Εγώ θα σου συνιστούσα να πάρεις μάστορα, επειδή έχουν και τις ανάλογες μηχανές. Πρόσφατα γυάλισε ο γείτονας μου μάρμαρο στο σαλόνι γύρω στα 60 τμ και του πήρε 300 .Καλημέρα σε όλη την παρέα!!
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με μαρμάρινα δάπεδα.
Κάνουμε ανακαίνιση στο σπίτι του αδερφού μου και ξεκινάμε όσο περισσότερα πράγματα γίνεται να τα κάνουμε DIY και για οικονομικούς λόγους αλλά και για την ικανοποίηση, τη χαρά, τη δημιουργία και το μεράκι του DIY!
Ξεπερνώντας τα εμπόδια της ντουλάπας, του βαψίματος τοίχων, των πλακιδίων σε μπάνιο και κουζίνα, φτάνουμε στα μάρμαρα που έχει το δάπεδο του σπιτιού. Είναι άσπρα αλλά έχουν θαμπώσει με την πάροδο των χρόνων.
Επειδή όμως δεν έχει ασχοληθεί ποτέ κανεις από τους δυο μας με τέτοια δουλειά, θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε για να το ζωντανέψουμε μόνοι μας!
Τι εργαλεία θα χρειαστούμε; Κάπου διάβασα για σβουρακι σε μηχάνημα με ρύθμιση στροφών. Ο γωνιακό τροχός ή το εκκεντρο τριβειο που έχω δεν κάνουν; Αν κάνουν, τι εξαρτήματα θα πρέπει να προμηθευτώ και τι pads προκειμένου να επιτύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;
Η όλη διαδικασία θυμίζει γυάλισμα αυτοκινήτου; Που θέλει κρέμες και μάλιστα 3-4 επιπέδων;; Έχετε να μου προτείνετε κρέμες;;
Θα πρέπει πρώτα να μπω με το πλυστικο μηχάνημα και να ρίξω με την κεφαλή της "αμμοβολής";; Και τους τοίχους πως θα τους προστατεύσω από το να πάρουν νερό και να μη δημιουργηθεί υγρασία;;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο και τη βοήθεια σας!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Μάστορα αυτά τα Volkel τα ζαχαρώνω δυο χρόνια κι όλο το αναβάλω...
Έχω πάρει αρκετά κολαούζα μηχανής μεμονωμένα αλλά το σετ στο κουτί του βολεύει πολύ και δεν έχω βρεί κάτι καλύτερο κοντά στο 100-άρικο.
Συμφωνείς;
Βλεπω οτι στα μαγαζια υπαρχει σκονη τσιμεντο (ασπρο και γκρι), αλλα και σκονη "σοβας" επισκευαστικος.
Ποια ειναι η διαφορα τους και ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο για μικρο-επισκευες σε τοιχους, βεραντες, τσιμεντενια πατωματα κτλ;
Εκτος απο νερο, εχεις νοημα να τα αναμιξεις και με κατι αλλο (π.χ. αμμο ή χαλικι) για επισκευες, που δεν θα σηκωνουν βαρος, βεβαια;
Ευχαριστω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.