Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Η εκπομπή θα είναι πιθανότατα κωδικοποιημένη σε 2 συστήματα:
1) Σε Conax (αυτό είναι το σίγουρο) για τις ανάγκες του YME (δηλαδή τις κάρτες που θα δοθούν στον κόσμο στην τιμή κόστους) ,και
2) (εδώ κολλάει το "πιθανότατα") Στο "δικό" της σύστημα , το οποίο ΔΕΝ θα είναι το NDS όπως διατείνονται οι "σχετικοί", για να δοκιμάσει τους HD δέκτες της, οι οποίοι δεν θα είναι σαν το μοντέλο της DOLCE (κινεζικής κατασκευής) , όπως ξανά διατείνονται οι "ειδικοί"!!!

συγγνωμη αλλα

αν τελικα γινει εκπομπη

απο ελλας σατ

σε hd

''πιθανοτατα''

θα εχει και εκει

ιδιοκτησιακο δεκτη?

Last edited:
To Avclub στηρίζει την προσπάθεια, ακόμα και αν αυτή για τυπικούς λόγους δεν καρποφορήσει.
Είναι γνωστό τοις πάση πως ο εξοπλισμός υπάρχει, η διάθεση υπάρχει, η τεχνογνωσία υπάρχει.
Αν το εγχείρημα σκαλώσει τότε θα οφείλεται στην "πολιτική βούληση" και στην γραφειοκρατία-αδιαφορία ορισμένων "αρμοδίων" να αποφασίσουν.

Re: Απάντηση: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Αν τα "κοράκια" λοιπόν, δεν μπορούν να περιμένουν και το καταδικάζουν πριν καν ξεκινήσει, φανταστείτε τι θα γράφουν όταν τελικά γίνει....("μα ήταν σχολιασμός αυτός" , "η εικόνα είχε μερικά κουτάκια πάνω δεξιά όταν πάναρε", "το πίσω δεξί κανάλια "έβραζε"", "το Bitrate δεν φτάνει"... και άλλα ωραία τέτοια....)

Δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να ενοχληθεί κανείς από τη κριτική απέναντι στον ΟΤΕ και στην ΕΡΤ. Και οι δύο είναι διεθνώς παραδείγματα προς αποφυγή. Τελευταίοι σε όλα! Και με την προστασία του κράτους. Η οποία προστασία πολλές φορές φρενάρει και τους ιδιωτικούς φορείς.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το πακέτο του ΟΤΕ στον hotbird; Την εισαγωγή του ADSL; Την ψηφιακή τηλεόραση; Σε όλα είμαστε η τελευταία χώρα από τις 27 της ΕΕ. Και σε κάθε περίπτωση το πληρώνουμε χρυσά (ναι με δημόσιο χρήμα γίνονται αυτά).

Δεκάδες είναι τα παραδείγματα ανικανότητας ΟΤΕ και ΕΡΤ. Γιατί λοιπόν να παραξενευτεί κανείς από τη δυσπιστία που υπάρχει προς αυτούς; Το παράξενο θα ήταν να μην είμαστε δύσπιστοι, μετά από όλα αυτά που έχουν κάνει!...

ΤΕΛΟΣ?????
Μετάδοση High Defintition του Euro 2008 από τον Hellas Sat;
Συντάκτης: Satleo
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός απροόπτου, δεν θα γίνει η μετάδοση σε υψηλή ευκρίνεια του EURO 2008 από τον Ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat και την ΕΡΤ. Άλλη μια ευκαιρία πάει χαμένη, πριν καν τα σχέδια του Υπουργείου Μεταφορών και του Ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat γίνουν πραγματικότητα. Τα προβλήματα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι νομικής φύσεως αλλά και θέμα πολιτικής συμφωνίας όλων των ενδιαφερομένων Υπουργείων που εμπλέκονται στην υπόθεση της μετάδοσης. Η γνώμη μας είναι ότι θα γεμίσει η αγορά με Αλβανικές κάρτες από το αλβανικό πακέτο στις 16 μοίρες ανατολικά που κοστίζουν γύρω στα 160- 180 ευρώ και θα έχουν εκπομπή του EURO 2008 σε HD μετάδοση. Είναι δυνατόν το 2008 η Αλβανία να έχει εκπομπή υψηλής ευκρίνειας και η Ελλάδα όχι;
:furious3::furious3::furious3::furious3::furious3:

Δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να ενοχληθεί κανείς από τη κριτική απέναντι στον ΟΤΕ και στην ΕΡΤ. Και οι δύο είναι διεθνώς παραδείγματα προς αποφυγή. Τελευταίοι σε όλα! Και με την προστασία του κράτους. Η οποία προστασία πολλές φορές φρενάρει και τους ιδιωτικούς φορείς.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το πακέτο του ΟΤΕ στον hotbird; Την εισαγωγή του ADSL; Την ψηφιακή τηλεόραση; Σε όλα είμαστε η τελευταία χώρα από τις 27 της ΕΕ. Και σε κάθε περίπτωση το πληρώνουμε χρυσά (ναι με δημόσιο χρήμα γίνονται αυτά).

Δεκάδες είναι τα παραδείγματα ανικανότητας ΟΤΕ και ΕΡΤ. Γιατί λοιπόν να παραξενευτεί κανείς από τη δυσπιστία που υπάρχει προς αυτούς; Το παράξενο θα ήταν να μην είμαστε δύσπιστοι, μετά από όλα αυτά που έχουν κάνει!...
κριτική Νίκο βέβαιος και να γίνετε όπως πολύ σωστά την κανεις εσύ αλλα όχι τελεσίδικο όχι δεν θα γίνει,αυτό δεν είναι κριτική αλλα πληροφορία ότι δήθεν την μάθανε από κάπου μέσα .και εγώ σου λέω ότι μαθαίνετε για το HD κανάλι στον hellassat εδώ στο avclub πιο μέσα δεν γίνετε !!

κριτική Νίκο βέβαιος και να γίνετε όπως πολύ σωστά την κανεις εσύ αλλα όχι τελεσίδικο όχι δεν θα γίνει,αυτό δεν είναι κριτική αλλα πληροφορία ότι δήθεν την μάθανε από κάπου μέσα .και εγώ σου λέω ότι μαθαίνετε για το HD κανάλι στον hellassat εδώ στο avclub πιο μέσα δεν γίνετε !!

Έχεις απόλυτο δίκιο. Όταν το είπα εγώ πάντως (δεύτερη σελίδα) ήταν καθαρά εκτίμηση δική μου λόγω παλαιότερων επιδόσεων ΕΡΤ-ΟΤΕ. Εγώ ο ίδιος ούτε είχα ούτε έχω εσωτερικές πληροφορίες, ούτε νομίζω ότι έδωσα τέτοια εντύπωση.

Η νεώτερη είδηση είναι από το satleo και οποιαδήποτε κριτική για την εγκυρότητά της μάλλον ταιριάζει στο satleo. Άλλωστε και το πρώτο-πρώτο μήνυμα από το satleo προερχόταν.

Έχω εκφράσει την άποψη ότι καλό μεν θα ήταν να γίνει, έστω και τελευταία στιγμή, αλλά ακόμη κι αν γίνει για μένα είναι μια ακόμη απόδειξη πόσο χάλια είναι αυτοί οι δύο φορείς, και ειδικά η ΕΡΤ. Έχουν πληρώσει τα δικαιώματα HD εδώ και χρόνια, με τα δικά μας λεφτά. Είναι απαράδεκτο ένα μήνα πριν τα παιχνίδια να το "παλεύουν".

Κατηγορούμε τη Νόβα για διάφορα (και σωστά) αλλά στο κάτω κάτω κάτω όποιος δεν του αρέσει δεν την πληρώνει. Την ΕΡΤ, που εγώ τη θεωρώ ακόμη πιο ανίκανη, γιατί πρέπει να τη πληρώνω;

Υπάρχει sticky για τη Νόβα, γιατί δε φτιάχνουμε ένα και για την ΕΡΤ; Να βάλει 16:9, να βάλει στέρεο, να βάλει ψηφιακή σε όλη τη Ελλάδα και για τα έξι κανάλια, να τα δείχνει και τα έξι ελεύθερα δορυφορικά (με κάρτα επιδοτούμενη τόσα χρόνια τη πληρώνουμε), να φτιάξει HD κανάλι, να πάρει παρουσιαστές των αγώνων που να ξέρουν μπάλα και να έχουν καλή άρθρωση, κλπ κλπ κλπ.

Κάποιοι από δω μέσα θέλουν να πούμε και μπράβο στην ΕΡΤ γιατί το "παλεύει"; Όχι, ευχαριστώ! Είναι ανίκανοι να κάνουν τη δουλειά τους, θα τους πούμε και μπράβο;

Αγαπητέ Αντώνη Δ. δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε μένα λέγοντας οι "σχετικοί" ή οι "ειδικοί" αλλά ο γενικότερος τρόπος γραφής σου δεν είναι ιδιαίτερα ευγενικός (τον παραβλέπω όμως λόγω των ημερών...)
Η αναφορά μου σε nds για το πακέτο ΟΤΕ ήταν "υπόθεση εργασίας" ("πιθανότατα" έγραψα κι εγώ) και φυσικά ήταν πολύ λογική υπόθεση αφού ο ΟΤΕ χρησιμοποιεί το σύστημα στην Ρουμανία αλλά και εδώ παλαιότερα (όχι σε εμπορική κλίμακα). Τωρα αν εσυ εχεις αλλη είδηση απο "μέσα" και το τελικό σύστημα πρόσβασης δεν θα είναι nds, τότε μας λες "είδηση" και θα ήταν καλό να μας πεις και ποιό θα είναι αυτό το σύστημα.
Οσο για τον δεκτη, θα το ξαναπώ: Ο καλύτερος ιδιοκτησιακός δέκτης (που έχουμε δει μεχρι σήμερα) είναι ...χειρότερος και απο τον χειρότερο δέκτη της ελεύθερης αγοράς (σε ευκολίες και ευρύτητα χρήσης)!. Μερικοί έχουν καλή εικόνα, άλλοι ούτε κι αυτό, προσωπικά όλοι αυτοί με αφήνουν παγερά αδιάφορο και θα ήθελα ο ΟΤΕ να δινει και συνδρομή σκέτης κάρτας (όπως άλλωστε κανει η Nova).
Το τελευταίο σχόλιο για τα κοράκια υποθέτω πως δεν απευθύνεται σε μένα και σε γενικές γραμμές συμφωνώ...αλλά αυτή ειναι η φύση του έλληνα, να γκρινιάζει για όλα!
Ελπίζω να μην χρειαστει να ανταπαντήσω γιατι πιθανόν να μην προλάβω (θα λειψ απο αύριο πρωί μέχρι Δευτέρα βραδυ σε μερος που δεν διαθέτει ιντερνετ, έχει όμως αρνάκια και κατσικάκια...)
Καλό Πάσχα σε όλους!

Συμφωνω με τον Φιλιππα. Δεσμευτικοι δεκτες ενος παροχεα ειναι οτι χειροτερο μπορει να φανταστει κανεις. Οσοι δεν το εχετε ζησει στο πετσι σας δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο δημοκρατικο ειναι να εχεις την ελευθερια επιλογης του δεκτη που γουσταρεις. Στην ελβετικη καλωδιακη Cablecom για ρωτηστε ποσο ευχαρηστημενοι ειναι οι "πελατες" της που δεν εχουν την δυνατοτητα να πανε σε δορυφορικη. Η να αναφερω ενος Ελληνα ομογενη απ το προην Zaire με τι σαβουροδεκτες της αυστραλιανης UBI (Ελληνας τ' αφεντικο αλλα πολυ εξυπηρετικος) ειχε να κανει οχι μονο ο ιδιος αλλα και οι υπολοιποι τουλαχιστον 50 συμπατριωτες ? Και μας εδω μας πιεσανε. Θελεις να βλεπεις Premiere, KD Home/International (οπου περιλαμβανεται και η ERT World, τα RAI 1/2/3, TVEi, RTPi κ.α. δορυφορικως ελευθερης ληψης αλλα καλωδιακα κλειδωμενα), θα αλλαξεις τον δεκτη σου σε ενα απ τα επιλεγεμενα ελαχιστα μοντελα τα οποια δεχονται update σε NDS Videoguard. Τι τους νοιαζει και αν εχεις συνηθησει σε δυνατοτητες οι οποιες ποτε δεν προβλεπεται να εφαρμοστουν στους ιδιοκτησιακους δεκτες τους ? Απο τη στιγμη που ειναι κλειστος το firmware/software του παροχεα κανει κουμαντο τι επιτρεπεται να βλεπεις και τι οχι. Ενα ακρως αρνητικο σεναριο θα μπορουσε να ειναι οτι "ο δεκτης" του ΟΤΕ σου καθοριζει τους σταθμους στην σειρα που θελει, και αλλους πιθανον ανταγωνιστικους να μην επιτρεπει την απομνημευση. Να θυμησω και την ΑΘΗΝΑ Sat με το Griffin Receiver της ? Και για την ρουμανικη+βουλγαρικη αγορα ακουσα διαφορα τετοια "κολπακια".
Δεν θελω να γινω κουραστικος η να ξεφυγουμε απ το θεμα, αλλα μου φαινεται δεν εχουμε συνηδητοποιησει ολοι ακομα τι ρισκο καβαλαει ενας κλειστος δεκτης.

Οσο για το HD made in Greece ποιος δε θελει να το πιστεψει οτι καποτε θα θα ειναι διαθεσιμο εστω για τους εντος πατριδας. Πιστευω εαν δεν καναν το μπαμ οι Αλβανοι (με επιφυλαξη στην ποιοτητα παντα) δεν θα μας πειραζε και τοσο. Αλλα οι Πορτογαλοι π.χ. γιατι δεν διαθετουν και αυτοι ακομα HD ? Δε ξερω εαν μεσω DVB-T, DVB-C η IPTV υπαρχει κατι περα αλλα δορυφορικως και αυτοι εχουν μεινει πισω. Βεβαια δεν δικαιολογει την ΕΤ αλλα θα θελα απλα να συγκριθουμε με μια χωρα παρομοιου μεγεθους και οικονομικης δυναμης. Μακαρι να κρατησουν καποιοι το λογο τους και να βγει εστω ενα καναλι HD προσεγμενο σε περιεχομενο και ποιοτητα αλλα φοβαμαι πως τα συμφεροντα η πειτε το γραφειοκρατικο monster θα πνιξουν ακομα και το φρεσκο βλασταρι.

Καλη Ανασταση παιδια.
Φιλιππε, καλα να περασεις στην φυση.

εννοειται

δε θελουμε

δικο τους δεκτη...

αλλα
ας βγαλουν
την ανακοινωση πρωτα...

H ψηφιακή Ελλάδα που εξαγγέλεται στα μπαλκόνια από καλοθρεμένους μπούληδες, έκανε Ολυμπιάδα, αλλά παραμένει ακόμα χωριατοπούλα με αξύριστα πόδια και άπλυτα βρακιά...

Παιδιά sorry αν έχει ξανααναφερθεί αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να διαβάσω όλο το μακροσκελές αυτό thread...
Αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι διάβασα εχτές ότι στις 2 Ιουνίου θα ξεκινήσει κανάλι HD στις 19Ε απο τον παροχέα ORF όπου θα μεταδόσει 31 αγώνες του euro 2008 σε HD format.Δεν αναφέρει πουθενά ποιά κωδικοποίηση θα χρησιμοποιηθεί ,ελπίζω η υπάρχουσα .

Νίκος

Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Παιδιά sorry αν έχει ξανααναφερθεί αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να διαβάσω όλο το μακροσκελές αυτό thread...
Αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι διάβασα εχτές ότι στις 2 Ιουνίου θα ξεκινήσει κανάλι HD στις 19Ε απο τον παροχέα ORF όπου θα μεταδόσει 31 αγώνες του euro 2008 σε HD format.Δεν αναφέρει πουθενά ποιά κωδικοποίηση θα χρησιμοποιηθεί ,ελπίζω η υπάρχουσα .

Νίκος

Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες?

Re: Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες?

http://www.sdtv.gr/news-2519.html

Μήπως να ξεκινήσουμε κανένα thread για το ORF HD;

Που θα πάει, στο τέλος θα το δούμε το Euro2008 σε HD θέλουν δεν θέλουν! (νόμιμα η παράνομα)

Αγαπητέ Αντώνη Δ. δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε μένα λέγοντας οι "σχετικοί" ή οι "ειδικοί" αλλά ο γενικότερος τρόπος γραφής σου δεν είναι ιδιαίτερα ευγενικός (τον παραβλέπω όμως λόγω των ημερών...)
Η αναφορά μου σε nds για το πακέτο ΟΤΕ ήταν "υπόθεση εργασίας" ("πιθανότατα" έγραψα κι εγώ) και φυσικά ήταν πολύ λογική υπόθεση αφού ο ΟΤΕ χρησιμοποιεί το σύστημα στην Ρουμανία αλλά και εδώ παλαιότερα (όχι σε εμπορική κλίμακα). Τωρα αν εσυ εχεις αλλη είδηση απο "μέσα" και το τελικό σύστημα πρόσβασης δεν θα είναι nds, τότε μας λες "είδηση" και θα ήταν καλό να μας πεις και ποιό θα είναι αυτό το σύστημα.
Οσο για τον δεκτη, θα το ξαναπώ: Ο καλύτερος ιδιοκτησιακός δέκτης (που έχουμε δει μεχρι σήμερα) είναι ...χειρότερος και απο τον χειρότερο δέκτη της ελεύθερης αγοράς (σε ευκολίες και ευρύτητα χρήσης)!. Μερικοί έχουν καλή εικόνα, άλλοι ούτε κι αυτό, προσωπικά όλοι αυτοί με αφήνουν παγερά αδιάφορο και θα ήθελα ο ΟΤΕ να δινει και συνδρομή σκέτης κάρτας (όπως άλλωστε κανει η Nova).
Το τελευταίο σχόλιο για τα κοράκια υποθέτω πως δεν απευθύνεται σε μένα και σε γενικές γραμμές συμφωνώ...αλλά αυτή ειναι η φύση του έλληνα, να γκρινιάζει για όλα!
Ελπίζω να μην χρειαστει να ανταπαντήσω γιατι πιθανόν να μην προλάβω (θα λειψ απο αύριο πρωί μέχρι Δευτέρα βραδυ σε μερος που δεν διαθέτει ιντερνετ, έχει όμως αρνάκια και κατσικάκια...)
Καλό Πάσχα σε όλους!

Καταρχήν να ευχηθώ και εγώ σε όλους Καλό Πάσχα...
Και βέβαια δεν απευθυνόταν σε εσένα το σχόλιο... Άλλωστε μου είναι γνωστή η μακρόχρονη πορεία και εμπειρία σου στο χώρο... ;)
Όσο για το σύστημα που σκέφτεται να έχει η Hellasat, είναι το γνωστό από την Bulsatcom, Griffin (παραλλαγή του irdeto, που όμως δεν παίζει μέχρι στιγμής σε ucas,newcs κλπ ούτε υπάρχει αντίστοιχο cam) !
Οι πηγές μου λένε ότι οι τεχνικοί της Hellassat ήδη έχουν στα χέρια τους και δοκιμάζουν τον HD usb pvr δέκτη, βουλγάρικης κατασκευής...

Αντιγράφω από το avsite.gr :
Λόγω ανυπέρβλητων νομικών κυρίως προβλημάτων κατά 99% δεν θα δούμε το Euro 2008 σε HD όπως σχεδιαζόταν δηλαδή από την HD συχνότητα του ΥΜΕ.

Η πλατφόρμα που σχεδιάζει ο Hellas Sat είναι εντελώς άσχετη με αυτό το project...

Τώρα να δεις "γκρίνια" που θα πέσει .... ;)

................
Όσο για το σύστημα που σκέφτεται να έχει η Hellasat, είναι το γνωστό από την Bulsatcom, Griffin (παραλλαγή του irdeto, που όμως δεν παίζει μέχρι στιγμής σε ucas,newcs κλπ ούτε υπάρχει αντίστοιχο cam) ..............

Δεν θα έβαζα το χέρι μου στην φωτιά....απλώς, δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθούν μαζί του (οι περισσότεροι). Όσοι ασχολήθηκαν γιατί είχαν λόγους ή κίνητρα το έκαναν κόσκινο (σε πληροφορώ). Νομίζω ότι μπορούν να επιβεβαιώσουν κι άλλοι απο εδώ μέσα!

Η Bulsatcom έχει griffin ή irdeto η και τα δύο; Πάντως είχε ακουστεί τότε που βάρεσε κανόνι η Athinasat (είχε griffin) ότι θα επιστρέψει δριμύτερη. Λέτε να υπάρχει σχέση;