Εργαλεία Χειρός

Πολύ πρακτική η συγκεκριμένη εργαλειοθήκη ειδικά με τα 2 συρτάρια.
Και τα εργαλεία όλα ένα και ένα!

Ποιοτικά κ στοχευμενα όλα. Έχω την εργαλειοθήκη κ την χρήση οποίων για τα ψαρευτικα σύνεργα. Πολύ ανθεκτική και το πλαστικό κούμπωμα για εμένα αποτελεί θετικό, αφού δε σκουριάζει από τη θάλασσα!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω παιδες να ειστε καλα. Εδω μια φωτο απο wiha - knipex διπλα διπλα. Και οι 2 παρα πολυ ποιοτικες, τα σαγωνια κλεινουν με ακριβεια και κοβουν σαν ξυραφια (η knipex με λιγο λιγοτερη προσπαθεια). Καμια μα καμια σχεση με τις κινεζιες που ειχα.
oH7jzkj.jpg

Εδω 2 φωτο απο wiha-facom κατσαβιδια. Tα wiha τουλαχιστον εμενα μου φαινονται πιο ποιοτικα σαν κατασκευη απο μυτη και κατεργασια μεταλλου μεχρι το grip, παρολα αυτα κρατησα τα facom για μενα γιατι με βολεψε καλυτερα η λαβη. Και τα 2 μαγκωνουν τη βιδα και τη βγαζουν αερας, μη παρεξηγηθω. Wiha πενσα και σετ κατσαβιδια τα αφησα στο πατρικο μου.
s6Kj4d8.jpg

qwi6fBJ.jpg

Το σετ αυτο το εχω αν θυμαμαι καλα απο 2010, το εχω δουλεψει οπου θα μπορουσε να χρημ/θει ερασιτεχνικα. Π.χ. να βιδωμα-ξεβιδωμα στο σπιτι, σερβις σε μηχανακι-μηχανη, λυσιμο ζαντων απο αμαξι και δε ξερω τι αλλο με τη παροδο των ετων. Με εχει βολεψει αφανταστα διοτι εχει αρκετα κομματια σε μια κασετινα με πολυ καλης ποιοτητος πλαστικο με μεταλλικα κουμπωματα, ενω παραμενει αρκετα ελαφρια για να μετακινειται ευκολα.
Δε θυμαμαι ποσο την ειχα αγορασει. Παρακατω στις φωτο θα δειτε φθορες που εχω εντωπησει.
Καποιες απο τις μυτες ειχαν ενδειξεις σκουριας την οποια αφαιρεσα με fine steel wool και gun oil, φαγωματα ομως στα κεφαλια δεν υπαρχουν
N1CFuZj.jpg

H1SF8VS.jpg

HXQ3M6m.jpg

Στα καρυδακια απο την αλλη ολο και κατι φαινεται
wiLdMUc.jpg

zMZmlVa.jpg

Οι καστανιες πλεον δε κουμπωνουν τοσο καλα τα καρυδακια οσο καποτε ομως αυτο ειναι κατι το οποιο δε μπορω να το δειξω με φωτο
1iuas9O.jpg

RcT7ZMQ.jpg

Τα ασπρα στιγματα που φαινονται στη θηκη δεν ειναι ποιοτικο ατοπημα του κατασκευαστη αλλα δικο μου αφου την καθαρισα με βαρυ μιγμα all purpose cleaner/degreaser.
Θα ηθελα τις αποψεις σας, και τυχον δικες φωτο προκειμενου να δουμε που βρισκονται οι ''force''

προσωπικά δεν θα αγόραζα οποιαδήποτε πένσα εκτός knipex . Wiha, wera , hazet κλπ δεν ξέρω αν τις φτιάχνουν άλλο μόνοι τους ή τις δίνουν φασόν . Για δες την Wiha , γράφει "made in Germany" ή "made by Wiha" . H Gedore φτιάχνει επίσης μόνη της πένσες , στην Αυστρία , έχω δυο της Gedore , αλλά δεν με πολυενθουσίασαν -εργονομικά. Knipex και μόνο ........

Μια χαρα διατηρουνται και νομιζω οτι ειναι μια αξιοπρεπεστατη μαρκα για ερασιτεχνικη χρηση και οχι μονο.

Παντως εδω να αναφερω οτι εχω ...απαλλοτριωσει απο τον πατερα μου ενα σετ καρυδακια Facom αγορασμενα 10/10/1954 (γραμμενο πανω στην θηκη:), δουλεμενα απο τον ιδιο δεκαετιες ολοκληρες και ειναι κυριολεκτικα σαν καινουρια και χωρις ιχνος απο διαβρωση. Ειναι απιστευτο, γνωριζοντας ποσο βαρβαρος ειναι ο πατερας μου με τα εργαλεια.

Επισης μου αρεσουν παρα πολυ τα σετακια με τα καρυδακια της proxxon. Δεν ξερω αν θα εχουν την αντοχη των Facom αλλα μεσα στο μεταλλικο τους κουτι ειναι σαν κοσμηματα! :))

proxxon ίδια κατηγορία με force, δηλαδή μεσαία, και τα δυο κατώτερα απο facom (παλιά και νέα)
ίσως ίδια κατηγορία με lidl,αν κατασκευάζονται στην ταιβαν τα lidl (και όχι κίνα)
αν τα lidl είναι κατασκευασμένα στην κίνα είναι ακόμα χειρότερα
απο την ταιβάν είναι τα toptul που είναι στην μεγάλη κατηγορία

Last edited:
proxxon ίδια κατηγορία με force, δηλαδή μεσαία, και τα δυο κατώτερα απο facom (παλιά και νέα)
ίσως ίδια κατηγορία με lidl,αν κατασκευάζονται στην ταιβαν τα lidl (και όχι κίνα)

Εχω ενα γνωστο που εχει το σετ απο lidl, θα δοκιμασω τις επομενες ημερες να βαλω φωτο διπλα διπλα. Θεωρω θα εχει ενδιαφερον

Μια χαρα διατηρουνται και νομιζω οτι ειναι μια αξιοπρεπεστατη μαρκα για ερασιτεχνικη χρηση και οχι μονο.

Παντως εδω να αναφερω οτι εχω ...απαλλοτριωσει απο τον πατερα μου ενα σετ καρυδακια Facom αγορασμενα 10/10/1954 (γραμμενο πανω στην θηκη:), δουλεμενα απο τον ιδιο δεκαετιες ολοκληρες και ειναι κυριολεκτικα σαν καινουρια και χωρις ιχνος απο διαβρωση. Ειναι απιστευτο, γνωριζοντας ποσο βαρβαρος ειναι ο πατερας μου με τα εργαλεια.

Επισης μου αρεσουν παρα πολυ τα σετακια με τα καρυδακια της proxxon. Δεν ξερω αν θα εχουν την αντοχη των Facom αλλα μεσα στο μεταλλικο τους κουτι ειναι σαν κοσμηματα! :))

Αν εχεις χρονο και ορεξη θα ηθελα να δω και μια φωτο να τα θαυμασω

Last edited by a moderator:

Δινει η force 25 χρονια εγγυηση για τα καρυδακια?
Iδια κατηγορια τα proxxon με τα lidl? Aκομα και στη Γερμανια να φτιαχνονται, δυσκολευομαι να το πιστεψω :))

Οι συγκεκριμενες σειρες της Proxxon ειναι Ιndustrial, δηλαδη για επαγγελματικη χρηση με ολα τα αντιστοιχα πιστοποιητικα DIN και ΙSO που σημαινει πολλα για την ποιοτητα και ανθεκτικοτητα του μεταλλου, την κατασκευη και τις επιτρεπτες ανοχες.

Αν εχεις χρονο και ορεξη θα ηθελα να δω και μια φωτο να τα θαυμασω

Ναι, οκ, θα ψαξω να την βρω, την εχω ποσταρει παλαιοτερα αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν σε αυτο το νημα.

Last edited:
Αυτά είναι...
Εδώ μια αντίστοιχη δική μου η οποία μπορεί να είναι 20 χρόνια νεώτερη αλλά δεν είναι μικρή, κοντεύει τα σαράντα. :grinning-smiley-043

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    133.9 KB · Views: 238
  • image.jpg
    image.jpg
    179.9 KB · Views: 237
Eδω ειναι, ζωντανη και γερη πανω απο 6 δεκαετιες!! :))

10344987986_45189d0d59_b.jpg

10344976804_2d2773168a_b.jpg
Τι λες τωρα!
Πριν απο εξηντα χρονια ο μπαμπας μου πηγαινε με τα μουλαρια στα διπλανα χωρια να πουλησει καρπουζια!

Αυτά είναι...
Εδώ μια αντίστοιχη δική μου η οποία μπορεί να είναι 20 χρόνια νεώτερη αλλά δεν είναι μικρή, κοντεύει τα σαράντα. :grinning-smiley-043

Πανω στο ανθος της ηλικιας της!

Τα πλαστικα τους ζηλευω, αναρωτιεμαι αν αντεξουν τα συγχρονα εργαλεια τοσα χρονια!

Τρομερα εργαλεια. Πραγματικα απιστευτο το ποσο καλα γεραζουν. Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι γιατι οι μεγαλοι κατασκευαστες δε βγαζουν φουλ κομπλε σετ σαν την force για παραδειγμα σε μια βαλιτσα. Δλδ εστω οτι θελω να κανω μια δουλεια, πρεπει να κουβαλαω 4-5 βαλιτσακια?

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Τι λες τωρα!
Πριν απο εξηντα χρονια ο μπαμπας μου πηγαινε με τα μουλαρια στα διπλανα χωρια να πουλησει καρπουζια!

Ο δικος μου ηταν ναυτικος και ειχε μεγαλη τρελλα με τα εργαλεια και τα μαστορεματα γενικοτερα.
Σε καθε λιμανι ζηταγε απο τον ατζεντη να τον πηγαινει σε μεγαλα super market εργαλειων.. :))

πως δεν βγάζουν φούλ σετ . Αλλά αν δεις τις τιμές σε επώνυμα , και δεν είσαι επαγγελματίας , θα φύγεις τρέχοντας .Για δες σε stahlwille https://www.amazon.de/Stahlwille-St...TF8&qid=1518720653&sr=1-7&keywords=STAHLWILLE .Τώρα τελευταία βγάζουν και "φτηνά" , αλλά μάλλον είναι φασόν με το όνομά τους επάνω (και όχι όλοι).

Δινει η force 25 χρονια εγγυηση για τα καρυδακια?
Iδια κατηγορια τα proxxon με τα lidl? Aκομα και στη Γερμανια να φτιαχνονται, δυσκολευομαι να το πιστεψω :))

Οι συγκεκριμενες σειρες της Proxxon ειναι Ιndustrial, δηλαδη για επαγγελματικη χρηση με ολα τα αντιστοιχα πιστοποιητικα DIN και ΙSO που σημαινει πολλα για την ποιοτητα και ανθεκτικοτητα του μεταλλου, την κατασκευη και τις επιτρεπτες ανοχες.
ποια καρυδάκια, αυτά που είναι επινικελομένα και τα νούμερα γραμμένα με «στυλό»;DIN και ISO έχουν και τα lidl, και η leatherman δίνει εγγυηση αλλά σπάνε
πάντως έχει λιγότερη εμπειρία απο την force, και σίγουρα είναι φασον τα εργαλεία της, λέω για τα κλειδιά και τα καρυδάκια
μεταξύ αυτών των δύο θα επέλεγα το πιο φθηνό, αν είχαν την ίδια τιμη force, και εννοείται δεν είναι τοπ αλλά μεσαία κατηγορία
για τα ντεμελοειδή, είναι άλλη ιστορία, για μένα είναι καλύτερη και απο dremel (έχει υποβαθμισθεί ελαφρώς απο την bosch, ακόμα και τα ακριβα dremel )

πως δεν βγάζουν φούλ σετ . Αλλά αν δεις τις τιμές σε επώνυμα , και δεν είσαι επαγγελματίας , θα φύγεις τρέχοντας .Για δες σε stahlwille https://www.amazon.de/Stahlwille-St...TF8&qid=1518720653&sr=1-7&keywords=STAHLWILLE .Τώρα τελευταία βγάζουν και "φτηνά" , αλλά μάλλον είναι φασόν με το όνομά τους επάνω (και όχι όλοι).
πχ η τιμή Stahlwille έιναι τάξη μεγέθους μεγάλητερη απο force και proxxon που έχουν την ίδια τιμή, και ίδια ποιότητα, που εκεί κοντά είναι και τα λιντλ (ταιβαν) σε τιμή και ποιότητα, όλα αυτά ταιβαν
προσοχή, λέω για ταιβανέζικά λιντλ, όχι τα κινέζικα

Πανω στο ανθος της ηλικιας της!

Τα πλαστικα τους ζηλευω, αναρωτιεμαι αν αντεξουν τα συγχρονα εργαλεια τοσα χρονια!
πάντως τα σύγχρονα πλάστικά είναι ανώτερα (και τα μέταλα), το θέμα είναι αν θέλει η εταιρεία να βάλει πλαστικό και μέταλο για μια ζωή και πόσο θα στο πουλάει

Δεν εχω δουλεψει αυτη τη μαρκα σε επαγγελματικο ή ερασιτεχνικο επιπεδο για να ξερω αλλα οπως και να εχει η τιμη αυτη μου φαινεται εξωφρενικη. Σιγουρα οι μαγκες πουλανε το ονομα τους και το uber alles. Να ρωτησω λοιπον και το αλλο τωρα, εχεις δωσει 700 Ευρωπαικα για αυτο το σετακι υπαρχει ποτε περιπτωση να του ριξεις ξυλο ακομα κι αν εισαι επαγγελματιας ? Μιλαω να το εχεις πληρωσει εσυ, οχι το αφεντικο ή η εταιρεια που δουλευεις. Εγω τουλαχιστον θα λυπομουνα τα φραγκα που κανει και δε θα το πιεζα τοσο αγρια. Το οτι τα καλα δε σπανε δε το πιστευω, ειναι ενα κομματι μεταλλο, αν το δουλεψω περαν των δυνατοτητων του θα το σπασω.