Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Να συμπληρώσω κι εγώ:
3. Χαμηλές στροφές
4. λιπαντικό (έστω και απλό λάδι ραπτομηχανής)
Να συμπληρωσω και εγώ :
5. Σωστή καθετη πίεση (με πολλή δύναμη οσο ανεβαινεις σε Φ).
6. Καλο κράτημα του εργαλειου και του κομματιου προς διατρηση.
7. Σωστη χρηση του φρένου στο δραπανο ωστε αν κλωτσησει να μην σπάσει το τρυπάνι. (το έμαθα οταν εκοψα στη μεση 10mm κοβαλτιου)

Aφού συμφωνήαω 100% σε όσα είπαν τα παιδιά πιο πάνω (καλά τρυπάνια, λιπαντικό στην κόψη, χαμηλές στροφές, διαδοχικά πάσα από μικρό Φ σε μεγαλύτερο κλπ) στο θέμα της επιλογής θα προσέθετα: Να προτιμήσεις ότι έχει μικρότερο βάρος ή/και σου κάθεται καλύτερα στο χέρι (εφόσον μπορείς να τα δεις σε μαγαζί από κοντά) συνεκτιμώντας επιπρόσθετα: κόστος τυχόν αλλαγής μπαταριών, έτη εγγύησης. Για μένα βάσει χαρακτηριστικών τα εργαλεία αυτά είναι πρακτικά ισοδύναμα. Το Dewalt θεωρητικά και μόνο έχει ένα πολύ μικρό προβάδισμα λόγω ονόματος (κυρίως) αλλά και η Stanley είναι κολοσσός και ιδιοκτήτης εδώ και αρκετά χρόνια της Dewalt (και πολλών ακόμα εταιρειών, πχ Facom, Black & Decker) και σαφώς όταν πουλάει εργαλεία σε τιμές premium εταιρειών (όπως εδώ), η ποιότητα είναι ανάλογη (ενώ όταν πουλάει εργαλεία σε τιμές budget εξίσου ανάλογη -προς τα κάτω- είναι η ποιότητα) οπότε καταλαβαίνεις πρακτικά και από αυτή την άποψη ότι τα δράπανα είναι ουσιαστικά πανομοιότυπα.

Κυριάκο ενδεχόμενος να έχεις δίκιο...Αλλά μόνο κατά την χρήση μπορείς να καταλάβεις τι και πώς...
Με τον συγκεκριμένο Stanley,που θεωρείται η ναυαρχίδα της εταιρίας,έχω βγάλει δουλειά πολύ παραπάνω από 10 και 20 χτυπήματα...εχει βγαλει με το παραπάνω τα χρήματα του...

Εσυ αναφερεσαι σε καθημερινή επιμονή χρήση,δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθεί το Stanley αφού δεν το έχω κανει εως τωρα έστω μια εβδομαδα για να δω,και ίσως εδώ κερδιζει η Dewalt...

Καλημέρα σε όλους

Θέλω να αγοράσω ένα πιστολέτο.

Οι επιλογές μου είναι οι παρακάτω

https://www.skroutz.gr/s/7579556/Dewalt-D25144K.html
https://www.skroutz.gr/s/12712173/B...ηχανής-06112A3000.html?from=account_favorites
https://www.skroutz.gr/s/8166409/Makita-HR2631F-800W.html?from=account_favorites
https://www.skroutz.gr/s/10358441/Metabo-KHE-2660-Quick-850W.html?from=account_favorites

Βλέπω ότι το dewalt είναι το πιο δυνατό και κλίνω προς τα εκεί, αλλά θα εκτιμούσα τις απόψεις σας

Να σημειώσω ότι δεν με ενδιαφέρει τόσο το 2ο τσοκ καθώς έχω και κολωνάτο δράπανο και το GSB 18V-60C για τρυπήματα σε άλλα υλικά. Η χρήση που προορίζεται είναι για τρύπημα σε τοίχο και μικρά σκαψίματα. Δεν είμαι επαγγελματίας αλλά δεν κοιτάω σε parkside γιατί θεωρώ ότι δεν είναι αξιόπιστα (μετά από διάφορες εμπειρίες του παρελθόντος)

Πριν λιγο καιρο ειχα καταληξει στα ιδια πιστολετα. Μετα απο μελετη κατεληξα στο ελαφρυτερο Bosch 26 μιας και η διαφορα στα specs ειναι στην ουσια εντελως αμελητεα μεταξυ των παραπανω επιλογων.

Tελικα ομως βρηκα το Bosch 28 στο eshop στα περιπου 190 ευρω και το προτιμησα καθως ειναι το ισχυροτερο απο ολα της κατηγοριας του (ενεργεια 3.2j) αλλα το κυριοτερο ειναι πως εχει kickback control, περα απο την αντικραδασμικη προστασια.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9526#perigrafi

Το εχω τωρα κανα χρονο και το χρησιμοποιω αραια λογω εναλλακτικων. Ομως οποτε εχω χρειαστει την ισχυ του, επινα νερο στ'ονομα του, δυνατο εργαλειο και απολαυση να το χρησιμοποιεις.

Το GBH-26 το έχω 1.5 χρόνο...
Το έχω χρησιμοποιήσει περισσότερο σε τρύπημα πάρα σε σκάψιμο...
Σε κάθε περίπτωση δεν έχει κολλήσει πουθενά σε δουλεια,κοινός πλήρως επαγγελματικό,καθιστώντας το τίμια επιλογή...

Και τα 4 που αναφέρεις είναι αξιόπιστα σαν εργαλεία...
Απλώς δεν πρέπει να υπερκτιμησεις τις δυνάμεις τους ειδικά στο σκάψιμο γιατί θα απογοητευτείς....

Πριν λιγο καιρο ειχα καταληξει στα ιδια πιστολετα. Μετα απο μελετη κατεληξα στο ελαφρυτερο Bosch 26 μιας και η διαφορα στα specs ειναι στην ουσια εντελως αμελητεα μεταξυ των παραπανω επιλογων.

Tελικα ομως βρηκα το Bosch 28 στο eshop στα περιπου 190 ευρω και το προτιμησα καθως ειναι το ισχυροτερο απο ολα της κατηγοριας του (ενεργεια 3.2j) αλλα το κυριοτερο ειναι πως εχει kickback control, περα απο την αντικραδασμικη προστασια.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9526#perigrafi

Το εχω τωρα κανα χρονο και το χρησιμοποιω αραια λογω εναλλακτικων. Ομως οποτε εχω χρειαστει την ισχυ του, επινα νερο στ'ονομα του, δυνατο εργαλειο και απολαυση να το χρησιμοποιεις.

Καλά, αυτό δεν χαλάει με τίποτα...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απόψεις σας. Θα περιμένω λίγες μέρες καθώς δεν το βιάζομαι μήπως βγει καμία καλή προσφορά. Θα πάω και βόλτα στα μαγαζιά να τα δω όλα από κοντά και βλέπουμε....

Όσαν αφορά το σκάψιμο, δεν έχω τρελές απαιτήσεις, καθώς ξέρω τι παίρνω. Έχω σκάψει αρκετά με το Parkside GBH 1050 που είχα το οποίο κάηκε μόλις έληξε η εγγύησή του (και μάλιστα το 2ο που πήρα καθώς το προηγούμενο επίσης παρουσίασε βλάβη και αντικαταστάθηκε εντός εγγύησης)

αφου οι απαιτησεις σου στο σκαψιμο ειναι λογικες, γνωμη μου, ριξε μια ματια και στο makita απο το πρακτικερ. λιγο πιο μικρο αλλά εχει τα πιο θετικα σχολια και απο επαγγελματιες και μεσω πρακτικερ πολυ καλη τιμη και 3 χρονια εγγυηση

και τα 4 εργαλεία που ανέφερες είναι πολύ καλά εργαλεία. προσωπικά από τα συγκεκριμένα θα επέλεγα το Μakita ως συμφερότερη λύση (καλύτερη τιμή με πολύ καλή απόδοση και αποδεδειγμένη αξιοπιστία, έχω κι εγώ ανάλογο Makita πιστολέτο και είναι η χαρά του μάστορα) και με τα χρήματα που περισσεύουν σε σχέση με τα υπόλοιπα, παίρνεις μερικά πολύ καλά τρυπάνια SDS plus (τετράκοπα, Νο 6, 7, 8, 10 κλπ) και 1-2 βελόνια/καλέμια. Από κει και πέρα για μένα η σειρά προτίμησης είναι: 1 Metabo (το συγκεκριμένο που έβαλες, όχι γενικά), 2 Makita, 3 Bosch, 4 Dewalt.
Πάρε στην τελική όποιο σου κάτσει/αρέσει καλύτερα, είναι έτσι κι αλλιώς όλα εξαιρετικά εργαλεία και μόνο στα σημεία υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους.

Ψαχνω να βρω fendona, το φαρμακο για κατσαριδες, μυρμηγκια κτλ.Αλλα, φαρμακεια και φυτωρια δεν εχουν, οσα εχω ρωτησει. Ισως καποιο μαγαζι με χημικα.Ξερει κανεις τιποτα προς τα Β.Π.;

Ψαχνω να βρω fendona, το φαρμακο για κατσαριδες, μυρμηγκια κτλ.Αλλα, φαρμακεια και φυτωρια δεν εχουν, οσα εχω ρωτησει. Ισως καποιο μαγαζι με χημικα.Ξερει κανεις τιποτα προς τα Β.Π.;

Ο καλογεροπουλος Πειραιά έχει σίγουρα αν δεν βρεις πουθενά αλλού

Άμα έχεις γωνιακό τροχό σε βάση,σπαθοσεγα και σεγα είσαι οκ τότε.....Εγώ προσωπικά για 2-3 περιπτώσεις τον χρόνο θα το σκεφτόμουν εαν θα εκανα κινηση με όλα αυτά τα εργαλεία που έχεις..

τελικα δεν αντεξα και το χεριασα το budget. :flipout: ελπιζω να μου βγει καλο σαν το ηλεκτρικο κατσαβιδακι της που το εχω ενα χρονο τωρα, το εχω δουλεψει αρκετα και μου βγηκε μεχρι στιγμης αστερι μονο με ενα δεκαρικο!

γωνιακο τροχο στα 35 ευρω με 2000 βατ/6.500 σ.α.λ. αρκετα ελαφρυ για την ισχυ του, και με σοφτ σταρτ δεν βρισκεις. και για να βρεις μεταλικο κιβωτιο πρεπει να πας στα 90+.
οπως μου ειπε και ενας γνωστος μου πωλητης (τοσα πραγματα εχω ψωνισει απο εκει, εχω πιασει φιλιες) ;) : εδω στον μικρο που εχω, βαζω καμπανα συρματοβουρτσα και δεν κολωνει, θα κολωσει το μεγαλο? κανενα 230'αρι μεχρι τωρα δεν μας εχει κανει προβλημα γιατι τα δουλευουν ερασιτεχνες, δεν ειναι για να δουλευει με τις ωρες καθε μερα. και να σου χαλασει μετα τα 3 χρονια της εγγυησης θα σου εχει στοιχισει 1 ευρω το μηνα και αν...
λογικο!

ετσι θα εκμεταλευομαι το μεγαλο βαθος κοπης και λειανσης σαν χειρος, αλλά και τη μετατροπη σε ραντιαλ ή σταθερο με μεγαλο βαθος κοπης (ιδιαιτερα σε στρατζαριστο και κοιλοδοκο ειναι ευκολια) , το μεγαλο πλατος λειανσης που θα μου δωσει τη δυνατοτητα να του βαλω μεγαλα γυαλοχαρτα σαν τριβειο παγκου, (αν οχι με 6.500 στροφες, πιθανα με τη χρηση ροοστατη των 10-15 ευρω) , αλλά και την κοπη σε ξυλινα πυχακια και ισως και ερταλον με τον δισκο Φ125 ξυλου χωρις να αναβει το ξυλο οπως τωρα στις 12.000 σ.α.λ. καθως στις 6.500 σ.α.λ. ο Φ125 εχει μικροτερη γραμμικη ταχυτητα και απο δισκοπριονο!

πολλες μετατροπες μπορει να παιξουν περαν της κλασσικης χρησης, και χαζομαρα να κανω, το πολυ να κλαιω 35 γιουρια και οχι 70-80
αλλωστε και ο parkside και ο lux και πολλοι αλλοι φτηνοι που πανε απο 50 και ανεβαινουν , πλαστικα γραναζια εχουν και πρεπει να πας στα 90+ για να βρεις κατι σωστο και πιθανα χωρις σοφτ σταρτ. κατι που μετραει οταν εχεις να κανεις με κατι τοσο βαρυ.
κριμα θα ηταν να χαθει αυτη η προσφορα...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αν θέλεις κάτι εναλλακτικό και βιολογικό δες αυτό : Διατομική Γη - Γη Διατόμων - Βιολογικό παρασιτοκτόνο https://www.geoponiko-parko.gr/prod...viologika-entomoktona-akareoktona/6626-detail