Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Πολύ ωραία τα led acrylics! Εμένα δεν με ενοχλεί μπροστά το διακοπτάκι, αλλά θα πρότεινα ένα τέτοιο διακόπτη.

Ευχαριστώ Νίκο,έχω πολλούς διακόπτες,καί διακόπτη λεβιέ πού δείχνεις καί θά ήταν εύκολο νά μπεί μέ μιά τρύπα,ενώ μέ τόν πλαστικό πού είναι παραλληλόγραμμος εκτός από επιτραπέζια σέγα,έπεσε καί σκαρπέλο γιά νά ανοίξω τήν τρύπα.Απλά δέν ήθελα μέταλλο σέ συνδιασμό μέ ξύλο καί προτίμησα τόν μικρό πλαστικό,γιατί υπάρχουν καί μεγαλύτεροι.

diako110.jpg

Αυτο το διακοπτακι θελω και εγω!
Που το βρισκουμε για 220 βολτ?

Διακόπτης λεβιέ λέγεται Κυριάκο,σε καταστήματα μέ ηλεκτρονικό εξοπλισμό θά βρείς.

Πολυ ομορφο Δημητρη.
Νομιζω οτι ο διακοπτης μπροστα του δινει αλλο στυλ. Μου αρεσει εμενα.

Ευχαριστώ Μιχάλη -bye-

Ωραίος ο μάστορας, ωραίες και οι κατασκευές του.:SFGSFGSF:

Σε ευχαριστώ Παναγιώτη.-bye-

Μπράβο Δημήτρη!

Προχωρά σε μεγαλύτερες κατασκευές.
Τόχεις.

Ευχαριστώ Πάνο,προσπαθώ,μέ βοηθάνε καί τά εργαλεία.-bye-

Eκανα μιά μετατροπή σέ μιά παλαιότερη version Αcrylic led γιά νά λειτουργεί καί μέ μπαταρία 9 volt,καί μέ τροφοδοτικό 12 volt (μέ πρόσθεση εδώ μιάς ακόμα αντίστασης 820 Ohm 1/2 watt),μέ τόν διπλό διακόπτη στήν θέση On (τάση μπαταρίας) Off (off) on (τάση τροφοδοτικού) καί θά βάλω καί έναν απλό Οn-Off γιά γενικό γιατί είναι από τίς πρώτες κόπιες πού δέν είχα κάν διακόπτη στό κουτί,παρά μόνο αυτόν κάτω στήν θήκη τής μπαταρίας (άν καί δέν χρειάζεται έτσι γιά τό master control πού λέμε).Καί θά μπούν στήν πίσω πρόσοψη.
Ανοιξα μιά τρύπα 3,5 mm γιά νά περάσει φρακαριστά τό καλώδιο των 12 volt καί τό κόλλησα μέ θερμοκόλληση,έγινε "βράχος",δέν μπορούσα νά βάλω βύσμα τροφοδοσίας dc γιά σασί επειδή τό πάχος τού ξύλου είναι 8 mm,καί έτσι δέν μπορούσα κάν ούτε νά τό κολλήσω,ούτε λόγος γιά παξιμάδι.

Εκοψα στά μέτρα καί ένα κ/π οκουμέ 4 mm ανοιξα τρύπες και φρεζαρίστηκαν γιά να κλείσω από κάτω τό κουτί μέ έξι 2,5 mm νοβοπανόβιδες,γιά 100% λόγους προστασίας.
Μπήκαν τσοχάκια.
Εγραψα καί μέ πυρογράφο τίς ανάλογες ενδείξεις στούς διακόπτες,περάστηκε μέ baby-oil καί έτοιμο να παραδοθεί στόν κάτοχο πού μού ζήτησε νά γίνει καί μέ τροφοδοσία εκτός από τήν λειτουργεία μπαταρίας.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες καί θα ακολουθήσει καί βίντεο.

acr110.jpg

acr210.jpg

acr310.jpg

acr410.jpg

acr510.jpg

acr610.jpg

acr710.jpg

acr810.jpg

Έχει έναν touch διακόπτη που έχει 5 θέσεις. Σε κάθε πάτημα αλλάζει χρώμα, σε μια θέση αλλάζουν τα χρώματα μόνα τους κυκλικά κ σε άλλη θέση είναι όλα off.
Από κάτω παίρνει τις μπαταριες κ έχει ενα θηλυκό βύσμα στο "σασί" όπου εκεί μπαίνει το καλώδιο φόρτισης που στην άλλη άκρη έχει Usb για να συνδέεται στον φορτιστή του κινητού ή σε θύρα pc.

Απάντηση: Re: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Ωωω,τι όμορφο!Εσύ αν ήσουν απάντρευτος και ήσουν στη "γύρα" θα είχες χαρέμι!

Σε ευχαριστώ Νικόλα.

Ποτέ δεν είναι αργά ....... :flipout:

1. Το σχέδιο μου το πρότεινε ο Νεκτάριος μέσω Viber !

2. To επάνω ξύλο (δεν γνωρίζω τι ξύλο είναι) που γυαλίζει & έχει απίστευτα νερά είναι μια σανίδα ευγενική χορηγία ενός βλάστημου Ξηρομερίτη.

Πανέμορφο έγινε, και πολύ ωραίο σχέδιο. Το καπελάκι το είχες ή το ψώνισες γί αυτή τη κατασκευή.

Το ξύλο είναι κοκορεφτιά.

4ff9dddda2dc6b7e8f74815c6a212b95.jpg

Λοιπόν η κοκορε ψ ιά σου μάστορα τα σπάει. Δουλεύεται όμορφα & γυαλίζει υπέροχα.

Το καπέλο είναι αγορασμένο από βιοτεχνία φωτιστικών πριν κάνα χρόνο & με περίμενε μάλλον.

Ναι μόνο που έβαλα λάθος φωτογραφία, αυτή είναι η σωστή. Μπορούμε να παραγγείλουμε αν σ´ αρέσει.
Τι φωτογραφία τη βάζω πιο πολύ για να τη δεί ο Κυριάκος και να μας πεί αν έχει σχέση με τη τσικουδιά τη Χιώτικη.

DSC_2819KOKORETSA_KONTOREBITHIA-735824.jpg