Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αυτό είναι λίγο υποκειμενικό, αν δεν τη «χουφτώσεις» στο χέρι σου δεν μπορείς να καταλάβεις αν σε βολεύει ή όχι.
Εγώ την προτιμώ, έχω πολύ καλύτερο έλεγχο λόγω πιο χαμηλού κέντρου βάρους.

• Like
Reactions: nickolas
παιδια μια ερωτηση για οποιον εχει δουλεψει κατι αντιστοιχο σχετικα με αυτο

ποια η διαφορα στην πραξη αυτου του τυπου (με την καμπουρα) σε σχεση με την κλασικου πιασιματος?
εχω δυο με κλασικο πιασιμο, αλλά δεν εχω δουλεψει καποια τετοια
να υποθεσω οτι ειναι πιο μανιτζιβελη σε καμπυλες τομες? κατι αλλο?

Δεν εχω την ιδια αλλα εχω την μαιμου που βγαζει η Bosch (Bosch GST) και ειναι ακριβες αντιγραφο της παραπανω Parkside.

Την εχω δουλεψει καμμια 20αρια φορες και ακομα να συνηθισω την σεξι καμπουρα.

Το αν θα σε βολεψει Νικο η οχι θα το καταλαβεις απο την πρωτη φορα που θα πιασεις τη σεγα στα χερια σου.
Δεν χρειαζεται δηλαδη να την χρησιμοποιησεις, θα καταλαβεις. Αρα πας σε ενα καταστημα και δοκιμαζεις.

θενκς παιδες!
αρα οπως το φανταστικα, λογικα κανει πιο καλα απο την κλασικη για καμπυλες τομες (που ειναι και ο λογος που με ενδιαφερει ως αγορα) λογω χαμηλου κεντρου βαρους και πιο καλου πιασιματος για τα δυο χερια.
ναι πραγματι πρεπει να την χεριασω για να καταλαβω

Πριν μπουμε στον κοσμο της πριονοκορδελας οι σεγες κυριαρχουσαν στα εργαστηρια.
Πρεπει να ειχα αρκετες παραδοσιακες με το χερουλι και ποτε δεν με δυσκολεψαν σε οποιοδηποτε ειδους κοπης.

Οταν κυκλοφορησε η σεγα τυπου barrel, φυσικα και αγορασα να δοκιμασω. Διαβαζα και εγω για τον καλυτερο ελεγχο κλπ.
Ομως δυστυχως δεν με βολεψε αν και ηθελα πολυ να με βολεψει, ειδικα επειδη ηταν και cordless (12βολτη) και Bosch.

Ειδικα στις ευθειες κοπες οι σεγες με χερουλι σου παρεχουν πολυ καλυτερο ελεγχο, τουλαχιστον κατα τη γνωμη μου και την εμπειρια μου.
Στις καμπυλες κοπες που πας σιγα και προσεκτικα, μαλλον θα βολευει καλυτερα η καμπουρα, οχι ομως οτι με την κλασσικη σεγα δεν κανεις δουλεια, ετσι?

Θα καταληξω ομως οτι ειναι υποκειμενικο το θεμα της επιλογης και βασιζεται εντελως στο τι βολευει τον καθενα.

• Love
Ειχα την bosch gst 90 και την ειχα δουλεψει λιγο, βολευει αν ειναι μαγκωμενο καπως το ξυλο που θες να κοψεις, ωστε να την πιασεις και με τα δυο χερια να παιξεις μαζι της..
Μιας που λετε για σεγες, εχω την parkside με το κλασικο χερουλι, αλλα ενω χρησιμοποιω λαμες bosch (precission for wood αν θυμαμαι καλα) δεν στριβει στο ξυλο καθολου ευκολα.. τι παιζει με αυτο; μου ξεφευγει κατι;

μα οι λαμες αυτες δεν κανουν για καμπυλες τομες

για καμπυλες θα παρεις αυτες για σιδερο
https://www.skroutz.gr/s/24029757/Bosch-Πριονόλαμες-T118EOF-2608634237-5τμχ.html

και αυτες για ξυλο
https://www.skroutz.gr/s/29116749/Bosch-Λάμες-Σέγας-T244D-Speed-for-Wood-2608630879-3τμχ.html
https://www.skroutz.gr/s/24028148/Bosch-Πριονολάμες-Σέγας-T227D-2608631030-5τμχ.html
https://www.skroutz.gr/s/24025351/Bosch-Πριονόλαμες-Σέγας-T101AO-2608630031-5τμχ.html

γενικα οτι εχει μικρο υψος για να μπορει να στριβει
αν προσεξεις, ολες αυτες εχουν και το "σηματακι" της καμπυλης κοπης στη συσκευασια τους
τετοιες εχω για τις καμπυλες τομες μου

Last edited:
Άσχετως μια ποια πας να κόψεις είτε απλή είτε με καμπουρα όλες θέλουν το χρόνο τους...ειδικά εάν μιλάμε για καμπυλωτες κοπες θέλει υπομονή και σταθερότητα για σωστό αποτέλεσμα..

Εχόντας όμως απο παλια μια Skill πολύ απλη η διαφορα με αυτην την Parkside προσωπικα ηταν αισθητη..
Βάζοντας το δεύτερο χέρι πάνω στην καμπούρα σταθεροποιεις το εργαλείο στην επιφάνεια προς κόψιμο και αποτρεπεις κατά μεγάλο ποσοστό την λοξοδρομη..κάτι που στην απλή δεν μπορεί να γίνει εύκολα..
Όσο για την στιβαρότητα σημαντικός παράγοντας η μεταλλική και οχι πλαστική βαση(τέτοια είχε η skil) στο πάτημα/βαρος της σεγας πράγμα που οφείλει και στις 2 περιπτωσεις...

Εμένα προσωπικά η αλλαγή με οφείλεται λειτουργικά και εργασιακά αλλά όπως είπα και τα παιδιά είναι στο χέρι σου πως θα σε βολέψει Νικόλα..

• Like
Ξέρει κανείς κανένα μικρό πλυστικο για μοκέτες αυτοκινήτου , καναπέδες κλπ , σχετικά οικονομικό?

Έχω δει κάποια στο εξωτερικό αλλά Ελλάδα δε βρίσκω κάτι ετοιμοπαραδοτο.

Κι αυτο πχ από Αγγλία λόγω δασμών βγαινει 250 ευρώ!

Όλα είναι στο πως σε βολευει να την κρατάς.
Σε κάποιες περιπτωσεις βολευει καλυτερα η μια και σε κάποιες η άλλη.

Ξέρει κανείς κανένα μικρό πλυστικο για μοκέτες αυτοκινήτου , καναπέδες κλπ , σχετικά οικονομικό?

Έχω δει κάποια στο εξωτερικό αλλά Ελλάδα δε βρίσκω κάτι ετοιμοπαραδοτο.

Κι αυτο πχ από Αγγλία λόγω δασμών βγαινει 250 ευρώ!

Karcher 2001!
Κενταει σε μοκέτες και χάλια.

Το "διαλυτικο νιτρου" και το "διαλυτικο πολυουρεθανης", ειναι το ιδιο πραγμα; Βλεπω π.χ. αυτο, που δειχνει να ειναι το ιδιο.

Αν δεν ειναι το ιδιο, ποιο ειναι πιο "δυνατο" απο τα δυο; Ή το καθενα ειναι για να διαλυει συγκεκριμενες ουσιες; Αλλα, ακομα και ετσι, σαν "γενικης" χρησης, ποιο ειναι καλυτερο.

Και αλλη ερωτηση:
Πού υπαρχει πιθανοτητα να βρω ενα κομματι τετοιο "λαστιχο"; Ειναι απο τραμπαλα, που το βαζουν στο κατω μερος, για αναρτηση.
Ειναι πλαστικο παχυ στις δυο μεριες, και στη μεση εχει κατι σαν "λινα".

IMG_20210615_222904.jpg

Όπως τα λέει ο Μπάμπης, είναι η πιο εύκολη και ανέξοδη λύση.
Επιπλέον, δίνεις "ζωή" σε ένα ανόργανα υλικό που υπό άλλες συνθήκες θα γινόταν μόλυνση για το περιβάλλον.

αυτο αγγελε ειναι επιπεδος ιμαντας κινησης. πολυ το λενε "πετσί"
συνδεονται τα δυο ακρα του σε οποιο μηκος θελεις, με μεταλλικο συνδεσμο με βιδες.
χρησιμοποιειται σε μεγαλου μηκους και αποστασεως, τροχαλιες, ραουλα σε εφαρμογες οπως πομονες, αλλωνιστικες μηχανες, μεταφορικες ταινιες κλπ
και θα το βρεις σε μαγαζια με βιομηχανικα ειδη, ρουλεμαν κλπ

η ιδεα του μπαμπη ειναι εξυπνη, δεν ξερω ομως κατα ποσο το λαστιχο αυτοκινητου θα εχει την ελαστικοτητα παραμορφωσης για την τραμπαλα που το θες και κατα ποσο θα ειναι ευκολο να γυρισει και να πιασει στις υπαρχουσες βιδες

• Like
Reactions: mastroxalastis
δε νομιζω. παντως μέτρα το παχος πλατος μηκος και παρε τηλεφωνο να μην πηγαινεις απο εκει αδικα, να σου πουν τιμη

• Like
Reactions: mastroxalastis
Να σκεφτεις να φυτεψεις η να στερωσεις μισο λαστιχο στο χωμα για να μην χαλασεις το ξυλαρακι της τραμπαλας.
f1030387e7b2b78411ef3051b3741233.jpg

Μπορεις επισης με $10 το τεμαχιο να αγορασεις μικρο λαστιχο καροτσιου οικοδομης και να το χρησιμοποιησεις ειτε στο χωμα ειτε να το βιδωσεις (το λαστιχο μονο) κατω απο το καθισμα.

Επισης εχω και αλλες πρωτοποριακες ιδεες για αποτελεσματικη αποσβεση κραδασμων τραμπαλας, αλλα θα τα πουμε απο κοντα, με το αζημιωτο βεβαια.🤠

Το "διαλυτικο νιτρου" και το "διαλυτικο πολυουρεθανης", ειναι το ιδιο πραγμα; Βλεπω π.χ. αυτο, που δειχνει να ειναι το ιδιο.

Αν δεν ειναι το ιδιο, ποιο ειναι πιο "δυνατο" απο τα δυο; Ή το καθενα ειναι για να διαλυει συγκεκριμενες ουσιες; Αλλα, ακομα και ετσι, σαν "γενικης" χρησης, ποιο ειναι το καλυτερο;

Καμια ιδεα κανεις;

Καμια ιδεα κανεις;
Οχι...για αλλη χρηση προοριζεται το ενα και για αλλη το αλλο..
..και για να σε προλαβω πριν το ρωτησεις η συνθεση του ενος απο του αλλου ειναι εντελως διαφορετικη...

Καλο διαβασμα....

...στο εχω ξαναβαλει και παλιοτερα... ;)

Last edited: