Λίγο παράξενο μου ακούγεται να χαλάσει η πλακέτα και να χρειαστεί να το πάρουν ολόκληρο (υποθέτω είναι βαρύ).ηρθε τεχνικος και ειπε ειναι πλακετα!Του λεω δηλαδη?Δεν απαντησε.Μου ειπε πως θα πρεπει να το παρουν
Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
Λίγο παράξενο μου ακούγεται να χαλάσει η πλακέτα και να χρειαστεί να το πάρουν ολόκληρο (υποθέτω είναι βαρύ).ηρθε τεχνικος και ειπε ειναι πλακετα!Του λεω δηλαδη?Δεν απαντησε.Μου ειπε πως θα πρεπει να το παρουν
Παλαιότερα φίλος είχε επισκευάσει εγκέφαλο εξωλέμβιας στο συγκεκριμένο εργαστήριο και είχε μείνει ευχαριστημένος.Έχω ακούσει καλά λόγια για επισκευές πλακετών εδώ https://maps.app.goo.gl/cVbU8syECrYhQXb98
Ομοίως έχω και αυτήν την βίδα της σίτας λαδιού:
Της οποίας τα πάσα έχουν καταστραφεί και φταίω εγώ γιατί είναι πολύ μαλακή αφού είναι αλουμινένια και στο περσινό σέρβις χρησιμοποίησα ένα κακής ποιότητας καρυδάκι για να την ξεβιδώσω με αποτέλεσμα να φθαρούν τα πάσα της. Ομοίως λοιπόν δεν ξεβιδώνει με τίποτα επειδή στο σημείο που είναι δεν υπάρχει πρόσβαση για να μπουν εργαλεία οριζοντίως όπως γκαζοτανάλια κλπ. Και στο φετινό σέρβις δεν μπόρεσα να την ξεβιδώσω (και να την αντικαταστήσω με νέα που αγόρασα) ότι και αν έκανα, οπότε έμεινε ακαθάριστη η σίτα λαδιού (ευτυχώς το σκούτερ έχει και φίλτρο λαδιού από την άλλη το οποίο άλλαξα).
Οπότε η μόνη λύση είναι το καρυδάκι εξωλκέας!
Δεν θα την βγάλω όμως τώρα γιατί θα χυθούν τα καινούρια λάδια που άλλαξα πρόσφατα, οπότε στο επόμενο σέρβις θα δοκιμαστεί και αυτό.
Ελληνικό κλειδί λέγεται1) Τομή με πολυεργαλειο στην άκρη της κεφαλής και με κατσαβίδι υπό γωνία μικρά χτυπήματα μέχρι να πάρει την πρώτη βόλτα και
Δεν θα το δοκίμαζα. Μπορείς να το κάνεις, αλλά καμμία σχέση με κατσαβίδια. Αν είναι η τελευταία λύση, πες μου να σου εξηγήσω.2) Δύο τρύπες στην κεφαλη με τρυπάνι κάθετα και μέσα στο καρτερ στις οποίες θα μπουν δύο λεπτά κατσαβίδια μέσα, όπου με ένα τρίτο ανάμεσα τους θα τα κοντραρω για να ξεβιδωσει.
Πρέπει να έχει "ψωμί" η βίδα για να πιάσει ο εξολκέας. Αν δεν έχει και τελικά λύσει, τότε θα έλυνε και με σκύλα (πένσα grip).Και οι δύο όμως προτάσεις έχουν αμφίβολο αποτέλεσμα και έτσι πήγα στη λύση των εξωλκεων που πιστεύω θα τα καταφέρω με αυτούς. Σε κάθε περίπτωση θέλει λεπτές κινήσεις για να μη γίνει καμία ζημιά στο καρτερ.
Χαχαχα σωστός!Ελληνικό κλειδί λέγεται. Σφυρί και καλέμι. Σε τρακτέρ το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές, αλλά σε αλουμίνιο πρέπει να είσαι χειρουργός!!!!
Και εγώ το φοβάμαι επειδή θα μπουν γρεζια στο καρτερ και την έχω σαν τελευταία λύση. Όμως όπως μου εξήγησαν και το σκέφτηκα και εγώ φαίνεται αποτελεσματική λύση, αν όχι με τον τρόπο με τα κατσαβίδια που έγραψα παραπάνω, χρησιμοποιώντας ένα μυτοτσιμπιδο ή κάτι παρόμοιο όπου θα μπει στις τρύπες και με ένα μοχλό από τις χειρολαβές θα γυρίσει.Δεν θα το δοκίμαζα. Μπορείς να το κάνεις, αλλά καμμία σχέση με κατσαβίδια. Αν είναι η τελευταία λύση, πες μου να σου εξηγήσω.
Πρέπει να έχει "ψωμί" η βίδα για να πιάσει ο εξολκέας. Αν δεν έχει και τελικά λύσει, τότε θα έλυνε και με σκύλα (πένσα grip).
Μάλιστα!Για το φίλο XXaris θα πω ότι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με βίδα που δεν έλυνε με τίποτα σε πλαστικό μπροστινό φτερό αντιμετώπισα κι εγώ στο παπί μου, και μάλιστα 2 φορές. Την πρώτη φορά (προ 12 περίπου ετών) ήθελα κάποια στιγμή να αφαιρέσω τις "μαμά" βίδες που έπιαναν το φτερό στα καλάμια του παπιού, επειδή είχαν σκουριάσει. Εκείνη τη φορά τα κατάφερα με χρήση σπρέι μπλε πάγου της Wurth (ανάλογο με εκείνο της Motip που αναφέρθηκε πιο πάνω).
Αφού λοιπόν τις αφαίρεσα τότε, αποφασίζω και κάνω τη μεγάλη (όπως αποδείχθηκε) βλακεία να τις αντικαταστήσω με κάτι αφτερμάρκετ αλουμινένιες της πλάκας με κεφαλή άλεν. Πέρσι λοιπόν που μετά από ένα μικροατύχημα με το παπί έσπασε το πλαστικό μπροστινό φτερό, όταν πήγα να αφαιρέσω τις αλουμινένιες αφτερμάρκετ βίδες, η μία εξ αυτών δεν ξεβίδωνε με τίποτα. Φυσικά από τα πρώτα δευτερόλεπτα ζορίσματος έγινε αλοιφή η άλεν κεφαλή της, οπότε μετά τα πράγματα ήταν μοιραίο ότι θα οδηγηθούν στο χειρότερο σενάριο... Αφού δοκίμασα ανεπιτυχώς εξωλκέα βιδών, για κακή μου τύχη κατάφερα να σπάσω τον ίδιο τον εξωλκέα μέσα στον κορμό της βίδας, οπότε οδηγήθηκα τελικά στο να προσπαθήσω να κάνω διαδοχικά τρυπήματα με διάφορα μεγέθη τρυπανιών πάνω στο σπασμένο εξωλκέα προκειμένου να τον διαλύσω κι αυτόν και τη βίδα που πήγα να αφαιρέσω... Φυσικά παρότι τελικά άνοιξα τρύπα, δεν κατάφερα να κεντράρω ακριβώς τα τρυπήματα και μου έφυγε λίγο η τρύπα που άνοιξε, οπότε επί της ουσίας δεν έκανα κάτι (τελικά άλλαξα τα ίδια τα καλάμια από το παπί που έτσι κι αλλιώς είχαν φθορά χρήσης με νέα).
Στη δεύτερη περίπτωση με το θέμα της σίτας λαδιού πέρα από όσα σωστά ανέφερε και ο Στέλιος, αν ήμουν στη θέση του Χάρη ίσως έκανα μια τελευταία απόπειρα χρησιμοποιώντας πολύγωνο κλειδί σε ίντσες, με την ελπίδα κάποια διάσταση ίντσας να έρθει σφιχτά με τις χαλασμένες γωνίες της εξάγωνης κεφαλής και να λύσει σιγά σιγά. Θα το προσπαθούσα ειδικότερα αυτό σε συνδυασμό με σπρέι πάγου (με προσεκτική εφαρμογή γιατί δε θέλουμε να συσταλεί η εξάγωνη κεφαλή αλλά ο κορμός της βίδας).
Όταν με το καλό τις βγάλεις πάρε ένα γράσο χαλκού.περνας τα σπειρώματα πριν τις σφίξεις και δεν πιάνει σκουριά.Μάλιστα!
Προσωπικά δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιες βίδες που να μην ξεβιδωνουν με τίποτα! Απίστευτο ζόρι! Τώρα με αυτό που γράφεις για τις Άλλεν βίδες το ξανασκεφτομαι και ίσως αλλάξω τις inox Άλλεν βίδες που έβαλα με εξάγωνες για να μην πάθω τα ίδια.
Ποιο είναι το πολύγωνο κλειδί σε ιντσες; Έχεις κάποιο λινκ ή φωτογραφία; Σπρέι παγου; Δεν το ξέρω, τι είναι;
Σετ πολύγωνα κλειδιά ίντσας (η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ικανοποιητική ποιότητα σε γενικές γραμμές):Μάλιστα!
Προσωπικά δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιες βίδες που να μην ξεβιδωνουν με τίποτα! Απίστευτο ζόρι! Τώρα με αυτό που γράφεις για τις Άλλεν βίδες το ξανασκεφτομαι και ίσως αλλάξω τις inox Άλλεν βίδες που έβαλα με εξάγωνες για να μην πάθω τα ίδια.
Ποιο είναι το πολύγωνο κλειδί σε ιντσες; Έχεις κάποιο λινκ ή φωτογραφία; Σπρέι παγου; Δεν το ξέρω, τι είναι;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.