Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Πρωτη κΑτασκευή 2018!!
https://flic.kr/p/FehsnA

Παρα πολυ ωραιο Βαγγελη, μπραβο!!!

25748238908_e15a5d65b2.jpg

Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Ευχαριστώ! Ήθελα πορτοκαλί καλώδιο αλλά δεν έβρισκα, ο καυκάς είχε το σιλικονούχο σε κεραμιδί και πήρα αυτό.

Πολυ ωραιο!Αμα δεν φαινοταν καθολου το σποτακι θα ηταν ακομα καλυτερο κατα την γνωμη μου!

Ωραία υλοποίηση DIY πορτατιφ. Συμφωνώ και με τον @vagos08 να ήταν η λάμπα σποτ να´ταν κρυφή, χωνευτή.

Πολύ όμορφο είναι!Για τη λάμπα συμφωνώ και εγώ,αλλά ακόμα και τώρα,αν θες βέβαια,αλλάζει εύκολα.Αν είναι e14 ντουί δοκίμασε να καρφώσεις ένα "κεράκι" edison,θα πάρει πολλούς επιπλέον πόντους...

Νίκο γειά στα χέρια σου!
Δεν κάνει όμως για γραφείο γιατί θα τυφλώνει.
Φτιάξε κάτι χωνευτό και βάλε led για να μην καει το ξύλο απ την θερμοκρασία.

Ιδανική λάμπα για γραφείο ή αλογόνου,αλλά με πολύ μεγάλη θερμοκρασία...

Επίσης μιας και το έφερε η κουβέντα,κατά το διάβασμα το φως πρέπει να έρχεται πίσω απ' το αριστερό ώμο, ώστε να μην δημιουργούνται σκιάσεις.

Πιστεύω ότι το επόμενο θα είναι τέλειο!

Νίκο βρες ένα ξύλο στις διαστάσεις που χρειάζεται και ένα να το φτιάξουμε στον τορνο να πάει η λαμπα χωνευτη!

Θα πάρω και το laptop να δεις τι έχει...! Μη κάνουμε μισές δουλείες... χαχαχαχα!

Ευχαριστώ! Ήθελα πορτοκαλί καλώδιο αλλά δεν έβρισκα, ο καυκάς είχε το σιλικονούχο σε κεραμιδί και πήρα αυτό.

Πολυ ωραιο!Αμα δεν φαινοταν καθολου το σποτακι θα ηταν ακομα καλυτερο κατα την γνωμη μου!

Πολύ όμορφο είναι!Για τη λάμπα συμφωνώ και εγώ,αλλά ακόμα και τώρα,αν θες βέβαια,αλλάζει εύκολα.Αν είναι e14 ντουί δοκίμασε να καρφώσεις ένα "κεράκι" edison,θα πάρει πολλούς επιπλέον πόντους...

Νίκο γειά στα χέρια σου!
Δεν κάνει όμως για γραφείο γιατί θα τυφλώνει.
Φτιάξε κάτι χωνευτό και βάλε led για να μην καει το ξύλο απ την θερμοκρασία.

Ιδανική λάμπα για γραφείο ή αλογόνου,αλλά με πολύ μεγάλη θερμοκρασία...

Επίσης μιας και το έφερε η κουβέντα,κατά το διάβασμα το φως πρέπει να έρχεται πίσω απ' το αριστερό ώμο, ώστε να μην δημιουργούνται σκιάσεις.

Πιστεύω ότι το επόμενο θα είναι τέλειο!

Σκόπιμα άφησα τον λαμπτήρα έξω, αλλά μετά τα σχόλια σας μάλλον θα το αλλάξω (ή ακόμη καλύτερα θα φτιάξω 2ο). Αν βάλω εκεί που πάει ο λαμπτήρας 4 τρίγωνα κομμάτια ( να γίνει σαν πυραμίδα χοντρικά) θα μπορώ να το χωνέψω μέσα και νομίζω θα δείχνει ωραίο. Με διαολίζει η ιδέα του Κυριάκου για τον τόρνο να φτιάξουμε κάτι σαν μικρό μπολάκι.
Λαμπτήρα έχω και led (gu10) αλλά είναι λευκό το πλαστικό γύρω γύρω και δεν μου αρέσει.
DSCN2070.jpg

Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!!! :D
Link για το βιντεάκι που μόλις ανέβηκε https://youtu.be/wkwwgt019YU

Οχι επρεπε να "χωσεις" τον Κυριακο να φτιαξετε στον τορνο κεφαλι, αυτακια και ουριτσα, για να γινει girafe lamp.

Εφτιαξα ακόμα μια φασόν από τέσσερα σέ αριθμό Acrylic led πού θά πάνε γιά δωράκια μιάς καί άρεσαν πολύ σέ συγγενείς καί φίλους.Η μόνη διαφορά από τά πρωτότυπο είναι ότι χαμήλωσα τό κουτί κατά 2 cm,καί δείχνει πιό όμορφο.
Η κατασκευή βήμα-βήμα εδώ

aco110.jpg

aco210.jpg

Καλως τον και ας αργησε! Πολυ ωραια Δημητρη, αντε τα επομενα σε σλιμ μορφη η βαση!

Αυτα ειναι Δημητρη, ομορφιες.
Αρχιζει να φαινεται η επιρροη του Κωστα ....................γραμμη παραγωγης, εννοω!!!!!!!
Προσεχε, γιατι ειδες τι επαθες με τον Μιχαλη, και "ετουτος" ειναι "πιο επικυνδυνος", και Πατρινος και Παππους!

Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Καλως τον και ας αργησε! Πολυ ωραια Δημητρη, αντε τα επομενα σε σλιμ μορφη η βαση!

Eυχαριστώ Νεκτάριε
Σέ σλίμ μορφή καλά θά ήταν αλλά μόνο μέ λεντοταινία,πού πειραματίστηκα νά πώ τήν αλήθεια μέ 15 cm λεντοταινία RGB αλλά δέν τονιζόταν σωστά ο φωτισμός αφενός (μπλέ αστέρια,φεγγάρι - πράσινο δέντρο) καί αφετέρου θέλει τροφοδοτικό γιατί τά 9 led πού έχει η λεντοταινία τά μέτρησα καί τραβάνε 18 mA στά 9 volt,πράγμα πού θά τελειώνει τήν μπαταρία γρηγορότερα από τά 6 mA πού τραβάνε τά 3 led υψηλής φωτεινότητας,καί ήθελα νά είναι εύκολα μεταφερόμενο χωρίς καλώδια,καί να μπεί σέ χώρο χωρίς κοντά μπρίζα,ναί λειτουργεί καί στά 9 volt η λεντοταινία RGB μέ λίγο μικρότερη ένταση φωτός,αλλά γιά τόσο μικρή εμβέλεια στό πλέξυ-γκλάς 18 cm δέν έχει πρόβλημα.
Βέβαια μέ τόν κοντρόλερ η λεντοταινία πού αλλάζει χρώματα είναι ωραίο στά μονόχρωμα,αλλά τήν απόφυγα όπως έγραψα παραπάνω γιά θέματα καλωδίου - ανεξαρτησίας κινήσεων-τοποθέτησης,καί δέν μού άρεσε ο μόνιμος φωτισμός RGB επάνω στό δέντρο-φεγγάρι.

Αυτα ειναι Δημητρη, ομορφιες.
Αρχιζει να φαινεται η επιρροη του Κωστα ....................γραμμη παραγωγης, εννοω!!!!!!!
Προσεχε, γιατι ειδες τι επαθες με τον Μιχαλη, και "ετουτος" ειναι "πιο επικυνδυνος", και Πατρινος και Παππους!

Ευχαριστώ Δημήτρη.
Εμ έτσι είναι αυτά τά πράγματα τά ξέρεις καί εσύ,άν φτιάχνεις κάτι πού δέν υπάρχει πουθενά έτοιμο νά τό αγοράσουν,καί τό βλέπουν πρώτη φορά καί σού λένε τί όμορφο πού είναι,πώς τό έφτιαξες,μπράβο σου κ.τ.λ καί βλέπεις ότι πραγματικά τούς αρέσει πάρα πολύ,καί είναι καλοί φίλοι -συγγενείς,μπορείς να μήν τούς πείς θά σού κάνω ένα δώρο ?

ΥΓ: Eυτυχώς πού σταμάτησες στά δύο Π :flipout::ernaehrung004:

Last edited: