Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Bρε τους αρχιτσίπηδες με την προωθητικη τους ενεργεια, πανε να την βγαλουν με γιλεκακι των 2 δολλαριων!

Εγώ πάντως από την DeWalt δεν έχω παράπονο. Μου είχαν κάνει δωράκι ωραιότατα παπούτσια εργασίας στην αντίστοιχη προωθητική ενέργεια πριν από 2 χρόνια. (y)

Bρε τους αρχιτσίπηδες με την προωθητικη τους ενεργεια, πανε να την βγαλουν με γιλεκακι των 2 δολλαριων!
Εσυ να παρεις το δωρακι της ΜΑΚΙΤΑ.

Χαχαχαχα

Τα παπούτσια τα ειχα παρει και εγω με την πριονοκορδελα!

Αφού γνωριζεις και ξέρεις....μια είναι η εταιρία που αντιμετωπίζει σοβαρά τον πελάτη...!!!

• Love
Reactions: Χιωτης
χαχαχα τι καθεσαι και συγκρινεις τωρα....

Bosch-ProDeals-18v-Free-Site-Radio-Q4-2023-MainPromoTag.jpg

..ο ενας δινει ενα τσιπικο λεπτο γιλεκακι σα τσιγαροχαρτο και ο αλλος δινει super συστηματα ηχου και θερμαινομενα μπουφαν 😬

Συνάδελφοι, έχω κάποιες (τρεις) απορίες σε ένα θέμα που είμαι τελείως άσχετος και χρειάζομαι βοήθεια.
  1. Στο pressure pot που παρέλαβα και που κανονικά είναι για μπογιατζήδες, υπάρχει μια έξοδος, που έχω σημειώσει με το νούμερο (1). Εκεί υποθέτω πως πρέπει να βάλω μια βάνα, που θα είναι κλειστή όταν το πρεσάρω με πίεση και που θα την ανοίγω, όταν θέλω να βγάλω τον αέρα. Σωστά;

2. Στο 2, πρέπει να βάλω απλώς μια τάπα. Σωστά;

3. Και, η αρχική ιδέα ήταν να το πρεσάρω με ένα μηχανάκι από αυτά που φουσκώνουμε τα λάστιχα του αυτοκινήτου, προσαρμόζοντας μια βαλβίδα στην είσοδο του δοχείου. Όμως τελικά δεν μου φαίνεται καλή ιδέα και ίσως θα ήταν πιο σωστό να πάρω ένα μικρό και αθόρυβο κομπρεσερακι που έτσι και αλλιώς χρειάζομαι για τις δουλειές του εργαστηρίου, καρφωτικο, φύσημα κλπ, (όχι για βάψιμο). Τι λέτε;

20231228_202545.jpg

Νομίζω (περίμενε να πάρεις και πιο έγκυρες απαντήσεις) πως πρέπει να πάρεις κομπρεσεράκι.
Αλλά τι λέω...αφού εσύ έχεις κλείσει...άστο ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ.

• Haha
Reactions: nikfor
Συνάδελφοι, έχω κάποιες (τρεις) απορίες σε ένα θέμα που είμαι τελείως άσχετος και χρειάζομαι βοήθεια.
  1. Στο pressure pot που παρέλαβα και που κανονικά είναι για μπογιατζήδες, υπάρχει μια έξοδος, που έχω σημειώσει με το νούμερο (1). Εκεί υποθέτω πως πρέπει να βάλω μια βάνα, που θα είναι κλειστή όταν το πρεσάρω με πίεση και που θα την ανοίγω, όταν θέλω να βγάλω τον αέρα. Σωστά;

2. Στο 2, πρέπει να βάλω απλώς μια τάπα. Σωστά;

3. Και, η αρχική ιδέα ήταν να το πρεσάρω με ένα μηχανάκι από αυτά που φουσκώνουμε τα λάστιχα του αυτοκινήτου, προσαρμόζοντας μια βαλβίδα στην είσοδο του δοχείου. Όμως τελικά δεν μου φαίνεται καλή ιδέα και ίσως θα ήταν πιο σωστό να πάρω ένα μικρό και αθόρυβο κομπρεσερακι που έτσι και αλλιώς χρειάζομαι για τις δουλειές του εργαστηρίου, καρφωτικο, φύσημα κλπ, (όχι για βάψιμο). Τι λέτε;

View attachment 225228

Σωστά και τα τρία…
Κομπρεσεράκι αθόρυβο ΔΕΝ υπάρχει. Και κάποια που πουλάνε σαν αθόρυβα για οδοντιατρεία απλά είναι ελάχιστα πιο αθόρυβα από τα άλλα και πανάκριβα.
Η λύση που σου προτείνω είναι μοτέρ ψυγείου.

Νομίζω (περίμενε να πάρεις και πιο έγκυρες απαντήσεις) πως πρέπει να πάρεις κομπρεσεράκι.
Αλλά τι λέω...αφού εσύ έχεις κλείσει...άστο ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ.
Για τον τόρνο κλείσαμε. Στα υπόλοιπα θα παραμείνουμε ανοιχτοί για λίγες ακόμα μέρες :-p

Σωστά και τα τρία…
Κομπρεσεράκι αθόρυβο ΔΕΝ υπάρχει. Και κάποια που πουλάνε σαν αθόρυβα για οδοντιατρεία απλά είναι ελάχιστα πιο αθόρυβα από τα άλλα και πανάκριβα.
Η λύση που σου προτείνω είναι μοτέρ ψυγείου.

Αυτά που λέγονται "Silent" υποτίθεται πως είναι αρκετά πιο αθόρυβα. Στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι στα 60db έναντι των 80db+ των κανονικών. Για μένα τα 60 είναι μια χαρά, δεν θέλω τελείως αθόρυβο. :)

Μου έλεγε κάποιος γνωστός πως οι συμπιεστές ψυγείων βασίζονται για τη λίπανσή τους στο φρέον και έτσι όταν τους βγάζουμε απο τα ψυγεία και τους χρησιμοποιούμε σε ρόλο όπως τέτοιου είδους κατασκευές κομπρεσέρ κλπ, αργά ή γρήγορα καταστρέφονται λόγω έλλειψης λίπανσης. Δεν ξέρω αν είναι σωστά αυτά που έλεγε. :unsure:

• Like
Reactions: enduras1
Το μοτερ ψυγείου δουλεύει και σαν pressure pot αλλά και σαν vacum επειδή και φυσάει και ρουφάει.
Όντως λιπαίνεται απ’ το φρέον αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, θέλει ελάχιστη λίπανση κι εγώ που το χρησιμοποιώ συνεχώς και σε πολλές χρήσεις, pressure pot, vacum, air-assist στο Κ40, σαν καρφωτικό σε πιστόλι αέρος κλπ, το έχω πάνω απο 3 χρόνια και δουλεύει άψογα.
Μια φορά στους 2 μήνες, όποτε θυμόμουν, ψέκαζα ελάχιστα με WD40 στην εισαγωγή αέρα κι όλα μια χαρά.
Τον τελευταίο χρόνο πήρα απο φίλο ψυκτικό στο χωριό ειδικό λάδι για κομπρεσέρ και χρησιμοποιώ αυτό.
Μου έδωσε μια μικρή σύριγγα και μου είπε οτι φτάνει για όλο το χρόνο. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε τη μισή, και τώρα που το ξαναθυμήθηκα αύριο θα του ρίξω μερικές σταγόνες.
Βέβαια κακώς στα λέω αυτά, αφού όπως λες δεν θες αθόρυβο και σου κάνει το silent πάρε αυτό.
Για μένα, που δουλεύω στο σπίτι και δεν θέλω να με δεσμεύουν οι ώρες κοινής ησυχίας, ή όταν θέλω να δουλέψω πολύ αργά το βράδυ που οι άλλοι κοιμούνται, το normal κομπρεσέρ, ακόμα και το silent, είναι απαγορευτικό.
(Έχω ακούσει silent και δεν μου φαίνεται καθόλου silent).

παιδια, μια βελονα που ειναι κρυμμενη στην λαβγη του πιστολιου σιλικονης, ειναι για να καθαριζουμε το στομιο απο τα φυσσιγγια, ετσι?
Αλλα μου φαινεται παραξενο οτι στο δικο μου ειναι πριτισνωμενη, για να γυριζει μονο.

Αν καταλαβα καλα ναι ετσι πρεπει να ειναι. Την γυρνας καθαρίζεις την μυτη και την ξαναγυρνας στην θεση της. Για να μην χαθει είναι ετσι.
Καλημέρα

• Like
Reactions: kospap
Θα σου στειλω φωτο αυριο το δικο μου σεταπ στο δοχειο αυτο.

Να το παρεις το κομπρεσέρακι ειναι απαραίτητο σε ενα εργαστηριο.
Δεν ανεβηκα στο πατρικο μου αλλα βρηκα μια φωτο περιπου του τι εχω κανει.
Ενα μαστο Τ και ταχυσυνδεσμο εισοδου με βανακι, μανομετρο και βανα απελευθέρωσης.
Αν θυμαμαι καλα υπαρχει στην συσκευασία και μια βαλβιδα εκτονωσης.
Αυτη μπηκε στην δεύτερη τρυπα του δοχειου.
pressure-pot-for-resin-casting.jpg

• Like
Reactions: nikfor
Δεν ανεβηκα στο πατρικο μου αλλα βρηκα μια φωτο περιπου του τι εχω κανει.
Ενα μαστο Τ και ταχυσυνδεσμο εισοδου με βανακι, μανομετρο και βανα απελευθέρωσης.
Σε ευχαριστώ Κυριάκο. (y)

Εντάξει, έγινε η δουλειά. Πήγα σε ένα μικρό μαγαζάκι στη γειτονιά μου και πήρα διάφορα και τα σύνδεσα.
Δεν είχε πολλά πράγματα και αναγκαστικά μπήκαν κάποια ανταπτοράκια, αλλά νομίζω θα είναι ΟΚ :)

😳
Τι είναι αυτό τε Κυρ?
Pressure pot.
Οχι το δικο μου αλλα καποιο με την ιδια "συνδεσμολογία".
Σε ευχαριστώ Κυριάκο. (y)

Εντάξει, έγινε η δουλειά. Πήγα σε ένα μικρό μαγαζάκι στη γειτονιά μου και πήρα διάφορα και τα σύνδεσα.
Δεν είχε πολλά πράγματα και αναγκαστικά μπήκαν κάποια ανταπτοράκια, αλλά νομίζω θα είναι ΟΚ :)
Βαλε μια φωτο!

Βαλε μια φωτο!

OK, πρώτη δοκιμή και του Toros και του Pressure pot και όλα πήγαν τέλεια. :D(y):)

Θα μπορούσαν τα εξαρτήματα που έβαλα στο pot να ήταν πιο μικρά και διακριτικά, αλλά δεν πειράζει, όλα δουλεύουν σωστά και δείχνουν λίγο πιο heavy duty :-p

20231229_183710 copy.jpg

:)

Χρόνια πολλά σε όλους!

Αναζητώ κόφτη πολυστερίνης, από αυτούς με το λεπτό σύρμα. Η αναζήτηση στο forum δε βοήθησε (σπάνια βοηθά εξάλλου). Ο πρώτος στο skroutz είναι στα 40€ περίπου και δείχνει σχετικά αδύναμος αν πιστέψουμε το 1 από τα 2 συνολικά σχόλια. Στα κινεζομάγαζα γίνεται χαμός, δεν ξέρω τι να επιλέξω. Υπάρχει κάποιος που να έχει ασχοληθεί;

Θα πρέπει να είναι σε θέση να κόψει απροβλημάτιστα φελιζόλ πάχους 5εκ.

Καλησπέρα. Γιατί δε φτιάχνεις μόνος σου ένα;
Αυτό έκανα εγώ έκοψα εύκολα 10 εκατοστά πάχος. Μάλιστα το είχα κάνει σαν επιτραπέζια σεγα.
Σύρμα παίρνεις πολύ λεπτό από καταστήματα με ηλεκτρονικό τσιγάρο. Δε θυμάμαι το υλικό γιατί έχουν περάσει δύο χρόνια. Θα το βρεις εύκολα στο google. Αν δε το βρεις να το ψαξω.

Όσο πιο λεπτό τόσο πιο εύκολα ζεσταίνεται. Για ρεύμα είχα βάλει ένα φορτιστή λάπτοπ αν θυμάμαι καλά