Κάνε μια εγκοπή για ίσιο κατσαβίδι με ένα ντρεμελάκι και πάρε ένα κατσαβίδι χτυπητό να κάνεις τη δουλειά σου.
Το πίσω μέρος προφανώς θα είναι "κούφιο". Αν έχεις μικρόμετρο, μπορείς να μετρήσεις το πάχος στο κέντρο, εκεί δηλαδή που θα τρυπήσεις για να μπει ο εξολκέας.Η αλήθεια είναι ότι η βίδα έχει πολύ μικρή κεφαλή, δεν έχει πολύ ψωμί.
Αυτή είναι η νέα βίδα:
View attachment 247950
Ελπίζω όμως να πιάσει λίγο ο εξωλκεας και αν καταφέρει και πάρει έστω και μισή βόλτα μετά θα βγεί. Το θέμα είναι να πάρει μισή βόλτα.....
Όπως έγραψα και παραπάνω, στο σημείο που βρίσκεται αυτή η βίδα δεν χωράει να μπει ούτε γκαζοταναλια, ούτε σκύλα, ούτε κλειδιά τύπου snap grip ούτε καν η twin grip πενσα της knipex στο πλάι για να πιάσει δυνατά (χωράει μόνο κάθετα και δεν κάνει καλό πιάσιμο, φεύγει). Άσε, τα έχω δοκιμάσει όλα!
Well come to the clubΚαι δυστυχώς δεν έχω αναβατοριο για να το σηκώσω ψηλότερα και να δουλέψω άνετα και χωρίς να ξαπλώνω στο πάτωμα.
Όταν με το καλό τις βγάλεις πάρε ένα γράσο χαλκού.περνας τα σπειρώματα πριν τις σφίξεις και δεν πιάνει σκουριά.
Δοκίμασε να ποντάρεις ένα σίδερο πάνω στην βίδα για να την βγάλεις.
Έχει μεγάλη διάμετρο η βίδα Μπάμπη. Προσωπικά δεν έχω δει τόσο μεγάλη μύτη για σφυροκατσάβιδο. Αν υπάρχει, μάλλον θα δώσει την λύση.Κάνε μια εγκοπή για ίσιο κατσαβίδι με ένα ντρεμελάκι και πάρε ένα κατσαβίδι χτυπητό να κάνεις τη δουλειά σου.
Α αν είναι αλουμίνιο τότε αλλάζει το πράγμα.το γράσο χαλκού το έχω δοκιμάσει στα μπουλόνια του αυτοκινήτου.Είναι αλουμινίου, οπότε θέλει και ζέσταμα πριν την κολλήση και θα ανεβάσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά την κόλληση. Μεγάλος ο κίνδυνος να χαλάσει το εσωτερικό σπείρωμα.
Το γράσο χαλκού είναι πολύ καλή ιδέα. Το έχεις δοκιμάσει σε αλουμίνιο;
Αυτό είναι λυόμενη κατασκευή για δεξιώσεις, οπότε έχει την λογική του μεταφερόμενου. Αν μπορείς, δώσε περισσότερες πληροφορίες γιατί όλο και κάποιος θα έχει ασχοληθεί.Καλησπέρα σκέφτομαι να φτιάξω κάτι αντίστοιχο.για πανί 3,5χ3,5 με κολωνες ύψους 2,10στην οροφή.απλα εχω ενδοιασμό στο ποσό βαρύ θα πρέπει να το κάθε τετράγωνο για να είναι σταθερη η όλη κατασκευή.καμία πρόταση?
Μετά από ψάξιμο κατέληξα σε άλλη υλοποίηση γιατί ψάχνω κάτι για τους θερινούς μήνες και όχι πέργκολα.θα επανέλθω!Αυτό είναι λυόμενη κατασκευή για δεξιώσεις, οπότε έχει την λογική του μεταφερόμενου. Αν μπορείς, δώσε περισσότερες πληροφορίες γιατί όλο και κάποιος θα έχει ασχοληθεί.
πχ θα το φτιαξεις με ξύλο ή σίδερο;
Το πανί της οροφής θα είναι ενιαίο ή σε λωρίδες; Είναι σημαντικό για την συμπεριφορά του στον άνεμο.
κτλ.....
View attachment 248039
Χαχαχα σωστός!
Και εγώ το φοβάμαι επειδή θα μπουν γρεζια στο καρτερ και την έχω σαν τελευταία λύση. Όμως όπως μου εξήγησαν και το σκέφτηκα και εγώ φαίνεται αποτελεσματική λύση, αν όχι με τον τρόπο με τα κατσαβίδια που έγραψα παραπάνω, χρησιμοποιώντας ένα μυτοτσιμπιδο ή κάτι παρόμοιο όπου θα μπει στις τρύπες και με ένα μοχλό από τις χειρολαβές θα γυρίσει.
Η αλήθεια είναι ότι η βίδα έχει πολύ μικρή κεφαλή, δεν έχει πολύ ψωμί.
Αυτή είναι η νέα βίδα:
View attachment 247950
Ελπίζω όμως να πιάσει λίγο ο εξωλκεας και αν καταφέρει και πάρει έστω και μισή βόλτα μετά θα βγεί. Το θέμα είναι να πάρει μισή βόλτα.....
Όπως έγραψα και παραπάνω, στο σημείο που βρίσκεται αυτή η βίδα δεν χωράει να μπει ούτε γκαζοταναλια, ούτε σκύλα, ούτε κλειδιά τύπου snap grip ούτε καν η twin grip πενσα της knipex στο πλάι για να πιάσει δυνατά (χωράει μόνο κάθετα και δεν κάνει καλό πιάσιμο, φεύγει). Άσε, τα έχω δοκιμάσει όλα! Και δυστυχώς δεν έχω αναβατοριο για να το σηκώσω ψηλότερα και να δουλέψω άνετα και χωρίς να ξαπλώνω στο πάτωμα.
Γενικά το μηχανάκι είναι πολύ κακοσχεδιασμενο και το διαπιστώνω τα τελευταία 3 χρόνια που ξεκίνησα να κάνω τα σέρβις μόνος. Και θυμάμαι όταν το αγόρασα που το διαφήμιζαν ότι το έχει σχεδιάσει ο τάδε διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μοτοσυκλετών......τρομάρα του.
Θα σου πω την προσωπική εμπειρία μου από τη μια και μοναδική φορά που τους χρησιμοποίησα έως τώρα.@xxaris, δεν είχα καταλάβει για ποιούς εξολκείς μιλούσες (ου γαρ έρχεται μόνον), οπότε μάλλον έγινα υπερβολικός με τα τρυπήματα.
Σήμερα είδα τι παρέλαβες. Δώσε κάποια πληροφορία για τους εξολκείς βιδών, γιατί νόμιζα ότι ήταν μύτες για βίδες spider.
View attachment 248162
Την αρμοκολλα εσεις δεν την επιλεξατε η ο πλακας απο.μονκς του..;Κάναμε ανακαίνιση σε ένα μπάνιο και ο πλακάς έβαλε σκούρους αρμούς στα πλακάκια με αποτέλεσμα να είναι πολύ έντονη η διαφορά και να κάνουν μπαμ.. υπάρχει καμία λύση;
Μας είπε ότι θα ανοίξει το χρώμα σε καμιά δεκαριά μέρες, αλλά έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα και δεν βλέπω μεγάλη διαφορά..
Κάποιο υλικό να περαστεί από πάνω τους ή κάτι άλλο;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.