Ferguson Ariva T650i

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Ήρθε σήμερα (χτες για εσάς όταν θα διαβάζετε το post) η ειδοποίηση ότι ο δέκτης ήρθε, και να πάω να τον παραλάβω. Βλέπω ότι πάλι στον δέκτη στο site γράφει νέα παραλαβή 22 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι βρήκαν μερικά κομμάτια και τα έδωσαν, και πάλι εξαντλήθηκε. Το θέμα είναι που τα βρήκαν, και μήπως είναι μεταχειρισμένοι.
Πάντως εγώ πήρα τηλέφωνο και τους ρώτησα αυτό ακριβώς το πράγμα. Αφού έψαξε στον υπολογιστή του ο υπάλληλος μου είπε ότι είναι νέες παραλαβές, καινούρια κομμάτια, αλλά λίγα κομμάτια προς το παρόν. Με διαβεβαίωσε ότι είναι καινούριος πάντως.
Αφού βλέπω ότι και στον άλλον φίλο είπαν το ίδιο, και πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι που δεν γράφουν εδώ, μου φαίνεται δύσκολο να βρέθηκαν ξαφνικά με τόσους μεταχειρισμένους ή επιστρεφόμενους δέκτες. Μάλλον όπως μου είπε θα είναι.
Οπότε θα πάω να τον παραλάβω, αλλά με επιφύλαξη. Αν δω κάτι περίεργο δεν θα τον παραλάβω. Είναι εύκολο να διαπιστωθεί αυτό αν τα σακουλάκια είναι περίεργα συσκευασμένα, ή χύμα το καλώδιο κτλ. Από την άλλη τα μεταχειρισμένα τα δίνουν ως stock και με άλλες τιμές. Ή τα κρατάνε για το service. Θα δείξει. Είναι ένας λόγος που παραλαμβάνω πάντα από κάποιο κατάστημα.

Ευτυχώς που με πονήρεψες.
Τον παρέλαβα και τον επέστρεψα αμέσως.
Η εσωτερική συσκευασία του δέκτη ήταν ανοιχτή και των οδηγιών και του κοντρόλ. Τα σελοτέιπ ξεκολλημένα.
Ο δέκτης φαινότανε ότι είχε ανοιχτή και τα αυτοκόλλητα ασφαλείας ιδικά το μεγάλο ότι ναι μεν ήταν καινούριο αλλά στο σημείο που είχε κολληθεί έλειπε η λεπτή ζελατίνα που έχει σε όλη την μαύρη μεταλίκι επιφάνεια του.
Η ζελατίνα στην οθόνη του ήταν και αυτή σε χάλια κατάσταση.
Το καλώδιο στη βάση του είχε πολλά κενά και φαινότανε ότι είχε τυλιχτεί ξανά.
Από το S/N του μου είπανε ότι ήμουν ο πρώτος που το παραλάμβανε, οπότε αφήνετε να εννοηθεί ότι έτσι ήρθε από την αντιπροσωπία.
Το stick ήταν σε ξεχωριστή συσκευασία ok!

Όσες φορές έτυχε να παραλάβω προϊόν από το e-shop νωρίτερα από την εκτιμώμενη ημερομηνία νέας παραλαβής, πάντα ήταν καινούριο. Δεν ξέρω τι συμβαίνει τώρα.

Κι εμένα ηρθε σημερα αλλα αυριο θα τον παραλάβω γιατι περιμενω και άλλη μια παραγγελία. Θα τον ελέγξω στο κατάστημα πριν την παραλαβή.

Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Kαι εγώ έχω παραγγείλει. Καλά που το είπατε παιδιά. Να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.
Έτσι μου έρχεται να ακυρώσω.

Γεια σας, σχετικά νέος στο φορουμ και να σας ευχαριστήσω για την σημαντική βοήθεια στην επιλογή αποκωδικοποιητή. Πήρα λοιπόν και γω εχτές έναν αρίβα απ' το ισοπ και ήταν κι εμένα ανοικτός, δηλαδή δίχως ζελατίνα το κουτί κτλ αλλά εσωτερικά φαινόταν απείραχτος. Είπα λοιπόν να τον δοκιμάσω για μια εβδομάδα και αν βρώ ελάττωμα να τον επιστρέψω. Μέχρι στιγμής όλα καλά όμως. Για το USB μόνο ήθελα να ρωτήσω. Σύνδεσα έναν WD εξωτερικό σκληρό αλλά ο αποκωδικοποιητής δεν τον έβλεπε και αναρωτιέμαι αν υπάρχει βλάβη (το wifi το είδε μια χαρά) ή αν απλά ο τύπος του δεν υποστηρίζεται. Μάλλον το δεύτερο φαντάζομαι και ήθελα να ρωτήσω τι σκληρό μπορώ να συνδέσω. Επίσης για το πικάσα αν υπάρχει δυνατότητα φουλ σκριν για τις φωτογραφίες. Ευχαριστώ!

Κανένας δέκτης πλέον δεν έρχεται με το κουτί τυλιγμένο σε ζελατίνα ή κάποιου άλλου είδους σφράγισμα. Και σε μένα κακοφαίνεται αλλα φαίνεται η διαδικασία κοστίζει.

Για τον δίσκο, ίσως υπάρχει ασυμβατότητα με τον ελεγκτή του ή ζητάει πολύ ρεύμα απο τον δέκτη.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δοκίμασα τον WD my passport 500gβ usb 3.0, δε γνωρίζω αν είναι 2,5 ή 3,5. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος αυτή τη στιγμή για δοκιμή, ούτε στικάκι. Να υποθέσω με ένα απλό στικάκι η δουλειά γίνεται? Κάποιο παράδειγμα απ´την αγορά?

Ο σκληρός σου ενδεχομένως χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία γιατι το ρεύμα που παίρνει απο την usb θύρα δεν φτάνει. Αν δεν εχει κάποιο προβλημα ο δέκτης με ενα usb θα παίζει σωστά.

Για αναπαραγωγή ταινιών, οποιοδήποτε στικάκι της τελευταίας 3ετίας αρκεί. Για εγγραφή, ένα ελάχιστο 5ΜΒ\sec χρειάζεται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μερικά απο αυτά που χρησιμοποιώ συχνά:
http://www.skroutz.gr/s/4107123/Adata-DashDrive-UV128-32GB.html
http://www.skroutz.gr/s/255093/Transcend-JetFlash-600-32GΒ.html
http://www.skroutz.gr/s/435951/Lexar-JumpDrive-S73-USB-3-0-32GB.html

Τον παρέλαβα και εγώ σήμερα. Μία πρώτη ματιά πριν την παραλαβή δεν έδειξε τίποτα περίεργο. Όλα σωστά τοποθετημένα, χωρίς εμφανείς αλλοιώσεις πάνω στα σακουλάκια, τον ίδιο τον δέκτη που άνοιξα και κοίταξα, το καλώδιο σωστά τυλιγμένο κτλ. Αλλά...
Στο σπίτι με την ησυχία μου, και κάτω από το φωτιστικό του γραφείου μου που φωτίζει καλύτερα, πρόσεξα κάτι γρατζουνιές στο πάνω μέρος του δέκτη. Προσέχοντας καλύτερα είδα ότι πρόκειται για διάφανη ζελατίνα που καλύπτει όλο το πάνω μέρος του δέκτη. Φυσικά είπα να το βγάλω, και ξεκίνησα από την αριστερή πλαινή μεριά. Αλλά και κάποιος άλλος έιχε την ίδια ιδέα...
Η ζελατίνα αυτή είχε ξεκολληθεί και κοπεί σε ένα σημείο στην αριστερή πλαινή μεριά. Άρα κατάλαβα ότι πρόκειται για μεταχειρισμένο δέκτη. Αλλά οπτικά αυτό ήταν το μόνο σημάδι. Πρόκειται για αριστοτεχνική "πλαστογραφία" που και υποψιασμένος να είσαι δύσκολα το βλέπεις.
Σιγουρεύτηκα όταν εγκατέστησα τον δέκτη. Δεν πρόλαβα την αρχική εικόνα εκκίνησης του δέκτη γιατί τακτοποιούσα τους υπόλοιπους δέκτες μου που άλλαξαν σειρά και θέση. Αλλά από την οθόνη του είδα ότι έκανε search στα κανάλια. Όταν γύρισα στον δέκτη είδα ότι είχε ελληνική γλώσσα μενού. Δεν έχω δει κανέναν δέκτη να ξεκινάει μετά το ξεκίνημα του σε ελληνική γλώσσα μενού. Πραγματικά, έκανα την γνωστή διαδικασία εγκατάστασης λογισμικού, αν και είχε το τελευταίο, με επαναφορά πριν και μετά την εγκατάσταση του λογισμικού. Και πάντα ο δέκτης ξεκίναγε στην πολωνική γλώσσα αν δεν προλάβεις μέσα σε 10 sec να αλλάξεις την γλώσσα στην αρχική οθόνη. Ευτυχώς που ξέρω περίπου που είναι η αλλαγή γλώσσας στους ALI, έστω και με το δικό τους μενού.
Άρα ο δέκτης ήταν ήδη ρυθμισμένος.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι οπωσδήποτε κακό. Οι δέκτες αυτοί δεν ανοίγονται για επισκευή, αφού πρόκειται για φθηνοπράγματα. Και ούτε καν επαναφορά ρυθμίσεων δεν είχαν κάνει. Πιθανότατα δεν είχε πάει καν στο service. Άσε που τα μεταχειρισμένα δεν δίνονται έτσι, αλλά φθηνότεροι ως stock.
Συνήθως μερικοί πελάτες μένουν δυσαρεστημένοι από κάτι και τους επιστρέφουν. Συνήθως σε αυτή την κατηγορία δεν πρόκειται για βλάβη, αλλά για κάτι οπτικό ή κάτι που δεν μπορούν να ρυθμίσουν. Δεν τους αρέσει το τηλεκοντρόλ, δεν τους αρέσει η εικόνα που δείχνει (χωρίς να έχουν ρυθμίσει την εικόνα, ή να ξέρουν πως ρυθμίζεται), δεν πιάνουν κανάλια και το ρίχνουν στον δέκτη ενώ φταίει ή κεραία τους κτλ. Αυτοί οι δέκτες κρίνονται ότι είναι μία χαρά και ξαναπουλιούνται.
Δεν ξέρω αν πρέπει να θυμώσω ή όχι. Δεν ξέρω αν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι το ήξεραν αν είναι επιστρεφόμενοι ή όχι. Δεν θέλω να υποθέσω ότι και στο τηλέφωνο, και ο υπάλληλος που παρέλαβα με δούλεψαν.
Προς το παρόν κρατάω τον δέκτη. Στα κανάλια που αρχικά ασχολήθηκα, δεν βρήκα κανένα πρόβλημα. Θα ελέγξω και τα υπόλοιπα. Έτσι και αλλιώς αν τον επιστρέψω θα περιμένω μέχρι τις 22 που θα έρθει η παραλαβή. Μέχρι τότε θα έχω δει αν έχει κανένα πρόβλημα.
Αν βρω το παραμικρό, και καταλάβω ότι τελικά και οι 2 με δούλεψαν, θα τον πάω πίσω και θα γίνει πανικός. Όταν λέμε καινούριος εννοούμε καινούριος. Κρατάω μία επιφύλαξη, μήπως και αυτός είναι καινούριος, και είχε επιστραφεί για ψύλλου πήδημα.
Πάντως στα κανάλια ο δέκτης είναι αστέρι. Έχει όλες τις ψιλοδιορθώσεις που τόσα χρόνια ζητάγαμε σε τόσους ALI που φτιάχναμε λίστες με αιτήματα. Θα δω και τα υπόλοιπα.

Α, ξέχασα. Και το καλύτερο τηλεκοντρόλ δέκτη που έπιασα από την εποχή του F&U 2205. Αν και θα αντιγραφεί και αυτό στο TELE USB-300, γιατί ήδη με χαλάει πολύ να πρέπει να πιάνω το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης για να χαμηλώσω τον ήχο. Έχω καλομάθει με τα προγραμματιζόμενα που κολάω τον ήχο της τηλεόρασης στα πλήκτρα ήχου των δεκτών.

Παρέλαβα κι εγώ τον δικό μου. Δεν φαίνεται να είναι χρησιμοποιημένος, απλά πιστεύω ότι είναι "φθηνή" η συσκευασία.

Χωρίς φυσικά το Wifi μέσα, άλλωστε χωρίς έλεγε στην παραγγελία μου.
Θα παραγγείλω άλλον έναν.

Πρέπει να προσέξω κάτι για το πιο hdmi καλώδιο να επιλέξω;

Eυχαριστώ για τη βοήθεια. Τελικά πήγα και πήρα ένα data traveler 3.0 και δούλεψε μια χαρά. Τελικά ο αποκωδικοποιητής είναι πάρα πολύ καλός, δε νομίζω θα μπορούσε να είναι καλύτερος.

Επανέρχομαι με πρώτες εντυπώσεις.
Πολυ καλη η ταχύτητα εναλλαγής των καναλιών σε σχέση με τη δίκη μου εμπειρία έως σημερα.
Λιγο χαζό το γεγονός οτι αν πατήσεις τη λίστα καναλιών (κεντρικό πλήκτρο) αυτο δεν φεύγει απο μόνο του αν δεν επιλέξεις κάτι ή αν δεν πατήσεις το back.
Και σε μένα ηταν με αρχική γλώσσα στα ελληνικά, αν και έχασα μερικά δευτερόλεπτα απο τη στιγμή που τον έβαλα και μεχρι να επιλέξω πηγή.
Δεν είχε οδηγίες στα ελληνικά και η ζελατίνα που περιείχε τα φυλλάδια οδηγιών ηταν ανοιγμένη.
Γενικά μου άρεσε και όπως είπα και πιο πάνω θα αγοράσω και δεύτερο.

Το timeshift πως απενεργοποιείται;

Σήμερα παρέλαβε γνωστός μου από την παρτίδα με το στικακι.
Δεν έδωσε καθόλου σημασία τη συσκευασία και για την ώρα λειτουργεί τέλεια.
Είναι ήδη με V1.12B1
Ο δέκτης ήταν σε κατάσταση όπως και του δικού μου και αυτή τη φορά έβγαλα μερικές φωτογραφίες.
Η ταινία ασφαλείας είναι και σε εσάς έτσι?
Μήπως τελικά επίτηδες έχει βγει η ζελατίνη για να μπει η ταινία?
20141009_230744.jpg20141009_230750.jpg20141009_232646.jpg20141009_232705.jpg20141009_232732.jpg20141009_232745.jpg

Έφερα τον δικό μου απο την Πολωνία, πριν κυκλοφορήσει στην δική μας αγορά. Δεν θυμάμαι πως ακριβώς ήταν η ζελατίνα αλλα την έβγαλα και το αυτοκόλλητο στο πλάι έμεινε ανέπαφο.

Μου φαίνεται παράξενο τρεις δέκτες να έχουν την ίδια φθορά στη ζελατίνα και στην ίδια πλευρά. Μήπως είναι επίτηδες "φαγωμένη" εκεί ακριβώς για να μην σκίζεται το αυτοκόλλητο ασφαλείας; Στον δικό μου βέβαια το αυτοκόλλητο είναι ασημί με μαύρα γράμματα.

Παρέλαβα κι εγώ τον δικό μου. Δεν φαίνεται να είναι χρησιμοποιημένος, απλά πιστεύω ότι είναι "φθηνή" η συσκευασία.
Η συσκευασία είναι πιο "πλούσια" απο άλλων δεκτών, πίστεψε με. Δέκτης best seller ερχόταν μόνο με ένα bubble-wrap μέσα στο κουτί του και ένα μικροσκοπικό manual.

Το timeshift πως απενεργοποιείται;

Στο μενού Εγγραφή>Ρύθμιση PVR>Χρονική Μετατόπιση.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Kαι ο δικός μου από Mπέσκα ήταν ακριβώς έτσι με τη ζελατίνα φαγωμένη στο πλάι. Μάλλον φυσιολογικό είναι για να μπορεί κανείς να την βγάλει και χωρίς να πάθει τίποτα η ταινία ασφαλείας.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Kαι ο δικός μου από Mπέσκα ήταν ακριβώς έτσι με τη ζελατίνα φαγωμένη στο πλάι. Μάλλον φυσιολογικό είναι για να μπορεί κανείς να την βγάλει και χωρίς να πάθει τίποτα η ταινία ασφαλείας.

O δικός σου με τι λογισμικό και ρυθμίσεις γλώσσας ήρθε;