Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

Re: Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Και αυτό όμως το πακέτο που αναφέρεις ένα σκασμό λεφτά θέλεις, 800 για το κινητό και 300 για το Gimbal, έχεις πάει για πλάκα στα 1.000+ και ακόμα ούτε σοβαρή βιντεοκάμερα έχεις, ούτε οπτικό ζουμ, ούτε Low light και σε φώτος είσαι χειρότερα και από αισθητήρα 1 ίντσας.....

Να αλλα τραβας μεγαλα βιντεο με την ποιοτητα που βλεπουμε στα δειγματα! Ειπαμε οι προτασεις γινονται με βαση τις αναγκες αυτων που ζητανε βοηθεια. Αλλωστε και ο ιδιος ο φιλος το σκεφτεται για το iphone. Για φωτογραφιες ειπε θα κρατησει την μηχανη που εχει σε αυτη τη περιπτωση.

Εσυ τι προτεινεις;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωχ...

Βασικά ένα καλό κινητό με ένα gimbal σου λύνει τα χέρια σε βίντεο 4κ (και έχεις και καλό τηλέφωνο)...

:flipout:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Οχι μια χαρά λύση είναι το κινητό και εγώ το πρότεινα, άλλα είμαι αρνητικός στα 800 του Iphone, πάρα πολλά λεφτά..μπορεί να βρεί smartphone με 4κ βίντεο με αρκετά λιγότερα χρήματα και με αυτά που θα του περισσέψουν θα πάρει και Gimbal.....

Υ.Γ. Και ποιο συγκεκριμένα μπορεί να πάρει άνετα ένα π.χ. Sony Z5 με κάτω από 400 ευρώ και θα έχει συνολικά κάμερα ανώτερη από Iphone 7...

Οχι μια χαρά λύση είναι το κινητό και εγώ το πρότεινα, άλλα είμαι αρνητικός στα 800 του Iphone, πάρα πολλά λεφτά..μπορεί να βρεί smartphone με 4κ βίντεο με αρκετά λιγότερα χρήματα και με αυτά που θα του περισσέψουν θα πάρει και Gimbal.....

Α ενταξει τοτε. Το κινητο ας το επιλεξει ο φιλος, μη μπουμε στο τρυπακι iphone vs all. Εγω προτεινα το iphone γιατι ξερω την ποιοτητα των βιντεο του απο πρωτο χερι (την πρωτη μου βαφτιση την ειχα τραβηξει με 5s. Ολοκληρη... :flipout:)

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Οπως είπε ο tzo πολύ σωστά ειμαστε εκτός θέματος, αν δεν έχει καλυφθεί έως τώρα ο φϊλος ας κάνει ερώτημα στο κατάλληλο νήμα. Αν τα προηγούμενα ποστ ενοχλούν να τα μεταφέρω στο νήμα επιλογή μηχανής.

Α ενταξει τοτε. Το κινητο ας το επιλεξει ο φιλος, μη μπουμε στο τρυπακι iphone vs all. Εγω προτεινα το iphone γιατι ξερω την ποιοτητα των βιντεο του απο πρωτο χερι (την πρωτη μου βαφτιση την ειχα τραβηξει με 5s. Ολοκληρη... :flipout:)

Εντάξει, έχουμε γράψει πλέον τα πάντα!!! χαχα τον μπερδέψαμε νομίζω το φίλο, τουλάχιστον του δώσαμε τροφή για νέες ιδέες και σκέψεις. Πάντως ιδανική λύση δεν υπάρχει κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις σε ότι και αν πάρεις....

Re: Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Οπως είπε ο tzo πολύ σωστά ειμαστε εκτός θέματος, αν δεν έχει καλυφθεί έως τώρα ο φϊλος ας κάνει ερώτημα στο κατάλληλο νήμα. Αν τα προηγούμενα ποστ ενοχλούν να τα μεταφέρω στο νήμα επιλογή μηχανής.

ontopic ειμαστε, video rx100v εβαλα vs iphone 7 plus και γιαυτο συζηταμε. Μην ειμαστε υπερβολικοι. Απο τα υπολοιπα εχεις το ελευθερο για μεταφορα. :p

Καλη επιλογη στον φιλο!

Last edited:

οποτε αν προσπαθήσω να συνοψίσω οσα έχετε πει ως τωρα ειναι οτι:

παίρνοντας την RX100 V εχω μεν πολυ καλα βινετακια 4Κ αλλα εως 5 λεπτα , δύσκολη χρηση της σε gimbal , και μέτρια στις φωτογραφιες ιδικα το βραδυ , με πολυ υψηλό κοστος αγορας...

Μετα ειναι το iphone 7 plus + gimbal που εδω εχω ικανοποιητικο 4Κ βιντεο (οχι τοσο ομως οσο της RX100 V ) αλλα χωρις περιορισμο στην διάρκεια έγγραφης του βιντεο (λιγο πιο οικονομικη λυση αν υπολογίσουμε οτι ειναι και τηλέφωνο μαζι οποτε 2σε1)

Ακομα ειναι η επιλογη της actioncam FDR-X300R + gimbal που δεν μου το πρότεινε κανεις... οπου εδω εχουμε παλι ικανοποιητικο βιντεο 4Κ , σχεδον ισάξια με του iphone 7 άραγε??? , Μέτριες φωτογραφίες αλλα η πιο οικονομική λύση εως τωρα...

Καλα μεχρι εδω?

Αν πάρεις τηλέφωνο για να κάνεις το φωτογράφο,βιντεολήπτη καλό θα ήταν να το ξεχάσεις σαν τηλέφωνο.
Η το ένα ή το άλλο εκτός αν θες να χάσεις την καθοριστική στιγμή όπως έπαθε πρόσφατα μια μαμά με iphone σε σχολική εορτή γιατί
την καλούσαν την ακατάλληλη ώρα.:slapface:
Και ναι θα το βάζεις σε λειτουργία πτήσης αλλά μπορεί να χρειάζεσαι το τηλέφωνο όταν τραβάς βίντεο ή να χρειάζεσαι τη μπαταρία του.
Και τα ipad τραβάνε καλό βίντεο αλλά μην τα βάλουμε και αυτά θα πελαγώσεις.:BDGBGDB55:

οποτε αν προσπαθήσω να συνοψίσω οσα έχετε πει ως τωρα ειναι οτι:

παίρνοντας την RX100 V εχω μεν πολυ καλα βινετακια 4Κ αλλα εως 5 λεπτα , δύσκολη χρηση της σε gimbal , και μέτρια στις φωτογραφιες ιδικα το βραδυ , με πολυ υψηλό κοστος αγορας...

Μετα ειναι το iphone 7 plus + gimbal που εδω εχω ικανοποιητικο 4Κ βιντεο (οχι τοσο ομως οσο της RX100 V ) αλλα χωρις περιορισμο στην διάρκεια έγγραφης του βιντεο (λιγο πιο οικονομικη λυση αν υπολογίσουμε οτι ειναι και τηλέφωνο μαζι οποτε 2σε1)

Ακομα ειναι η επιλογη της actioncam FDR-X300R + gimbal που δεν μου το πρότεινε κανεις... οπου εδω εχουμε παλι ικανοποιητικο βιντεο 4Κ , σχεδον ισάξια με του iphone 7 άραγε??? , Μέτριες φωτογραφίες αλλα η πιο οικονομική λύση εως τωρα...

Καλα μεχρι εδω?

Βαζεις και τις προτασεις για gx80 και sony a6500 και αποφασιζεις μονος, διαφορετικα θα κανουμε κύκλους εσαει. :)

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Κι ομως εγώ εχω τραβήξει σχεδόν όλα τα βίντεο (ερασιτεχνικά) με το iPhone παρά με οποιαδήποτε μηχανή απο αυτές που έχω για τον απλό λόγο ότι πάντα έχω μαζί μου το τηλέφωνο αλλά και μηχανή να έχω το σκέφτομαι να την βγάλω, αν είχα μια RX100 μπορεί και να την είχα μαζί μου αλλά επειδή δεν κουβαλάω τσαντάκια κλπ ισως και όχι.

Είδα και αυτό το βίντεο και μπερδεύτηκα ακομα περισσότερο...

https://youtu.be/kP2I_s9DhQk

Πείτε μου παρακαλώ και εσείς τι συμπέρασμα βγάζετε , για να δω αν κάνω λάθος εγώ η όχι...

Διάβαζα τόση ώρα την αγορά rx100 για βίντεο και φωτογραφία, με αντικατάσταση μιας D600 με τον 24-70 επειδή ο φίλος αγόρασε 4κ ΤV.

Aν και διαφωνώ, δεν ήθελα να ξεκινήσω ανούσια φιλολογική κουβέντα. Δεν το έκανα, εξ' άλλου αν δεν δοκιμάσεις κάτι δεν μπορεί να είσαι απόλυτος. Άσε που αν πριν μερικά χρόνια μιλούσες για βίντεο από φωτογραφική θα ακουγόταν παράξενο και τώρα είναι κάτι φυσιολογικό.

Αλλά η λύση iphone σε gimbal πλέον με ξεπερνά. Δεν είναι θέμα ποιότητας ή μη εικόνας. Είναι θέμα χειρισμού και δημιουργίας, είναι θέμα προσέγγισης. Είναι και θέμα ομογενοποίησης. 100άδες μοντέλα βιντεοκαμερών και υβριδικών, φακών κλπ, το να πάρεις iphone για να τραβάς 4κ βίντεο επειδή πήρες 4κ TV μου φαίνεται κάπως υπερβολικά... προφανές για να το συζητάμε όταν υπάρχουν τόσα νήματα με ανάλυση ακόμα και του πιο μικρού ιδιαίτερου χαρακτηριστικού κάθε σώματος και φακού.

Ίσως είμαι στενόμυαλος οπότε μην με παρεξηγείς φίλε corfu. Αλλά παρόμοια θα σκεφτόμουν αν πχ πρότειναν iphone, usb ηχείου και αναπαραγωγή μέσω itunes σε κατηγορία που μιλούν για hifi, ενισχυτές ακουστικών και κεφαλές stanton. Υπερβάλλω το ξέρω, δεν είναι το ίδιο ακριβώς.

Έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ κινητό φυσικά, και μάλιστα το αγαπημένο μου βίντεο από αυτά που έχω φτιάξει έχει και πλάνο από κινητό με ανάλυση πολύ υποδεέστερη του iphone.

Δεν αμφιβάλλω ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι "καλό". Η εμπειρία χρήσης όμως; η δημιουργικότητα; Αυτά δεν μετρούν; μήπως εκεί το μέσο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά επιβάλλονται και επισκιάζουν τον παράγοντα άνθρωπο; 4κ το βίντεο θα είναι. Ενδιαφέρον για σένα θα είναι; Διαφορετικό από του διπλανού και του παραδιπλανού; Αναρωτήθηκες αν θα είναι η δική σου οπτική και αισθητική, ή του iphone; Ξεκίνησες λέγοντας "θελω εύκολα να τραβάω πολυ ποιοτικά 4Κ βιντεο". Φαντάζομαι θα θες εξ ίσου εύκολα να τραβάς και πολύ ποιοτικές φωτογραφίες. Τι εννοείς ως ποιοτικό; τι είδους βίντεο και με τι θέμα; σπορ, εκδηλώσεις, εκδρομές, ανθρώπους, τι; από εκεί θα έπρεπε για μένα να ξεκινήσει η κουβέντα. Φοβάμαι μην κάνεις λάθος εκτίμιση και αγορά πάλι, όπως έκανες όταν αγόρασες την D600.

Αν θες, μπορείς να παραθέσεις 1 βίντεο από τα 100μύρια που υπάρχουν στο youtube και θεωρείς ποιοτικό για να μπορούσα να καταλάβω καλύτερα τι εννοείς.

Γενικά όμως, για σύγκριση μεταξύ iphone και rx100. Για μένα ούτε λόγος. RX100. Αλλά όχι ως αντικαταστάτη της D600 με τον 24-70. Άσχετα αν από εκεί θα προέλθει το ποσό. Θα μπορούσε να είναι ένα σκούτερ που πουλάς στη θέση της 2ης, τόσο διαφορετική είναι από την RX100.

επειδη ψαχνω κι εγω καποιο gimbal για το κινητο μου (galaxy s7) , ψαχνοντας ειδα οτι πολλα κινητα με οπτικη σταθεροποιηση εχουν σοβαρο θεμα με τα gimbal.
Ακομα και με τα iphone 7-7 plus , φαινεται οτι το ενα συστημα "ενοχλει" το αλλο ... υπαρχουν πολλα βιντεο που το δειχνουν και ειναι ενοχλητικο, ειδικα στο περπατημα.

Αυτο μ εβαλε σε σκεψεις για το αν θα ειναι καλη λυση τελικα για σενα ενα κινητο (ειδικα τα Iphone με OIS) + gimbal

YΓ... δε μπορεις να απενεργοποιησεις την εσωτερικη σταθεροποιηση στο Iphone, δεν ειμαι σιγουρος για το s7.

https://www.youtube.com/watch?v=ZHdn6RJoss4

Νικο, ακομα κι ενα κινητο, ενα εργαλειο ειναι μονο.
Αν το δωσεις σ εναν καλο χειριστη, θα κανεις "θαυματα".
Δεν εχει τοση σημασια για μενα το μεσο .... κανεις δε θαυμασε ποτε μια μηχανη, κοιτοντας ενα απο τα αριστουργηματα της φωτογραφιας!

Δες πχ ποσο κοντα μπορει να ερθουν ενα κινητο , με μια RED αξιας πολλως δεκαδων χιλιαδων ευρω (με σωστες συνθηκες βεβαια).

https://www.youtube.com/watch?v=ztpX3AO1UtU

Μη κολλαμε στο μεσο....

Είδα και αυτό το βίντεο και μπερδεύτηκα ακομα περισσότερο...

https://youtu.be/kP2I_s9DhQk

Πείτε μου παρακαλώ και εσείς τι συμπέρασμα βγάζετε , για να δω αν κάνω λάθος εγώ η όχι...

Ημουν ετοιμος να "ανταλλαξω" καποιον εξοπλισμο με το Osmo mobile, αλλα επειδη το εψαξα πολυ , ειδα οτι με τa iphone που εχουν σταθεροποιηση υπαρχει θεμα με jitter (ειδικα στο περπατημα) .

Me Android συκευες επισης, λειπουν πολλες και χρησιμες λειτουργιες (πχ 4κ, 60p, tracking κλπ)..... μπρος γκρεμος και πιοσω ρεμα.

αν επαιρνα το osmo mobile, θα πηγαινα σε iphone που ΔΕΝ εχει σταθεροποιηση , οπως το 6s.

Δυστυχως η DJI λεει οτι δε μπορει να απενεργοποιησει την εσωτερικη σταθεροποιηση των iphone , ισως υπαρξει καποια εξελιξη αργοτερα σε συννενοηση με την Apple.

Οσον αφορα τα android, λεει οτι δεν μπορει να υποστηριξει επισημα τα 60p , ισως το 4Κ και tracking... μυλος!

Με λιγα λογια... gimbal και IS-OS-IBIS ισως δημιουργησει προβλημα.

Ειναι οπως λεμε και με τις φωτο, οτι καλο ειναι να απενεργοποιεις την οποια σταθεροποιηση οταν βαζεις τη μηχανη σε τριποδι...κατι αντιστοιχο κι εδω.

Μονο που πολλες φορες δε μπορεις να το κανεις (πχ iphone).

Η ιδανικη λυση ειναι σιγουρα μια καλη μηχανη (rx100 - sony a6300-6500 - gx80 ) + gimbal .... αλλιως για πιο οικονομικο, gopro + gimbal.

Μιλοντας ΠΑΝΤΑ για βιντεο 4Κ....

Με πρόλαβες Γιάννη, μόλις αυτό διάβαζα γιατί μου έκαναν εντύπωση κάποια σπασίματα στην κίνηση.

Τα χρώματα της sony μου φαίνονται πιο ξεπλυμένα με χειρότερο contrast. Δεν είναι και άσχημα για action, παρόμοια τραβά και η 30V που έχω. Aλλά ειδικά με τον ουρανό έχουν θέμα, βγαίνει πάντα αυτό το ξεπλυμένο γαλάζιο. Η σταθεροποίησή της ωστόσο μοιάζει εντυπωσιακή.

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε στο θέμα του χειρισμού και της αισθητικής. Αυτό ακριβώς έγραψα. Τι εννοούμε όμορφο βίντεο και πως τραβά ο καθένας και τι θέμα. Τώρα οκ στο post θαύματα γίνονται και όλα μπορούν να ταιριάξουν. Και σε φωτογραφικό άλμπουμ μπορούν να μπουν φωτο από D800 και iphone και να δέσουν. Αλλά γενικά δεν έχουν καμία σχέση.

Πχ με μια Rebel των 300 ευρώ και ένα steady των 70 ένα όμορφο βιντεάκι που ο τύπος βιντεοσκοπεί τις γάτες του. Δεν διάλεξα από πολλά, ένα googlάρισμα έκανα και διάλεξα στην τύχη.

https://www.youtube.com/watch?v=eOxShYpC7a8

Έχει καμία σχέση με τα 4κ που παρέθεσε ο φίλος corfu σαν χρώμα contrast κλπ; στα μάτια μου όχι. Με λίγα λόγια, το 4κ από μόνο του δεν μου λέει κάτι ούτε εξασφαλίζει όμορφα βίντεο.

Last edited:
Τα μεταφέρω εδώ, μια και το νήμα της RX100 έγινε χάλια (για να το πω ευγενικά...)!

Εγω είχα αποφασίσει σχεδόν να παω στην λύση rx100 v + gimbal , παρά το μεγάλο κόστος ... αλλά ένας φίλος είπε οτι με το gimbal υπερθερμαίνεται και δεν θα μπορω να τραβάω 4Κ βίντεο + το γεγονός οτι παλι θα έχω πρόβλημα με τον όγκο του gimbal και ετσι θα μείνει και αυτο αργά η γρήγορα στο ράφι.

Τωρα για το τι θεωρώ εγω προςωπικα ποιοτικό 4Κ , δεν αναφέρομαι καθόλου στο περιεχόμενο, αλλά καθαρά σε ποιότητα εικόνας σε εκείνο που έχει πολυ καθαρή και ξυραφενια εικονα με μεγάλη λεπτομέρεια και ικανοποιητική απόδοση σε νυχτερινή λήψη...

Ο λόγος που κοιτάω σε λύσεις τύπου rx100 , rx10, iPhone 7 plus , fdr3000 κλπ. Ειναι καθαρά λόγω μικρού όγκου και βάρους επειδή ξέρω καλα τον εαυτό μου οτι αν παρω παλι μια dslr με φακούς κλπ παλι στο ντουλάπι θα την αφήνω και θα τραβάω με το κινητό που θα έχω πάντα μαζι μου , οποτε παλι χαμένα τα χρηματα...

αν το θελεις και για βραδυνα, τις action cameras και τα κινητα τα ξεχνας... γι αυτο λεμε, βαλε ΠΡΩΤΑ τις προυποθεσεις που θετεις και μετα συζηταμε.

Κανε ενα απλο πινακα - λιστα, με το τι θεωρεις ΕΣΥ απαραιτητο (με σειρα πρτοτεραιοτητας) και ξεκινα το ψαξιμο.... εμεις εδω ειμαστε!

Πχ

1) ογκος-βαρος
2) μικρο κοστος
3) καλο βραδυνο βιντεο
4) συνεχομενες ληψεις μεγαλης (σχετικα) διαρκειας (τουλάχιστον 15 λεπτα) ...

κλπ

και κατι ακομα, πολυ σημαντικο.

Πολλοι πιστεουν οτι μ ενα gimbal εχεις λυσει πληρως το προβλημα ...λαθος!
Πρεπει να μαθεις να το ζυγιζεις, να το κρατας σωστα και κυριως να ΠΕΡΠΑΤΑΣ σωστα! (Ninja Walk)

Το τελευταιο ειναι απαραιτητα, αν θελουμε να εξαφανισουμε το vertical bounce, τη κινηση δηλ. πανω κατω του gimbal Που δε μ μπορει να την εξαλλειψει, οπως ενα επαγγελματικο gimbal που το "φοραμε" (κοστους αρκετων χιλιαδων ευρω και βαρους αρκετων δεκαδων κιλων!)

Δειτε εδω πως μπορουμε να μειωσουμε τις διαφορες ατελειες των gimbal...

https://www.youtube.com/watch?v=MlXY52BE7EI

πολυ καλη δουλεια το βιντεακι με την rebel:a0210:
η αισθητικη κ τεχνικη ειναι πολυ καλη

Πρεπει να μαθεις να το ζυγιζεις, να το κρατας σωστα και κυριως να ΠΕΡΠΑΤΑΣ σωστα! (Ninja Walk)

γιαυτο βλεπω μερικους να περπατανε σαν χ@σμενοι, δεν ηξερα οτι ειναι 'περπατιμα νιτζα":flipout: