Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Το ακρυλικο είναι καλύτερης ποιοτητας υλικο από το τσιμεντοχρωμα...Εάν θες να το ενισχύσεις ρίξε μέσα ravinex....
Το παραπάνω αφού θες να το κάνεις με το ήδη υπάρχον χρωμα..φυσικα υπαρχουν αλλά υλικα για ράμπα....

Καλημέρα σε όλη την παρέα!!

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με μαρμάρινα δάπεδα.

Κάνουμε ανακαίνιση στο σπίτι του αδερφού μου και ξεκινάμε όσο περισσότερα πράγματα γίνεται να τα κάνουμε DIY και για οικονομικούς λόγους αλλά και για την ικανοποίηση, τη χαρά, τη δημιουργία και το μεράκι του DIY!
Ξεπερνώντας τα εμπόδια της ντουλάπας, του βαψίματος τοίχων, των πλακιδίων σε μπάνιο και κουζίνα, φτάνουμε στα μάρμαρα που έχει το δάπεδο του σπιτιού. Είναι άσπρα αλλά έχουν θαμπώσει με την πάροδο των χρόνων.
Επειδή όμως δεν έχει ασχοληθεί ποτέ κανεις από τους δυο μας με τέτοια δουλειά, θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε για να το ζωντανέψουμε μόνοι μας!
Τι εργαλεία θα χρειαστούμε; Κάπου διάβασα για σβουρακι σε μηχάνημα με ρύθμιση στροφών. Ο γωνιακό τροχός ή το εκκεντρο τριβειο που έχω δεν κάνουν; Αν κάνουν, τι εξαρτήματα θα πρέπει να προμηθευτώ και τι pads προκειμένου να επιτύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;
Η όλη διαδικασία θυμίζει γυάλισμα αυτοκινήτου; Που θέλει κρέμες και μάλιστα 3-4 επιπέδων;; Έχετε να μου προτείνετε κρέμες;;
Θα πρέπει πρώτα να μπω με το πλυστικο μηχάνημα και να ρίξω με την κεφαλή της "αμμοβολής";; Και τους τοίχους πως θα τους προστατεύσω από το να πάρουν νερό και να μη δημιουργηθεί υγρασία;;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο και τη βοήθεια σας!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλημέρα σε όλη την παρέα!!

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με μαρμάρινα δάπεδα.

Κάνουμε ανακαίνιση στο σπίτι του αδερφού μου και ξεκινάμε όσο περισσότερα πράγματα γίνεται να τα κάνουμε DIY και για οικονομικούς λόγους αλλά και για την ικανοποίηση, τη χαρά, τη δημιουργία και το μεράκι του DIY!
Ξεπερνώντας τα εμπόδια της ντουλάπας, του βαψίματος τοίχων, των πλακιδίων σε μπάνιο και κουζίνα, φτάνουμε στα μάρμαρα που έχει το δάπεδο του σπιτιού. Είναι άσπρα αλλά έχουν θαμπώσει με την πάροδο των χρόνων.
Επειδή όμως δεν έχει ασχοληθεί ποτέ κανεις από τους δυο μας με τέτοια δουλειά, θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε για να το ζωντανέψουμε μόνοι μας!
Τι εργαλεία θα χρειαστούμε; Κάπου διάβασα για σβουρακι σε μηχάνημα με ρύθμιση στροφών. Ο γωνιακό τροχός ή το εκκεντρο τριβειο που έχω δεν κάνουν; Αν κάνουν, τι εξαρτήματα θα πρέπει να προμηθευτώ και τι pads προκειμένου να επιτύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;
Η όλη διαδικασία θυμίζει γυάλισμα αυτοκινήτου; Που θέλει κρέμες και μάλιστα 3-4 επιπέδων;; Έχετε να μου προτείνετε κρέμες;;
Θα πρέπει πρώτα να μπω με το πλυστικο μηχάνημα και να ρίξω με την κεφαλή της "αμμοβολής";; Και τους τοίχους πως θα τους προστατεύσω από το να πάρουν νερό και να μη δημιουργηθεί υγρασία;;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο και τη βοήθεια σας!!

Εγώ θα σου συνιστούσα να πάρεις μάστορα, επειδή έχουν και τις ανάλογες μηχανές. Πρόσφατα γυάλισε ο γείτονας μου μάρμαρο στο σαλόνι γύρω στα 60 τμ και του πήρε 300 .

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν έχω πραγματική προσωπική εμπειρία, έχω δει όμως και έχω ακούσει ως "περιφερειακός" παρατηρητής για το θέμα.

Αν είσαι σε κάποια μεγάλη πόλη, και θες να δοκιμάσεις αν απλά ένα γυάλισμα με κρέμες και εμποτισμούς κτλ μπορεί να σε καλύψει, πήγαινε σε ένα κατάστημα που πουλάνε υλικά και μηχανήματα καθαρισμού για επαγγελματίες και πες τι θες να κάνεις να σου προτείνουν υλικά.

Αν η περίπτωση είναι πιο σοβαρή και θέλει τρίψιμο, ξέχνα τα σβουράκια, θέλει μηχανή και πολλά περάσματα με νερό και διαφορετικών κόκκων τριβεία κτλ κτλ και στο τέλος κρέμες κεριά κτλ.
Είναι πολύ δουλεία και τα 300 ευρώ που αναφέρθηκε για 60 τετραγωνικά τα βλέπω πολύ καλά. Θα μπορούσες βέβαια να νοικιάσεις εσύ μηχανή και να τα κάνεις όλα αυτά αλλά δεν νομίζω να σου βγει καλύτερο ή φθηνότερα.

Θα πρότεινα δλδ να δοκιμάσεις μόνος αν απλά θέλει ένα επιφανειακό γυάλισμα και αν δεν είναι αρκετό να πας σε συνεργείο.

Αν αυτή η μαχανη των πατωματζηδων,μεινει παραπάνω απ' ότι πρέπει σε ένα σημείο, ανοίγει τρύπα...

Να μην ασχοληθείς καθόλου με τα μάρμαρα , πάρε επαγγελματία . Πιο πολύ ζημιά θα δημιουργήσεις , θέλει μηχανήματα και εμπειρία .

Όπως το αναφέρει κάι ο Ηλίας από πάνω...
Τα μάρμαρα χρειάζονται ειδική μηχανή λείανσης με πέτρα με διαβαθμίσεις σε νούμερα... Και μάλιστα με Ιταλικές πέτρες πετυχεται πολύ καλό αποτελεσμα...

Ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις. Θα ψάξουμε να βρούμε ένα καλό μάστορα και ελπίζω να μη μας γδύσει!!

Με την πυροσφραγιδα στον πυρογραφο περιμένουμε με τις ώρες (με τα τέταρτα) για να ζεσταθεί.
Με την πυροσφραγιδα στο καμινετο θέλει το πολύ 45 δεύτερα & καίει τα πάντα.

Το ξύλινο χερουλακι απαραίτητο.

Μάστορα αυτά τα Volkel τα ζαχαρώνω δυο χρόνια κι όλο το αναβάλω...
Έχω πάρει αρκετά κολαούζα μηχανής μεμονωμένα αλλά το σετ στο κουτί του βολεύει πολύ και δεν έχω βρεί κάτι καλύτερο κοντά στο 100-άρικο.
Συμφωνείς;

Μάστορα αυτά τα Volkel τα ζαχαρώνω δυο χρόνια κι όλο το αναβάλω...
Έχω πάρει αρκετά κολαούζα μηχανής μεμονωμένα αλλά το σετ στο κουτί του βολεύει πολύ και δεν έχω βρεί κάτι καλύτερο κοντά στο 100-άρικο.
Συμφωνείς;

Απολύτως.

Βλεπω οτι στα μαγαζια υπαρχει σκονη τσιμεντο (ασπρο και γκρι), αλλα και σκονη "σοβας" επισκευαστικος.
Ποια ειναι η διαφορα τους και ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο για μικρο-επισκευες σε τοιχους, βεραντες, τσιμεντενια πατωματα κτλ;
Εκτος απο νερο, εχεις νοημα να τα αναμιξεις και με κατι αλλο (π.χ. αμμο ή χαλικι) για επισκευες, που δεν θα σηκωνουν βαρος, βεβαια;
Ευχαριστω.

Νομίζω οτι ο επισκευαστκος ειναι ταχειας πήξης,αλλα δεν είμαι 100% σίγουρος!

Το βάζω εδώ γιατί μπορεί να υπάρχει και κάποιος άλλος με το αντίστοιχο πρόβλημα ..Το 2004 είχαμε αγοράσει με την σύζυγο το παρακάτω σετακι καθρέφτη / νιπτήρα,το οποίο ήταν από γυαλί (πως μας ήρθε ) .
Με την πάροδο του χρόνου δεν άντεξε τις καταπονήσεις (ζεστο-κρυο) και ράγισε παντού στο εσωτερικό της κοιλότητας ..Μια μέρα μάλιστα έφυγε ολόκληρο κομμάτι με διάμετρο εφτά με οκτώ εκατοστά..Ευτυχώς έπεσε μέσα στο χώμα του γάτου και δεν διαλύθηκε εντελώς..Το κόλλησα πρόχειρα με μονωτική για να μην χάνει νερά και μπήκα στο τρυπάκι της αναζήτησης νέου νιπτήρα..
Επειδή όμως μου άρεσε το σχήμα του συγκεκριμένου,είπα να δοκιμάσω μια diy λυση μπας και πετυχει...
Πηρα λοιπον ετοιμη ρευστη κολλα πλακιδιων και το περασα γυρω στα τεσσερα χερια με πινελο ..Υστερα το πέρασα άλλα τέσσερα χέρια ντουκοχρωμα χωρίς να το έχω αραιώσει με νέφτι και το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω..
Τι κρίμα να μην έχω μια φωτό με τις ρωγμές. :(

ΥΓ..Το νέο χρώμα του νιπτήρα άρεσε τόσο πολύ στην σύζυγο,που μου πρότεινε να κάνουμε το ίδιο και στον καθρέφτη.. :smash:

Παρακάτω ,τα τρία στάδια..

IMG_20190926_094111.jpg

IMG_20190927_081851.jpgP1030752.jpg

Βλεπω οτι στα μαγαζια υπαρχει σκονη τσιμεντο (ασπρο και γκρι), αλλα και σκονη "σοβας" επισκευαστικος.
Ποια ειναι η διαφορα τους και ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο για μικρο-επισκευες σε τοιχους, βεραντες, τσιμεντενια πατωματα κτλ;
Εκτος απο νερο, εχεις νοημα να τα αναμιξεις και με κατι αλλο (π.χ. αμμο ή χαλικι) για επισκευες, που δεν θα σηκωνουν βαρος, βεβαια;
Ευχαριστω.

Το τσιμέντο χρησιμοποιείται για λασπωματα,σοβάδες(μαρμαρο)τελικής στρώσης και για διαφορά χαρμάνια μπετόυ,τσιμετοκονιας κ.τ.λ.
Οι έτοιμοι επισκεαστικοι σοβάδες περιέχουν τσιμέντο στην χημική τους σύσταση και ως εκ τούτου θεωρούνται έτοιμα προ χρήση...με χαλίκι δεν ανακατεύονται...Αλλά με άμμο ενδεχόμενος σε κάποιες περιπτώσεις,πολύ λίγες θα έλεγα, που θελεις γρήγορο όγκο γεμισματος ναι.. μπορεί όμως να τους"ελαστικοποιησης" προσθεταε διαφορά γαλακτωματα/ρητινες σε υγρή μορφή...
Ο έτοιμος σοβας λοιπόν είναι για μερεμέτια μικρής κλίμακας και στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα από αλλά υλικά...
Στο δια ταύτα εξαρταται που και τι θες να κάνεις..

Ευχαριστω πολυ, Κωστα.
Δηλαδη, για επιδιορθωση τοιχου σε σημειο που εχει φυγει ο σοβας, θα χρησιμοποιησεις σοβα (οκ, ετσι οπως το εγραψα προφανες ακουγεται);
Σε σημεια που εχει φυγει κομματι απο μπετο, σε τσιμεντενια σκαλα ή μετωπο ταρατσας/οροφης μπαλκονιου; Κι εκει σοβα ή τσιμεντο;
Βλεπω καποια προϊοντα της Durostick (τεραστιος και πληρης καταλογος, με επεξηγησεις κτλ. Μπραβο τους), οπως το Durofix, αλλα και το Megafix. Κατι τετοιο θα εκανε και για τις δυο παραπανω περιπτωσεις;

Το πρώτο ερώτημα σωστά τα απάντησες..
Τώρα όσο αφορά το σπασμένο μπετο εξαρταται πόσο μεγάλης έκτασης είναι αυτό...Εκεί πάμε στα τσιμεντοειδη επιχρησματα πρωτα και στο τελος τον σοβά..
Ομως αλλο υλικό θέλει για εκεί που έχει φύγει και φενονται σίδερα,οπου εκει θελει και αναστολεα διαβρωσης για αυτα ,και αλλά στο σκετο...το υλικά είναι πάρα πολλά..
Επισεις το ποσό βαθύ είναι το μερεμέτι μας καθορίζει και τι σειρά σε υλικα θα ακουθησουμε..
Δεν θα κοίταζα σε Durostic αλλά σε Isomat και Bauer που είναι ένα κλικ πιο πανω...

λοιπον, ανασυσταση σε δοντι σας εχει ακνει οδοντιατρος? εδω ανασυσταση για 2η φορα σε καγκελο με κοιλοδοκο.

πριν απο 4 χρονια εκανα γεμισμα σαπιου καγλεκου με πανια πλασμενα με σιδηροστοκο και εμτα στοκαρισμα με τον ιδιο.
Μια χαρα κρατα το υλικο
ed5ff8fb29efbd3f82e4db4d1592625d.jpg

Νεα επεμβαση
bc08cfc66105579c9d5a4a5ad2ec394e.jpg

στησιμο-προετοιμασια. τα φυλλαρακια ξυλου ειναι καλυμμενα με κολλητικη ταινια
123f540fb18e6cb5e2c80b46e2bf59a7.jpg

γεμισμα με αφρο αρχικα για να παρει τα κενα
03ba0cc74047641a52b58bc385cd1611.jpg

γεμισμα μα σιδηροστοκο
a1b9514a86e4eeb0acaca79c95172e86.jpg

μενει μονο το βαψιμο. Στο επομενο σαπισμα ομως θα ερθει σιδερας

Κωστα, για να κρατησει ο σιδηροστοκος τοση ωρα, για να προλαβεις να τον στρωσεις σε τοση επιφανεια, τι κανεις; Βαζεις λιγοτερο σκληρυντη, χρησιμοποιεις ειδικο στοκο, ή βαζεις λιγο λιγο;
(Btw, σε ακουσα και πηρα επισκευαστικο σοβα της isomat και της ιδιας συμπληρωμα ρητινης).