Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγινε στενο, ας πουμε "αναγκαστικα" γιατι ηθελα περισσοτερο να πειραματιστω χρησιμοποιωντας ηδη υπαρχοντα υλικα, τα οποια μου καθορισαν και τις διαστασεις. Θα δω πως θα βγει, τι κουσουρια θα εχει, τι θα με βολεψει και τι οχι, ωστε οταν φτιαξω το "κανονικο" να ξερω και τι να προσεξω. Στην παρουσα φαση ηθελα να μην μου κοστισει τιποτα και να ερθει στο ιδιο υψος με τον παγκο μου, πανω στον οποιο να μπορει να κουμπωνει ωστε να παιζει τον ρολο του outfeed table (αν το λεω σωστα). Οταν κουμπωνει και επανω στον παγκο, δεν θα τιθεται και θεμα σταθεροτητας με τα μεγαλυτερα κομματια.
Ολα αυτα ειναι σκεψεις που κανω, μπορει να δουλεψουν, μπορει και οχι. Ιδωμεν.

Αν είναι έτσι πάω πάσο! Σίγουρα αν βιδώνει στον κύριο πάγκο δε θα έχεις θέμα σταθερότητας. -bye-

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μάρκα ? Watt ?
Τιμούλα ?
Πλάτος πλανίσματος ?
ποιος ξεχονδριστήρας είναι αυτός?
Ναι ναι για πες μας!

Πλανίζει ξύλο μέχρι 120mm*250mm! Είχα ανεβάσει ένα Review ΕΔΩ

Είχε αγοραστεί από www.mytoolstore.de αλλά τώρα βλέπω ότι την έχει ανεβάσει 30-40 ! Εμένα μου είχε βγει 280 με τα μεταφορικά +ΦΠΑ

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα έφτιαξα ένα μικρό έπιπλο για την είσοδο. Χρησιμοποίησα σημύδα 21 χιλ. και σαν μηχανήματα παγκοπρίονο, disc sander, παλμικό τριβείο και ρούτερ. Οι διαστάσεις του είναι 30Χ90 και 82 εκ. ύψος. Σκέφτομαι να κάνω τα δύο άβαφτα κομμάτια πιό ανοιχτή απόχρωση. Πως σας φαίνεται ;

0yg5eI6.jpg
yMLrtN9.jpg
zQud6UB.jpg

NlEFhBB.jpg
n8dVmFL.jpg
b2Uf4qx.jpg

ng3n8J4.jpg

53 ή 56 το φύλλο 2,50Χ1,25 πάχος 21 χιλ. Πήρα ένα ολόκληρο φύλλο και έφτιαξα την βιβλιοθήκη και την κονσόλα και περίσεψε. Η σημύδα είναι πολύ καλύτερο υλικό από το bintangor, λίγο πιό ακριβή αλλά πιό σκληρή και συμπαγής, ανθεκτική στην τριβή και πιό ομοιγενής. Χρησιμοποιώντας βερνίκι φαίνονται και τα νερά.

53 ή 56 το φύλλο 2,50Χ1,25 πάχος 21 χιλ. Πήρα ένα ολόκληρο φύλλο και έφτιαξα την βιβλιοθήκη και την κονσόλα και περίσεψε. Η σημύδα είναι πολύ καλύτερο υλικό από το bintangor, λίγο πιό ακριβή αλλά πιό σκληρή και συμπαγής, ανθεκτική στην τριβή και πιό ομοιγενής. Χρησιμοποιώντας βερνίκι φαίνονται και τα νερά.

Είσαι Άρχοντας λέμε.

53 ή 56 το φύλλο ????
Εμένα χθές που ρώτησα σε ξυλέμπορα μου είπε το 2,1cm σε 2,50 χ 1.25m 82 το φύλλο !!!!
Μιλάμε για κοντραπλακέ θαλάσσης όχι αυτό με την ειδική κόλλα για θάλασσα. Αυτό δεν λέμε "σημύδα"
Έχει τσεκάρει κάποιος άλλος τιμή γι αυτό το πάχος ???

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ ωραίο Σπύρο. Μπράβο.
Είσαι σίγουρος για την τιμη ;
Εδώ στην αθηνα αν θυμάμαι καλα, το ίδιο φύλλο το πλήρωσα γύρω στα 70

Μολις είδα και τα υπόλοιπα ποστ όπου δεν υπολογίζεις ΦΠΑ.
ΟΚ τοτε.

Sent from my iPad using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και για του λόγου το αληθές
329242acf20f831f30ecc0354a8384b2.jpg

Sent from my C6833 using Tapatalk

Last edited:

Πρέπει όμως να παίζει και η προέλευση μάλλον .... από 76 στα 82 που μου είπαν εμένα μπορεί να δικαιολογείται ανάλογα την προέλευση.

Καλησπέρες. Ενα παγκακι για την αυλη μου...

Κατα την διαρκεια συναρμολογησης.
IMG_0188_zpso7sxezmc.jpg
[/URL][/IMG]

Τοποθετημενο στην αυλη.
IMG_0209_zpsknqmrsmv.jpg
[/URL][/IMG]

Και με ενα απλο μηχανισμο με 2 πειρους,
IMG_0217_zpsfwo4nvoh.jpg
[/URL][/IMG]

Μετατρεπετε σε τραπεζι
IMG_0210_zpscgnpvx6q.jpg
[/URL][/IMG]

Κατασκευασμενο με στραντζαριστο 30χ30 ενισχυμενο, σουιδικο 100χ25(πλατη) και 150χ50(καθισμα) , βαμmενο με εμποτισμου σε αποχρωση μαονι x2 και 2 χερια βερνικι θαλασσης.

Απώτερος σκοπος ειναι η κατασκευη ενος ακομα ιδιου που θα ενώνονται μεταξυ τους και θα γινετε τραπεζι πικ νικ για "πα'ι'δακι garden party" !

Μπράβο αρχηγέ μου.
Επιμελημένη εργασία, τάπες πλαστικές, άλλεν βίδες μαύρες στρογγυλές, ωραία χρώματα.
Αν σε παίρνει κλέψε κ ίσο-μοίρασε τα επάνω ξύλα της πλάτης γιατί στην φωτο φαίνεται να θελουν λίγο προς τα αριστερά για να καλύψουν καλύτερα το στρατζαριστό. Ίσως να με ξεγελάει η φωτογραφία όμως κ να μην θέλει τίποτα.

Πάντα τέτοιες ομορφιές σου εύχομαι.

Αν θέλεις στις 4 κάτω γωνιές, εκεί που δεν έχεις βάλει αντιρίδες, κόλλησε για καλύτερη αντοχή κ σταθερότητα 4 τρίγωνα ("δυναμάρια" κατά την λαϊκή τους ονομασία).
Θα σου δέσει καλύτερα όλη σου την κατασκευή κ δεν θα σε εμποδιζοουν πουθενά.

Φιλικά
Παππούς Κώστας

Last edited:

Πολύ ωραία δουλειά και έξυπνη η μεταμόρφωση σε τραπέζι.
Σκέφτομαι 4 τέτοια παγκάκια σε κήπο και εναλλακτικά όπως το σκέφτηκες σε διάταξη (1+1)+(1+1) πόσους θα εξυπηρετούν

Αν και δεν έχω καμμία επαφή και σχέση με μεταλλικές κατασκευές...

Μήπως εκεί που πατάει το παγκάκι με το έδαφος θα έπρεπε να είναι κολλημένα αλλιώς τα "πόδια"; Κι εννοώ το οριζόντιο κολλημένο πάνω στο κάθετο κι όχι όπως είναι τώρα.

Τώρα όλο το βάρος το δέχεται το οριζόντιο που πατάει στο έδαφος, αντί του κάθετου που θα μπορούσε να μπει και μια τάπα πλαστική για να πατάει κάτω.
Θα αντέξει πχ το βάρος κάποιου που κάθεται στην άκρη-άκρη ή θα κάνει κοιλιά το στρατζαριστό;

Επαναλαμβάνω δεν έχω καμμία σχέση με το αντικείμενο, απλά ρωτάω...

Τέλος πολύ καλή η ιδέα σου και τα χρώματα υπέροχα.

ΥΓ
@costas1965 Νομίζω σε ξεγελάει η σκιά του ξύλου. Αν κάνεις zoom στη φωτογραφία πρέπει να είναι πρόσωπο με το σίδερο. Αν βλέπω κι εγώ καλά δηλαδή...!!!

Πολύ ωραία επαγγελματική κατασκευή. Άλλο πράγμα να το έχεις και με τις μεταλλικές κατασκευές... πράγμα που δεν έχω...

Κατα την διαρκεια των δοκιμων σταθεροτητας :P ειμουν ευχαριστημενος, γι αυτο δεν εβαλα και γωνιακες αντιριδες. Στην πραξη ομως υπο το βαρος τριων ατομων εχει μια ελαφρια ασταθεια. Οταν ξεκινησω το δευτερο θα μπουν αντιριδες και σε αυτο και στο καινουριο σιγουρα, ειχα σκοπο για στρατζαριστο με φαλτσα 45 μοιρων αλλα μου αρεσε περισοτερο η ιδεα του κυριου Κωστα και θα βαλω τριγωνα.

Στην σχεδιαση της πλατης την εκανα ακριβως 2 μετρα , αλλα δεν ηξερα οτι τα 100χ25 βγαινουν 4μετρα..... Τα εκοψα στην μεση για να μειωσω το κοστος της κατασκευης και τελικα ηρθαν προσωπο με το στρατζαριστο. Ουτε εμενα μου αρεσει και πρεπει καποια στιγμη να αλαχτουν και αυτα αλλα και του καθισματος με 2,10-2,20 περιπου για να ειναι ομοιομορφα.Οι αποστασεις αναμεσα στα ξυλα της πλατης ειναι ακριβως 22 mm και θα μπαινουν φιλετακια 20 mm για να μην μενουν κενα οταν θα γυρναει σε τραπεζι.

Στην μεση του καθισματος ειχα σκοπο να βαλω ρυθμιζομενο ποδαρικο (με σπειρωμα) για να μην κανει κοιλια αλλα το 150χ50 δεν νοιωθει.

Την βαση στο σημειο που παταει με το εδαφος ηταν το σημειο που με ταλαιπωρησε περισοτερο γιατι δεν μπορουσα να αποφασισω αν επρεπε να βαλω ποδαρικα ή να τα κολλησω "αλλιως" οπως πολυ σωστα ειπε και ο ikomninos για να εμενε ενα ποδαρακι απο κατω. Τελικα αποφασισα να το κανω οπως το εκανα διοτι με 4 ποδια σε επιφανεια με ακανονιστες πλακες καρυστου θα ειχα προβλημα ασταθειας. Και σκεφτομουν για την προστασια του μεταλλου αλλα και της πετρας να εβαζα με 2 βιδακια ενα κομματι ξυλου 1-2 ποντους σε ολο μηκος. Τωρα ειμαι σε φαση αναζητησης ποδαρικων μεταλλικων ρυθμιζομενων τυπου ψυγειου για να μπουν στις 4 γωνιες.

Το μονο σιγουρο ειναι ενα: Παντα στην πρωτη κατασκευη βρισκεις τις ατελειες και η δευτερη γινετε τελεια.