Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τίποτα το σπουδαίο σαν κατασκευή αλλά η αξία είναι ανεκτίμητη. Οσοι έχετε γάτα θα με καταλάβετε.
Ο μικρός διάολος έπαιρνε φόρα και ανέβαινε πάνω στο ηχείο. Οσο και να του έλεγα μη το έκανε όταν δεν έβλεπα και μία μέρα βρέθηκε το ένα απο τα δύο ηχεία φαρδύ πλατύ στο πατώμα. Ευτυχώς φρέναρε πρώτα στη πόρτα οπότε η πτώση ήταν κάπως πιο ομαλή και δεν είχαμε ένα ηχείο για πέταμα.

Επρεπε να δράσω γρήγορα λοιπόν γιατί κάποιος μου είπε ότι αν ξαναπέσει το ηχείο θα πετάξει πρώτα εμένα έξω και μετά το γάτο :rofl:

Πήγα και πήρα δύο κομμάτια κόντρα πλακέ 30 χιλιοστών. Το πάχος το ήθελα αυστηρά τόσο μιας και στα 31.5mm απο το μάρμαρο βρίσκονται μικρά μεταλλικά εξογκώματα στο κάτω μέρος του ηχείου.
Οι κώνοι των ηχείων έγιναν ουσιαστικά πόντες και με τρυπάνι μεντεσέ ανοίκτηκαν πιο μεγάλες τρύπες απο τη διάμετρο των ποδιών για να μην έχουνε επαφές με το ξύλο.
Μετά τρίφτηκαν με 600αρι γυαλόχαρτο να γίνει η επιφάνεια λεία και ωραία και βάφτηκαν με σπρέι μαύρο και για το τέλος βερνίκι σε σπρέι ματ.
Μπήκαν στη θέση τους και πλέον έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Εκανε και τη πρώτη δοκιμή ήδη το γατί οπότε κάθομαι και απολαμβάνω ένα καφέ.

Πολύ απλό αλλά απίστευτα λειτουργικό :Banane0:

2GT9x48.jpg

knSWsuZ.jpg

lfnCxtH.jpg

3jneXMj.jpg

olM54k7.jpg

kubnq9C.jpg

G1fv2mJ.jpg

Πολύ απλό και ωραίο!

Εγώ θα το βίδωνα στο γατί βέβαια αν μου έκανε τέτοια νίλα... :HTEHETH63:

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δεν καταλαβα τι ακριβως εκανες. Απλα σηκωσες το ηχειο ποιο ψηλα?

Πολύ ωραία,μού άρεσε η σκέψη σου Αγάπη,αν κατάλαβα καλά τα ηχεία πάταγαν επάνω στά μεταλλικά εξογκώματα,καί ήταν εύκολα να πεσουν λογο μη καλής ισορροπίας σέ τραντάγματα δυνατά σάν τού γάτου,καί απλά εσύ εκανες τίς τρύπες στό κόντρα πλακέ γιά νά έρθει ολη η πατουρα του ηχειου πανω στό κόντρα πλακέ,καί πάλι έτσι δέν μπορεί νά πέσει κάτω η ηχοστήλη σέ ένα δυνατό λάκτισμα τού γάτου ? ,εκτός άν δέν κατάλαβα κάτι σωστά,τί διάμετρο τρυπάνι Forstner χρησιμοποίησες ? γιά νά δώ τί διαστάσεις έχουν τά μεταλλικά εξογκώματα πού μπήκαν φορετά μέσα.

Δε το πιάσατε οπότε έβγαλα μία ακόμα φωτογραφία

Το ηχείο είναι το από κάτω, πράσινο το μάρμαρο και με μπλε η απόσταση απο το μάρμαρο μέχρι τα μεταλλικά πιράκια που έχει απο κάτω (αν συμπεριλάβω και κάτι σαν "πούλια" πάνω στα οποία πατάνε οι κώνοι φαίνονται στη φώτο εδώ http://i.imgur.com/3jneXMj.jpg που έχουν μπει μέσα στις τρύπες ). Αρα απο το 30αρι κοντρα μας μένει 1.5mm μέχρι τα μεταλλικά πιράκια. Οτι ήθελα δηλαδή για να μην ακουμπάει το ηχείο, αλλά και να μην απέχει πολύ γι να προλάβει να το σταματήσει. Ελπίζω με αυτό να έγινε κατανοητό :) (35mm Μεντεσέ έβαλα 30mm είναι οι κώνοι και τα πούλια όπως τα λέω αχαχχαχααχ)

OOZnwTg.jpg

ImCPYTp.jpg

Ωραίος ο μάστορας !!
(και δε θέλω Μαρίκες κλπ :) )
Αγάπη αύξησες κατά πολύ το προηγούμενο "υπομόχλιο ανατροπής", τώρα θέλει πολύ περισσότερη δύναμη για βγεί εκτός ισορροπίας !
Ωραία σκέψη ! :T:

Έτοιμο το βλέπω το γατί να την ξανακάνει την αταξία...
Σκέφτεται φαίνεται πως να το ρίξει.

Αν και δεν το μαστόρεψα ακριβώς σήμερα, πλησιάζει προς την ολοκλήρωση πλέον.
Και δεν είναι ακριβώς κατασκευή, έκοψα 2 κουτιά του ικέα από 60 εκ. σε 45 εκ. Γιατί μου τέλειωσε ο τοίχος... :flipout:

Φυσικά τα πορτάκια ανοίγουν κανονικά:

Θέλει λίγο βάψιμο στα σημεία που το έχω στοκάρει (γιατί ο ξυλόστοκος χρώματος μαύρο τελικά μου βγήκε σκούρο γκρι, OLED ξυλόστοκο δεν βρήκα, μόνο LCD είχαν), και να το αλφαδίασω με τα ροδάκια που έχουν από κάτω τα πόδια. Το τζάμι φυσικά δεν είναι το ίδιο (το αυθεντικό του ικέα δεν κόβεται).

Αλλά αν δεν το πω ότι είναι κομμένο, πολλοί θα το δουν, λίγοι θα το προσέξουν. Ειδικά μόλις μπει πιο μεγάλο ύφασμα και επιστρέψουν τα διακοσμητικά και οι φωτογραφίες... :flipout:

Τα κοψίματα με το DSM20 της dremel, και πολύ προσοχή, ειδικά στις πόρτες. Την 1η την έκοψα στραβά, και αγόρασα 2η...

Ωραιος ο μαστορας. Τα καταφερες! :grinning-smiley-043

Δισκοπριονο δεν εχεις? :idea:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Pushsticks for tablesaw

Αφου κατεβασα τα σχεδια του καναδου νεαρου, τα εκτυπωσα και τα κολλησα στο ξυλο
Ενα περασμα απο το παγκόριονο και τη σεγα για τα χοντρα

Ηρθε η σειρα του τανκς!

Κρεμασμα για βαψιμο και στεγνωμα, μερικα χερια σπρευ κοκκινο βερνικι

Και ετοιμα!

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Όχι, δεν έχω. Παγκοπρίονο θα ήθελα, αλλά τι να το κάνω... :flipout:

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Pushsticks for tablesaw

Αφου κατεβασα τα σχεδια του καναδου νεαρου, τα εκτυπωσα και τα κολλησα στο ξυλο
Ενα περασμα απο το παγκόριονο και τη σεγα για τα χοντρα

Ηρθε η σειρα του τανκς!

Κρεμασμα για βαψιμο και στεγνωμα, μερικα χερια σπρευ κοκκινο βερνικι

Και ετοιμα!

Πολύ όμορφα σύντροφε. Κοκκινάκι να γουστάρουμε!!!

petasis το dremel εκανε καλη δουλεια, (χεχε οντως δεν χρειαζεσαι δισκοπριονο) μπραβο, δεν ξεχωριζει με τιποτα!!

Την πρωτη φορα τι εγινε και το εκοψες στραβα?

Νεκταριε ωραια το εκοψες, αλλα το χρωμα ισως σου αφηνει σημαδια στο ξυλο :))

petasis το dremel εκανε καλη δουλεια, (χεχε οντως δεν χρειαζεσαι δισκοπριονο) μπραβο, δεν ξεχωριζει με τιποτα!!

Την πρωτη φορα τι εγινε και το εκοψες στραβα?

Νεκταριε ωραια το εκοψες, αλλα το χρωμα ισως σου αφηνει σημαδια στο ξυλο :))

Όσο είναι φρέσκο μπορεί Μιχάλη!!! :p

Μπράβο Νεκτάριε,καλύτερα από τά έτοιμα τά έκανες,μού επιτρέπεις να διαφωνήσω γενικώς γιά τήν βαφή,προσωπικά θά τά αφηνα στό φυσικό τους .

Το τρικ σε αυτά είναι να κάνεις την επιφάνεια επαφής όσο μεγαλύτερη γίνεται (σε ύψος και μήκος) αλλά ταυτόχρονα στο ύψος να ανταποκρίνεται στα κομμάτια που δουλεύεις.
Στα μικρά κομμάτια πχ σε ύψος, θα έχεις θέμα αν το η επιφάνεια επαφής της ταίστρας είναι ψηλή.

@ Petasis : θέλουν ρυθμισμα οι μεντεσεδες και στο άνοιγμα-κλείσιμο , να ανοίγουν μέχρι το ίδιο σημείο .

@ Νεκ : όμορφα και στο αγαπημένο μου χρώμα .!

Νικο επρεπε να δεις τι δουλευα μεχρι τωρα, οποτε το μονο θεμα που ισως εχω θα ειναι αν το κενο μεταξυ δισκου και φρακτη ειναι στενοτερο απο Υτα.
Τα εβαψα, κοκκινο, για να χτυπανε στο ματι' να μην χανονται και να τα χρησιμοποιω παντα! Και κοκκινο γιατι ειναι χρωμα που αυξανει τη προσοχη, αυτο ειχα σε σπρευ και ειναι και το αγαπημενο μου, Ηλια :ADFADF1: