Re: SONY TA-E9000ES
Δίκιο έχεις φίλε Motzar. Για τον στερεοφωνικό δικό μου τελικό (SANYO PLUS P-55) σε αγγλικό forum γραφεί κάποιος τα εξής:
===========
"Specs: Continuous power (at 8 ohms) (Normal) 100 watts x 2 (0.009% distortion)!! /(Strapped mono) 200 watts (0.03% distortion). Intermodulation distortion (60Hz:7kHz - 4:1) (Normal) 0.009% (100W output, 8 ohms) / (Strapped Mono) 0.03% (200W output, 8 ohms). Transient response: Slew rate (Normal) 150V/usec. Damping factor: (Normal) 60 (at 1kHz, 8 ohms) / (Strapped Mono) 0.7V/47 kohms. Frequency Response: (Normal) DC-100kHz (+0dB, -1dB) (1W output, 8 ohms)!! / (Strapped Mono) DC-100kHz (+0dB,-2dB. Signal to noise ratio: (Normal) 110dB!! You can put these specs up against a lot of the new amplifiers in the high fidelity arena and it will stand up quite nicely."
============
Για τον 5-κάναλο AV μου (ΑΜC 25100) δεν δίνουν ρυθμό ανόδου...
Δεν λέω ότι ο SONY είναι καλός ή κακός (δεν το ξέρω το μηχάνημα, αλλά από αυτά που λετε καταλαβαίνω ότι είναι πολύ καλός), ούτε είμαι και ειδικός στα ηλεκτρονικά. Απλά σκέφτομαι ότι ενώ στα ηχεία και στους τελικούς τα πράγματα έχουν αργό ρυθμό εξέλιξης, στους προενισχυτές (ίσως) η μεγάλη εφαρμογή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων θα πρέπει να αλλάζει τα πράγματα πιό γρήγορα. Δεν μιλάω για πολλά κανάλια αλλά για την ακρίβεια στην επεξεργασία του σήματος, ιδίως του ψηφιακού. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος γιατί ακούω από ανθρώπους που εμπιστεύομαι (μουσικούς) ότι οι λαμπάτοι ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΕΣ (όχι οι τελικοί) ακούγονται πολύ καλύτερα.
Πάντως εγώ, αν είχα τον συγκεκριμένο θα του πρόσθετα και ένα tuner γιατί δεν περνάω τον ήχο από HDMI (ούτε ο 916 έχει). Όμως υπάρχει πρόβλημα χώρου και χαμηλό WAF και σε κάθε νέο μηχάνημα που μπαίνει στο σαλόνι έχουμε δράματα... Αν είχα το χώρο θα ήμουνα περίεργος να τον δοκιμάσω και να δώ αν (εγώ) είμαι σε θέση να ακούσω διαφορές με τον Pioneer 916.
Aλήθεια Motzar, ποιός είναι ο ενισχυτής που έχεις στο Avatar σου;