Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίο Βασίλη! Μήπως να έβαζες το χερούλι πιο ψηλά για να έχεις μεγαλύτερο άνοιγμα για τα εργαλεία και καλύτερο έλεγχο του κέντρου βάρους;

Ευχαριστω.δεν ξερω πως θα το προστατεψω απο τυχων ξεφτισμα .παναγιωτη σωστη η παρατηρηση θα την εχω υπ οψιν για την επομενη καθως τωρα σε αυτη οι τρυπες εχουν γινει και ηταν δοκιμαστικη εκδοση με ρεταλια osb. Αλλη μια που θελω για εργαλεις υδραυλικου θα γινει με αλλο ξυλο !

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το δικό μου OSB που το άφησα έτσι στον πάγκο μου δεν ξέφτυσε 7 μήνες μετά.
Αν θέλεις πάντως μπορείς να το "ρουτεριάσεις" στην άκρη.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστω.δεν ξερω πως θα το προστατεψω απο τυχων ξεφτισμα .παναγιωτη σωστη η παρατηρηση θα την εχω υπ οψιν για την επομενη καθως τωρα σε αυτη οι τρυπες εχουν γινει και ηταν δοκιμαστικη εκδοση με ρεταλια osb. Αλλη μια που θελω για εργαλεις υδραυλικου θα γινει με αλλο ξυλο !

Βασιλη δες κι αυτο. Εχει στο τέλος του σχεδιο για εργαλειοθήκη, την οποία και έκανα και ειναι τέλεια για τις ανάγκες μου.
http://www.lidl-service.com/static/3019122/56597_GR.pdf

Sent from my iPad using Tapatalk

Ωραίος ...εγώ σε ένα τέτοιο από πούρα ...βάζω τα τρυπάνια :flipout::flipout:

BSFHgjj.jpg

W1PrLE9.jpg

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πάντως εγώ αγόρασα ραπτομηχανή και έμαθα να ράβω όταν θέλησα να φτιάξω την παρακάτω κατασκευή...
WP_20151022_002.jpg
WP_20151022_003.jpg

Θα βαρεθειτε να με διαβαζετε σε αυτο το θεμα.. Να δειτε τι θα παθετε..μαστορεματα θετε, μαστορεματα θα παρετε. :flipout:

"Τιμώρησε" μας Νεκτ. με τις δημιουργίες σου, εμένα πολύ θα μου αρέσει.............!

Ραφτης δεν ειμαι, αλλα ξερω να ραβω με μια singer που ειχε η σχωρεμενη μανα μου.

Μια από τα ίδια ακριβώς. Μήπως να ανοίξουμε μαζί ένα νήμα με "Δημιουργίες haute couture" ?

Σαραντη μπραβο!!
Προφανως δεν πηρες ραπτομηχανη μονο και μονο για το καλλυμα. Την εδωσες καπου μετα?

Καλησπέρα είχε 12ωρο σήμερα.

Οπότε μόλις γύρισα σκάρωσα στα γρήγορα μια νέα ρυθμιζόμενη βάση για την σκούπα, για να ταιριάζει στα επιμέρους μηχ/τα του εργαστηρίου.

Δεν έβαλα ντίζα αυτήν την φορά, αλλά καλιμπρέ 8 Φ με σφιγκτήρα.

Νομίζω αυτή η version είναι αρκετά καλύτερη. Πας πιο γρήγορα στο σημείο που θέλεις χωρίς να χρειάζεται να κάνεις περιστροφή όλο τον μηχανισμό.

Εχεις ευκαιρη τη φωτογραφια με τη παλια πατεντα?
Καποια στιγμη θα φτιαξω κατι απο αυτα και για μενα, πολυ χρησιμο για το καθετο, για τριβειο κλπ

Εχεις ευκαιρη τη φωτογραφια με τη παλια πατεντα?
Καποια στιγμη θα φτιαξω κατι απο αυτα και για μενα, πολυ χρησιμο για το καθετο, για τριβειο κλπ

Διαλέχτεεεεεεεε.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πάντως εγώ αγόρασα ραπτομηχανή και έμαθα να ράβω όταν θέλησα να φτιάξω την παρακάτω κατασκευή...
View attachment 132109
View attachment 132110
Πολύ ωραία ιδέα.
Να μπορούσε να προσαρμοστεί και για παγκοπριονο.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Φίλε Σαραντη το έκανες αυτό επειδή κ σκούπα δεν τραβάνε σωστά?
Με το Bosch πάντως και την διπλή είσοδο αναρόφησης δεν έχω κανένα θέμα!

Κώστα άψογη αναβαθμίσμενη εκδοχή!

Την ασπίδα πίσω απο το φαλτσοπρίονο την έχω δει και σε άλλα ερασιτεχνικά εργαστήρια. Πιστεύω οτι οφείλεται στο γεγονός οτι τα basic φαλτσοπρίονα λόγω πιο απλοϊκής κατασκευής δεν εχουν τοσο αποτελεσματική απαγωγή πριονιδίων όσο ένα πιο ακριβό.
Και το δικό μου skil κάνει τον τόπο χάλια, είτε βάλω τη σκούπα είτε όχι.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Δεν την έδωσα, τη κράτησα και για άλλες εφαρμογές. Φτιάχνω ένα ιστιοφόρο για τον μικρό και θα φτιάξω τα πανιά με τη ραπτομηχανή. 'Αλλωστε και η ραπτομηχανή εργαλείο είναι!
Σαραντη μπραβο!!
Προφανως δεν πηρες ραπτομηχανη μονο και μονο για το καλλυμα. Την εδωσες καπου μετα?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βασικά την πουλάνε στην Αμερική σαν FastCap ή SawHood αλλά μου κόστισε πολύ φθηνότερα να τη φτιάξω μόνος μου (συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς της ραπτομηχανής) παρά να τη φέρω απο εκεί.
Πάντως όλα τα φαλτσοπρίονα κάνουν το κόσμο χάλια και τα ακριβά και τα φθηνά. Το δικό μου συγκεκριμένα είναι το Femi 732. Εάν το συνδέσεις με τη σκούπα μαζεύει αρκετά αλλά τη "πούδρα" δεν μπορεί να τη μαζέψει απο το στόμιο που έχει ενσωματωμένο.

Την ασπίδα πίσω απο το φαλτσοπρίονο την έχω δει και σε άλλα ερασιτεχνικά εργαστήρια. Πιστεύω οτι οφείλεται στο γεγονός οτι τα basic φαλτσοπρίονα λόγω πιο απλοϊκής κατασκευής δεν εχουν τοσο αποτελεσματική απαγωγή πριονιδίων όσο ένα πιο ακριβό.
Και το δικό μου skil κάνει τον τόπο χάλια, είτε βάλω τη σκούπα είτε όχι.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι δεν τραβάει όσο θα ήθελα. Με την κατασκευή αυτή όμως δεν φέυγει τίποτα και όλα πάνε σε κάδο κάτω απο το τραπέζι κατευθείαν.
Όταν όμως λές διπλή είσοδο αναρρόφησης τι εννοείς? έχεις καμμιά φωτό να καταλάβω?

Φίλε Σαραντη το έκανες αυτό επειδή κ σκούπα δεν τραβάνε σωστά?
Με το Bosch πάντως και την διπλή είσοδο αναρόφησης δεν έχω κανένα θέμα!

Κώστα άψογη αναβαθμίσμενη εκδοχή!

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Παντού προσαρμόζεται η συγκεκριμένη κατασκευή καθώς μπορεί και ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες σου και όταν τελειώσεις μαζεύει - διπλώνει και αποθηκεύεται πολύ εύκολα!
Είναι αντιγραφή της Αμερικάνικης πατέντας!

Πολύ ωραία ιδέα.
Να μπορούσε να προσαρμοστεί και για παγκοπριονο.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Σ' ευχαριστώ πολύ!
COLOR]Ναι δεν τραβάει όσο θα ήθελα. Με την κατασκευή αυτή όμως δεν φέυγει τίποτα και όλα πάνε σε κάδο κάτω απο το τραπέζι κατευθείαν.
Όταν όμως λές διπλή είσοδο αναρρόφησης τι εννοείς? έχεις καμμιά φωτό να καταλάβω?

Αν παρατηρησεις το παρακατω βιντεακι θα τις δεις!
https://www.youtube.com/watch?v=SpMuq2kyvs0
Εχει μια σταθερη οπως ολα σχεδον τα πριονια και μια αναροφηση μου ακολουθει τον δισκο στην πορεια του!!!

ωραίο σύστημα!
Φτιάχνω ένα σταθερό δίκτυο αναρρόφησης μέσα στο εργαστήριο μου για όλα τα εργαλεία μου, οπότε θα προσαρμόσω κάτι παρόμοιο στο φαλτσοπρίονο.

Αν παρατηρησεις το παρακατω βιντεακι θα τις δεις!
https://www.youtube.com/watch?v=SpMuq2kyvs0
Εχει μια σταθερη οπως ολα σχεδον τα πριονια και μια αναροφηση μου ακολουθει τον δισκο στην πορεια του!!!

Για δώσε αν θες, πληροφορίες για το ιστιοφόρο.
Έχω λόγο που ρωτάω.
Χρήστος

Sent from my C6833 using Tapatalk

μη φανταστείς τίποτα σπουδαίο. Δεν έχω γνώσεις σχετικές στα ψαχτά πάω...
θα ανεβάσω φωτό μόλις μπορέσω.

Για δώσε αν θες, πληροφορίες για το ιστιοφόρο.
Έχω λόγο που ρωτάω.
Χρήστος

Sent from my C6833 using Tapatalk