Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

αν δεν φταιει αυτο, τοτε ισως αφησες το εργαλειο (με την μπαταρια) καπου ζεστα, κοντα σε καυστηρα και τετοια για καποιο διαστημα. ή στον ηλιο νταλα καλοκαιρι με τις ωρες. η ζεστη σκοτωνει τη μπαταρια

Εαν δεν ειναι σφαλμα του φορτιστη, αυτο που λεει ο Νικολας ειναι πιο κοντα σε μια λογικη εξηγηση για την περιπτωση που συζηταμε. Η θερμοκρασια οντως σκοτωνει την μπαταρια.

Αλλη περιπτωση ειναι να εχουν μεινει πολυ καιρο στο ραφι, πανω απο δυο χρονια, πριν πουληθουν.
Ετσι μπορεις να αγορασεις μια μπαταρια σημερα απο μαγαζι και να αναγραφει ημερομηνια παραγωγης το 2017. Αυτη η μπαταρια πιθανοτατα θα εχει προβλημα, αν και καινουρια.

Τίποτε απ´ όλα αυτά...
Στο εργαστήριο που είναι όλα τα εργαλεία τις έχω, όπου υπάρχουν και οι 18-βολτες Makita που δεν έχουν κάνει "κιχ" παρ´ότι έχουν περάσει την 6-ετία.
Κι ούτε αποθηκευμένες για μεγάλο διάςτημα ήταν πρίν πουληθούν, είχαν ημερομηνία πολύ κοντινή στην αγορά τους.
Οι δύο είναι του 2017 και οι άλλες δύο του 2019.
Όπως είπα θα τσεκάρω απο τώρα και στο εξής να δω ποιές μου δημιουργούν το πρόβλημα, και θα τις φορτίζω και εναλλάξ και με τους δύο φορτιστές.
Δεν είμαι σίγουρος αν έχουν όλες το πρόβλημα, ελπίζω όχι. Σίγουρα όμως το έχουν οι δύο. Πιθανώς να είναι οι δύο του 2017 αλλά και πάλι δεν είναι αποδεκτό.
Είδωμεν...

Μπαμπη κρατα και σημειωσεις για τις φορτισεις με ενα φορτιστη αυτων του '17 και αφου τις δουλεψεις για 2 εβδομαδες, ξανα κανε το ιδιο με τον αλλο φορτιστη.

Μπαμπη κρατα και σημειωσεις για τις φορτισεις με ενα φορτιστη αυτων του '17 και αφου τις δουλεψεις για 2 εβδομαδες, ξανα κανε το ιδιο με τον αλλο φορτιστη.

Έχω έναν Αραβικό φορτιστή αλλά δεν καταλαβαίνω τι λέει, μήπως ξέρεις εσύ Αραβικά;.
Γράφει: "Χαμηλ. Μπαταρ". -bye-

κατσε να δω τι μπορω να κανω για 'σενα

εχω αυτο .... κανει ?????

Attachments

• ΓŽΒ³ΓŽΒ»Γβ€¦ΓŽΒΊΓŽΒ± [800x600].jpg
    ΓŽΒ³ΓŽΒ»Γβ€¦ΓŽΒΊΓŽΒ± [800x600].jpg
    49.6 KB · Views: 221
Θέλω να πάρω ένα καλό σετ άλεν μπίλιας. Γύρω στο 50αρικο μαξ. Τι προτείνετε;

Τον θέλω για γενική χρήση - θα είναι ο πρώτος μου γωνιακός οπότε δεν ξέρω και ακριβώς τι ψάχνω.
Από ότι είχα δει τον Bosch GWS 850CE τον έχουν αρκετοί στο φόρουμ και είναι ευχαριστημένοι. Ο GWS 9-125 βλέπω έχει τον προφυλακτήρα λίγο πιο έξω (εξέχει) προς το κέντρο και σκέφτομαι μήπως δεν βολέψει; Τον έχει μήπως κανείς να μας πει; Επειδή είχαν γραφτεί πολλά αρνητικά σχόλια για τον Bosch GWS 7-115, είχα προβληματιστεί και προτιμώ να πάω σε κάτι δοκιμασμένο...
@Θανάση: και τα δύο που γράφω είναι στα 1,9 κιλά αλλά πάνω από 800W
@Γιάννη: τα parkside τα εκτιμώ, αλλά βλέπω στο τιουμπ η πλειοψηφία χρησιμοποιεί τροχάκια χωρίς χερούλι που τα κρατάς από το σώμα του εργαλείου. Μου φαίνεται πιο ευέλικτη η χρήση έτσι.

Προς το παρόν έχω να τρίψω τα κάγκελα από τις σκουριές και από ότι είδα στο νετ την δουλειά την κάνουν με γωνιακό και συρματόβουρτσα καμπάνα. Βεβαίως έχω ήδη τελειώσει την μισή δουλειά με το τρυπάνι και συρματόβουρτσα με άξονα (με αρκετή δυσκολία).
Κατά τα άλλα, μέχρι τώρα για κοπές σε σίδερα τις κάνω με το ντρεμελοειδές του λιντλ (!) και δουλειές λείανσης με το τρυπάνι. Υπάρχει και ένας μεγάλος τροχός (230mm?) κληρονομιά αλλά δεν μου έχει χρειαστεί πουθενά ακόμα.
Αυτό με το ένα χέρι κι εμένα με τρομαζει. Έχουν κοπεί δάχτυλα, χέρια, πόδια και έχουν ανοίξει κοιλιές. Ανεξάρτητα σε ποιο εργαλείο καταλήξεις πάνω από όλα η ασφάλεια και για γωνιακό τροχό με το ένα χέρι μάλλον επικίνδυνο το βλέπω εκτός και αν αναφέρεστε σε κάτι μικρά τροχουδάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο....

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό με το ένα χέρι κι εμένα με τρομαζει. Έχουν κοπεί δάχτυλα, χέρια, πόδια και έχουν ανοίξει κοιλιές. Ανεξάρτητα σε ποιο εργαλείο καταλήξεις πάνω από όλα η ασφάλεια και για γωνιακό τροχό με το ένα χέρι μάλλον επικίνδυνο το βλέπω εκτός και αν αναφέρεστε σε κάτι μικρά τροχουδάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο....

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αφού διάβασα το μάνουαλ και είδα 4-5 βιντεάκια στο tube, χθες έκανα την πρώτη χρήση του γωνιακού.Ήθελα να μοιραστώ εντυπώσεις, να μου πείτε και την γνώμη σας.
Α) Συρματόβουρτσα καμπάνα.
Ξεκίνησα με συρματόβουρτσα 60mm, με την πρόσθετη λαβή και την ταχύτητα στο 2 (η ταχύτητα ρυθμίζεται από 1 ως 6 με το 6=11.000 rpm).Τελικά κατάληξα να κάνω την δουλειά με συρματόβουρτσα 85mm, χωρίς την πρόσθετη λαβή κρατώντας με τα δύο χέρια το σώμα του τροχού και ρύθμιση ταχύτητας στο 3 (τόσο γράφει και το μανουαλ για τις συρματόβουρτσες). Η πρόσθετη λαβή δεν βόλευε με τίποτα, επειδή ο χώρος ανάμεσα στα κάγκελα που τρίβω είναι περιορισμένος. Είχα και την εμπειρία από συρματόβουρτσα σε τρυπάνι, η ταχύτητα 3 του γωνιακού είναι κοντά στην μαξ ταχύτητα του τρυπανιού, οπότε ήμουν πιο ξεψαρωμένος. Όταν μάγκωνε ο τροχός (πχ στις γωνίες) έκανε ένα απότομο κλώτσημα αλλά το ελέγχεις απόλυτα κρατώντας με τα δύο χέρια το σώμα του εργαλείου. Χωρίς να υποτιμάω τίποτα, το εργαλείο με αυτές τις ρυθμίσεις που γράφω μου φάνηκε "γατάκι": έκανε μια χαρά δουλειά και ήταν απόλυτα ελεγχόμενο. Από μέτρα προστασίας: μακρύ παντελόνι, γυαλιά (κλειστά τύπου μάσκα θάλασσας), ακουστικά και δερμάτινα γάντια. Χωρίς προφυλακτήρα στο εργαλείο.

Β) Δίσκος λείανσης
Σαν δοκιμή είπα να λειάνω τις "φουσκάλες" από ηλεκτροκόλληση στην καγκελόπορτα. Ταχύτητα στο φουλ (6), μακρύ παντελόνι&μπλούζα, μποτάκια, δερμάτινα γάντια, μάσκα αναπνοής, γυαλιά, ακουστικά και μάσκα προσώπου. Προφυλακτήρας για λείανση (ανοιχτός μπροστά), αριστερό χέρι στην βιδωτή λαβή και δεξί χέρι στο σώμα του γωνιακού. Η αριστερή φουσκάλα ψιλο-έφυγε μετά από πολλά περάσματα. Την δεξιά (από την άλλη πλευρά του μεντεσέ) δεν την επιχείρησα καν - δεν μπορούσα να καταλάβω τι θέση πρέπει να πάρω. Γενικά δεν μου άρεσε που ο τροχός φαινότανε σε ότι θέση και να έβαζα τον προφυλακτήρα. Σκασμένος και από την ζέστη με τόσα ρούχα και αξεσουάρ απλά τα παράτησα. Για πρώτη δοκιμή θα προτιμήσω κάτι στο εργαστήρι πιασμένο στην μέγγενη.

Γ) Δίσκος κοπής
Ο προφυλακτήρας κοπής (κλειστός μπροστά) είναι 100% must ή μπορούμε να κάνουμε καμιά περιστασιακή κοπή και με τον άλλον (ανοιχτό);

20200514_115130.jpg

Δημητρη για κανε μια επεξηγηση του Γ
ανοιχτος κλειστος προφυλακτηρας ? τι θες να περιγραψεις?

(επαγγελματιας ξυλουργος εχει κολλησει τους μεντεσεδες ?)

Ο μεντεσές με το στρατζαριστό δεν είναι καθόλου καλά κολλημένα μεταξύ τους. Είναι συνέχεια πονταρισιες που έχει "κολλήσει" επάνω το ηλεκτρόδιο χωρίς να υπάρχει γαζί. Θέλει να γίνει όλη η δουλειά από την αρχή γιατί αν θεωρηθεί έτοιμη μπορεί να γίνει επικίνδυνη η χρήση της.

Για κοίτα αυτό. Του έχω πιει το αίμα...

Συμφωνω με την επιλογη του Νικου.
Το wera ειναι το μοναδικο σετακι, απο τα δεκαδες που εχουν περασει απο τα χερια μου κατα καιρους, που ειναι μονιμα στον πινακα των εργαλειων.
Να πω οτι μια δυο φορες μοναχα θυμαμαι οτι με ειχε εμποδισει λιγο η μονωση σε καποια στενα σημεια. Κατα τα αλλα το σετακι ειναι κορυφαιο.

Το εχω μαζι με ενα σουγια/σετ αλλενακια που εχω βρει παρα πολυ βολικο. Αυτα τα κοστιζουν λιγο, απο 4-5 εως μαξ. 8-9 ευρω καποια επωνυμα (stanley/proxxon).
s-l225.jpg

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δημητρη για κανε μια επεξηγηση του Γ
ανοιχτος κλειστος προφυλακτηρας ? τι θες να περιγραψεις?
(επαγγελματιας ξυλουργος εχει κολλησει τους μεντεσεδες ?)

Ο μεντεσές με το στρατζαριστό δεν είναι καθόλου καλά κολλημένα μεταξύ τους. Είναι συνέχεια πονταρισιες που έχει "κολλήσει" επάνω το ηλεκτρόδιο χωρίς να υπάρχει γαζί. Θέλει να γίνει όλη η δουλειά από την αρχή γιατί αν θεωρηθεί έτοιμη μπορεί να γίνει επικίνδυνη η χρήση της.

(Από το μάνουαλ της bosch) Ο Αριστερός είναι ο ανοιχτός και ο δεξής ο κλειστός. Το μάνουαλ λέει κοπή μόνο με το δεξί προφυλακτήρα, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία. Αλλά καμιά φορά τα μάνουαλ υπερβάλλουν...

Την ηλεκτροκόλληση την έκανε πέρυσι ο πεθερός μου με δανεικό εργαλείο. Η πόρτα έχει 3 μεντεσέδες - και οι 3 κολλημένοι το ίδιο χάλια. Φαντάζομαι αν ξεκολλήσει κάτι δεν θα είναι και οι 3 ταυτόχρονα.
proful.jpg

Για κοίτα αυτό. Του έχω πιει το αίμα...
Αυτό είναι ένα από τα υποψήφια. Wera, Wiha και Facom κοιτάω. Υπάρχει και κάποια άλλη εταιρεία που πρέπει να λάβω υπ όψη μου;

Δημητρη καλα το πας με τον τροχο, για τα μετρα προστασιας σε βρισκω μια χαρα ... προσεχουμε για να εχουμε. Στη πορεια καποια στιγμη θα "χαλαρωσεις" τα μετρα προστασιας, αλλα τα μονα που δεν θα αποχωριστεις θα ειναι τα γυαλια και τα γαντια προστασιας ... και να ξερεις οτι το κακο θα συμβει απο την υπερβολικη σιγουρια.
Οταν τριβεις με καμπανες και γυαλοχαρτα χαλαρωνεις τα μετρα, οταν ομως εχεις δισκο κοπης ή λειανσης πας σε φουλ μετρα.
Συνεχιζεις μια χαρα με τον αριστερο προφυλακτηρα και εσυ θα βρισκεσαι συνεχως αντιθετα απο τη φορα των ρινισματων.
Ο πεθερος σου οτι μπορουσε εκανε, ολοι ξεκινησαμε να κανουμε κολλησεις σαν τα @@@@ της κοτας. Εαν δεν εχεις τη δυνατοτητα να ξυσεις λιγο τις κολλησεις και να κανεις ενα σωστο γαζι μη τις πειραξεις καθολου.

Αυτό είναι ένα από τα υποψήφια. Wera, Wiha και Facom κοιτάω. Υπάρχει και κάποια άλλη εταιρεία που πρέπει να λάβω υπ όψη μου;

Ολες καλες μαρκες ειναι αυτες.
Δες αν θες μεχρι ποια γωνια μαξ. δουλευει το καθε σετ, νομιζω οτι αλλα δουλευουν μεχρι τις 25 μοιρες αλλα λιγο παραπανω.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Έχε στα υπόψιν σου και τα Arndt... https://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&cPath=1_86_82&products_id=8577. Επίσης γνωστή εταιρία στην κατασκευή allen είναι η Beargrip και η Bondhaus...