proxxon ίδια κατηγορία με force, δηλαδή μεσαία, και τα δυο κατώτερα απο facom (παλιά και νέα)
ίσως ίδια κατηγορία με lidl,αν κατασκευάζονται στην ταιβαν τα lidl (και όχι κίνα)
αν τα lidl είναι κατασκευασμένα στην κίνα είναι ακόμα χειρότερα
απο την ταιβάν είναι τα toptul που είναι στην μεγάλη κατηγορία
Μια χαρα διατηρουνται και νομιζω οτι ειναι μια αξιοπρεπεστατη μαρκα για ερασιτεχνικη χρηση και οχι μονο.
Παντως εδω να αναφερω οτι εχω ...απαλλοτριωσει απο τον πατερα μου ενα σετ καρυδακια Facom αγορασμενα 10/10/1954 (γραμμενο πανω στην θηκη, δουλεμενα απο τον ιδιο δεκαετιες ολοκληρες και ειναι κυριολεκτικα σαν καινουρια και χωρις ιχνος απο διαβρωση. Ειναι απιστευτο, γνωριζοντας ποσο βαρβαρος ειναι ο πατερας μου με τα εργαλεια.
Επισης μου αρεσουν παρα πολυ τα σετακια με τα καρυδακια της proxxon. Δεν ξερω αν θα εχουν την αντοχη των Facom αλλα μεσα στο μεταλλικο τους κουτι ειναι σαν κοσμηματα!)
proxxon ίδια κατηγορία με force, δηλαδή μεσαία, και τα δυο κατώτερα απο facom (παλιά και νέα)
ίσως ίδια κατηγορία με lidl,αν κατασκευάζονται στην ταιβαν τα lidl (και όχι κίνα)
αν τα lidl είναι κατασκευασμένα στην κίνα είναι ακόμα χειρότερα
απο την ταιβάν είναι τα toptul που είναι στην μεγάλη κατηγορία
Αν εχεις χρονο και ορεξη θα ηθελα να δω και μια φωτο να τα θαυμασω
Τι λες τωρα!Eδω ειναι, ζωντανη και γερη πανω απο 6 δεκαετιες!!)
![]()
![]()
Αυτά είναι...
Εδώ μια αντίστοιχη δική μου η οποία μπορεί να είναι 20 χρόνια νεώτερη αλλά δεν είναι μικρή, κοντεύει τα σαράντα.![]()
Τι λες τωρα!
Πριν απο εξηντα χρονια ο μπαμπας μου πηγαινε με τα μουλαρια στα διπλανα χωρια να πουλησει καρπουζια!
ποια καρυδάκια, αυτά που είναι επινικελομένα και τα νούμερα γραμμένα με «στυλό»;DIN και ISO έχουν και τα lidl, και η leatherman δίνει εγγυηση αλλά σπάνεΔινει η force 25 χρονια εγγυηση για τα καρυδακια?
Iδια κατηγορια τα proxxon με τα lidl? Aκομα και στη Γερμανια να φτιαχνονται, δυσκολευομαι να το πιστεψω)
Οι συγκεκριμενες σειρες της Proxxon ειναι Ιndustrial, δηλαδη για επαγγελματικη χρηση με ολα τα αντιστοιχα πιστοποιητικα DIN και ΙSO που σημαινει πολλα για την ποιοτητα και ανθεκτικοτητα του μεταλλου, την κατασκευη και τις επιτρεπτες ανοχες.
πχ η τιμή Stahlwille έιναι τάξη μεγέθους μεγάλητερη απο force και proxxon που έχουν την ίδια τιμή, και ίδια ποιότητα, που εκεί κοντά είναι και τα λιντλ (ταιβαν) σε τιμή και ποιότητα, όλα αυτά ταιβανπως δεν βγάζουν φούλ σετ . Αλλά αν δεις τις τιμές σε επώνυμα , και δεν είσαι επαγγελματίας , θα φύγεις τρέχοντας .Για δες σε stahlwille https://www.amazon.de/Stahlwille-St...TF8&qid=1518720653&sr=1-7&keywords=STAHLWILLE .Τώρα τελευταία βγάζουν και "φτηνά" , αλλά μάλλον είναι φασόν με το όνομά τους επάνω (και όχι όλοι).
πάντως τα σύγχρονα πλάστικά είναι ανώτερα (και τα μέταλα), το θέμα είναι αν θέλει η εταιρεία να βάλει πλαστικό και μέταλο για μια ζωή και πόσο θα στο πουλάειΠανω στο ανθος της ηλικιας της!
Τα πλαστικα τους ζηλευω, αναρωτιεμαι αν αντεξουν τα συγχρονα εργαλεια τοσα χρονια!
πως δεν βγάζουν φούλ σετ . Αλλά αν δεις τις τιμές σε επώνυμα , και δεν είσαι επαγγελματίας , θα φύγεις τρέχοντας .Για δες σε stahlwille https://www.amazon.de/Stahlwille-St...TF8&qid=1518720653&sr=1-7&keywords=STAHLWILLE .Τώρα τελευταία βγάζουν και "φτηνά" , αλλά μάλλον είναι φασόν με το όνομά τους επάνω (και όχι όλοι).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.