Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τα καλά σας λόγια, τώρα πάμε για άλλα :drummer:

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια χαρά Νίκο, έγινε πολύ όμορφο το παρτέρι....να σε προετοιμάσω μόνο, επειδή είχα κάνει το ίδιο και σε μένα, στους 2 χειμώνες που πέρασαν τα ξύλα στο μέρος που ήταν χωμένα στο χώμα, σάπισαν.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια χαρά Νίκο, έγινε πολύ όμορφο το παρτέρι....να σε προετοιμάσω μόνο, επειδή είχα κάνει το ίδιο και σε μένα, στους 2 χειμώνες που πέρασαν τα ξύλα στο μέρος που ήταν χωμένα στο χώμα, σάπισαν.

Σώτο τα είχες βάψει καθόλου?
Στο παρτέρι φρόντισα να βγάλω το περισσότερο χώμα έτσι ώστε να μην έχω το θέμα που λες.
Άλλωστε γι αυτό τα βίδωσα και δεν τα έβαλα μέσα στο έδαφος! ;-)

Σώτο τα είχες βάψει καθόλου?
Στο παρτέρι φρόντισα να βγάλω το περισσότερο χώμα έτσι ώστε να μην έχω το θέμα που λες.
Άλλωστε γι αυτό τα βίδωσα και δεν τα έβαλα μέσα στο έδαφος! ;-)

Νίκο καί Σωτήρη άν τά πέρναγες στό κάτω μέρος τού ξύλου πού θά έμπαιναν στό χώμα ένα χέρι πίσσα καί τά έβαζες μέσα σέ νάυλον θερμοκηπίου και τα έδενες σφιγκτά δέν θά είχαν πρόβλημα υγρασίας γιά πολλά-πολλά χρόνια.

Νίκο καί Σωτήρη άν τά πέρναγες στό κάτω μέρος τού ξύλου πού θά έμπαιναν στό χώμα ένα χέρι πίσσα καί τά έβαζες μέσα σέ νάυλον θερμοκηπίου και τα έδενες σφιγκτά δέν θά είχαν πρόβλημα υγρασίας γιά πολλά-πολλά χρόνια.

Το σκέφτημα αυτό Δημητρό αλλά στα μέρη μου δεν ξέρω που πουλάνε πίσσα. Φρόντισα να βάψω καλά το κάτω μέρος πάντως.
Επίσης αν το νάυλον θερμοκηπίου δεν έχει τέλεια εφαρμογή, όταν βρέχει θα μπαίνει μέσα νερό που νομίζω ότι θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά ακόμα κια με πίσα.
Δεν βαριέσαι, σε 3-4 χρόνια φτιάχνω άλλο!!! :)

Η ζημια γινεται στο σημειο που βγαινει το ξυλο απ το εδαφος...

Για αυτό στις ξυλινες κολωνες,αλλαζουν το πισσοχαρτο,που βρίσκεται σε εκεινο το σημειο,ανα ορισμενα χρονια!!!

Ωραιο το παρτερι Νικολα!

Κοντεύω ν´ αποκτήσω ειδικότητα στις λαβές των μαχαιριών έτσι όπως πάμε.
Έκανα την αρχή μ´ ένα δικό μου για δοκιμή και τώρα άρχισαν οι παραγγελίες. Επειδή όμως άρχισε ήδη το δούλεμα απ´ τους δικούς μου και με φωνάζουν "ο Μπάμπης ο σουγιάς" :silly: θα πρέπει να το σταματήσω asap.

Η όλη διαδικασία κράτησε, με μικροδιαλείματα, γύρω στις 4 ώρες.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    200.3 KB · Views: 228
  • image.jpg
    image.jpg
    153.4 KB · Views: 229
  • image.jpg
    image.jpg
    177.8 KB · Views: 227
  • image.jpg
    image.jpg
    126.8 KB · Views: 229
  • image.jpg
    image.jpg
    114 KB · Views: 232
  • image.jpg
    image.jpg
    64.3 KB · Views: 551

Μπάμπη γιά άλλη μιά φορά respect,δέν έχει νά ζηλέψει σέ τίποτα από ένα έτοιμο,μιά ερώτηση τίς βιδες πώς τίς έκρυψες από τήν λαβή ,τίς στοκάρισες ?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη γιά άλλη μιά φορά respect,δέν έχει νά ζηλέψει σέ τίποτα από ένα έτοιμο,μιά ερώτηση τίς βιδες πώς τίς έκρυψες από τήν λαβή ,τίς στοκάρισες ?

Σ´ ευχαριστώ Δημήτρη. Αν και δεν μιλάμε για βίδες, ναι τις στοκάρισα.
Έκοψα τα πριτσινάκια λίγο πιο κοντά, ώστε να έχει λίγο βαθούλωμα για να πιάσει ο στόκος και στοκάρισα με στόκο καρυδιά ανακατεμένο με πριονίδι απ´ το ίδιο το ξύλο για να πετύχω την απόχρωση.

Κοντεύω ν´ αποκτήσω ειδικότητα στις λαβές των μαχαιριών έτσι όπως πάμε.
Έκανα την αρχή μ´ ένα δικό μου για δοκιμή και τώρα άρχισαν οι παραγγελίες. Επειδή όμως άρχισε ήδη το δούλεμα απ´ τους δικούς μου και με φωνάζουν "ο Μπάμπης ο σουγιάς" :silly: θα πρέπει να το σταματήσω asap.

Η όλη διαδικασία κράτησε, με μικροδιαλείματα, γύρω στις 4 ώρες.

Πολυ ωραίο κι αυτο.
Τώρα όμως πρέπει να αλλάξεις το Babis K. σε Babis B.(lade)

Sent from my iPad using Tapatalk

πολύ καλό Μπάμπη!!! δικαίως σε φωνάζουν ο "σουγιάς" χε χε

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ ωραίο κι αυτο.
Τώρα όμως πρέπει να αλλάξεις το Babis K. σε Babis B.(lade)

Μπά, είπαμε... Τέρμα τα μαυρομάνικα μαχαίρια...
(Δηλαδή και να φτιάξω και κανένα άλλο θα το κάνω στη ζούλα. :flipout:)

Ούτως ή άλλως έχω άλλο project ανοιχτό αυτό το διάστημα. Φτιάχνω ένα στόλο καραβάκια για τραπέζια γάμου.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    128.4 KB · Views: 162
Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπά, είπαμε... Τέρμα τα μαυρομάνικα μαχαίρια...
(Δηλαδή και να φτιάξω και κανένα άλλο θα το κάνω στη ζούλα. :flipout:)

Ούτως ή άλλως έχω άλλο project ανοιχτό αυτό το διάστημα. Φτιάχνω ένα στόλο καραβάκια για τραπέζια γάμου.

Γάμου, γάμου ;
Ποιος να παντρεύεται άραγε ;
Κάνας γνωστός ;

Πολύχρωμα κ όμορφα τα καραβάκια Κύριε Εφοπλιστά.

Πολύ θα χαρούν οι τυχεροί κάτοχοι.