Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Έχεις δίκιο Πάνο ότι πρώτα πρέπει να μονωθει από πάνω αλλά τελείως από πάνω και οχι απο μεσα...και αυτό γιατί τα σίδερα οξυδονωνται,σκουριαζουν περισσοτερο από νερό και οχι τοσο απο τον ασβεστη...Στην περίπτωση που φτάιει ο ασβέστης είναι επειδή δεν έχει σπάσει μέσα στα χαρμανια κατα το λάσπωμα και το σοβατισμα με πρεσσα...αλλά τόση ζημιά όσο στο βίντεο δεν ξέρω εαν κάνει...
Επεισης η αναφορά για τα σίδερα που σκουριασαν επειδή δεν δονηθηκε σωστά το μπετο ειναι ελλειπης.
Τα σίδερα πλάκας περνούν αποστάτες όταν "σιδερονεται" για να μην πάνε προς τα κάτω όταν πέφτει το μπετο και γίνεται η δόνηση...ετσι κραττουν τα σίδερα στην αρχική τους θέση.. άμα δεν υπαρχουν γίνονται τα παραπάνω...
Για τα υλικά που αναφέρει δεν μπορώ να εκφέρω άποψη δεν τα έχω δοκιμάσει..

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι μαστοροι είναι ότι σκληρός σοβας κάνει τα παραπάνω προβλήματα γιατί δεν ελαστικοί...Για αυτό ξανά έπεσε το ταβάνι στο βίντεο...

...και για να μην παρεξηγηθώ δεν τα βάζω με εσένα που το ανέβασες αλλά με όσα λέει ο τύπος..
Επειδη βλεπω οτι γνωριζεις καποια στιγμη θα ηθελα.μια ανταλλαγη αποψεων απο κοντα..

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού Κώστα.

Εφτιαξα 2 μινι "χαρμανακια", χωρις ομως αμμο και χαλικι, με unicret fast και durocret, για δοκιμη για ενα μερεμετακι που θελω να κανω.
Μιλαμε για λιγοτερο απο μια χουφτα το καθενα. Οταν τα ετοιμασα ειχαν την υφη ζυμης περιπου (δεν ετρεχαν, αλλα οριακα κραταγαν σχημα).
Μετα απο 15 ωρες περιπου, εχουν πηξει μεν, αλλα ειναι εντελως ευθρυπτα, σαν μπισκοτα σχεδον. Σπανε πανευκολα και τριβονται εξισου ευκολα και γινονται σκονη.
Ειναι φυσιολογικο αυτο ή εκανα κατι λαθος; Ή ειναι θεμα χρονου και πρεπει να περιμενω πιο πολυ να σκληρυνουν;

Λες;
Καλου κακου, επειδη το σκεφτηκα κι εγω αυτο, τους εκανα ενα μπουγελο πριν λιγο.
Αλλα δεν μου φαινεται πιθανο. Ηταν αποθηκευμενα στην υπογεια αποθηκη, που δεν εχει πανω απο 25-28 βαθμους. Και εκει εγινε και το ανακατεμα και αφεθηκαν.

Και μερικες φωτο
52a340d5531d0e9673a68457d48e3813.jpg
7308b3444e59c107d4cdee862897137e.jpg
21c7dccf3e830a0f8567504c2e28190c.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εάν βάλεις ριτηνη ravinex δεν θα θρυματιζονραι με τόση ευκολία...
Όσο για το τριψιμο δεν βλέπω που είναι το κακο...αφου εαν εφαρμοστουν σε μερεμέτι θα πρέπει να είναι εύκολα στην λείανση...

Εάν τα βρεξεις θα σκληρινει το περίβλημα περισσότερο και οχι όλο μέχρι το εσωτερικό...
Μην τα μπουγελωσεις αβέρτα όμως γιατί υπάρχει κυνδινος να αποσυνθεθουν έτσι όπως έχεις κάνει το χαρμάνι..
Το μερεμέτι στο τοίχο θα σκληρινει πλήρως όταν ασταρωθει...

Οταν λεω τριψιμο, εννοω απαλα με το χερι. Αλλο να τριβονται με γυαλοχαρτο και αλλο να γινονται σκονη αναμεσα στα δαχτυλα σαν μπισκοτα.
Παντως, το οτι σπανε τοσο ευκολα ειναι που με προβληματιζει. Υποτιθεται οτι ειναι τσιμεντο και το τσιμεντο δεν μπορεις να το σπασεις με τοση ευκολια και να το θρυματισεις. Ακομα και σε μια ακρη που δεν εχει χαλικι, δε νομιζω οτι ειναι τοσο χαλαρο.

Η συνθεση των παραπανω δεν ειναι πληρως τσιμεντο εχει πολλα και διαφορα προσμικτα...
Τα συγκεκριμένα είναι έτσι παρασκευασμενα ώστε να έχουν ελαστικότητα και ανοχές...
Είναι εντελώς λάθος η λογική εν έτει 2020 τα υλικά να είναι σκληρά...
Όσο για το σπάσιμο και το τσιμέντο σκέτο σπαει...
Σημασία έχει πως συμπεριφέρεται στον τοίχο και οχι σαν ένα κομμάτι το οποίο το βλέπουν τα στοιχεία της φύσης..
Επισης λανθασμένα το συγκρίνεις με χαλίκι..Είναι για άλλη χρήση το ένα και για άλλο το άλλο..

Last edited by a moderator:
Δεν λεω οχι ρε συ Κωστη.
Αλλα αλλο ελαστικοτητα και αλλο να σπαει τοσο ευκολα και να τριβεται σε σκονη. Φαντασου οτι θα μπορουσε ο οποιοσδηποτε να το βαλει ολοκληρο στο στομα, να το μασησει και να το κανει σκονη, χωρις να πονεσει ουτε σφραγγισμενο δοντι.
Στο leroy που ρωτησα, ο υπαλληλος μου ειπε απλως οτι του φαινεται περιεργο, χωρις να εχει καποια εξηγηση.
Οσο για το χαλικι, δεν το συνεκρινα, ειπα απλως οτι και σκετο τσιμεντο, σε μια ακρη χωρις χαλικι, δεν σπαει σε καμια περιπτωση τοσο ευκολα.
Πραγματικα δεν ξερω τι να πω. Μου φαινεται πολυ περιεργο.
Εφτιαξα αλλα 2, με megacret και με σκετο τσιμεντο (λευκο της isomat παλι) να δω τι θα γινει.

Παρε και βαλε οικοδομικη ριτηνη(ravinex),οπως σου προανεφερα για να δεις διαφορα....

Δεν ξερω παντως τι θες να πετυχεις αλλα ολα οσα ανεφερες εχουν ηδη τσιμεντο....ενδεχομενος,το τσιμεντο, σαν εξτρα ισως να χαλαει την συνθεση....δεν το εχω δοκιμασει ποτε...
Γιατι εγω 15 χρονια και βαλε που τα χρησιμοποιω τσιμεντο δεν βαζω....εχουν ολα οσα πρεπει...

Αρα η επομενη σου παρασκευη ειναι χωρις τσιμεντο και με ravinex στα παραπανω....

Δεν με καταλαβες: Εννοουσα οτι θα δοκιμασω παρομοιο "μπισκοτο" και με σκετο τσιμεντο, για συγκριση.
Οσο για το ravinex (adiplast εχω, για την ακριβεια) θα το δοκιμασω, αλλα το βλεπω απιθανο να κανει τοση διαφορα στο σπασιμο και το τριψιμο.
Η ουσια του post, ετσι κι αλλιως, ΔΕΝ ειναι πως μπορω να φτιαξω το καλυτερο μειγμα για μερεμετια. Ειναι ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ γινεται τσιμεντο να σπαει τοσο ευκολα και να γινεται σκονη με ελαχιστο τριψιμκ. Μηπως π.χ. χωρις αμμο συμπεριφερεται παντα ετσι (ειμαι σχεδον σιγουρος οτι η απαντηση ειναι οχι).

Επειδή κάνω μερικά μερεμέτια /σοβατισματα αυτή την περίοδο, και χρησιμοποιώ διάφορα..
Όταν πέφτουν κάτω περίσσιοι σοβαδες και δημιουργούν "μπισκότα" στο πάτωμα, σπάνε και καθαρίζονται εύκολα σχετικά.
Θέλω να πω, με το να δοκιμάζεις υλικό πανω σε ξύλο ( που τραβάει και την υγρασία του υλικού και δεν το αφήνει να στεγνώσει οπως πρέπει) δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα ποιο υλικό είναι το "και γαμω "..
Δεν έχει καμια σχέση το υλικό σαν "μπισκότο" με το υλικό πάνω σε μερεμέτι όσον αφορά την δύναμη του κλπ

Ισως φταιει αυτο, τι να πω;
Παντως, πανω στο ξυλο ειχα ψεκασει λιγο σιλικονουχο λαδι, για να βγαινει πιο ευκολα το "μπισκοτο". Με ο,τι αυτο μπορει να σημαινει.
Σε καθε περιπτωση, και επειδη ειχα χρησιμοποιησει παλιο εμφιαλωμενο νερο (δεν φανταζομαι να παιζει καποιο ρολο), ετοιμαζω μεγαλυτερο τεστ, με κανονικο νερο, με διαφορα υλικα και πανω σε μελαμινη, που δεν ρουφαει υγρασια.
Παντως, δεν εχει λογικη το "μπισκοτο" απο μονο του να ειναι τοσο ευθραυστο, ενω αν το βαλεις σε τοιχο να γινεται πετρα.
Περισσοτερα σε λιγο.

Μήπως το σιλικονούχο λάδι κάνει την ζημιά;
Το αναφέρω επειδή πρόσφατα μελετούσα διαφορά παρόμοια προϊόντα και στις οδηγίες ανέφεραν οτι η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή από σκόνες, έλαια κλπ

Δεν έχει καμια σχέση το υλικό σαν "μπισκότο" με το υλικό πάνω σε μερεμέτι όσον αφορά την δύναμη του κλπ

Το αυτό....
Δεν μου λέει απόλυτος τίποτα εαν το υλικό δεν εφαρμοστεί πανω σε μερεμέτι...
Ότι υλικό και να φτιαχτεί πάνω στο ξύλο έτσι θα είναι...θα σπαει...πράγμα που δεν προσφέρει ουσία και πρακτική γιατί δεν κάνει πρόσφυση.

Τετοια δομικά υλικά έχουν την δύναμη πρόσφυσης πάνω σε τούβλο,μπετό και λάσπη...Εκεί είναι το ζητούμενο τι γίνεται.
Και το ποστ σου θα ειχε ουσία μόνο για τέτοια..

Δεν φτάει για εμενα ούτε το λάδι ούτε το παλιό νερο για την κατάσταση του υλικού που σπάει...Γινεται έτσι επειδή δεν έχει "πιάσει" πουθενά....

Ειμαι όμως περίεργος τι νόημα θα έχει να πετύχεις μια όμοιόμορφη μάζα που δεν εξυπηρετεί κάπου...γιατι δεν θα δεκτω μετά ότι το κάνεις για να δει πιο είναι το πιο καλό μείγμα για το μερεμέτι...

Τεσπα αναμένουμε...

Το λαδι νομιζω δυσκολο να φταιει, γιατι δεν ανακατευτηκε καθολου, παρα μονο στο λατω μερος, για να ξεκολλησει ευκολα. Φανταζομαι οτι το "καθαρη απο ελαια" που γραφουν συνεχεια, εχει να κανει με την προσφυση στο υποστρωμα, που εδω δεν μας ενδιαφερει. Παντως, στα επομενα δεν εβαλα.

Κωστη, εχεις απειρη περισσοτερη πειρα απο εμενα. Αλλα, απο την αλλη, δεν μπορω να καταλαβω τι διαφορα εχει ενα "μπισκοτο" μεσα σε ενα π.χ. σιδερενιο καλουπι, απο ενα "μπισκοτο" μεσα σε π.χ. τσιμεντενιο, ή τουβλινο καλουπι, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ του "μπισκοτου".

Δηλαδη, αν στις δυο αυτες περιπτωσεις αφαιρεσουμε μαγικα το τσιμεντο απο το καλουπι, το πρωτο θα γινεται σκονη με απλο τριψιμο αναμεσα στα δαχτυλα, ενω το δευτερο θα ειναι πετρα, επειδη καποτε ειχε "ακουμπησει" σε τοιχο ή τουβλο;
Σου φαινεται να εχει καμια λογικη αυτο;
Ομοιως και αν τα χτυπησουμε απο πανω απαλα με ενα καλεμακι, το πρωτο θα διαλυεται ενω το δευτερο θα αντεχει επειδη ακουμπαει σε τοιχο;

Mα δεν ειναι θέμα λογικής αλλά θα πρέπει να καταλάβεις ότι έτσι λειτουργούν τα υλικά..Αυτό κύριος θα πρέπει να κύριο χαρακτηριστικό..
Στο πρώτο παράδειγμα τα μειγματα( δεν ξέρω γιατί λες τα υλικά που άνεφερες τσιμέντο δεν είναι ειπαμε) ενδεχόμενος να λειτουργήσουν το ίδιο καθώς κατά την ωρίμανση τους είναι αεροστεγώς κλεισμένα.

Το δεύτερο παράδειγμα που αναφέρεις με το καλεμακι εινσι απολύτως όρθο...Γιατί η μια πλευρά βρίσκεται στον αέρα και το άλλη είναι σε σταθερό σημείο...Ενώ το άλλο εντελώς στον αέρα...!!!. Για αυτό και θα σπάσει...

Πάντως εαν θες κομμάτι ομοιογενές χωρίς να σπάει βάλε γκρι τσιμέντο,γύψο και ravinex αυτό όντως γίνεται πέτρα.!!!

Νομιζω δεν καταλαβες το παραδειγμα που προσπαθησα να αναφερω:

Ας πουμε οτι το μερεμετι ειναι η επισκευη ενος τσιμεντενιου πατωματος, οπου καποιος ανοιξε μια γουβιτσα, με σχημα ακριβως το ιδιο με ενα απο τα "μπισκοτα" που εφτιαξα.
Διπλα, βαζεις ενα σιδερενιο καλουπι, με επισης ακριβως το ιδιο σχημα.
Ριχνεις μεσα τα τσιμεντα, υλικα, ουσιες, μειγματα, πες τα οπως θελεις.

Στη μια περιπτωση το μειγμα "πιανει" στο τσιμεντενιο πατωμα και ετοιμο το μερεμετι.
Στην αλλη δεν "πιανει" στο μεταλικο καλουπι, γιατι ας πουμε ειναι πολυ λειο.

Τα δυο αυτα "μπισκοτα" που εχουμε φτιαξει, μου λες οτι θα εχουν ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ διαφορετικες μηχανικες αντοχες; Το πρωτο θα ειναι "πετρα" και το δευτερο μαλακη κιμωλια;
Ειναι δυνατον;

Αν, δηλαδη, βγαλουμε το ενα μπισκοτο απο το τσιμεντο (μαγικα, δεν εχει σημασια πως) και το αλλο απο το μεταλικο καλουπι, θα ειναι δυο τελειως διαφορετικα υλικα;

Άγγελε θα έχουν διαφορά.. εξήγησα τον λόγω και πριν...Αλλο να υπάρχει σημείο πρόσφυσης και άλλο σε καλούπι...
Την διαφορά που αναφέρεις πέτρα με μαλακή κιμωλία δεν θα την έχουν αλλά συγουρα το ένα με το άλλο θα είναι αλλιώς...

Αυτά και τέλος από μένα...

Ok ok. Ειπαμε, εχεις πολυ πολυ περισσοτερη εμπειρια απο εμενα.
Παρακατω καποιες ενδεικτικες φωτο απο το τεστ ( ζηλεψα τη δοξα του Μιχαλη ).
Περισσοτερα το ΣΚ, αφου λεω να τους δωσω μερικες μερες για σιγουρια.
b481c75935eb41d0f59891179ef669a7.jpg
bf3fd9583db38069cfdc7a1a15e26832.jpg
e4b6417895b4d0a43295a2e60fa46074.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk