Εργαλεία Χειρός

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Ελα, μην παραπονιεσαι γιατι πρωτον ειναι wolfcraft, δευτερον γιατι σηκωνει 100 κιλα χωρις να υπαρχει αμφιβολια περι τουτου λογω αξιοπιστης μαρκας, τριτον εχει μεγαλα ροδακια για σκαλες και τεταρτον εχει και χταποδι για να ασφαλιζει το φορτιιο :)

Περα ολων των αλλων, πλυντηριο 60+ κιλων θελει καροτσι των 100+ κιλων αντοχης για να το μεταφερεις ασφαλως απο σκαλοπατια.

Έ, άμα έχει και χταπόδι χαλάλι του... :grinning-smiley-043
Παραπονιέμαι γιατί είναι μια ακόμη σχεδόν άχρηστη, αλλά ακριβή, αγορά μου βρε Μιχάλη. Βέβαια απέχει πολύ από την μακράν πιο άχρηστη αγορά που έχω κάνει αφού αυτή την ενδοσκοπική κάμερα δεν την έχω χρησιμοποιήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

dct410d1.jpg

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Παραπονιέμαι γιατί είναι μια ακόμη σχεδόν άχρηστη, αλλά ακριβή, αγορά μου βρε Μιχάλη. Βέβαια απέχει πολύ από την μακράν πιο άχρηστη αγορά που έχω κάνει αφού αυτή την ενδοσκοπική κάμερα δεν την έχω χρησιμοποιήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

dct410d1.jpg

Και παλι μην παραπονιεσαι γιατι πρωτον εχεις ενα αριστο εργαλειο που το εχουν ελαχιστοι και δευτερον δεν εισαι ο μονος που το εχει αχρησιμοποιητο, ειμαι και εγω που εχω το αντιστοιχο 12βολτο bosch :flipout:

Kαι για να μην αισθανεσαι καθολου ασχημα σου λεω οτι εχω 3 ενδοσκοπικες καμερες. Μια parkside, μια πρασινη DIY bosch και μια μπλε bosch...

Καλοδούλευτο Μιχάλη, καλές μεταφορές. Ωραία αγορά για τα λεφτά του!
Κάτι τέτοια βλέπω και με πιάνουν τα κλάματα που πλήρωσα τολσα λεφτά για το καρότσι της Wolfcraft.
Και στα τόσα χρόνια που το έχω μια φορά το χρησιμοποίησα για τη μεταφορά ενός πλυντηρίου.
Το εχω δουλεψει επαγγελματικα και δεν εχει παθει τιποτα. Αμφιβαλλω αν το τζαμπο αντεξει κλασμα της χρησης. Οποτε το δικο σου και τα εγγονια σου...

Και παλι μην παραπονιεσαι γιατι πρωτον εχεις ενα αριστο εργαλειο που το εχουν ελαχιστοι και δευτερον δεν εισαι ο μονος που το εχει αχρησιμοποιητο, ειμαι και εγω που εχω το αντιστοιχο 12βολτο bosch :flipout:

Kαι για να μην αισθανεσαι καθολου ασχημα σου λεω οτι εχω 3 ενδοσκοπικες καμερες. Μια parkside, μια πρασινη DIY bosch και μια μπλε bosch...
:flipout:
Να τις κατοστήσεις... :flipout:
:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

dct410d1.jpg

Μπάμπη δε βάζεις αγγελία για ενοικίαση? Υδραυλικοί σίγουρα θα ενδιαφέρονταν.

Ενοικίαση; Αποκλείεται, δεν μπαίνω σ´ αυτή τη διασικασία με τίποτε.
Κάποια στιγμή την είχα βάλει για πώληση εδώ μέσα αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Εδω ειναι ενα χρησιμο εξαρτημα το οποιο μπαινει επανω στο δραπανο και 'τροχιζει'/'λειαινει' τα γρεζια βιδες/σπειρωματα/σωληνες εως 20μμ παχος που εχουν κοπει.
Λεγεται deburring tool και το βρηκα στο banggood 3 ευρω https://www.banggood.com/Drillpro-S...p-1365621.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Eδω εν συντομια πως λειτουργει. Δουλευει σε ολα τα υλικα, ξυλο μεταλλο πλαστικο απο 6μμ εως 20μμ διαμετρο.
71t8dkjaqwL._SL1500_.jpg

Εδω το εξαρτημα διπλα σε μια βιδα που ηθελα να κοψω πιο κοντη και να περασω παλι το παξιμαδι.
49028594373_456120ee38_c.jpg

Εδω φαινεται η κομμενη βιδα και οτι χρειαζεται καποια λειανση να φυγουν τα γρεζια, να στρογγυλεψει ο αξονας για να περασει ξανα το παξιμαδι.
49029107246_317c8d7e51_c.jpg

Επειδη η βιδα ειναι πλεον πολυ κοντη για το εξαρτημα, σε αυτη την περιπτωση το εξαρτημα αντι να μπει πανω στο δραπανο μπηκε πανω στην μεγγενη.
Με το εξαρτημα πανω στη μεγγενη, η βιδα γυριζε πανω του με την βοηθεια ενος δραπανου. Με αυτον τον τροπο η βιδα χωρεσε μεσα και τροχιστηκε.
49029106876_0f12d0f5d0_c.jpg

Λεπτομερεια: Με αυτη την διαταξη, το δραπανο πρεπει να ειναι σε αριστεροστροφη λειτουργια, να ξεβιδωνει δηλαδη για να τροχιστει η βιδα.

Εδω ειναι η ορθοδοξη χρηση του εξαρτηματος πανω στο δραπανο και το υλικο προς λειανση πανω στην μεγγενη.
49029106346_cb325dd9cd_c.jpg

Εδω βλεπουμε να εχει τροχιστει χαλκοσωληνας.
49029314822_8b30ba9eff_c.jpg

Το ιδιο εγινε και με ξυλινη και με πλαστικη ραβδο που απεκτησαν κωνικο σχημα στην ακρη, ακομα πιο ευκολα οπως ειναι λογικο.

49028592098_c62c48cd06_c.jpg

Το πορισμα δυστυχως ειναι αρνητικο.... Το κινεζικο εξαρτημα ειναι μαλλον για τα μπαζα και οριακα ικανο για περιστασιακες DIY εργασιες.
Αν καποιος χρειαζεται σοβαρο εργαλειο για την δουλεια του πρεπει να πληρωσει παραπανω για καλο ατσαλι (δυστυχως Γιωργο).
Αυτο το λεω γιατι το συγκρινω με παρομοιο εξαρτημα λειανσης που ειχε φερει ο πατερας μου απο την Ιαπωνια και καπου εχει παραπεσει, εξ'ου και η αγορα του κινεζικου.

Παροτι φαινεται οτι κανει δουλεια, εστω και αργα, το κινεζικο εξαρτημα, γνωριζω καλα οτι ειναι απλα θεμα χρονου μεχρι να στομωσουν οι λεπιδες που δεν τροχιζονται.

Οσο ζησει λοιπον και μετα λειανση στα κυκλικα τριβεια, στους διδυμους τροχους στα γυαλοχαρτα στις λιμες και στα dremel, οτι ειναι πιο κοντα:)

Μιχάλη η λεπτομέρεια που λες είναι λαθος , είτε η βίδα γυρίζει είτε το εξάρτημα πάντα είναι δεξιόστροφη η κίνηση . Σκέψου το .
Κατά τα αλλά σαν εργαλείο σε πιο επώνυμο είναι πολύ χρήσιμο , το χρησιμοποιώ αρκετά .

εμενα μου φιανεται οτι κανει πολυ μεγαλη γωνια στο τορνιρισμα του

Δεξιόστροφα δεν θα βιδώσει και θα χαλάσει τα πάσα?
Ενώ αριστερόστροφα πηδάει το σπειρωμα και κόβει τα έξω έξω, νομίζω.

Το ειχα δει αλλά δεν είχα αξιωθεί να το παρω.

Εδώ κάτι παλεύει αυτός αλλά δεν ξέρω κινέζικα...

https://youtu.be/r3vpIpCd-Go

Last edited by a moderator:
Λεει ο κυριος περιληπτικα, οτι βρηκε την υγεια του με το Γιαπωνεζικο ORIX oπως το αποκαλει (το τελευταιο εξαρτημα) αφου τοσα χρονια παιδευοταν με τα τσιπικα και αχρηστα κινεζικα.

Δινει και λινκ στα κινεζικα αλλα εγω το μετεφρασα :)
https://www.amazon.de/dp/B07MCB2FB6...&qid=1573155839&sprefix=orxplu,aps,213&sr=8-4

Λοιπόν θέλω να αγοράσω μετροταινία για το σπίτι.
Έπιασα τη Stanley tylon. 5 μέτρα 6,5 η καλύτερη τιμή. Πολύ ωραία χρώμα η ταινία αλλά όσο το έπιασα κουνιέται μέσα. Αλλά ήταν καλής ποιότητας το πιάσιμο και κλείδωνε.

Άρα 8 τα 5m μου έδινε την Sola popular. Αλλά ενώ ήταν πολύ εργονομική και με ταινία fisco.
Oμως δεν κλείδωνε απλά αν κράταγες το κουμπί σταματάτε η ταινία.

Τέλος η Irimo 7 στα 8 m ωραίο σχετικά αρκετά καλή ποιότητα όπως βέβαια και μια budget.

Όλες ήταν κλάσης IΙ. Ποια θα παίρνατε εσείς?
Υπάρχει περίπτωση να μου τύχει στο σπίτι 8 m μέτρημα?

Τέλος αν έχει κάποιος τη Sola ή κάποια παρόμοια, είναι τόσο θέμα να μη λοκάρει στη θεση της?

Μια Wurth και kds που δούλευα στη δουλειά δε κουνιόταν η ταινία μέσα όπως στη Stanley. Λέτε να είναι ελαττωματικό μοντέλο?

Μου φανηκε λιγο "προκατελημενο" το βιντεο, στο orix (τελευταιο) κραταει πολυ ποιο σταθερα την βιδα και ασκει περισσοτερη πιεση στο μηχανημα κοντρα,

στο δευτερο που ειναι σαν αυτο που πηρες Μιχαλη ,μοιαζει σαν να μην πιανει καν την διαμετρο της βιδας στα μαχαιρια του.

Μιχαλη κανε εσυ τεστ,θα ειναι ποιο αξιοπιστο σιγουρα,και πιασε την βιδα σε μια μεγγενη να ειναι σταθερη

To τελειωσα το τεστ Γιωργο, το κινεζικο εξαρτημα ειναι σχεδον για πεταμα, δες μια δυο παραπισω σελιδες :))

Λοιπόν θέλω να αγοράσω μετροταινία για το σπίτι.
Έπιασα τη Stanley tylon. 5 μέτρα 6,5 η καλύτερη τιμή. Πολύ ωραία χρώμα η ταινία αλλά όσο το έπιασα κουνιέται μέσα. Αλλά ήταν καλής ποιότητας το πιάσιμο και κλείδωνε.

Άρα 8 τα 5m μου έδινε την Sola popular. Αλλά ενώ ήταν πολύ εργονομική και με ταινία fisco.
Oμως δεν κλείδωνε απλά αν κράταγες το κουμπί σταματάτε η ταινία.

Τέλος η Irimo 7 στα 8 m ωραίο σχετικά αρκετά καλή ποιότητα όπως βέβαια και μια budget.

Όλες ήταν κλάσης IΙ. Ποια θα παίρνατε εσείς?
Υπάρχει περίπτωση να μου τύχει στο σπίτι 8 m μέτρημα?

Τέλος αν έχει κάποιος τη Sola ή κάποια παρόμοια, είναι τόσο θέμα να μη λοκάρει στη θεση της?

Μια Wurth και kds που δούλευα στη δουλειά δε κουνιόταν η ταινία μέσα όπως στη Stanley. Λέτε να είναι ελαττωματικό μοντέλο?

Φιλε μου σπανια θυμαμαι να κλειδωνω την ταινια. Αν σου αρεσει κατα τα αλλα η ταινια, το κλειδωμα ειναι λεπτομερεια κατα τη γνωμη μου,
Επισης θεωρω οτι και τα 8 αλλα και τα 5 μετρα ειναι πολλα για το σπιτι. Εγω εχω για το σπιτι μια ταινια 3.5 μετρα διπλης οψης Μακιτα https://kounelis.com.gr/makita-3-5m-b-57130.html
Η Facom στα 7 ευρω και στα 3 μετρα ειναι μια πολυ καλη και smooth ταινια, χαιρεσαι να την χρησιμοποιεις. Διπλης οψης και αυτη.https://kounelis.com.gr/xeiros-apothhkeysh/metra-xeiros.html?manufacturer=9758

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Το κλείδωμα είναι λεπτομέρεια δεκτον.
Αυτό που η Stanley κουνιόταν η ταινία μέσα είναι φυσιολογικό?
Επίσης αυτή η Makita που έχεις είναι κουκλί. Μου φαίνεται όμως πολύ γυαλιστερή. Αν μου γλιστρήσει θα έχω θέματα λες ?
Μπορεί να πάρω και τη Bahco που είχε στα 4 εφόσον λες ότι τα 8 μέτρα είναι πολλά.

Εχω την εξαμετρη της Hultafor κανα 4αρι χρονια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την αποδοση της.

Τωρα τελευταια εκανε κατι σκασιματα στη μπογια σε μερικα μερη,αλλα περασε πολλες "κακουχιες"

https://www.youtube.com/watch?v=o8O53Xx2-TM

Εδω ειναι ενα χρησιμο εξαρτημα το οποιο μπαινει επανω στο δραπανο και 'τροχιζει'/'λειαινει' τα γρεζια βιδες/σπειρωματα/σωληνες εως 20μμ παχος που εχουν κοπει.
Λεγεται deburring tool και το βρηκα στο banggood 3 ευρω https://www.banggood.com/Drillpro-S...p-1365621.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Eδω εν συντομια πως λειτουργει. Δουλευει σε ολα τα υλικα, ξυλο μεταλλο πλαστικο απο 6μμ εως 20μμ διαμετρο.

Εδω το εξαρτημα διπλα σε μια βιδα που ηθελα να κοψω πιο κοντη και να περασω παλι το παξιμαδι.
49028594373_456120ee38_c.jpg

Εδω φαινεται η κομμενη βιδα και οτι χρειαζεται καποια λειανση να φυγουν τα γρεζια, να στρογγυλεψει ο αξονας για να περασει ξανα το παξιμαδι.

Επειδη η βιδα ειναι πλεον πολυ κοντη για το εξαρτημα, σε αυτη την περιπτωση το εξαρτημα αντι να μπει πανω στο δραπανο μπηκε πανω στην μεγγενη.
Με το εξαρτημα πανω στη μεγγενη, η βιδα γυριζε πανω του με την βοηθεια ενος δραπανου. Με αυτον τον τροπο η βιδα χωρεσε μεσα και τροχιστηκε.

Λεπτομερεια: Με αυτη την διαταξη, το δραπανο πρεπει να ειναι σε αριστεροστροφη λειτουργια, να ξεβιδωνει δηλαδη για να τροχιστει η βιδα.

Εδω ειναι η ορθοδοξη χρηση του εξαρτηματος πανω στο δραπανο και το υλικο προς λειανση πανω στην μεγγενη.

Εδω βλεπουμε να εχει τροχιστει χαλκοσωληνας.

Το ιδιο εγινε και με ξυλινη και με πλαστικη ραβδο που απεκτησαν κωνικο σχημα στην ακρη, ακομα πιο ευκολα οπως ειναι λογικο.

Το πορισμα δυστυχως ειναι αρνητικο.... Το κινεζικο εξαρτημα ειναι μαλλον για τα μπαζα και οριακα ικανο για περιστασιακες DIY εργασιες.

Κριμα Μιχαλη,αλλα τυχαινουν αυτα με τα εργαλεια.....ενα κολπακι για το μελλον ειναι να αφηνεις το παξιμαδι απο την μεσα πλευρα της βιδας πριν την κοψεις,

μετα βγαζεις το παξιμαδι, με ενα γερμανικο κλειδι ,το οποιο "ξαναστρωνει " το σπειρωμα και μετα ξαναβιδωνει κανονικα, δοκιμασε το αξιζει τον κοπο

Last edited by a moderator: