Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι η βίδα έχει πολύ μικρή κεφαλή, δεν έχει πολύ ψωμί.
Αυτή είναι η νέα βίδα:
View attachment 247950
Ελπίζω όμως να πιάσει λίγο ο εξωλκεας και αν καταφέρει και πάρει έστω και μισή βόλτα μετά θα βγεί. Το θέμα είναι να πάρει μισή βόλτα.....
Όπως έγραψα και παραπάνω, στο σημείο που βρίσκεται αυτή η βίδα δεν χωράει να μπει ούτε γκαζοταναλια, ούτε σκύλα, ούτε κλειδιά τύπου snap grip ούτε καν η twin grip πενσα της knipex στο πλάι για να πιάσει δυνατά (χωράει μόνο κάθετα και δεν κάνει καλό πιάσιμο, φεύγει). Άσε, τα έχω δοκιμάσει όλα!
Το πίσω μέρος προφανώς θα είναι "κούφιο". Αν έχεις μικρόμετρο, μπορείς να μετρήσεις το πάχος στο κέντρο, εκεί δηλαδή που θα τρυπήσεις για να μπει ο εξολκέας.

Κρίνοντας από την φωτογραφία, νομίζω ότι σκύλα μπορεί να μπει.
Πχ αυτή και όταν σφίξει την βοηθάς με ένα γαλλικό όσο πιο κοντά μπορείς στην βίδα. Αν δεν θες να δώσεις τόσα χρήματα (δυστυχώς στα συγκεκριμένα grip, μόνο στα επώνυμα μπορείς να βασιστείς) πάρε ένα κλασσικό και φτηνό, τρόχισε εσωτερικά τις δαγκάνες ώστε κατα το σφίξιμο να εφάπτονται στην βίδα, τρόχισέ το και περιφερειακά για να χωράει, βάλε και το γαλλικό για να ξεβιδώσεις και βλέπουμε.

Και δυστυχώς δεν έχω αναβατοριο για να το σηκώσω ψηλότερα και να δουλέψω άνετα και χωρίς να ξαπλώνω στο πάτωμα.
Well come to the club :LOL::ROFLMAO:

Αυτο που είπε ο Λάζαρος @lazarefa για πολύγωνο σε ιντσες είναι κάτι που μας έχει δώσει λύση αρκετές φορές (μαζί με τα torx). Προσωπικά προτιμώ το καρυδάκι, γιατί μπορώ να το "χτυπήσω" πιο εύκολα.
Spray πάγου έχω δοκιμάσει μονο αυτό που ανέφερα παραπάνω, αλλά θα παρω και αυτό που είπε ο Λάζαρος😁

• Like
Reactions: lazarefa and xxaris
Όταν με το καλό τις βγάλεις πάρε ένα γράσο χαλκού.περνας τα σπειρώματα πριν τις σφίξεις και δεν πιάνει σκουριά.
Δοκίμασε να ποντάρεις ένα σίδερο πάνω στην βίδα για να την βγάλεις.

Είναι αλουμινίου, οπότε θέλει και ζέσταμα πριν την κολλήση και θα ανεβάσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά την κόλληση. Μεγάλος ο κίνδυνος να χαλάσει το εσωτερικό σπείρωμα.
Το γράσο χαλκού είναι πολύ καλή ιδέα. Το έχεις δοκιμάσει σε αλουμίνιο;

Κάνε μια εγκοπή για ίσιο κατσαβίδι με ένα ντρεμελάκι και πάρε ένα κατσαβίδι χτυπητό να κάνεις τη δουλειά σου.
Έχει μεγάλη διάμετρο η βίδα Μπάμπη. Προσωπικά δεν έχω δει τόσο μεγάλη μύτη για σφυροκατσάβιδο. Αν υπάρχει, μάλλον θα δώσει την λύση.

Υπάρχουν αρκετά μεγάλες μύτες στα σφυροκατσάβιδα.
Δεν είναι ανάγκη να πιάσει όλη τη βίδα απ’άκρη σ’άκρη.

• Like
Reactions: newbie
Είναι αλουμινίου, οπότε θέλει και ζέσταμα πριν την κολλήση και θα ανεβάσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά την κόλληση. Μεγάλος ο κίνδυνος να χαλάσει το εσωτερικό σπείρωμα.
Το γράσο χαλκού είναι πολύ καλή ιδέα. Το έχεις δοκιμάσει σε αλουμίνιο;
Α αν είναι αλουμίνιο τότε αλλάζει το πράγμα.το γράσο χαλκού το έχω δοκιμάσει στα μπουλόνια του αυτοκινήτου.

• Like
Reactions: enduras1 and newbie
Καλησπέρα σκέφτομαι να φτιάξω κάτι αντίστοιχο.για πανί 3,5χ3,5 με κολωνες ύψους 2,10στην οροφή.απλα εχω ενδοιασμό στο ποσό βαρύ θα πρέπει να το κάθε τετράγωνο για να είναι σταθερη η όλη κατασκευή.καμία πρόταση?

Attachments

• 1000013355.jpg
    1000013355.jpg
    861.9 KB · Views: 27
Καλησπέρα σκέφτομαι να φτιάξω κάτι αντίστοιχο.για πανί 3,5χ3,5 με κολωνες ύψους 2,10στην οροφή.απλα εχω ενδοιασμό στο ποσό βαρύ θα πρέπει να το κάθε τετράγωνο για να είναι σταθερη η όλη κατασκευή.καμία πρόταση?
Αυτό είναι λυόμενη κατασκευή για δεξιώσεις, οπότε έχει την λογική του μεταφερόμενου. Αν μπορείς, δώσε περισσότερες πληροφορίες γιατί όλο και κάποιος θα έχει ασχοληθεί.
πχ θα το φτιαξεις με ξύλο ή σίδερο;
Το πανί της οροφής θα είναι ενιαίο ή σε λωρίδες; Είναι σημαντικό για την συμπεριφορά του στον άνεμο.
κτλ.....
1740765343106.png

Αυτό είναι λυόμενη κατασκευή για δεξιώσεις, οπότε έχει την λογική του μεταφερόμενου. Αν μπορείς, δώσε περισσότερες πληροφορίες γιατί όλο και κάποιος θα έχει ασχοληθεί.
πχ θα το φτιαξεις με ξύλο ή σίδερο;
Το πανί της οροφής θα είναι ενιαίο ή σε λωρίδες; Είναι σημαντικό για την συμπεριφορά του στον άνεμο.
κτλ.....
View attachment 248039
Μετά από ψάξιμο κατέληξα σε άλλη υλοποίηση γιατί ψάχνω κάτι για τους θερινούς μήνες και όχι πέργκολα.θα επανέλθω!

Χαχαχα σωστός!

Και εγώ το φοβάμαι επειδή θα μπουν γρεζια στο καρτερ και την έχω σαν τελευταία λύση. Όμως όπως μου εξήγησαν και το σκέφτηκα και εγώ φαίνεται αποτελεσματική λύση, αν όχι με τον τρόπο με τα κατσαβίδια που έγραψα παραπάνω, χρησιμοποιώντας ένα μυτοτσιμπιδο ή κάτι παρόμοιο όπου θα μπει στις τρύπες και με ένα μοχλό από τις χειρολαβές θα γυρίσει.

Η αλήθεια είναι ότι η βίδα έχει πολύ μικρή κεφαλή, δεν έχει πολύ ψωμί.
Αυτή είναι η νέα βίδα:
View attachment 247950
Ελπίζω όμως να πιάσει λίγο ο εξωλκεας και αν καταφέρει και πάρει έστω και μισή βόλτα μετά θα βγεί. Το θέμα είναι να πάρει μισή βόλτα.....
Όπως έγραψα και παραπάνω, στο σημείο που βρίσκεται αυτή η βίδα δεν χωράει να μπει ούτε γκαζοταναλια, ούτε σκύλα, ούτε κλειδιά τύπου snap grip ούτε καν η twin grip πενσα της knipex στο πλάι για να πιάσει δυνατά (χωράει μόνο κάθετα και δεν κάνει καλό πιάσιμο, φεύγει). Άσε, τα έχω δοκιμάσει όλα! Και δυστυχώς δεν έχω αναβατοριο για να το σηκώσω ψηλότερα και να δουλέψω άνετα και χωρίς να ξαπλώνω στο πάτωμα.

Γενικά το μηχανάκι είναι πολύ κακοσχεδιασμενο και το διαπιστώνω τα τελευταία 3 χρόνια που ξεκίνησα να κάνω τα σέρβις μόνος. Και θυμάμαι όταν το αγόρασα που το διαφήμιζαν ότι το έχει σχεδιάσει ο τάδε διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μοτοσυκλετών......τρομάρα του.

@xxaris, δεν είχα καταλάβει για ποιούς εξολκείς μιλούσες (ου γαρ έρχεται μόνον), οπότε μάλλον έγινα υπερβολικός με τα τρυπήματα.
Σήμερα είδα τι παρέλαβες. Δώσε κάποια πληροφορία για τους εξολκείς βιδών, γιατί νόμιζα ότι ήταν μύτες για βίδες spider :ROFLMAO:.
1740943115331.png

@xxaris, δεν είχα καταλάβει για ποιούς εξολκείς μιλούσες (ου γαρ έρχεται μόνον), οπότε μάλλον έγινα υπερβολικός με τα τρυπήματα.
Σήμερα είδα τι παρέλαβες. Δώσε κάποια πληροφορία για τους εξολκείς βιδών, γιατί νόμιζα ότι ήταν μύτες για βίδες spider :ROFLMAO:.
View attachment 248162
Θα σου πω την προσωπική εμπειρία μου από τη μια και μοναδική φορά που τους χρησιμοποίησα έως τώρα.
Αρχικά είχα προσπαθήσει να βγάλω τις βίδες με εξωλκεις αναποδων κολαουζων χωρίς αποτέλεσμα γιατί έφευγαν από την κεφαλή των βιδων, δεν σφινωναν και έτσι αγόρασα το συγκεκριμένο σετακι.
Με ένα τρυπάνι έκανα μια βαθιά τρύπα στην κεφαλή, ενώ με σφυρί και με πολλά μικρά χτυπήματα σφινωσα τον κατάλληλο εξωλκεα από το σετ στη κεφαλή της βίδας και στη συνέχεια με το παλμικό τις έβγαλα αφού με καστανια και δραπανοκατσαβιδο δεν ξεβιδωναν. Στις συγκεκριμένες βίδες ήταν πιο αποτελεσματικοί από αυτούς με τα ανάποδα κολαουζα, σε άλλες βίδες ίσως ισχύει το ανάποδο.
Το σετακι όπως βλέπεις είναι πλήρες και αρκετά οικονομικό, δεν χάνεις τίποτα να τους δοκιμάσεις

• Like
Reactions: nikfor and newbie
Έβλεπα το post του @kospap για την αφαίρεση σκουριάς και θυμήθηκα τον πάγκο της ηλεκτροκόλλησης. Καλή μέρα σήμερα, οπότε είπα να ξεκινήσω.
Η αρχή έγινε με μια συρματόβουρτσα της Parkside, με πολύ καλό αποτέλεσμα για αρχή. Τα μαύρα σημεία είναι και αυτά σκουριά που έχει σταθεροποιηθεί και ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

20250314_103230.jpg

Είχα ένα υγρό αφαίρεσης σκουριάς από LEROY και είπα να το χρησιμοποιήσω. Αφού καθάρισα τον πάγκο μετά το τρίψιμο, πέρασα το υγρό και περίμενα 15-20', όπως έλεγαν οι οδηγίες.
Απογοήτευση!!! Νομίζω ότι με νερό θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα :LOL:
Δοκίμασα με τον τροχό και scotch, αλλά το παράτησα αμέσως. Έβαλα εύκαμπτο δίσκο αλλά και πάλι είχε πολύ κόπο και φασαρία.

Ξαναέβαλα το υγρό και το άφησα περισσότερο από 1 ώρα. Ήταν εκπληκτικό το αποτέλεσμα. Όπου υπήρχαν τα μαύρα σημεία (και όχι μόνο), επιτέλους αντέδρασε και δημιούργησε κάτι σαν τζελ, που έβγαινε πολύ εύκολα με την σπάτουλα.

20250314_131048.jpg 20250314_131050.jpg

Το αποτέλεσμα ανέλπιστα καλό!!!!

20250314_134432.jpg

Νομίζω ότι με ένα ακόμα πέρασμα αύριο, θα είναι τέλειο.

Κάναμε ανακαίνιση σε ένα μπάνιο και ο πλακάς έβαλε σκούρους αρμούς στα πλακάκια με αποτέλεσμα να είναι πολύ έντονη η διαφορά και να κάνουν μπαμ.. υπάρχει καμία λύση;
Μας είπε ότι θα ανοίξει το χρώμα σε καμιά δεκαριά μέρες, αλλά έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα και δεν βλέπω μεγάλη διαφορά..
Κάποιο υλικό να περαστεί από πάνω τους ή κάτι άλλο;

Κάναμε ανακαίνιση σε ένα μπάνιο και ο πλακάς έβαλε σκούρους αρμούς στα πλακάκια με αποτέλεσμα να είναι πολύ έντονη η διαφορά και να κάνουν μπαμ.. υπάρχει καμία λύση;
Μας είπε ότι θα ανοίξει το χρώμα σε καμιά δεκαριά μέρες, αλλά έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα και δεν βλέπω μεγάλη διαφορά..
Κάποιο υλικό να περαστεί από πάνω τους ή κάτι άλλο;
Την αρμοκολλα εσεις δεν την επιλεξατε η ο πλακας απο.μονκς του..;

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι εφόσον ξεραθεί καλά είναι να τα τριψεις να ξασπρισει...τίποτε άλλο δεν μπορείς να κάνεις εκτός και εάν του βαψεις..που είναι μια ταλαιπωρία σκέτη.!!

Μας την πρότεινε ότι θα ταίριαζε καλύτερα και του είπαμε ΟΚ..δυστυχώς ήμασταν εκτός και είδαμε το αποτέλεσμα όταν επιστρέψαμε και αφού είχε τελειώσει ήδη..
Εντάξει δεν είναι και χάλια, απλά επειδή είναι πιο σκούρα η αρμόκολλα από τα πλακάκια θα φαινόταν πολύ καλύτερα αν ήταν πιο ανοιχτό χρώμα..
Θα ξαναπεράσει σε καμια βδομάδα ο πλακάς να δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι.. απλά είπα να ρωτήσω και εδώ μπας και γνωρίζει κανείς τίποτα παραπάνω.. αυτοί οι μαρκαδόροι κάνουν τίποτα ή μπαα;

Δεν θα σου κανουν δουλεια και ας λενε αδιαβροχοι....εαν εχεις αρμους και στην μπανιερα δεν θα κρατησει κατι για διαστημα..
Μονο εαν καθαρισεις λιγο τους αρμους,βγαλεις υλικο, και βαλεις εκ νεοου πιο ανοικτη αρμοκολλα...

• Like
Reactions: arisx
Καλησπερα στην ομαδα. Ειναι να ξεκινησουμε τις εργασιες για το εξοικονομω και ειμαι στην αναζητηση του ηλιακου θερμοσιφωνα.

Θελω 160λιτρα, 2πλης ενεργειας με πανελ πανω απο 2τ.μ. Ιδανικα θελω INOX μεσα εξω και νομιζω η μονη λυση ειναι του Μαλτεζου.

Βρηκα και μια αλλη εταιρεια που λεει οτι κανει ΙΝΟΧ μεσα εξω αλλα δεν εχω βρει καποιο review, επισης η σελιδα τους ειναι υπο κατασκευη.

Ποια ειναι η αποψη σας για τους ηλιακους που εχουν ΙΝΟΧ μονο εξωτερικα και μεσα ειναι εμαγιε? Κατι τετοιο προτεινει ο μηχανικος λογω τιμης.

Πολλά τα λεφτά. Πάρε έναν Nobel glass, ή calpak mark 4 ή κάτι αντίστοιχο και τήρησε τα απαραίτητα για την προστασία του και όσο κρατήσει. Και οι inox μη νομίζεις ότι είναι αθάνατοι