Εφτιαξα 2 μινι "χαρμανακια", χωρις ομως αμμο και χαλικι, με unicret fast και durocret, για δοκιμη για ενα μερεμετακι που θελω να κανω.
Μιλαμε για λιγοτερο απο μια χουφτα το καθενα. Οταν τα ετοιμασα ειχαν την υφη ζυμης περιπου (δεν ετρεχαν, αλλα οριακα κραταγαν σχημα).
Μετα απο 15 ωρες περιπου, εχουν πηξει μεν, αλλα ειναι εντελως ευθρυπτα, σαν μπισκοτα σχεδον. Σπανε πανευκολα και τριβονται εξισου ευκολα και γινονται σκονη.
Ειναι φυσιολογικο αυτο ή εκανα κατι λαθος; Ή ειναι θεμα χρονου και πρεπει να περιμενω πιο πολυ να σκληρυνουν;
Ταράτσα γκαράζ.
Επειδή δεν είχε τις σωστές ρήσεις (απ' ότι με ενημέρωσαν οι γονείς) είχαν ρίξει δεύτερο τσιμέντο από πάνω. Όχι ότι αυτό που έριξαν έχει σωστές.
Πλέον έχει αρκετά ξεφλουδισματα.
Να το ξηλώσω όλο και να το φτιάξω από την αρχή με τις σωστές ρήσεις ή να κάνω επεμβάσεις στα ξεφλουδισματα;
Και να ανοίξω μια τρύπα για σωλήνα εκεί που μαζεύει νερό;
Τέρμα αριστερή γωνία είναι το λούκι για τα νερά.
Τα εμφανή ξεφλουδισματα είναι αυτά που έχω κυκλώσει.
![]()
Αν θέλεις να κανεις αξιόπιστες δοκιμες νοικιασε μεταλλικές μήτρες δοκιμίων, λάδωσε τες, βάλε το υλικό που θέλεις σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή , κάνε τη δόνηση που απαιτείται για ομογενοποίηση του υλικού, κάνε την απαιτούμενη διαβροχη και αποθήκευσε τες σε σκιερό μέρος σε λογική θερμοκρασία για 7 ημέρες τουλάχιστον , αν μπορείς περισσότερο καλύτερα , βγάλε το υλικό προσεκτικά και παρε ένα σφυρί και δοκίμασε να δεις την ψαθυροτητα. Αν θέλεις πιο αξιόπιστη μέτρηση τα στέλνεις για δοκιμή στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ που εξειδικεύεται σε τέτοιες μετρήσεις και σου δίνει αποτελέσματα 7-14-28 ημερών.
Είναι σωστό αυτό που ήδη αναφέρθηκε δηλ. ένα υλικό που δεν είναι φωλιασμένο εκεί που προβλέπεται να μπει όταν σχεδιάζεται να ανοίγει περισσότερο από οτι προβλέπεται από την χημική του σύσταση, αποτέλεσμα αυτού είναι να είναι ασύνδετο και να διαλύεται εύκολα (να είναι ψαθυρο) αφού έχει χάσει κάθε μηχανική αντοχή. Επίσης υπάρχουν υλικά σχεδιασμένα να δίνουν τάχιστα την μηχανική τους αντοχή και άλλα να την δίνουν σταδιακά. Το οτι είναι μη συρρικνούμενη υλικά σημαίνει οτι έχουν την ιδιότητα να απλώνουν περισσότερο αφού είναι υλικά ΕΛΑΣΤΙΚΑ για να μην προκαλούνται ρηγματώσεις και αποκολλήσεις από την φωλιά που θα μπουν, αν τα αφήσεις λοιπόν στο χώμα έχουν την τάση να απλωθούν οπότε χάνουν παντελώς την μοριακή τους σύνδεση, απλή λογική είναι.
Άλλο έλεγα να περάσω hyoerdesmo άλλο θα περάσω τελικά.Καλησπερα Παναγιωτη....
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ξηλωσεις..Εκτός ότι χρειάζεται πολύ δουλειά για να γίνει νομίζω ότι για γκαράζ είναι υπερβολή.. Για σπίτι ναι.
Ως πρώτη κίνηση θα έβαζα αυτοεπιπεδουμενο στα σημεια που συγκρατει νερο(νομίζω πάνω από 2-3 χιλιοστά δεν θα ειναι)...
Εποιτα θα άνοιγα και μια δεύτερη τρύπα τέρμα δεξιά ώστε να μην διοχετεύονται σε μια πλευρά τα νερά...
Από εκεί και πέρα τα επόμενα βήματα σου είναι γνωστα...
Άλλο έλεγα να περάσω hyoerdesmo άλλο θα περάσω τελικά.
Ξεκίνησα με τα φουσκώματα μέσα στο γκαράζ. Έκανα το 1/4 του.
Πήρα κι ένα κιλό μόνο επαλοιφωμενο για τον οπλισμό γιατί έλεγα θα μου φτάσει![]()
Άλλο έλεγα να περάσω hyoerdesmo άλλο θα περάσω τελικά.
Ξεκίνησα με τα φουσκώματα μέσα στο γκαράζ. Έκανα το 1/4 του.
Πήρα κι ένα κιλό μόνο επαλοιφωμενο για τον οπλισμό γιατί έλεγα θα μου φτάσει
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.