Ενισχυτές και τρέχουσα τεχνολογική εξέλιξη

G.Res

Established Member
20 February 2007
102
SONY TA-E9000ES Ρε παιδια ... κανεις ?
Το μηχάνημα ειναι ΑΣΤΕΡΙ ...

Last edited by a moderator:
Re: SONY TA-E9000ES

Μην παιδέυεσαι τσάμπα αν ήταν να φύγει θα είχε φύγει όπως και ο δικός μου.
Αλλά μας τους έχει φάει η τεχνολογία και τα νεα φορμά.

Η γνωμη μου ειναι οτι τετοια μηχανηματα τα παιρνεις για να τα κρατησεις ...

Η γνωμη μου ειναι οτι τετοια μηχανηματα τα παιρνεις για να τα κρατησεις ...
Εγώ νομίζω ότι τα μηχανήματα που έχει νόημα να πάρουμε για να κρατήσουμε είναι αυτά που δεν επηρρεάζονται πολύ από την τρέχουσα τεχνολογική εξέλιξη. Οι control amplifiers δεν είναι τέτοια μηχανήματα.

Επειδή έχω ένα καλό (για μένα) 5-κάναλο τελικό (ΑΜC) θα ήθελα ένα βολικό control amplifier αλλά σαν τέτοιο χρησιμοποιώ τον ΑV ολοκληρωμένο Pioneer 916 που έχει και tuner.

Εχετε δικιο ολοι παιδια.
Εγω τον εχω κλεισει πλεον στο κουτι του και περιμενω απο καποιον να μου αδειασει το παταρι !!!!

Οταν ειπα τα παιρνεις για να τα κρατησεις εννοουσα οτι ειναι τοσο καλα που δεν χρειαζεται να τα αλλαξεις. Αν το μηχανημα ειναι ποιοτικα αριστο τι να τα κανω τα 7, 7 ... 200.1????
Η κατασκευη και μονο ειναι πολυ καλυτερη στα παλαια μηχανηματα, ασε για τεχνικα χαρακτηριστικα.

Ο ενισχυτης που εχω στο avatar μου εχει ρυθμο ανοδου 230V/μs. Bρειτε εναν σημερα να αναφερει στα τεχνικα του το ρυθμο ανοδου κατ'αρχην (ολοι ειναι παναργοι) και αν το γραφει αν ειναι πανω απο 100V/μs θα καμαρωνει και θα κοστιζει μια περιουσια. Ο συγκεκριμενος ειναι μηχανημα του 1980 ολοι οι πυκνωτες ειναι ΕLNA και τα ποντεσιομετρα ALPS. Παιζει μεχρι σημερα αψογα.... Γιατι να τον αλλαξω? με κατι σιγουρα χειροτερο?

Παρε φιλε μου ενα καλο τελικο και θα χαιρεσαι το μηχανημα σου για πολλα! χρονια ακομα.
Φιλικα motzar!

Δίκιο έχεις φίλε Motzar. Για τον στερεοφωνικό δικό μου τελικό (SANYO PLUS P-55) σε αγγλικό forum γραφεί κάποιος τα εξής:
===========
"Specs: Continuous power (at 8 ohms) (Normal) 100 watts x 2 (0.009% distortion)!! /(Strapped mono) 200 watts (0.03% distortion). Intermodulation distortion (60Hz:7kHz - 4:1) (Normal) 0.009% (100W output, 8 ohms) / (Strapped Mono) 0.03% (200W output, 8 ohms). Transient response: Slew rate (Normal) 150V/usec. Damping factor: (Normal) 60 (at 1kHz, 8 ohms) / (Strapped Mono) 0.7V/47 kohms. Frequency Response: (Normal) DC-100kHz (+0dB, -1dB) (1W output, 8 ohms)!! / (Strapped Mono) DC-100kHz (+0dB,-2dB. Signal to noise ratio: (Normal) 110dB!! You can put these specs up against a lot of the new amplifiers in the high fidelity arena and it will stand up quite nicely."
============

Για τον 5-κάναλο AV μου (ΑΜC 25100) δεν δίνουν ρυθμό ανόδου...

Δεν λέω ότι ο SONY είναι καλός ή κακός (δεν το ξέρω το μηχάνημα, αλλά από αυτά που λετε καταλαβαίνω ότι είναι πολύ καλός), ούτε είμαι και ειδικός στα ηλεκτρονικά. Απλά σκέφτομαι ότι ενώ στα ηχεία και στους τελικούς τα πράγματα έχουν αργό ρυθμό εξέλιξης, στους προενισχυτές (ίσως) η μεγάλη εφαρμογή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων θα πρέπει να αλλάζει τα πράγματα πιό γρήγορα. Δεν μιλάω για πολλά κανάλια αλλά για την ακρίβεια στην επεξεργασία του σήματος, ιδίως του ψηφιακού. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος γιατί ακούω από ανθρώπους που εμπιστεύομαι (μουσικούς) ότι οι λαμπάτοι ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΕΣ (όχι οι τελικοί) ακούγονται πολύ καλύτερα.

Πάντως εγώ, αν είχα τον συγκεκριμένο θα του πρόσθετα και ένα tuner γιατί δεν περνάω τον ήχο από HDMI (ούτε ο 916 έχει). Όμως υπάρχει πρόβλημα χώρου και χαμηλό WAF και σε κάθε νέο μηχάνημα που μπαίνει στο σαλόνι έχουμε δράματα... Αν είχα το χώρο θα ήμουνα περίεργος να τον δοκιμάσω και να δώ αν (εγώ) είμαι σε θέση να ακούσω διαφορές με τον Pioneer 916.

Aλήθεια Motzar, ποιός είναι ο ενισχυτής που έχεις στο Avatar σου;

Last edited:

Σωστος ο motzar σοβαρά μηχανήματα μιας άλλης εποχής που το hi fi γ@μούσε και έδερνε και έβγαιναν σοβαρά μηχανήματα με απίστευτα χαρακτηριστικά , όπου τα σημερινά ωχριούν μποστά τους.Εγω εχω sansui g-22000 με ρυθμό ανόδου +_ 350v/μsec απο το 1980 .Τότε έκανε στο αμέρικα 1800$ και ο μεγαλύτερος g-33000 2400$ αλλά είπαμε σοβαρά μηχανήματα.Τώρα μας εχει φάει το hdmi upscaling και άλλες παρόμοιες παπαριές , και εμένα πρώτο φυσικά. Και εγω πουλάω τον ιδιο sony ta-e9000es , αλλά καμία τύχη.Τον είχα αγοράσει το 1998 380.000 δραχμές και του είχα κάνει και αναβάθμιση με το κιτ της σονυ. Δεν πειράζει απο το να τον χαρίσω δεξιά και αριστερά ας τον εχω στο rack να τον κοιτάω. Δεν πειράζει , μηχάνημα πάντως δεν πρόκειται να ξεφτυλίσω ξανά ποτέ.

Για sorry ρε παιδιά...τι νεκροφιλία είναι αυτή? Και εγώ είχα αγοράσει κάποτε ενα pentium1 500.000δρχ αλλά τώρα δεν αξίζει δεκάρα.

Για AV ενισχυτή δεν μιλάμε?

Δεχτείτε το ή μην αγοράζετε τίποτα.

Η τεχνολογία προχωράει, έτσι δουλεύει και η αγορά.

Κατι προενισχυτες AV της Proceed δλδ ρε παιδια τι να πουνε που τους πουλανε τωρα στα 250-300 ευρο??Που εχουν κ εισοροπημενες κ εκαναν εκατομυρια???Μην το κανουμε θεμα τωρα...

Re: Απάντηση: SONY TA-E9000ES

Δεν το μεταφέρεις αλλού γιατί έχει ενδιαφέρων;

+1000000

O Motzar έχει έναν Kenwood. Το γράφει στο signature από κάτω. Η Kenwood έβγαζε όντως βαρβάτους δικάναλους εκείνη την εποχή. Εγώ ξέρω ένα άλλο μοντέλο, το έχει ένας συγκενής μου, που γαμ.. και δέρνει ακόμα. Είναι κρίμα που έπεσε. Το θέμα όμως είναι διαφορετικό εδώ. Θα συμφωνήσω με τον Messenger. Άλλο ψηφιακή πολυκάναλη τεχνολογία και άλλο δικάναλη αναλογική.

Με την έννοια ότι η ψηφιακή τεχνολογία προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε αντίθεση με την αναλογική που είναι σχεδόν στάσιμη τα τελευταία 30-40 χρόνια γιατί δεν έχει να προσθέσει σχεδόν τίποτα παραπάνω. Αυτά τα ABS ESP ή όπως τα λένε στο home cinema πιστεύω ότι είναι σημαντικά μέχρι ένα βαθμό για τον πολυκάναλο ήχο και αναπτύσονται, αλλά φαντάζομαι θα υπάρχουν διαφορές και στα κυκλώματα. Εφόσον είναι ψηφιακά τα DAC που έχουν για παράδειγμα εσωτερικά αναβαθμίζονται συνέχεια έτσι δεν είναι?

Θα συμφωνίσω όμως ότι ένας καλός ήχος είναι και παραμένει πάντα καλός και θα τον ακούς χωρίς να σε κουράζει και θα γουστάρεις να δεις ταινία ή να ακούσεις μουσική. Υπάρχει το εξής θέμα όμως. Τα τελευταία χρόνια έχουν ρίξει περισσότερο βάρος στο marketing του dolby, DSP και όλα αυτά τα αρχικά και έχουν καταφέρει σε κάποιο βαθμό (μικρό ή μεγάλο) να συνδέσουν αυτά τα αρχικά με τον ποιοτικό ήχο, πράγμα που δεν ισχύει, μέχρι έναν βαθμό πάντα. Είναι παιχνίδια του marketing αλλά πρέπει να καταλάβει κατά την γνώμη μου και ο υποψήφος αγοραστής ότι πρώτα πρέπει να δει τί καλύτερο μπορεί να πάρει ηχιτικά με τα χρήματά του και στην συνέχεια να ψάξει τις αποκοδικοποιήσεις. Γιατί τι να το κάνω εγώ το DST ή όπως το λένε αν στα πρώτα 30 λεπτά της ταινίας με πιάνει το κεφάλι μου και χαμηλώνω την ένταση ή το κλείνω?

Ο συγκεκριμένος ενισχυτής δεν είναι για κάποιον που θέλει να διαθέσει 1500 ευρώ και πάνω για πολυκάναλο κατά την γνώμη μου. Είναι γι' αυτόν που θέλει να διαθέσει 500 και 800 Ευρώ. Διότι με τόσα χρήματα για πολυκάναλο, μόνο κουδουνίστρα παίρνει κάποιος σε σχέση με τον Sony που είναι στην Αγγελία. Χρειάζεται και ένας τελικός βέβαια για να λειτουργήσει αλλά αυτός αγοράζεται με τα ρέστα.

O PM-15S1 της marantz δίνει 200V/μsec στα 1600 Ευρώ περίπου. Ψάνχω τόσες ώρες και είναι ο μοναδικός που δίνει στοιχεία και είναι της προκοπής.

Και ο PM7001 είναι στα 70-80 V/μsec στα 600 Ευρώ.

Τελικά η Marantz έχει σοβαρά ποϊόντα.

Απάντηση: Re: Ενισχυτές και τρέχουσα τεχνολογική εξέλιξη

O PM-15S1 της marantz δίνει 200V/μsec στα 1600 Ευρώ περίπου. Ψάνχω τόσες ώρες και είναι ο μοναδικός που δίνει στοιχεία και είναι της προκοπής.

Και ο PM7001 είναι στα 70-80 V/μsec στα 600 Ευρώ.

Τελικά η Marantz έχει σοβαρά ποϊόντα.

Πού τον λέει βρε παιδιά η Marantz τον ρυθμό ανόδου; Ψάχνω αλλά δεν τον βρίσκω στην σελίδα με τα specs.

http://www.marantz.com/new/index.cf...t=eu&bus=hf&prod_id=3505&type=amp&series=comp

Πάντως η Marantz σίγουρα είναι ΣΟΒΑΡΗ εταιρία και έχει ΣΟΒΑΡΑ προϊόντα και ειδικά αυτοί οι ενισχυτές που ανέφερες.