Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ όμορφη.
Σε τι γωνία έκοψες τις σανίδες?
30 τα ξυλα για των τοιχο και 32,5 το μικρο ξυλακι για να καλυψω των πατο. Αν και στην προηγουμενη μου βγηκε ακριβος σε αυτη λογο οτι δεν εσφυξα στο φαλτσοπριονο για κεντρο 0 μου βγηκε οτι να ναι, μετα απο πειραματα το διορθωσα.
60 λογικα ειναι
Οπως τα ειπες
Άρα 30 στο φαλτσοπρίονο.
Ναι

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ποιο ivi?
Αυτό στο δεντρο.

843650.jpg

Αντικα?

Η εινα κατι άλλο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αυτό στο δεντρο.

843650.jpg

Αντικα?

Η εινα κατι άλλο?
Ουτε το προσεξα
Αντικα ειναι, παλιο απο γονεις παπουδες. Ολο μεταλλικο.
Το εβαλα εκει και καλα, ως εκθεσιακο.
Φαινονται και οι πετρες που χρησιμοποιουσαν να αλεθουν με το χερι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλημέρα να βάλω και εγώ καποια παλιά projects:

1)Utility Table (Δισκοπρίονο χειρός και Router):

pic_0184.jpg

pic_0181.jpg

pic_0182.jpg

Δυστυχώς το δισκοπρίονο μου το φάγανε και το αντικατέστησα με αυτό:

13951201-orig.jpg

2) Ενα παγκάκι για τον κήπο:

pic_0148.jpg

3) Καρέκλα κήπου και μια παιδική για να χαιρονται τα μικρά:

pic_0165.jpg

4) Και μια bench vise για πλανάρισμα ξύλων αλλά θέλει κάποιες μοντες:

pic_0161.jpg

Οι photos δεν έχουν την καλύτερη ποιότητα και θα τραβήξω νεότερες σε λίγο καιρό.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Άντε και μια μαστορια απο εμενα για την κάλυψη αναγκών του πασχα...
Είχαμε ψησταριά είχαμε σούβλες αλλα ήθελαν προξενείο για να ταιριάξουν...

9fbb092c937f84c6869e49dc86e7863c.jpg

Send from my Moto Guzzi Breva 1100 :) πηγαίνοντας Tapa Tapa Tapa Talk

Δυνατος!!!!!

Καλημέρα να βάλω και εγώ καποια παλιά projects:

1)Utility Table (Δισκοπρίονο χειρός και Router):

View attachment 127355

View attachment 127359

View attachment 127360

Δυστυχώς το δισκοπρίονο μου το φάγανε και το αντικατέστησα με αυτό:

View attachment 127362

2) Ενα παγκάκι για τον κήπο:

View attachment 127356

3) Καρέκλα κήπου και μια παιδική για να χαιρονται τα μικρά:

View attachment 127358

4) Και μια bench vise για πλανάρισμα ξύλων αλλά θέλει κάποιες μοντες:

View attachment 127357

Οι photos δεν έχουν την καλύτερη ποιότητα και θα τραβήξω νεότερες σε λίγο καιρό.

Είσαι μάστορας,
Για πες εντυπώσεις απο το Einchel .

Είσαι μάστορας,
Για πες εντυπώσεις απο το Einchel .

Είναι λίγο ψευτικο και δύσχρηστο σε αλλαγή από πάγκο σε φαλτσο πρίονο αλλά για τις δουλειές μου είναι αυτο που ζήταγα.
Μόλις το συνηθήσεις κάνει καλές κοπές αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μπορείς να το μεταφέρεις εύκολα κάπου και να κάνεις δουλείες (μικρές κυρίως).

Βρήκα ένα γραφειάκι στα σκουπίδια και λέω να το προσαρμόσω μαζί με το άλλο το τραπέζι για μεγάλες κοπές (φαρδιά κοντρα πλακέ κλπ.).

Λόγω των μειονεκτημάτων που ανέφερα πάνω δεν ξέρω αν θα το συνιστούσα εύκολα. Πάντως αυτά που λέει ότι κάνει τα κάνει.

Λοιπόν το σπιτάκι το εβαψα τελικά με το vivechrom eco aquachrom (που ουσιαστικά είναι ριπολινη νερου) χωρίς να ασταρωμα πρώτα. Το πέρασα δύο χέρια με πινέλο και έγινε καλό για αυτό που ήθελα (δλδ όχι να γίνει έπιπλο απλά να αλλάξει χρώμα) εννοείται πως επειδή είναι ανάγλυφο του osb υπάρχουν μικρές τρύπες που δεν έχει πάει χρώμα και ότι με παιδεψε πάρα πολύ για να ελαχιστοποιησω αυτές τις τρύπες.

Τα σοκορο τώρα για να μην βγάζουν σκληθρες τα ετριψα πολύ με γυαλοχαρτο 120 και έγιναν πολύ καλά ως προς την αφή.... Το θέμα είναι πως πήγα χθες στο μετρό mall και είχε μια κατασκευή από osb τα σοκορα δεν ήταν γυαλοχαρτισμενα φαίνονταν γιατί έκανα γωνίες 90 και τα πιάνω με το χέρι και ήταν βελουδο..... Πως στη καλό του είχε καταφέρει; (καθ όλη η επιφάνεια του osb είχε την ίδια αίσθηση αλλά η επιφάνεια έτσι και αλλιώς δεν είναι τόσο αγρια)

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μόλις μας έφεραν κάτι έπιπλά στην δουλειά απο OSB και πραγματικά όταν τα πιάνεις είναι βελούδο.
Ρώτησα στον μάστορα πως τα έκαναν και μου είπε ότι πέρασε πρώτα 3 χέρια 'προεργασία 2 συστατικών' και μετά ένα χέρι βερνίκι.
Ποιο συγκεκριμένα μου είπε ότι τα πέρασε πρώτα με durocoat. http://www.paints-mihopoulos.gr/?section=1814&language=el_GR&itemid1494=2090&detail1494=1

Ευχαριστώ Billy για την πληροφορία

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι λίγο ψευτικο και δύσχρηστο σε αλλαγή από πάγκο σε φαλτσο πρίονο αλλά για τις δουλειές μου είναι αυτο που ζήταγα.
Μόλις το συνηθήσεις κάνει καλές κοπές αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μπορείς να το μεταφέρεις εύκολα κάπου και να κάνεις δουλείες (μικρές κυρίως).

Βρήκα ένα γραφειάκι στα σκουπίδια και λέω να το προσαρμόσω μαζί με το άλλο το τραπέζι για μεγάλες κοπές (φαρδιά κοντρα πλακέ κλπ.).

Λόγω των μειονεκτημάτων που ανέφερα πάνω δεν ξέρω αν θα το συνιστούσα εύκολα. Πάντως αυτά που λέει ότι κάνει τα κάνει.

Δεν θα έλεγες ότι είναι για finish carpentry, Ντουλάπια, τραπέζια, και πράγματα που απαιτούν ακρίβεια.

Δεν θα έλεγες ότι είναι για finish carpentry, Ντουλάπια, τραπέζια, και πράγματα που απαιτούν ακρίβεια.

Ανάλογα για το τι το θες.
Για παράδειγμα εχω φτιάξει τραπέζια και ντουλάπια αλλά για το "εργαστήριο" μου.

Αν θες να παρεις ξυλεία και να φτιάξεις την κουζίνα σου ενδεχομένως να μην κάνει.
Σε αυτή την κατηγορία όμως παίζουν όλα τα παγκοπρίονα και φαλτσοπρίονα των 100 .

Την ακρίβεια συνήθως την φτιάχνω πριν ξεκινησω το project με φραχτες, στοπ, σφικτήρες και διαφόρων ειδών πατέντες.
Αλλά και να πέσω μερικά χιλιοστά έξω έχονται τα εργαλεία χειρός να διορθώσουν τα πράγματα:2thumb22sup:

Είναι ερασιτεχνικό εργαλείο που συνδυάζει 2 άλλα. Είμαι ευχαριστημένος αλλά με έχει χαλάσει λίγο η ποιότητα του και οι μηχανισμοί του.

Ανάλογα για το τι το θες.
Για παράδειγμα εχω φτιάξει τραπέζια και ντουλάπια αλλά για το "εργαστήριο" μου.

Αν θες να παρεις ξυλεία και να φτιάξεις την κουζίνα σου ενδεχομένως να μην κάνει.
Σε αυτή την κατηγορία όμως παίζουν όλα τα παγκοπρίονα και φαλτσοπρίονα των 100 .

Την ακρίβεια συνήθως την φτιάχνω πριν ξεκινησω το project με φραχτες, στοπ, σφικτήρες και διαφόρων ειδών πατέντες.
Αλλά και να πέσω μερικά χιλιοστά έξω έχονται τα εργαλεία χειρός να διορθώσουν τα πράγματα:2thumb22sup:

Είναι ερασιτεχνικό εργαλείο που συνδυάζει 2 άλλα. Είμαι ευχαριστημένος αλλά με έχει χαλάσει λίγο η ποιότητα του και οι μηχανισμοί του.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

WTF man !

Γεια σου ρε Ευγένιε με ΤΗΝ πατέντα σου :flipout::flipout::flipout::flipout:

Βγήκαν πεντανόστιμα και τα δυο...

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ποιο ivi?

Σιγα σκγ ηρθε η ωρα να κλεισει ο παγκος.
Συρταρια εργαλειων στο ενα τμημα και θεση για το σκαμπο και ημιντουλαπι στο αλλο

upload gambar

"Δυστυχος" μπηκε μεταλλο στο παγκο για να γινουν οι συνδεσεις και οι ενωσεις.

Συνεχεια παγκου
Φτιαχτηκαν τα συρταρια, ανομοια επι το πλειστων για καλυψη διαφορετικων αναγκων.
Οι μεγαλες επιφανειες, κοντρα πλακε 15mm και mdf-/hdf 6mm κοπηκαν με το gks10,8 της bosch αβιαστα και αθορυβα με σχεδον μια φορτιση 2αρας μπαταριας.

Ειναι δευτερη φορα που χρησιμοποιω οδηγους για συρταρια οποτε το αποτελεσμα δεν ειναι τελειο αλλα με καλυπτει λειτουργικα.
Μενει βερνικωμα και να φτιαξω χειρολαβες.

photo hosting

i like, μπραβο!!
Ιδιως τα διαφορετικα συρταρια. Πως θα τα ανοιγεις? Απο το πλαι, η θα φτιαξεις πομολακια?

Εργασία και χαρά και για μένα σήμερα.
Είπα να φτιάξω μια βασουλα για το παγκοπρίονο που πηρα από το φίλο Βασίλη.
Δωρεάν ξυλεια που διασωθηκε (salvaged)
d192ee73770d0cca0cd2d3e74baf4d27.jpg
469e2b2db5baa90bf6e53f4f5c660659.jpg

Καθαρίστηκε στα πλάγια με σκαρπελο στο χέρι και μετά πλανιστηκε
ba4a8edc5693428f6f00512a7781fdb3.jpg

Στη συνέχεια κοπηκαν πόδια και ποδιες που θα τα ενώνουν μεταξύ τους.
Το περασμένο ΣΚ είχα ρεγουλάρει το πριονι γιατί ο δίσκος δεν ήταν παράλληλος στον οδηγό φαλτσοκοπής.
Το έλυσα λοιπόν και πρόσθεσα 2 ψιλές ροδέλες στις 2 από τις 4 βίδες που το συγκρατουν στο πλαίσιο.
b531f4756227f00c12b44978347f5460.jpg

2db26a6e52f8bebf90a06cf18dcca2dc.jpg

c8505f7ca1e5b33af354021f71f5ea90.jpg

Το δοκίμασα λοιπόν σε εγκαρσιες κοπες (cross cuts) με τον οδηγό στις 90 μοίρες (βαρέθηκα να ανεβάσω το συρομενο φαλτσοπριονο Lidl)
6d103dd0053fe9718b53566cadd8f2c3.jpg

30ccb31e546d59a76cd9f8fb2a10f718.jpg

Κόβει μια χαρά κι αν ο οδηγός δεν ήταν φτηνιαρικος με πολύ τζόγο (ευκαιρία για νέα κατασκευή) θα ήταν τέλειο. Για τις ανάγκες του έργου (project - 'νταξ το κόβω) όμως είναι μια χαρά.
27afc38282bc79ef0b7888b1c70a7a42.jpg

Αύριο η συναρμολόγηση με καβιλιες και ίσως και βίδες. Ή να το δεσω με κρυφές συνδέσεις wolfcraft ;

Sent from my C6833 using Tapatalk