Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Είναι μεγάλη για να μείνει ανοιχτή, και δεν ξέρω αν και πότε θα μπει ξανά κλιματισμός οπότε σκέφτομαι για μόνιμο κλείσιμο

Εαν σκεφτεσαι για μονιμο κλεισιμο οκ...εκει θα συμφωνησω με τον αφρο πολυρεθανης που λεει ο Μπαμπης...

Αν θέλεις κάτι πιο γερό:
Πάρε το πιστόλι σιλικόνης που έχει το Lidl που είναι κλειστό και έχει και ακροφύσια που κάνουν για σαλάμι-φύσιγγα. Φτιάξε τσιμέντο και βάλε το σε μια σακούλα νάιλον σαν σαλάμι. Βγάλε τα άκρα της σακούλας στην μπροστινή μεριά του πιστολιού και από πάνω το ακροφύσιο για σαλάμια και σφίξε με το καπάκι του πιστολιού. Βάλε όσο τσιμέντο χρειάζεται στην τρύπα και από τις δύο μεριές του τοίχου και είσαι έτοιμος. Πλένεις το πιστόλι από τυχών διαρροές και είσαι ΟΚ. Δοκιμασμένη πατέντα από εμένα σε δοκάρι οικοδομής με τρύπα από σωλήνα νερού που καταργήθηκε.
Αυτό είναι καλό για τρύπα σε τσιμέντο...για την δική σου περίπτωση που είναι σε τούβλο νομίζω ότι ο αφρός είναι αρκετός.

Αυτή κι αν είναι πατέντα! Αλλά στη περίπτωση μου μάλλον δε θα βολέψει, αφού σκέφτομαι ότι μελλοντικά θα βάλω πάλι κλιματισμό οπότε θα είναι πιο εύκολο να ανοίξω και πάλι τρύπα.

Κάθε φορά που μετακόμιζα επειδή ξήλωνα κι έβαζα εγώ τα κλιματιστικά, μ αυτό έκλεινα τις τρύπες, δεν χάνεις κάτι είναι πολύ οικονομικό.
Η θα μπορούσες να το κλείσεις το πολύ με σπρέι αφρού πολυουρεθάνης και μετά να κλείσεις με αφρόστοκο, εγώ πολύ τον έχω βολευτεί.

Εκεί με βλέπω να καταλήγω κι εγώ, αφρό και από πάνω στόκο απλό της durostick όπως έβαλα μέσα
Βέβαια απ έξω θα φαίνεται, γιατί ο τοίχος είναι σαγρέ, αλλά δεν πειράζει!

Last edited by a moderator:
Πάρε ένα τούβλο και κάντο κομμάτια.
Πάρε σοβά τελικής,ριξτου λίγο άσπρο τσιμέντο και χτίστο με τα κομμάτια του τούβλου σπρωχτά. Μετά αφροστοκο και καθάρισες.

Πάρε ένα τούβλο και κάντο κομμάτια.
Πάρε σοβά τελικής,ριξτου λίγο άσπρο τσιμέντο και χτίστο με τα κομμάτια του τούβλου σπρωχτά. Μετά αφροστοκο και καθάρισες.

Πάνο, άμα είναι να αρχίσω τα χτισίματα κάηκα χαχαχα

Εκεί με βλέπω να καταλήγω κι εγώ, αφρό και από πάνω στόκο απλό της durostick όπως έβαλα μέσα
Βέβαια απ έξω θα φαίνεται, γιατί ο τοίχος είναι σαγρέ, αλλά δεν πειράζει!

Βγαζουν τα lidl εναν στοκο για σαγρε επιφανειες, που κανει αρκετα καλη δουλεια. Ισως το μονο κακο του ειναι οτι δεν ειναι εντελως ασπρος, αλλα τεινει να μπεζαρει λιγο.

Βγαζουν τα lidl εναν στοκο για σαγρε επιφανειες, που κανει αρκετα καλη δουλεια. Ισως το μονο κακο του ειναι οτι δεν ειναι εντελως ασπρος, αλλα τεινει να μπεζαρει λιγο.

Θα το δω γιατί και εμένα τον τοίχο δεν το λες και άσπρο

Είναι μεγάλη η τρύπα...

Μωρέ το ξέρω, περνάει ολόκληρο χέρι αλλά θέλω κάτι γρήγορο και απλό.
Πιστεύω ότι αυτό που προτείνεις είναι η πιο σωστή λύση πάντως.

Last edited by a moderator:
Κλεισε την τρυπα με οτι θες (αφρο, τσιμεντο με τουβλα), αλλα μη βαλεις αφροστοκο.
Βαλε ακρυλικο στοκο ή κολλα πλακιδιων ή μαρμαρο και μετα τριψε, ασταρωσε και βαψε.

@cretan σου βρήκα την πιο εύκολη λύση...παρε μια διαμαντοποτυροκορωνα ίδιας διατομής με την τρύπα που έχεις,τρύπα ένα υλικό που σε βολεύει πχ πλάκα πεζοδρομίου και αυτό που θα μείνει μέσα στο τρυπάνι βάλτο για τάπα...

Μόνο μη πεις ότι δεν έχεις τρυπάνι...χαχα.

για το τελος μιλαμε

στοκος ειναι, δεν ειναι επισκευαστικο!
Ναι βρε το ξερω...αλλα με τοσα που πεσαν για ιδεες ο ανθρωπος θα νομιζει/μπορει να μπερδευτει οτι κανει και αυτο για μια και εξω αν και αναφερθηκε οτι μπαινει μετα την πολυρεθανη..

Θα ψηφισω και γω τον αφρο χαμηλης διογκωσης και το στοκαρισμα μετα. Μου φαίνεται το πιο εύκολο και γρηγορο απ'ολα

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χτες τελείωσα με ένα αυλάκι για να φεύγουν τα νερά της βροχής, κολλητά στην μάντρα που είναι και το χαμηλότερο σημείο του οικοπέδου. Έκανα και μία παράκαμψη στη μέση της διαδρομής που υπάρχει ένα τσιμεντένιο σκαλοπάτι (εκεί ακριβώς μαζευτόταν όλο το νερό και περνούσε στο δίπλα οικόπεδο). Πλάτος 30εκ (να χωράει άνετα ένα φτυάρι) και βάθος γύρω στα 20εκ.

20201104-145012a.jpg

Το δύσκολο της υπόθεσης ήταν ότι, όταν είχαν χτίσει την μάντρα, προφανώς δεν είχαν βάλει καλούπι σε βάθος από την αριστερή πλευρά, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία μόλις έσκαβα στα 10εκ έβρισκα μπετό. Επειδή δεν είχα ξανασχοληθεί με κατεδαφίσεις και ούτε είχα και κανένα φοβερό εξοπλισμό, η μπακάλικη λύση που βρήκα για να βγάλω το μπετό είναι αυτή:
Πήρα αυτόν τον διαμαντόδισκο 125mm για δομικά υλικά που βρήκα στο εργαλειάδικο της περιοχής. Μετά με τον γωνιακό έκανα παράλληλες γραμμές βάθους ~3εκ στο τσιμέντο που ήταν να βγάλω,

20201030-122513.jpg

και με το σκαπτικό δράπανο (3,2J) με καλέμι 40mm, χτυπούσα παράλληλα με το έδαφος και έφευγαν μεγάλα κομμάτια πάχους 3εκ. Και στην συνέχεια με εναλλάξ γωνιακό τροχό και σκαπτικό δράπανο, το προχώρησα μέχρι το βάθος που ήθελα. Εδώ το αποτέλεσμα μετά από ~5 περάσματα.

20201030-143637.jpg

Δυσκολίες είχα επίσης με ότι άλλο σκουπίδι είχαν ρίξει οι συνάδελφοι από την εποχή του χτισίματος: τεράστιες πέτρες (βγήκαν με τον γκασμά),μπετόβεργες που εξείχαν από τον οπλισμό της μάντρας (κόπηκαν με τον γωνιακό), σίδερα σκραπ, σίδερα σκεπασμένα με μπετό, κεραμίδια, μπουκάλια...

Για την συνέχεια τώρα, μου είπαν να κοιτάξω για σωλήνες αποστράγγισης, και είμαι στο ψάξιμο να δω πως μπαίνουν. Από ότι καταλαβαίνω, θα χρειαστεί τους σωλήνες, χαλίκι και γαιούφασμα, και θα βγει πολύ φτηνότερα/ευκολότερα σε σχέση με τσιμέντωμα το αυλακιού και μεταλλικές σχάρες.
Προς το παρόν πάντως μάλλον θα το αφήσω έτσι μέχρι την άνοιξη και βλέπουμε.

Για την συνέχεια τώρα, μου είπαν να κοιτάξω για σωλήνες αποστράγγισης, και είμαι στο ψάξιμο να δω πως μπαίνουν. Από ότι καταλαβαίνω, θα χρειαστεί τους σωλήνες, χαλίκι και γαιούφασμα, και θα βγει πολύ φτηνότερα/ευκολότερα σε σχέση με τσιμέντωμα το αυλακιού και μεταλλικές σχάρες.
Προς το παρόν πάντως μάλλον θα το αφήσω έτσι μέχρι την άνοιξη και βλέπουμε.

Διάβαζα και σκεφτόμουν ακριβώς αυτό.
Επίσης δε ξέρω τί νερά έρχονται προς τα εκεί και πόσο σημαντικό είναι να φεύγουν όλα ή κάποια.

Είναι διάφορα που πρέπει να υπολογίσεις που μόνο εσύ ξέρεις :)

Πολύ καλή δουλειά και μου αρέσει όταν κάποιος προστατεύει την περιουσία του γιατί στην Ελλάδα συνήθως αρκούμαστε να φτιάχνουμε τις ζημιές μετά την καταστροφή.

Είναι φοβερό συναίσθημα να έχει έξω ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο και εσύ να μπορείς να ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου, να κατεβάζεις και το ρολό να μήν σε στραβώνουν οι αστραπές και να ξυπνάς το πρωί και να μήν έχεις πάθει τίποτα.

Μπράβο :)

Να σου πω και εγώ δεν ξέρω τι νερά έρχονται σε ποστότητα... Ξέρω σίγουρα ότι έρχονται και στην συνέχεια λιμνάζουν, με αποτέλεσμα να έχουν βγάλει πολλή υγρασία οι τοίχοι στο υπόγειο (στο δίπλα οικόπεδο). Επίσης κουβαλάνε και χώματα, οπότε χαλάει ο κήπος. Τέλος να πω οτι μέχρι πριν 4-5 χρόνια δεν υπήρχε θέμα, προφανώς το χώμα τραβούσε το νερό της βροχής. Αλλά με τις έντονες βροχές που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει το σκηνικό.

Από όσα έχω καταλάβει, με το συγκεκριμένο σύστημα το χώμα τραβάει όσο νερό είναι να τραβήξει και από μια στάθμη και πάνω το υπόλοιπο καταλήγει στον σωλήνα και φεύγει. Στο σημείο που είναι το χαντάκι δεν με ενδιαφέρει τι νερό θα τραβήξει - δεν υπάρχει τίποτα για να χαλάσει. Με ενδιαφέρει μόνο να μην περνάει το νερό δίπλα.

Μαστόρια καλησπέρα,

laminate μπορεί να μπει πάνω από πλακάκι από όσο ξέρω. Μπορεί να μπει και πάνω από ξύλινο πάτωμα; Επίσης μπορεί να μπει laminate (ή κάποιο υποκατάστατο παραπλοίσιου πάχους) σε μπάνιο;
Τέλος, έχει κάποιος βάψει πλακάκι τοίχου να μου πει εντυπώσεις;

Δημητρη, ωραια δουλεια εκανες αλλα πρεπει να φτιαξεις κατι και να μην ξαναασχοληθεις για πολλα χρονια.
Νομιζω οτι το γεωυφασμα δεν θα σε καλυψει γιατι πανω του θα επικαθεται η λασπη μεχρι την αποστραγγιση, και με παρατεταμενη βροχοπτωση δεν θα αποστραγγιζει γρηγορα. Κανονικα θελει ενα καναλι που να συγκρατει τα χωματα και να μπορεις να το καθαριζεις ευκολα.

Αυτό ακριβώς φοβάμαι και 'γω ρε φίλε. Το κανάλι είναι η σίγουρη λύση που την ξέρουμε, και στην χειρότερη μια φορά τον χρόνο σηκώνεις τις σχάρες και καθαρίζεις με φτυάρι. Τον σωλήνα αποστράγγισης δεν τον είχα ξανακούσει, και πέρα από το youtube δεν τον έχω δει ποτέ στην πράξη.
Θα το ψάξω κι άλλο επειδή η διαφορά στην τιμή και στην ευκολία είναι μεγάλη. Το κανάλι είναι καμιά 40αριά μέτρα, και με σωλήνα+γαιούφασμα+χαλίκι υπολογίζω να μου βγει 200-250 και σχετικά εύκολα. Το κανάλι αν είναι να γίνει τσιμεντένιο θέλει πολύ δουλειά, καλούπωμα, τσιμέντα, σχάρες και θα πάει πολύ πιο πάνω σε χρήμα. (Υπάρχουν και οι έτοιμες υδροροές με σχάρες αλλά δεν νομίζω να μου κάνουν επειδή το κανάλι δεν είναι ευθεία).
Αν θέλει να έχει κανείς άποψη για το θέμα, ας ρίξει και μια ματιά στο παρακάτω βίντεο. Από όλο το υλικό που βρήκα στο Youtube (με αναζήτηση "corrugated drainage pipe") το κράτησα επειδή τα δείχνει ωραία. Από ότι κατάλαβα είναι γενικά δημοφιλής λύση στο Αμέρικα. Είναι και όμορφο το τελικό αποτέλεσμα επειδή το σκεπάζεις με γρασίδι και δεν φαίνεται τίποτα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.