Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Επανέρχομαι στο θέμα του ρούτερ για κάτω από τον πάγκο.
Ίσως να έχω ρωτήσω και στο παρελθόν αλλά αυτός ο λεβιές μικρορύθμισης που έχουν αυτά τα ρούτερ στο πάνω μέρος τους τι σκοπό επιτελεί?
Τους δίνει την δυνατότητα όντας κλειδωμένα να ρυθμίσουν για δεκατα του χιλιοστού το ύψος?

xlarge_freza_20ksulou_201600w-700x700.jpg

Επανέρχομαι στο θέμα του ρούτερ για κάτω από τον πάγκο.
Ίσως να έχω ρωτήσω και στο παρελθόν αλλά αυτός ο λεβιές μικρορύθμισης που έχουν αυτά τα ρούτερ στο πάνω μέρος τους τι σκοπό επιτελεί?
Τους δίνει την δυνατότητα όντας κλειδωμένα να ρυθμίσουν για δεκατα του χιλιοστού το ύψος?
Κυριάκο, όπως το είπες: ο λεβιές κατεβάζει κάποια δέκατα του χιλιοστού αλλά όχι με κλειδωμένο το ύψος. Ο δικός μου έχει ένα μοχλό που απασφαλίζει την μικρορύθμιση όταν θέλεις να κόψεις με βύθιση (Plunge cutting) - φαντάζομαι και αυτός θα έχει κάτι αντίστοιχο οπότε δες πρώτα κάνα βίντεο στο youtube πως λειτουργεί. Αφού καταλήξεις στο ύψος που θες, είτε με την μικρορύθμιση είτε με βύθιση σε συνδυασμό με στοπ βάθους, μετά κλειδώνεις ύψος με τον μοχλό.

Για ρούτερ ανάποδα σε πάγκο είναι must, αλλιώς θα πρέπει να σπρώχνεις κόντρα στα ελατήρια και να προσπαθείς να κλειδώσεις με τα δόντια. Αν καταλήξεις σε άλλο ρούτερ που δεν έχει, μπορείς να κάνεις πατέντες είτε με κάποια βάση που θα ανεβοκατεβαίνει ολόκληρη, είτε με μια ντίζα περασμένη από το σώμα του ρούτερ που να πιάνει σταθερά στην βάση του ρούτερ.

• Like
Reactions: nikfor
Μακαρι να ειμασταν κοντα να ερθω να το δω.
Δεν καταλαβαινω αφου δεν συνδέεται με το ρυθμιστη στοπ πως ενεργοποιειται.
Σε ενα πράσινο bosch παντως δουλευει με το ρουτερ κλειδωμενο.

Μακαρι να ειμασταν κοντα να ερθω να το δω.
Δεν καταλαβαινω αφου δεν συνδέεται με το ρυθμιστη στοπ πως ενεργοποιειται.
Σε ενα πράσινο bosch παντως δουλευει με το ρουτερ κλειδωμενο.
Δουλεύει αλλιώς - γράψε λάθος. Προφανώς, το βάθος "κλειδώνει" μόνο με το γρανάζι της μικρορύθμισης και ο λεβιές είναι για να απασφαλίζει την μικρορύθμιση και να κατεβάζεις πιέζοντας.
Ο triton και ο parkside έχουν τον λεβιέ με άλλη λογική: για να μαγκώνει το σώμα στην κολώνα - όταν τον ασφαλίζεις δεν αλλάζει το βάθος με τίποτα.

Εδώ για το skil που ενδιαφέρεσαι, δες στο 9:55 και στο 13:50
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ετσι ειχα καταλαβει.
Καποια που εχουν την μικρορυθμιση πανω στο στοπ βαθους εννοείται δεν επιρρεαζουν ενεργητικα το βαθος.
Ο πάρκυ που την έχει έτσι, απλά αλλάζει το μήκος της μπάρας του στοπ.

Καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλά.
Επανέρχομαι στο θέμα της σεγας πάγκου proxxon Όπως είχα γράψει και παραπάνω οι αλλαγές στις λάμες είναι μαρτύριο.Εκτος αυτού, τώρα τελευταία, όσο και να το σφίξω δεν πιάνει τη λάμα σπιράλ που δεν έχει κεφαλι να κρατήσει.Με αποτέλεσμα να κλωτσαει οτι βίδα βάλω.Δεν το συζητώ κάν για βίδα πεταλούδα αφού θέλει τόσο πολύ σφίξιμο που είναι αδύνατο να γίνει με το χέρι.Δεν ξέρω, υποψιάζομαι οτι έχει φαγωθεί το πλακάκι (δεν ξέρω πως λέγεται) που σφίγγει.
Είδα σε e bay και Amazon και υπάρχει σαν ανταλλακτικό γύρο στα 40€ αλλά έχει πολλά μεταφορικά.
Πριν πάω εκεί έχει κάποιος να προτείνει κάτι; Σκέφτηκα να ρωτήσω μήπως μπορεί να μου φτιάξει κάποιος τορναδορος κάτι παρόμοιο.Οπως και να έχει, το συγκεκριμένο θέμα με απασχολεί απ'την πρώτη μέρα της σεγας και δε με έχει αφήσει να τη χαρώ όπως θα ήθελα.

Τη συγκεκριμένη σέγα την έχω αλλά στο κουτί, και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς.
Τι έχει φαγωθεί;
Καμιά φωτογραφία είναι εύκολο;

Τη συγκεκριμένη σέγα την έχω αλλά στο κουτί, και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς.
Τι έχει φαγωθεί;
Καμιά φωτογραφία είναι εύκολο;
Αυτό ακριβώς εννοώ.Θελει πάρα πολύ δύναμη για να σφίξει,με αποτέλεσμα οτι βίδα βάζω να χαλάει.Για να μπει πεταλούδα και να σφίξει με το χέρι με καμία περίπτωση.Οσο και να σφίξω μόλις ξεκινάω να τεντώνω αμέσως φεύγει.Και μιλάμε πάντα για τα σπιράλ που δεν έχουν λαμακι να τα κρατάει.Και τις άλλες δεν σφίγγει καλά αλλά αυτές τουλάχιστον δεν φεύγουν επειδή έχουν κρατηθεί απ'το λαμακι.

Attachments

• Screenshot_2023-12-25-10-11-34-337-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-12-25-10-11-34-337-edit_com.android.chrome.jpg
    186.8 KB · Views: 27
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι με μια πιο μακρυα βιδα, δεν μπορει να λυθει το προβλημα του χαλαρου σφιξιματος.

Ειχα και εγω παλια την συγκεκριμενη σεγα και δεν ειχα προβλημα με τις ακεφαλες λαμες.
Ο μηχανισμος ειναι απλουστατος απο οτι θυμαμαι, η βιδα πιεζει την κεφαλη απεναντι και δεν υπαρχει κατι για να 'φαγωθει'.

Οπως και να'χει το θεμα, θα σου προτεινα να παρεις τηλεφωνο το service της Proxxon και να κανεις την ερωτηση σου και θα σε καθοδηγησουν σωστα.

• Like
Reactions: Thanos crete
Αυτό ακριβώς εννοώ.Θελει πάρα πολύ δύναμη για να σφίξει,με αποτέλεσμα οτι βίδα βάζω να χαλάει.Για να μπει πεταλούδα και να σφίξει με το χέρι με καμία περίπτωση.Οσο και να σφίξω μόλις ξεκινάω να τεντώνω αμέσως φεύγει.Και μιλάμε πάντα για τα σπιράλ που δεν έχουν λαμακι να τα κρατάει.Και τις άλλες δεν σφίγγει καλά αλλά αυτές τουλάχιστον δεν φεύγουν επειδή έχουν κρατηθεί απ'το λαμακι.
Μήπως έχεις σφίξει πάρα πολύ την κάθετη άλλεν βίδα και έχει μείνει ανοιχτός ο σύνδεσμος και δεν μπορεί να σφίξει σωστά τη λάμα;
Λάσκαρε λίγο την κάθετη, σφίξε την ακέφαλη λάμα με την οριζόντια βίδα και μετά σφίξε λίγο την κάθετη για να κάνεις μια δοκιμή

Δεν βάζεις μια φώτο από τη δικιά σου σέγα μπας και δούμε κάτι άλλο;

Δεν ξέρω αν βάζω το ερώτημα στο σωστό τόπικ...
Έχετε να προτείνετε κάποιον καλό/δοκιμασμένο φορτιστή μπαταριών li-ion & Ni-MH ; Τα μεγέθη που με ενδιαφέρουν είναι βασικά: ΑΑ, ΑΑΑ, 18650, 14500.
Σκεφτόμουν τον κλασικό XTAR VC4 ή κάποια παραλλαγή του:

Υπάρχει κάποιο άλλο αξιόλογο μοντέλο με περισσότερες ίσως επιλογές παραμετροποίησης κατά τη φόρτιση ή πιο προηγμένες λειτουργίες αναζωογόνησης ταλαιπωρημέων μπαταριών, που να μην ξεφεύγει πάνω από τα 30-35 ευρώ;

Δεν ξέρω αν βάζω το ερώτημα στο σωστό τόπικ...
Έχετε να προτείνετε κάποιον καλό/δοκιμασμένο φορτιστή μπαταριών li-ion & Ni-MH ; Τα μεγέθη που με ενδιαφέρουν είναι βασικά: ΑΑ, ΑΑΑ, 18650, 14500.
Σκεφτόμουν τον κλασικό XTAR VC4 ή κάποια παραλλαγή του:

Υπάρχει κάποιο άλλο αξιόλογο μοντέλο με περισσότερες ίσως επιλογές παραμετροποίησης κατά τη φόρτιση ή πιο προηγμένες λειτουργίες αναζωογόνησης ταλαιπωρημέων μπαταριών, που να μην ξεφεύγει πάνω από τα 30-35 ευρώ;

• Like
Reactions: lazarefa
Λοιπον λεω να παω για αυτο το ρουτερακι.

Ειναι επωνυμο και το βλεπω σε χαρακτηριστικά πανομοιοτυπο με τα Bosch GOF-POF1400 σε σταθεροποίηση στροφων ομαλη εκκίνηση κλπ κλπ.

Εβλεπα και αυτο που εχει και 12αρι κολλετ αλλα δεν βλεπω απλα στοιχεια ουτε καν ενα βιντεο του.

Αφού χρειάζεσαι το κιτρινάκι, δώσε €100 παραπάνω και αγόρασε το να κάνεις σωστή δουλειά αλλά και το κέφι σου.
Αφού έχεις ρεύματος πάρε το μπαταρίας να το ευχαριστηθείς!

Υ.Γ. Τι είναι για εσάς τους Χιώτες εφοπλιστάδες τα €100; ΤΙΠΟΤΑ 🤩

Δε γινεται να μου το παρει δώρο κανένας Κεφαλονιτης?

Και οχι αυτο αλλα το σετ με τις δυο βασεις....

Ωραία ιδέα! (y)

Να σου πάρει το σετάκι, για να κερδίσεις και δωρεάν γιλεκάκι :)

Μονο πες του μην αργεί. :p ... Μέχρι τις 31/12 ισχύει η προωθητική ενέργεια