Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι δεν το εκτιμαμε????

Μιας και αποδειχτηκα ο πιο "γκρινιαρης" στο συγκεκριμενο νημα, πιστευω οτι ο cl7gr εκανε το σχολιο βασιζομενος και στα γραφομενα μου.

μερικα πραγματα:

1) Σαν νεος κατοχος πρωτου προβολεα και μην εχοντας σημειο αναφορας με προγενεστερους ποτέ, ειπα τις αποψεις μου βασιζομενος μονο στο τι περιμενα και τι οχι, χωρις καποιο μετρο συγκρισης.

2) Αναφερθηκα στη χρωματικη ανομοιομορφια (κι ας ηξερα οτι υφισταται στους lcd) γιατι αλλο να το διαβαζεις και αλλο να τη βλεπεις υστερα απο 30 ωρες νεου μηχανηματος

3) Αναφερθηκα στη ροδα του καθετου lens shift (ας το επιβεβαιωσουν οι κατοχοι) οτι τη γυρνας και φοβασαι οτι θα σου μεινει στο χερι.

4) Αναφερθηκα στο φακο γιατι (οντως απειρος απο προβολεις) σε σχεση με μια tv οπως ειχα συνηθισει να βλεπω μου κακοφανηκε να μην μπορω να πετυχω σωστη εστιαση παντου. Αν αυτο συμβαινει γενικα με τους προβολεις σε μικροτερο/μεγαλυτερο βαθμο, δεν ειναι μομφη ειδικα κατα του 9000.

5) Τελος, οταν βρισκω ενα προβλημα σε καποια συσκευη, δεν νομιζω οτι μια μεγαλυτερη τιμη θα με εκανε να υποβαθμισω τα οποιαδηποτε προβληματα. Το αντιθετο μαλιστα.

Σεβαστηκα την αποψη των εμπειρων οτι στα χρηματα του ο προβολεας δεν εχει αντιπαλο. Το απεδειξα εμπρακτα αγοραζοντας τον.
Το οτι δεν εχω εμπειρια να κρινω τα προτερηματα του, δεν σημαινει οτι δεν θα επρεπε να αναφερω τα οποια κακως κειμενα.

Ζητω συγνωμη αν παρασυρθηκα απο το αγχος εξ'αιτιας της απειριας μου. Ομως δεν πιστευω οτι ημουν (ιδιαιτερα) υπερβολικος σε κατι.
Αυτα σε οτι αφορα τα δικα μου σχολια περι του προβολεα.

Θα τον αγόραζαν γιατί είναι ότι καλύτερο μέχρι τις 5000. Βάλτε του κάνα καλωδιάκι της προκοπής παίξτε με ένα καλύτερο player, κοιτάξτε την σύγκλιση, κάντε κανά calibration και να είστε σίγουροι ότι το μηχανάκι θα σας δικαιώσει.

cl7gr δεν διαφωνω με την πεποιθηση σου.
Ομως δεν καταλαβαινω σε τι θα μπορουσαν να βοηθησουν τα παραπανω που αναφερεις στην ευκρινεια εστιασης του φακου, στην ανομοιομορφια χρωματος δεξια (σε λευκο φοντο) και στην ποιοτητα κατασκευης του lens shift.

Οσον αφορα τα χρωματα, δεν εχω σταματησει να λεω σε φιλους μου οτι ακομη και out of the box, τα χρωματα ειναι πολυ καλυτερα απο οσο θα περιμενα.(Μια ισορροπια φυσικοτητας και vivid για τα δικα μου κριτηρια)
Οι λεπτομερειες στα σκοτεινα με αφηνουν ικανοποιημενο. Το μαυρο του πιθανολογω οτι ειναι πολυ καλο, αν κρινω πως βλεπω εγω που φωτιζει ολο το δωματιο και μου χαλαει τη συνταγη. Τον εβαλα οσο πιο μακρια απο το πανι μπορουσα, επεσε κι αλλο η φωτεινοτητα και βελτιωσα λιγο το μαυρο, και μπορω να φανταστω σε ενα batcave θα εχει πραγματικα καλο μαυρο στην κατηγορια τιμης του.

Δεν σταθηκα ομως σε αυτα (χρωματα, gamma κλπ κλπ) γιατι δεν θεωρω εαυτον αξιο να κρινει το μηχανημα. Κατοχοι οπου εχουν εμπειρια σε προβολεις, θα ειχαν πιο πολλα να πουν σε αυτους τους τομεις.

Καταρχήν δεν αναφερόμουν σε εσένα ειδικά. Με τι Hdmi παίζεις; Αν δεν είναι θέμα καλωδίου και ούτε με σύγκλιση λυθεί το πρόβλημα σου να τον πας γρήγορα πίσω. Σε πόσες ίντζες παίζεις;

Παιζω σε 106 ιντσες.

Οσον αφορα τη συγκλιση, με το alligment στο off, απο μικρη αποσταση (μισου, ενος μετρου,) βλεπω ελαφρως να ξεμυτιζει το κοκκινο χωρις να αποσπαται απο το πλεγμα ομως.
Με aligment, διορθωνω το κοκκινο, αλλα και με το aligment στο on και στο off, δεξια της οθονης (ακρη) απο πανω εως κατω οταν εχω λευκο φοντο βλεπω το πρασινο. Σε ταινιες, αναλογα το φοντο παρατηρω τη διαφορετικη χρωματικα αλλοιωση.

Εχω ρωτησει και ξαναρωτω.
Κατοχοι του επσον, εχετε παρατηρησει σε λευκο φοντο πρασινη αποχρωση στην ακρη. ?
Αν ειμαι μονο εγω, να τον παω αντιπροσωπεια, αν ομως σε ολα τα κομματια υπαρχει το προβλημα, τι νοημα εχει να τον επιστρεψω. ?
Πιθανοτατα θα το ξανακανει και ενας καινουργιος.

Γιάννη, γι' αυτό υπάρχουν τα φόρα. Για να γράφουμε ό,τι μας αρέσει και ό,τι μας ενοχλεί. Επίσης, στα φόρα γράφουν όλοι...από τον πιο ''χύμα'' τύπο (όλα καλά είναι, δεν βλέπω πουθενά κάτι να με απασχολεί) μέχρι τον πιο ''ψείρα'' ( το lens shift είναι πάνω από το ζουμ και αυτό φέρνει φρουσουζιά...). Κάθε άποψη αξιολογείται, κάθε μια διαβάζεται. Από 'κει και πέρα, επαφίεται στον καθένα πως κρίνει το κάθε ποστ. Άλλωστε, η πρώτη και βασικότερη ρήση είναι ''πήγαινε να τον δεις με τα μάτια σου''!!

Οπότε, keep posting ό,τι σου αρέσει και ό,τι δεν σου αρέσει.-bye-

Για παραδειγμα οσον αφορα το focus, σας δινω ενα λινκ κατοχου με παρομοιο προβλημα, με την διαφορά οτι εμενα, ισως η γραμμη ειναι και ενα κλικ ακομη πιο παχια.

Δειτε στο post #499 τη φωτο του πλεγματος aligment στα αριστερα που ειναι παχυτερη και με blur. Εμενα, ειναι λιγακι χειροτερη.
Αν κανω focus κεντρο τα ακρα γινονται ετσι. Αν κανω στα ακρα, γινεται στο κεντρο. Ειναι φυσιολογικο αυτο. ?
Εχω σχεδον το lens shif στο κεντρο χωρις μετατοπισεις.

Χρησιμοποιω το λινκ γιατι το κινητο μου δεν βγαζει καλες φωτο.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1377321&page=17

Εχθες ειδα τον epson του FABIAWRC
Το φοκους ηταν στα ιδια επιπεδα με τον δικο μου, δηλαδη η δεξια μερια του προβολεα του (το αντιθετο απο εμενα) δεν ηταν crystal clear εστιασμενη,
Ησυχασα. Το αποδεχτικα. Εδω διαβαζα για παρομοια θεματακια με τον jvc X70(?!!!).
Αλλωστε στις 2 ταινιες που εχω δει συνολικα, ο προβολεας ειναι φανταστικος. Τα σπαει. Καμια σχεση με τον sanyo z2000 που ειχα.

warewolf73 δες εδω. Η αληθεια βρισκεται καπου εδω.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=21469489&postcount=506
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=21470264&postcount=509

Last edited:
Εχθες ειδα τον epson του FABIAWRC
Το φοκους ηταν στα ιδια επιπεδα με τον δικο μου, δηλαδη η δεξια μερια του προβολεα του (το αντιθετο απο εμενα) δεν ηταν crystal clear εστιασμενη,
Ησυχασα. Το αποδεχτικα. Εδω διαβαζα για παρομοια θεματακια με τον jvc X70(?!!!).
Αλλωστε στις 2 ταινιες που εχω δει συνολικα, ο προβολεας ειναι φανταστικος. Τα σπαει. Καμια σχεση με τον sanyo z2000 που ειχα.

warewolf73 δες εδω. Η αληθεια βρισκεται καπου εδω.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=21469489&postcount=506
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=21470264&postcount=509

Tα διαβασα, ειχα διαβασει κι αλλα που ελεγαν για παρομοια προβληματα (αλλα και συγκλισης) οταν τους κρεμουσαν αναποδα.
Το θεμα ειναι οτι τον συσκευασα και αυριο τον παω εκει απο οπου τον πηρα. Δεν ξερω τι θα συμβει.
Μαλλον αυτο το προβλημα της ευκρινειας υπαρχει σε ολους, αλλα σε αλλους λιγοτερο, σε αλλους πιο πολυ.
Εγω δεν ξερω αν ειμαι πανω ή κατω απο τον μεσο ορο.

Ειναι και αυτο το πρασινακι που αρχισε να εμφανιζεται δεξια (που μαλλον δεν το εχετε εσεις).
Ειναι και η φοβια του να μην πεσω σε χειροτερο κομματι.

Δεν ξερω αν δεχτουν αντικατασταση (αυριο κλεινω 7 ημερες), αν δεχτουν, θα υπαρχει αλλο κομματι, ή θα περιμενω 15 μερες για αλλο κομματι. ?

Cptbill από προσωπικό ενδιαφέρoν μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις σε ποια απόσταση ξεκινάει ο φακός σου από το ταβάνι και σε ποιά το πανί;

Μηπως ειμαι επηρρεασμενος απο τον τροπο λειτουργιας μιας tv. ?
Μην εχοντας σημειο αναφορας, με ξενισε το να μην κανει focus σε ολη την εικονα.
Απο την αλλη και ο αντιστοιχος πανασονικ διαφημιζει 85% lens uniformity.
Που σημαινει οτι γενικα στους φακους των προβολεων δεν υπαρχει τελειος κοσμος (τουλαχιστον σε αυτη την τιμη)
Φυσικα, μην μπορωντας να εκτιμησω αν ειμαι μεσα στα ορια της αποδεκτης αποκλισης εστιασης, ή εχω προβλημα blooming/blurring οπως εχει αναφερθει απο καποιους κατοχους του επσον, αποφασισα σημερα να τον επιστρεψω και να ζητησω αλλαγη.

Ακομη και το λιγο πρασινο που ειδα δεξια σε λευκη καρτα, πιθανοτατα θα ειναι χαρακτηριστικο ολων, μιας και αλλος ενας χρηστης με ιδιες ωρες λειτουργιας μου ανεφερε οτι εχει λιγακι πρασινο.

Μηπως τελικα αυτα που με χαλασαν, ειναι απλα τα τυπικα προβληματα των LCD και δεν ξεφευγω απο τα ορια. ?

Οπως και να εχει αν σημερα δεχτουν αντικατασταση, πιθανοτατα θα περιμενω καμια 15αρια μερες μεχρι να ξανα παραλαβουν.
Πιθανοτατα λεφτα(δεν) υπαρχουν και οι αντιπροσωποι δεν θελουν να στοκαρουν, οποτε στο περιμενε για να ερθει το καραβι.

Αν πεσω σε χειροτερο κομματι, τη βαψατε. Ε, ρε γκρινια μετα. :jester:

Το πρόβλημα του μη ικανοποιητικού focus σε όλη τη επιφάνεια της οθόνης είναι δυστυχώς "κουσούρι" της βιντεοπροβολής. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει μόνο με τον δικό σου προβολέα.
Ο δικός μου κάνει ακριβώς το ίδιο κι ας είναι άλλης τεχνολογίας (DLP), σε βαθμό βέβαια που δεν ενοχλεί τόσο ώστε να το θεωρήσω πρόβλημα.
Θα προσπαθήσω να τραβήξω φωτογραφίες και να τις ανεβάσω ώστε να κάνεις τη σύγκριση σου.
Προσωπικά δεν έχω δει βιντεοπροβολέα που να εστιάζει στο 100% από άκρη σε άκρη της οθόνης (ίσως να υπάρχει ,άλλα εμένα δεν μου έχει τύχει κανένας).

Το θέμα με τη χρωματική ανομοιομορφία που αναφέρεις είναι δυστυχώς εγγενές πρόβλημα της 3LCD-SXRD-LCOS τεχνολογίας και προσωπική μου άποψη είναι ότι δύσκολα θα το αποφύγεις, ακόμη και αν σου αντικαταστήσουν τον προβολέα σου με καινούργιο.

Θα πρότεινα να μην μπεις (τουλάχιστον τόσο νωρίς) στην ψυχοφθόρο διαδικασία του service/αντικατάσταση για τόσο μικρά "θεματάκια" που παρουσιάζει ο προβολέας σου.

Ο προβολεας επιστραφηκε και ταυτοχρονα εγινε προβολη side by side με εναν epson 6000 για να δουμε διαφορες.
Για να μην χαλω το νημα, κοιταξτε εδω τι συνεβηκε.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/87210-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9-%28%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82%29?p=1056365095#post1056365095

milk, σε αυτα που λες συμφωνω και τα ειχα αποδεχτει αγοραζοντας lcd.
Αλλο ομως το να βλεπω τον επσον 6000 με ελαφρως θολωμενες γωνιες και αλλο να βλεπω τον 9000 να ειναι θολος στο μεγαλυτερο τμημα του πανιου.

Το θεμα της ανομοιομορφιας το καταλαβαινω, αλλα οπως εξηγησα ισως και κατι αλλο συνεβαινε, αφου το λογοτυπο EPSON οταν αναβε ο προβολεας ηταν πρασινο για 10 sec πριν γινει σιγα σιγα ασπρο.

Στον 6000 που δοκιμασαμε, ηταν ασπρο κατευθειαν.

Ο προβολεας επιστραφηκε και ταυτοχρονα εγινε προβολη side by side με εναν epson 6000 για να δουμε διαφορες.
Για να μην χαλω το νημα, κοιταξτε εδω τι συνεβηκε.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/87210-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9-%28%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82%29?p=1056365095#post1056365095

Δεν θα χαλουσες καθολου το νημα, το αντιθετο μαλιστα. Το ποστ σου ηταν ακρως ενδιαφερον. Ευχομαι το νεο κομματι να παιζει καλυτερα.

Ξεχασα να αναφερω οτι βλεποντας τον epson (μου) στο καταστημα που ειχε μεν λιγακι φωτισμο, αλλα οι πλαινοι τοιχοι ηταν πιο σκουροι και πιο μακρια απο τους δικους μου απο το πανι, η εικονα ηταν πολυ διαφορετικη.
Καλυτερο μαυρο αλλα και καλυτερα χρωματα.
Πραγματικα χαραμιζεται στο χωρο μου.
Σκεφτομουν να ξαναβαψω τους τοιχους του σαλονιου με ενα ισως πιο σκουρο χρωμα, για να μειωσω τη φωτεινοτητα.
Υπαρχει ομως ενδεχομενο οταν ξεστρωθουν τα χαλιά, να κανει ζημια το ξυλινο πατωμα. (?)

Αν επελεγα ενα χρωμα που να ειναι οσο το δυνατον λιγοτερο ανακλαστικο, αλλα οχι και κατραμι. (δεν θα ταιριαζε στο χωρο και θα ηταν και σκοτεινο με τα φωτα.
Τι χρωμα αραγε θα μπορουσα να βαψω. ? (μην γινει και νεκροταφειο)
Τωρα εχω λευκο με μια αποχρωση γκρι γαλαζιου, αλλα πολυ ανοιχτο.

Μηπως δεν υπαρχει ελπιδα ετσι. ? Να κανω αυτοσχεδιες φορητες κουρτινες. ?
Τη ζημια πιστευω την κανουν οι πλαινοι τοιχοι.
Βρισκονται 30-40 ποντους απο το πανι (δεξια, υπαρχει κασα με ανοιχτη πορτα, αλλα φωτιζει και υστερα απο την κασα.)

Δοκιμασα τον επσον απο τα 6 μετρα +- ,( πριν ηταν στα 4+-) βελτιωθηκε λιγακι η κατασταση αλλα οχι οσο θα ηθελα.

Μηπως να τα ξεχασω ολα. ? δεν γινεται να βαψω το καθιστικο με μαυρο ή καποιο πολυ σκουρο χρωμα οπως θα ηταν το ιδανικο.

εχει κανεις παρει ´η δοκιμασει γυαλια της panasonic που εχουν στο amazon 57£ τα medium για τον προβολεα ´η αλλα αναλογα χαμηλοτερης απο τα epson τιμης;

Σκεπτομενος απο την προσωπικη μου εμπειρια με τον 9000, αλλα και απο οσα εχω διαβασει για το προβλημα του blurring στην εικονα, μου περασε απο το μυαλο, οτι ισως δεν ειναι προβλημα lens uniformity εξ'ολοκληρου.

Ναι μεν υπαρχει το τυπικο θεμα focus (κεντρο-γωνιες) και επισης να εχει να κανει και το πόσο χρησιμοποιει καποιος το lens shift, αλλα ζωντας για καποιες ωρες με τον 9000 (και με το προβλημα) ειχα συνεχως την εντυπωση οτι "και κατι αλλο υπαρχει εκει".

Ηταν δηλαδη στο προβληματικο μερος της εικονας, οταν εβλεπες το αναμενομενο out of focus στις γωνιες εξ'αιτιας του φακου, να υπηρχε μια εξτρα επικαλυψη θολουρας, οπου:

1) δεν εφευγε οταν εκανες focus ακριβως εκει, απλα μειωνοταν το φαινομενο, επειδη εδιωχνες το out of focus που οφειλοταν στο φακο.
2) Γενικοτερα στις προβληματικες περιοχες, οσο κι αν κουνουσες το focus ring, κατι ελειπε απο ευκρινεια αλλα δεν σου θυμιζε την ανομοιομορφια του φακου, αλλα κατι αλλο, τεχνητο.

Με ολα αυτα θελω να πω οτι μου περνα απο το μυαλο οτι ισως κατι εχει να κανει με την επεξεργασια εικονας.
Θα μπορουσε αραγε αυτο να συμβαινει σε καποιο μερος τμηματικα στην οθονη, ή απο ελαχιστα στο συνολο της. ?

Μπορει ο συλλογισμος μου να ειναι εντελως λαθος, αλλα μου περασε απο το μυαλο και ειπα να το μοιραστω.
(15 και σημερα :flute:)