Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον STENTOR........

μιας και κάνω διάλειμμα από την συναρμολόγηση του αδερφού τελικού, ας δείξω την δουλειά στον μ/σ ..

IMG_20221006_145207[1].jpg

ρίξτε μια ματιά στις 4 πρώτες λαστιχένιες βάσεις εκεί προς την πρόσοψη.
το βάθος είναι αρκετά μεγάλο, με το ζόρι μπαίνει χέρι και για να μην φύγουν οι βάσεις από την σωστή τους θέση τις κόλλησα ελαφρά με μια λεπτή στρώση σιλικόνης.
μετά σήκωσα τον μ/σ και τον ακούμπησα πάνω τους.
θυμίζω ότι ο μ/σ είναι βιδωμένος σε ξεχωριστή βάση και στην επαφή τους υπάρχει ένα λεπτό butyl rubber.

ρίξτε μια ματιά στις επόμενες 4 φωτογραφίες για να δείτε την πίεση που ασκείται από τις βίδες στο λάστιχο.. όσες φαίνονται δλδ και αυτές αν φαίνονται...

IMG_20221006_161636[1].jpg

IMG_20221006_161644[1].jpg

IMG_20221006_161730[1].jpgIMG_20221006_161822[1].jpg

τα "σημάδια" στην βάση του μ/σ είναι γράσσο , γιατί το παξιμάδι έπεφτε από το καρυδάκι και μέσα στον στενό χώρο θα ήταν δύσκολο να το πιάσω και να το βάλω πάνω στην βίδα.

IMG_20221006_160422[1].jpg
το παξιμάδι είναι στην ουσία η "ασφάλεια" που κρατάει σταθερή την πίεση της βίδας στην σύσφιξη.
δεν υπήρχε ανάγκη για παξιμάδι ασφαλείας, γιατί κοντράρει πολύ δυνατά πάνω στην βάση, η οποία έχει το σπείρωμα που βιδώνει η βίδα

οι 8 βίδες που κρατάνε την βάση και τον μ/σ :

IMG_20221006_155532[1].jpg

IMG_20221006_155553[1].jpg

μου την σπάει που δεν είναι μαύρες, αλλά στην χώρα που ζούμε δεν είναι εύκολο να βρεις αυτό που θέλεις..
αφού ο Δαμίγος δεν έχει μαύρες δεν υπήρχε νόημα να ψάξω αλλού....

μου την σπάει που δεν είναι μαύρες, αλλά στην χώρα που ζούμε δεν είναι εύκολο να βρεις αυτό που θέλεις..
αφού ο Δαμίγος δεν έχει μαύρες δεν υπήρχε νόημα να ψάξω αλλου...
Αν δεν τις ειχες ηδη βαλει,θα σου προτεινα να ψαξεις στο Ρεππα,κοντα στην πλατεια Μοναστηρακιου.

Αν δεν τις ειχες ηδη βαλει,θα σου προτεινα να ψαξεις στο Ρεππα,κοντα στην πλατεια Μοναστηρακιου.
θα πάω για τον δικό μου γιατί είμαι μ@λ@κοπαράξενος.
ο φίλος χέστηκε για το χρώμα στις βίδες του δικού του... :ROFLMAO:

το ακούω το αδερφάκι αυτή την στιγμή σε χαμηλή ένταση με cd.
ένα των TEN YEARS AFTER είχε μέσα το player....

• Like
Reactions: STENTOR
εδώ δεν ξέρω αν πρόκειται για κινεζιά ή για "ελληνική λύση" ......
δεν ξέρω αν ανέφερα πιο πάνω ότι ο αδερφός 406 αγοράστηκε πριν 4-5 χρόνια μεταχειρισμένος και λίγο καιρό αργότερα πήγε για σέρβις σε γνωστό Αθηναϊκό μαγαζί

IMG_20221006_195742[1].jpg

εδώ κάτι που είχε κάνει κάποιος φίλος του 1ου ιδιοκτήτη για να βάλει hi-end ασφαλειοθήκες και ασφάλειες.
στο κεντρικό τροφοδοτικό αυτό..
δείχνω το σημείο με την μύτη του κατσαβιδιού:

IMG_20221006_132710[1].jpg

και μια καλύτερη..
η επισκευή έγινε από τον τεχνικό του σέρβις (ο οποίος μάλιστα είπε στον φίλο μου, -πως δεν πήρε φωτιά το μηχάνημα...)
εγώ φυσικά και δεν ακούμπησα τίποτα εκεί.

IMG_20221006_104844[1].jpg

• Like
Reactions: mparaxir
στο σέρβις που του έγινε είδα 10 πυκνωτές αλλαγμένους.
οι 4 μεγάλοι, οι 2 μικρούληδες CO4 αριστερά και C02 δεξιά,

IMG_20221006_133430[1].jpg

αυτοί οι 2 samsung,

IMG_20221006_133413[1].jpg

και αυτοί οι 2 που δεν μπόρεσα να τους δω καλύτερα

IMG_20221006_133424[1].jpg

αυτό που δεν μου άρεσε και το άλλαξα ήταν οι αγωγοί που συνδέουν τα rca με το τυπωμένο.
φυσικά δεν είναι του εργοστασίου, αλλά του σέρβις που του έγινε.

IMG_20221006_115206[1].jpg

ηλεκτρολογικό μονόκλωνο σύρμα είναι;;
για κάτι τέτοιο μοιάζει...

το άλλαξα με πολύκλωνο αγωγό kimber από το 4TC μου, γιατί δεν μπορούσα να το βλέπω.. μαζί και τα rca

IMG_20221006_115623[1].jpg

IMG_20221006_120059[1].jpg

αυτός ο τρόπος τελικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πλακέτα του advance για πρακτικούς / τεχνικούς λόγους εξαιτίας του βύσματος και οι αγωγοί κολλήθηκαν στην πλακέτα , περιμένοντας το rca σφιγμένο πια στο πάνελ

IMG_20221006_121012[1].jpg

τα δικά μου rca είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας κατασκευής ,-περιμένουν το πάνελ να έρθει κοντά τους κολλημένα φυσικά στους αγωγούς σαν να είναι τμήμα της πλακέτας.
όταν έψαξα το πρωί για κάτι ανάλογο και είπα στον φίλο τις τιμές που μου είπαν, .......................

• Like
Reactions: mparaxir
Η "εργοστασιακη" ασφαλεια στο iec, αλλαχθηκε με μια ασημενια Hifi-tuning.Διαφανεια,αναλυση,διαχωρισμος οργανων,λεπτομερεια,χαμηλο,δυναμισμος.Αυτα,με εγγραφες "του σχοινιου και του παλουκιου".Απ' οσο θυμαμαι,το δευτερο καλυτερο αποτελεσμα που εχω παρει με 50 ευρω.Το καλυτερο αποτελεσμα,περιπου στην ιδια τιμη, ειναι με πληρως μεταλλικα ποδαρακια της Symposium Acoustics σαν αυτα που ανατριχιαζουν η "ανατριχιαζουν" τον Bλαδιμηρο.Φανταζομαι οτι εννοει τον ηχο του μεταλλου πανω σε επιπλο και συσκευη.
Πριν αρκετο καιρο ενας φιλος μου εδωσε μια ασημενια hifi tuning 13A για χρηση σε Αγγλικο φις που χρησιμοποιουμε εδω. Δεν θυμαμαι τωρα αν τη δοκιμασα και πως μου φανηκε. Καπου πρεπει να την εχω , ισως τη δοκιμασω καποια στιγμη.

• Like
Reactions: STENTOR
Εγω αυριο το πρωί θα κατέβω μια ορφεα.
Να πάρω κανενα ιμάντα για το πλατο του πικαπ και λάστιχο ανάρτησης του μοτέρ και ενα λαδι για το πηγάδι.
Θα ρωτησω μπας και εχει εκείνος ασφαλεια για το iec βέβαια πρέπει να ξεσυνδεσω τον ενισχυτη να κοιταξω πίσω τι ασφάλεια φοράει και πως τα βαριέμαι αυτά ξεσυνδεση σύνδεση 🤣🤣🤣

Εγω αυριο το πρωί θα κατέβω μια ορφεα.
Να πάρω κανενα ιμάντα για το πλατο του πικαπ και λάστιχο ανάρτησης του μοτέρ και ενα λαδι για το πηγάδι.
Θα ρωτησω μπας και εχει εκείνος ασφαλεια για το iec βέβαια πρέπει να ξεσυνδεσω τον ενισχυτη να κοιταξω πίσω τι ασφάλεια φοράει και πως τα βαριέμαι αυτά ξεσυνδεση σύνδεση 🤣🤣🤣
σε τι τιμή το λάδι και σε τι ποσότητα;;

Πριν αρκετο καιρο ενας φιλος μου εδωσε μια ασημενια hifi tuning 13A για χρηση σε Αγγλικο φις που χρησιμοποιουμε εδω. Δεν θυμαμαι τωρα αν τη δοκιμασα και πως μου φανηκε. Καπου πρεπει να την εχω , ισως τη δοκιμασω καποια στιγμη.
Λοιπον, απλα και μονο για την περιεργεια........την βρηκα και την "ακουσα" στη θεση της ασφαλειας που ειχε το φις.
Θα μπορουσα να πω οτι δεν ακουσα καμια διαφορα, τοσο μικρη μου φανηκε..... Αλλα , αφου εκανα τον κοπο ειπα να ακουσω 2-3 γνωστα κοματια.
Τελικα "προτιμησα" αυτην που ειχε αρχικα το φις του καλωδιου μου και την εβαλα πισω.
Για το κοστος της hifi tuning (που απ'οτι ειδα) σημερα ανερχεται στα 40 περιπου ευρω , δεν θα σχολιασω. Εξ'αλλου δωρο ηταν.
Αυτα.

1.jpg

Last edited:
εγώ έβαλα αυτά στον προενισχυτή μου για την μόστρα.. είναι αλουμινίου και πραγματικά πανέμορφα.
αλλά εκεί που είναι ο προενισχυτής, ούτε που φαίνοντα...

IMG_20210623_234243[1].jpg

κάποτε τα έβλεπα όμως , όταν το μηχάνημα "καθόταν" πιο ψηλά...

IMG_20210624_120612[1].jpg

διαφορά στον ήχο;;;; καμία. :LOL: