Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Νίκο δεν αντιλέγω, απλά για να πάρω κάτι αντίστοιχο σε Karcher ήθελα 65 παραπάνω. (Κ3).
20-25% κέρδος δεν το λες μικρό, στους Η/Y που το κέρδος είναι 5-10% τι να πούμε.
Στάλθηκε από το M6Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited:
Παναγιωτη μου αρεσει πολυ το πλυστικο που πηρες. Καλοριζικο!!

Οταν γυρισω σκεφτομαι να παρω το μικροτερο μοντελο της bosch και 1-2 εξτρα αξεσουαρ.

SCA9815-Bosch-Products-3311_1.jpg

Παρεμπιπτοντως το μικρο εχει μεταλλικη αντλια, οποτε μαλλον θα εχει και το δικο σου που ειναι μεγαλυτερο και καλυτερο μοντελο.

Re: Απάντηση: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Νίκο δεν αντιλέγω, απλά για να πάρω κάτι αντίστοιχο σε Karcher ήθελα 65 παραπάνω. (Κ3).
20-25% κέρδος δεν το λες μικρό, στους Η/Y που το κέρδος είναι 5-10% τι να πούμε.
Στάλθηκε από το M6Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όταν στα Nilfisk και στα bosch καθώς και σε πολλά άλλα φτάνει το 30-50% το λες πολύ μικρό.
Ενδεικτικά το Κ3 μαζί με τα μεταφορικά έχει τιμή αγοράς 143 ευρώ. Η καλύτερη τιμή στο internet είναι 161 ευρώ. Δεν είναι λίγα την στιγμή που πρέπει να παρέχεις τεχνική υποστήριξη και ένα υποτυπώδες service αν έχεις κατάστημα?

Μην συγκρίνεις άλλες κατηγορίες γιατί και εγώ μπορώ να σου πω ότι σε άλλα επαγγέλματα το κέρδος είναι 3% και μάλιστα μικρό (εφημερίδες). ;-)

Νίκο όπως είπες "πρέπει να παρέχεις τεχνική υποστήριξη και ένα υποτυπώδες service αν έχεις κατάστημα?". Στους υπολογιστές τι κάνεις, δεν έχουν service & υποστήριξη; Εφημερίδες πωλούνται εκατοντάδες χιλιάδες εβδομαδιαία, μηχανήματα πόσα;

Μην συγκρίνετε ανομοια πράγματα.

Παναγιώτη κανένα από τα Karcher μου δε ζεσταθηκε ποτέ όσο και αν τους πίνω το αίμα. Ούτε ο βενιαμιν το Κ201.

Προσωπικά δεν την αλλάζω.
Καλοδουλευτο το νέο πλυστικο!
Θα γίνεται λουλούδι το πριους!

Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

Παναγιωτη μου αρεσει πολυ το πλυστικο που πηρες. Καλοριζικο!!

Οταν γυρισω σκεφτομαι να παρω το μικροτερο μοντελο της bosch και 1-2 εξτρα αξεσουαρ.
Παρεμπιπτοντως το μικρο εχει μεταλλικη αντλια, οποτε μαλλον θα εχει και το δικο σου που ειναι μεγαλυτερο και καλυτερο μοντελο.

Ευχαριστώ Μιχάλη, με το καλό και το δικό σου.

Μην συγκρίνετε ανομοια πράγματα.

Παναγιώτη κανένα από τα Karcher μου δε ζεσταθηκε ποτέ όσο και αν τους πίνω το αίμα. Ούτε ο βενιαμιν το Κ201.

Προσωπικά δεν την αλλάζω.
Καλοδουλευτο το νέο πλυστικο!
Θα γίνεται λουλούδι το πριους!

Ευχαριστώ Κυριάκο,
δεν είπα πως τα Karcher ζεσταίνονται αλλά πως τα φτηνά της μοντέλα έχουν φτηνά πλαστικά (από κριτικές που διάβασα).
Μην ξεχνάς σε καλή σκούπα που ήθελα πήρα την MV6P της Karcher την οποία και έγω δεν αλλάζω. Απλά σε Karcher με car and home δυνατότητες
ήθελα αρκετά λεφτά παραπάνω. Όχι βέβαια την Κ2.
Το δεν ζεσταίνεται ήταν για το Bosch, πληροφόρηση για τυχών ενδιαφερόμενο.

εγώ πριν 5 χρόνια πήρα ένα φτηνό Karcher από praktiker κάπου στα 50-60 , του έχω πιεί το αίμα δεν έχει παρουσιάσει τίποτα....ακόμη και ποντίκια του έφαγαν το κίτρινο πλαστικό στο πίσω μέρος δίπλα στο σημείο που μπαίνει το νερό.....και όταν λέμε του έχω πιεί το αίμα εννοώ δουλειά 8 ώρη συνεχόμενη (με ένα μικρό διάλειμμα για τσιγάρο στις 4ώρες) για 3 συνεχόμενες μέρες - καθάρισμα αυλής και πεζοδρομίου από βρώμα και μούχλα 30 ετών - ....αφού πέρασε αυτό το τεστ αλώβητο, τα επόμενα χρόνια χρησιμοποιείται για το αμάξι, τα χαλιά και τα παντζούρια....

Απάντηση: Re: Επιλογή πλυστικού μηχανήματος.

εγώ πριν 5 χρόνια πήρα ένα φτηνό Karcher από praktiker κάπου στα 50-60 , του έχω πιεί το αίμα δεν έχει παρουσιάσει τίποτα....ακόμη και ποντίκια του έφαγαν το κίτρινο πλαστικό στο πίσω μέρος δίπλα στο σημείο που μπαίνει το νερό.....και όταν λέμε του έχω πιεί το αίμα εννοώ δουλειά 8 ώρη συνεχόμενη (με ένα μικρό διάλειμμα για τσιγάρο στις 4ώρες) για 3 συνεχόμενες μέρες - καθάρισμα αυλής και πεζοδρομίου από βρώμα και μούχλα 30 ετών - ....αφού πέρασε αυτό το τεστ αλώβητο, τα επόμενα χρόνια χρησιμοποιείται για το αμάξι, τα χαλιά και τα παντζούρια....

Έτσι!!!

Ρε παιδιά, δεν έχω τπτ με την Karcher, ούτε υπέρ ούτε κατά. Καλά κάνεις Σωτήρη και το γράφεις να είναι ενήμεροι τυχόν υποψήφιοι αγοραστές. Δεν θα μπώ στο τρυπάκι να υποστηρίζω την άλφα ή την βήτα εταιρία σε οποιοδήποτε τομέα (καρφί :ridinghorse:) . Είναι καλό κάτι και μπορείς το αγοράζεις, μάπα; το προσπερνάς. Δεν εξέφρασα καμία προσωπική γνώμη πέρα τα του Bosch που αγόρασα αλλά ανέφερα το τι διάβασα.

Μη στενοχωριέσται, δεν τα γράφω από παρεξηγηση, δεν υπαρχει τέτοιο θέμα.

Σωστος ο παναγιωτης !!αλλωστε αυτη ειναι και η ουσια του φορουν !!

και για να υποστηρίξω και τον Παναγιώτη....πριν χρόνια (όταν υπήρχε δουλειά και δούλευα) ένας εργοδηγός που είχα, είχε ένα πλυστικό πολύ μικρό σε στυλ compact (ένα μικρό κουτί 30χ40) , noname, αγορασμένο από τα παζάρια των Ρώσων - πόντιων (που γίνονταν παλιότερα), ε, με αυτό το μηχάνημα πλέναμε επί βδομάδες ατέλειωτα τετραγωνικά από κυβόλιθους και ξεβουλώσαμε και αρκετά κανάλια απορροής γεμάτα λάσπη σε υπόγειους υποσταθμούς (με το εργαλείο που είχε για τις αποχετεύσεις)....μετά από 1 μήνα η hocktief μας έστειλε ένα karcher για να προχωρήσει η δουλειά γρηγορότερα και ευκολότερα.

Θέλω να πω ότι πολλά πράγματα είναι υπερτιμημένα και αποτελούν την επιτυχία του στόχου ενός marketing.

Σώτο είναι ανάλογα και ποιους έχουν από πίσω.
Οι ρωσοπόντιοι δεν έχουν κανένα οπότε λογικό οι τιμές τους να είναι τέτοιες.
Οι επώνυμες εταιρείες έχουν από πίσω εισαγωγέα, αντιπρόσωπο, διαφημίσεις, επιδειξεις προίοντων, marketing, service κλπ.

Εν μέρει λοιπόν δικαιολογείται αυτή η διαφορά τιμής για μένα, ειδικά όταν κάποιες επώνυμες εταιρείες δεν προσφέρουν τα περισσότερα από τα παραπάνω.

Αν σου χαλάσει πχ το Nilfisk ή το Bosch θα πρέπει να το στείλεις στην αντιπροσωπεία και αυτό δεν είναι πάντα για εύκολο για κάποιον που μένει στην επαρχία.
Το e-shop.gr και άλλα τέτοιου τύπου καταστήματα δεν αναλαμβάνουν service και επίσης δεν κάνουν καμπάνιες (τουλάχιστον όχι τόσες όσες οι Karcher), ούτε βγάζουν φυλλάδια κλπ γι αυτό και η τιμή είναι χαμηλότερη.
Βέβαια θα μου πεις τι φταίει ο αγοραστής να πληρώνει αυτό το έξτρα κόστος...
Σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω αλλά πάλι ακόμα και με αυτό το έξτρα κόστος θεωρώ καλύτερο κάτι που μου παρέχει ευκολότερη πρόσβαση στο service και στα περιφερειακά τους.

Νικόλα ήθελα να τονίσω ότι μερικές φορές το καλό και το κακό δεν έχουν τόση μεγάλη διαφορά στην παραγωγή έργου (σε ερασιτεχνικό επίπεδο πάντα).

Εάν θεωρήσουμε πως η karcher είναι το 10ρι και το ρωσικό μεταχειρισμένο noname είναι το 0....και τα δύο στην πράξη κάνουν αυτό που θέλεις και αυτό που χρειάζεσαι.

Να στο πω αλλιώς, από προσωπική μου εμπειρία,
με ένα τριβείο παλμικό, αγορασμένο από παζάρι, έτριβα επί 4 ημέρες από το πρωί μέχρι το σούρουπο χωρίς να βγάλει κάποιο πρόβλημα....με διάλειμμα μόνο για αλλαγή γυαλόχαρτου...το ίδιο θα έκανα και με ένα επώνυμο makita-dewalt-bosch-etc
με 2 τροχούς 20ετίας, ένα B&D μαύρο και ένα από λαική των 20 έκοβα μασίφ σίδερα για μέρες από το πρωί μέχρι το σούρουπο, όταν άναβε ο ένας (δεν αντεχόταν από την θερμότητα να τον πιάνεις) έπαιρνα τον άλλον... τελικά ο λαικής ψόφησε ο B&D δουλεύει ακόμη αν και του έφαγα κάποια χρόνια ζωής του.
με ένα βενζινοπρίονο stihl έκοψα σε ξύλα για το τζάκι σε μία μέρα 2 τόνους πεύκο και 500 κιλά ελιά...μετά ήθελα μία μέρα ακόμη να βγάλω τα ρετσίνια από πάνω μου....

όπως θα έχεις καταλάβει ανήκω στους "κάφτες", μου αρέσει να ωθώ τα εργαλεία στα όρια τους....ή αλλιώς δεν μπορώ να πάω μία δουλειά με ρέγουλο, θέλω να πλακωθώ και να την τελειώσω όσο γρηγορότερα μπορώ...

Σώτο, φυσικά και ισχύει αυτό (εν μέρει κατά προσωπική μου άποψη).
Εμένα η ένσταση μου είναι πιο πολύ για την αξιοπιστία κια την υποστήριξη.
Η δουλειά μας να γίνεται πάντα. Απλά κάποιοι από εμάς θέλουμε κια την αξιοπιστία πακέτο! ;)

Re: Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Βλεποντας οτι υπαρχει ενδιαφερον απο συμφορουμιτες και γιανπιεστικα/πλυστικα χωρις τροχους, το nilfisk του eshop ειναι πολυ αξιολογο και vfm θα ελεγα. Το αντιστοιχο με ροδες εχει 100-120 .
Το εχω και αν οι γνωστες και " γνωστες" λενε για κατινπαραπανω απο 110 bars, πχ 120-130 θα ελεγα για οικιακη χρηση ειναι 99% αρκετο.

.

Δεν ξερω πραγματικα αν η διαφορα απο τα 110 στα 120 bar (+9%) εχει ουσιαστικη διαφορα στην αποδοση και επισης που να δικαιολογει τα επιπλεον watt, βαρος,μεγεθος και τιμη.

Εγω καλοβλεπω την μικρη Bosch η οποια ειναι 110 bar, μεταλλικη αντλια, 1300w, ελαχιστες διαστασεις και <4 κιλα! Και απότι βλεπω στα βιντεο και φωτο, ιδιαιτερα προσεγμενη ποιοτητα κατασκευης τουλαχιστον εξωτερικα.
Δηλαδη (οπως το βλεπω εγω) καλη αποδοση (110bar) σε σχεση με το βαρος, μεγεθος, τιμη, προσιτα αξεσουαρ και καταναλωση. Το κερασακι (για μενα) σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι ειναι και bosch :)
Βλεπω στο eshop οτι εχει και εκδοση με 3-4 αξεσουαρ (συμπεριλαμβανομενου του μπεκ των 90 μοιρων) με +10 ευρω.

Επισης η καταναλωση(?) της ειναι 330 λ/ωρα σε σχεση με την μικρη nilfisk που ειναι 440λ/ωρα.
Τι σημαινει αυτο? Ειναι πιο αποδοτικη σε σχεση με αλλα πλυστικα των 110 bar ? Καταναλωνει λιγοτερο νερο για να κανει την ιδια δουλεια και να δωσει την ιδια πιεση?

Συμφωνώ Νίκο.
Ο καθένας βρίσκει την χρυσή τομή που τον καλύπτει ανάμεσα στην αξιοπιστία και στο κόστος και προχωρά.

Επισης η καταναλωση(?) της ειναι 330 λ/ωρα σε σχεση με την μικρη nilfisk που ειναι 440λ/ωρα.
Τι σημαινει αυτο? Ειναι πιο αποδοτικη σε σχεση με αλλα πλυστικα των 110 bar ?
Όχι,το αντιθετο!

Η σχεση της πιεσης (PSI -bar) και της καταναλωσης νερου/ροης (GPM -Λιτρα/Ωρα) ειναι η εξης απ'οτι βλεπω.

PSI (Pounds per square inch): Water pressure measured at output, measured in pounds per square inch. It is what gives you the power to penetrate the dirt and grime.

GPM (Gallons per minute): Water flow delivered to the spray gun, measured in gallons per minute. It gives you the power to break down dirt and wash it away.

Με αλλα λογια, πιεση (bar) ειναι αυτο που ουσιαστικα αφαιρει τη βρωμια και η μεγαλυτερη ροη (λιτρα/ωρα) βοηθα στο να απομακρυνει την βρωμια πιο γρηγορα -εις βαρος της καταναλωσης νερου βεβαια.

Οποτε αναλογα με το τι εργασιες θελει να κανει καποιος με το πλυστικο, πρεπει να λαμβανει υπ'οψη σε μεγαλυτερο η μικροτερο βαθμο και την ροη του πλυστικου -περα απο την πιεση που ειναι το πρωταρχικο μεγεθος συγκρισης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλά

Πριν λιγο καιρο ειχα ζητηση την βοηθεια σας για να διαλεξω πλυστικο και μου την δωσατε, αν και το αμελησα λιγο και δεν προχωρησα σε αγορα δεν σταματησα να σας παρακολουθω, τωρα που μπηκαν στην κουβεντα και τα bosch εκτος απο τα Karcher και τα Νilfisk ψαχνω και παρατηρω οτι τα bosch ειναι αρκετα φθηνοτερα απο τις αλλες δυο μαρκες,
εδω ειναι που λεμε οτι πληρωνεις παιρνεις?

Μου ειναι λιγο δυσκολο να φανταστω να μιλαμε για φτηνο bosch να λεμε 'οτι πληρωνουμε παιρνουμε' :)))

Δεν ξερω πραγματικα πως συγκρινονται τα bosch πλυστικα (σειρα AQT) με τα παραδοσιακα επωνυμα.
Παντως προσωπικα θα 'ρισκαρω' να παρω το μικρο καθως στα χαρτια (επιδοσεις) αλλα και στην εμφανιση με ικανοποιει πληρως. Θα το ρισκαρω επειδη με bosch γενικοτερα εχω παιξει πααααρα πολυ και δεν θυμαμαι ποτε να ειχα προβλημα η παραπονο.