Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ τα μάλα! Κοκακόλες μόνο για το Μπάμπη που είναι εγκρατής, οι υπόλοιποι μπυρίτσα/κρασάκι/limoncello/μαστίχα/τεντούρα (Παππού στείλε καμία καλή από κάτω να κάνω συγκριτική δοκιμή)!

Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι καθαρά συμπτωματική! ;)

Για ποιον λες?

Ευχαριστούμε για την προσφορά, παρουσίαση και περιγραφή αλα Diabolic

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

n_olympios;1057825451/ said:
Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι καθαρά συμπτωματική! ;)

Για ποιον λες?

Το "Χορεύοντας με τους Νίκους" δεν σου λέει κάτι;
Ποιός άλλος Νίκος κάνει τέτοιου είδους περιγραφές;

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Θέλω να τ'ακούω... :love: :blush:

Ξέχασα, τις προάλλες έφτιαξα και φράχτη από παλέτες (μαζί με πορτάκι) για τη μικρή που απέκτησα πρόσφατα (κουταβάκι διασταύρωση γερμανικού με ελληνικό ποιμενικό), αλλά λόγω της παγωνιάς ακόμα την κρατάμε μέσα. Φωτό δεν έχω, τράβηξα κάποια video που είναι όμως ακόμα στην κάμερα...

Ευχαριστώ παιδιά!

Νεκτάριε 20+ χρόνια σε τέτοιους χώρους δουλεύω. Έχουν τα καλά και τα κακά τους, όπως παντού άλλωστε.

ΥΓ: να συμπληρώσω πως με αυτή την κίνηση εξοικονόμησα γύρω στα 100 , ήτοι τη διαφορά με το άλλο καρότσι που ήθελαν να πάρουμε και είχε ροδάκια παντού... Ήταν και πιο φαρδύ άρα πιο άβολο για τη χρήση που το θέλαμε. Αυτό ταίριαξε ταμάμ!

Ωραία κατασκευούλα Νικόλα, αλλα μας πήρες τη μπουκιά απο το στόμα !
Βάλε βρε φίλε και μια φωτο απο το ολοκληρωμένο πρότζεκτ οταν ευκαιρισεις.
Ευχαριστω

Sent from my iPad using Tapatalk

Επειδή το ζήτησες, θα στο βγάλω φωτό αύριο αλλά κομπλέ, με ένα 20κιλο κεφάλι παρμεζάνας επάνω να τρέχουν τα σάλια σου, για να μάθεις. :jester:

Επειδή το ζήτησες, θα στο βγάλω φωτό αύριο αλλά κομπλέ, με ένα 20κιλο κεφάλι παρμεζάνας επάνω να τρέχουν τα σάλια σου, για να μάθεις. :jester:

Ώπα-ώπα, τώρα το χοντραίνεις !
Έτσι που το θέτεις, μου φαίνεται θα έρθω να το φωτογραφίσω ο ίδιος.
Να εχει και το κατάλληλο φόντο η παρμεζάνα

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χρήστο εάν πας από κεί για να φωτογραφηθεί η παρμεζάνα....θα χρειαστεί μηχάνημα ακτινολογικού για να βγει η φώτο μέσα στο στομάχι σου.... χε χε χε

Χρήστο εάν πας από κεί για να φωτογραφηθεί η παρμεζάνα....θα χρειαστεί μηχάνημα ακτινολογικού για να βγει η φώτο μέσα στο στομάχι σου.... χε χε χε

Ολόκληρο κεφάλι; :flipout:, Όχι δα!

Έφτιαξα και εγώ μια moxon vice για να βάζω στον πάγκο που όποτε την χρειάζομαι, ελλείψει χώρου. Στην αρχή σκόπευα να φτιάξω μια με τους σφιγκτήρες σωλήνα που πήρα αλλά μετά είπα να μην τους χαραμίσω. Οπότε έφτιαξα μία σαν του Songless http://avclub.gr/forum/showthread.p...σήμερα?p=1057788887&viewfull=1#post1057788887. Αγόρασα 20mm ντiζα, παξιμάδια κλπ, είχα και ένα κόντρα πλακέ 250 Χ 19,5 X 3cm που μου είχε χαρίσει ο ξυλέμπορας και ξεκίνησα την κατασκευή.

s_IMG_20170112_111132.jpg

Κόπηκε με το φαλτσοπρίονο

s_IMG_20170112_112022.jpg

έκανα μια Diavo...εεε μια μισοχαρακτή στο παγκοπρίονο για να μπει το κάθετο σταθερό κομμάτι, να κολληθεί και βιδωθεί στην βάση.
Κόπηκαν κατά μήκος στη μέση στους 9,5 πόντους

s_IMG_20170112_123019.jpg

κολλήθηκαν ανα δύο τα κομμάτια, 6cm συνολικό πάχος

s_IMG_20170112_141917.jpg

Άνοιξα εγκοπές για να μπουν χωνευτά τα παξιμάδια.
s_IMG_20170113_100915.jpg

όπως είναι μέχρι τώρα, μένει να πάρω και να βάλω καβίλιες στα ταυ.

s_IMG_20170113_113132.jpg

Στηρίζεται με δύο σφιγκτήρες στον πάγκο και είναι μια χαρά.

Και χορεύοντας με τους...Νίκους
Για την όλη κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν τα:
Skil Masters 3855MA radial φαλτσοπρίονο
DeWalt DW745 παγκοπρίονο
Parkside PDSSA 18 A1
Parkside PABS 20-Li A1
Powerfix σκαρπέλα
Kreator Ματσόλα
Wolfcraft σφιγκτήρες

Πολύ όμορφη γίνεται Παναγ.

Βλέπω επίσης ότι έχει ανέβει κ το επίπεδο των φωτοπαρουσιάσεων στο forum κ πολύ μ αρέσει κ αυτό.

Ευχαριστώ Κώστα και Νίκο

Πολύ όμορφη γίνεται Παναγ.

Βλέπω επίσης ότι έχει ανέβει κ το επίπεδο των φωτοπαρουσιάσεων στο forum κ πολύ μ αρέσει κ αυτό.

Ναι ναι! Μας παρασύρουν αν και δεν το συνηθίζω.

Νικόλα είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά για να βάλεις καβίλιες, τόσο και καιρό παιδευόμουν με πατέντες.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Παναγιωτη γεια στα χερια σου. Πανχρησιμη μεγγενη και μεγαλη, μπραβο.

Ευχαριστώ Μιχάλη, πανχρήσιμη και πολύ μάλιστα.

Μπράβο Παναγιώτη,άψογος,τήν εγκοπή γιά τά χωνευτά παξιμάδια τήν έκανες μέ σκαρπέλο φαντάζομαι.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο Παναγιώτη,άψογος,τήν εγκοπή γιά τά χωνευτά παξιμάδια τήν έκανες μέ σκαρπέλο φαντάζομαι.

Ναι Δημήτρη, σκαρπέλα Powerfix/Lidl. Για την δουλεία που τα θέλω πολύ καλά.
Ευχαριστώ. :ciao:

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έφτιαξα και εγώ μια moxon vice για να βάζω στον πάγκο που όποτε την χρειάζομαι, ελλείψει χώρου. Στην αρχή σκόπευα να φτιάξω μια με τους σφιγκτήρες σωλήνα που πήρα αλλά μετά είπα να μην τους χαραμίσω. Οπότε έφτιαξα μία σαν του Songless http://avclub.gr/forum/showthread.p...σήμερα?p=1057788887&viewfull=1#post1057788887. Αγόρασα 20mm ντiζα, παξιμάδια κλπ, είχα και ένα κόντρα πλακέ 250 Χ 19,5 X 3cm που μου είχε χαρίσει ο ξυλέμπορας και ξεκίνησα την κατασκευή.
s_IMG_20170112_111132.jpg

Κόπηκε με το φαλτσοπρίονο

s_IMG_20170112_112022.jpg

έκανα μια Diavo...εεε μια μισοχαρακτή στο παγκοπρίονο για να μπει το κάθετο σταθερό κομμάτι, να κολληθεί και βιδωθεί στην βάση.
Κόπηκαν κατά μήκος στη μέση στους 9,5 πόντους

s_IMG_20170112_123019.jpg

κολλήθηκαν ανα δύο τα κομμάτια, 6cm συνολικό πάχος

s_IMG_20170112_141917.jpg

Άνοιξα εγκοπές για να μπουν χωνευτά τα παξιμάδια.
s_IMG_20170113_100915.jpg

όπως είναι μέχρι τώρα, μένει να πάρω και να βάλω καβίλιες στα ταυ.

s_IMG_20170113_113132.jpg
Στηρίζεται με δύο σφιγκτήρες στον πάγκο και είναι μια χαρά.

Και χορεύοντας με τους...Νίκους
Για την όλη κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν τα:
Skil Masters 3855MA radial φαλτσοπρίονο
DeWalt DW745 παγκοπρίονο
Parkside PDSSA 18 A1
Parkside PABS 20-Li A1
Powerfix σκαρπέλα
Kreator Ματσόλα
Wolfcraft σφιγκτήρες

Πσσσσσ. Καθαρη δουλεια και κινητη μεγγενη. Την πας οπου θες. Αλλα αν εχεις τα εργαλεια... Εγω την "μισοχαραξη" για να πατησει στον παγκο την εκανα με σκαρπελο, τα κομματια τα εκοψα με το shogun και την ντιζα με ενα σιδεροπριονο χειρος ( μια πλαστικη λαβη στην ουσια που βαζεις τις λαμες). Το μονο ηλεκτρικο εργαλειο ηταν το δραπανο για τις τρυπες...

Ωραίος!!!!
Πρέπει να φτιάξω και εγώ μια εφόσον δεν βγήκε η παραγγελία από Αγγλία.

Παναγιώτη να της βάλεις και μια κόλλα δύο συστατικών στα παξιμαδια να γίνουν σώμα με το ξύλο!