Δεν ξέρω γιατί έβαλαν ασφάλειες με τέτοια απόκλιση στα αμπέρ.. να ήταν στα 0,5 να πω οκ, μικρή διαφορά.. αλλά το 1Α είναι σοβαρό ρεύμα πια.

Με 1Α (και την κατάλληλη τάση) σκοτώνεται ο άνθρωπος αν έχει πρόβλημα καρδιάς , βηματοδότη κλπ...

Αν κάτι πήγαινε στραβά στην λειτουργία του ενισχυτή , μάλλον θα χαιρετούσαν εξαρτήματα πριν τις ασφάλειες...
Τα εξαρτήματα δύσκολα την γλυτώνουν αν γίνει στραβή διότι θα γίνει στο κύκλωμα μετά τις ασφάλειες
Στην ουσία οι ασφαλείς καλύπτουν την γραμμή τροφοδοσίας ώστε να μην συνεχίσει η τροφοδοσία του κυκλώματος σε περίπτωση βλάβης και καεί κάτι ποιο πίσω και σε εξτριμ καταστάσεις καραδοκεί η φωτιά αν δεν κάνει βέβαια και η πρώτη στο ρεύμα δικτύου

• Like
Από την τιμή πάντως δείχνει να είναι σε κυκλώματα χαμηλής ισχύος π.χ. standby.
Χωρίς σχέδιο το ότι είναι κοντά σε κάτι
μπορεί να ξεγελάει..
Περίεργο που πάνω βρήκες 1Α slow
Όταν θα τον συνδέσω να παίξει με XLR θα φανεί αν οι 0,315Α είναι μικρές ή όχι..

Το κύκλωμα του standby είναι μπροστά (πίσω από τα όργανα) .. έχει δική του ασφάλεια στα 0,2Α

Γενικά ο ενισχυτής έχει πολλές τοπικές τροφοδοσίες και το κύκλωμα του standby , τα όργανα, ο φωτισμός τους έχουν δικό τους Μ/Σ.

Αυτό που μου έκανε (μάλλον αρνητική) εντύπωση, είναι η μεγαλύτερη καθυστέρηση από το standby στο on σε σχέση με πριν.. θα περίμενα να συμβεί το αντίθετο.

Το κύκλωμα του standby είναι μπροστά (πίσω από τα όργανα) .. έχει δική του ασφάλεια στα 0,2Α

Γενικά ο ενισχυτής έχει πολλές τοπικές τροφοδοσίες και το κύκλωμα του standby , τα όργανα, ο φωτισμός τους έχουν δικό τους Μ/Σ.

Αυτό που μου έκανε (μάλλον αρνητική) εντύπωση, είναι η μεγαλύτερη καθυστέρηση από το standby στο on σε σχέση με πριν.. θα περίμενα να συμβεί το αντίθετο.
Καλό που έχει ξεχωριστά τροφοδοτικά και
δεν πίνουν από την κύρια τροφοδοσία..
Τώρα για την καθυστέρηση έχουν αλλάξει πυκνωτές κ.α.οποτε μπορεί να αλλάξει λίγο
(λέω τώρα..)
Όλα θα κριθούν στην απόδοση..
Εκτιμώ ότι θα έχει πιο γερά σώματα ..
Για να δούμε..

• Like

Πιθανών να έπαιζε ρόλο κάποιος πυκνωτής ο οποίος είχε αδειάσει από τα χρόνια και τώρα που μπήκαν νέοι και ωραίοι γύρισε στις εργοστασιακές του ρυθμισεις

• Like
Reactions: ihodemon