Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?

παίζει και το καινούργιο Nebula 4100 lite, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει Ελλάδα.

Και το Crane-M κάνει για την α6300 με νορμάλ φακό.
Έχει και λίγο πιο συμμαζεμένο μέγεθος από το κανονικό Crane.

Το Benolder DS-1 αν θυμάμαι καλά σηκώνει πιο πολύ βάρος από τα Crane.
Και έχει χαμηλότερο ύψος από το κανονικό Crane.

Βασικά εγώ κανένα από αυτά δεν προτείνω. Τα θεωρώ ογκώδη, βαριά και δύσχρηστα.
Για συγκεκριμένα πρότζεκτ και εκδηλώσεις κοντά στη βάση του ok, αλλά να το παίρνει μαζί στα ταξίδια του ο φίλος και να το χρησιμοποιεί εκεί το βρίσκω λίγο απίθανο, ειδικά αφού μας είπε ότι και η DSLR στο ντουλάπι έμενε.

Εντάξει, ένα κιλό δεν το λες και βαρύ. Χωράει άνετα σε ένα backpack ενώ αν αφαιρέσεις το μισό πόδι που μπαίνουν οι μπαταρίες γίνεται ακόμα πιο portable. Εγώ προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα για το μικρότερο crane με την 6300 μην ζόρισω τα μοτέρ, άσε που στο μεγαλύτερο μπορείς να βάλεις και μια full frame μηχανή.

gia to Crane M δεν εχουν ακουστει τα καλυτερα με βαριες μηχανες, δεν αντεχουν τα μοτερ (στο πανω οριο).
Πιο πολυ για super compact ειναι και πολυ ελαφριες mirrorless με μικρους φακους.

Ειπες οτι δε προτεινεις κανενα απ αυτα... εχεις καποιο αλλο στο νου σου για τις sony klp ?

Για φακό για την α6300 ποιον μου πρεοτεινετε για αρχή? σκεφτόμουν για τον zeiss 16-70 αλλά κάποιοι είπαν ότι για βράδυ δεν θα κάνει....
Παρόλα αυτά βλέπω διαφορά βίντεο στο YouTube με 4Κ βίντεο με τον συγκεκριμένο φακό σε low light και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτό... Πχ... https://youtu.be/3vaUWZx7K9U

Από την άλλη γνωςτος μου μου είπε να μην πάρω zoom φακό αλλά εναν με Σταθερο διάφραγμα και όσο λιγότερα mm γινεται και να αποφύγω τον 50αρι γιατί θα με δυσκολέψει. Πια η γνώμη σας?

Εμπλεξες με τη Sony και τους φακούς της. Αλλά όταν τα λέμε είμαστε οι κακοί. Ο 16-70 είναι f4 δεν κάνει για χαμηλό φως. Ο 50αρης είναι φωτεινός αλλά σφιχτό κάδρο σε κλειστούς χώρους θα πνίγεσαι.
Μήπως με την Rx100 θα ξεμπερδευες πιο εύκολα.

Στα βίντεο review όμως πχ όπως το παραπάνω που έβαλα γιατί δείχνει καλά στο χαμηλό φως?

κανενας ζοομ δεν ειναι ιδανικος για βραδυ, αυτο φυσικα εξαρταται και απο τα στανταρ σου.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΑΚΟ !
Αν ηταν ετσι γιατι να παιρνουμε ολοι εμεις τοσους φακους ?
Επισης, αν ηταν να μεινεις μ εναν φακο, ας επαιρνες την rx10 III .

Επισης, μην ακους τι λενε οι "αλλοι" ...ή εμας θ ακους ή αυτους, χωρις παρεξηγηση .

Εμεις λεμε τι ειναι ιδανικο, εσυ φυσικα μπορεις να παρεις οτι νομιζεις.

Για σταθερο δε χρειαζεσαι τον 50αρη, αν δε τραβας πορτραιτα, ειναι οντως σφιχτος.

Μπορεις να πας στον 35αρη ή στον 24αρη, ειναι ομως πιο ακριβοι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αντε να κανουμε κι αλλη μια προταση, να γλυτωσεις κανενα φραγκο.
Παρε τον κιτ φακο 16-50 (τον βρισκεις με 100 ευρω) , που ειναι καλος για το gimbal και ημερα (αφου θα τον εχεις παντα με κλειστο διαφραγμα) και me τα λεφτα που θα σου περισεψουν παιρνεις 2 φωτεινους primes!
Για βιντεο ο κιτ ειναι μια χαρα , και για φωτο και βραδυνα εχεις τους 2 primes .

δες εδω εναν απο τους καλυτερους youtubers που χρησιμοποιει sony Μηχανες, τι φακους εχει και γιατι.

Στο 8:30 και μετα δειχνει και τον kit 16-50 και γιατι τον θεωρει καλο φακο για βιντεο...

https://www.youtube.com/watch?v=H7m9rpp-dYw&t=18s

στο τελος καταληγει στο εξης... αν ειχε να διαλεξει ενα μονο φακο, αυτος θα ηταν...2 !

Ενας 50αρης φωτεινος για πορτρταιτα και ρηχο βαθος πεδιου (και φτηνο) και εναν υπερ-ευρυγωνιο ζοομ (sony 10-18mm ) για τα υπολοιπα!

Αυτα καλυπτουν (γι αυτον) το 90% των ληψεων!

Σε μπερδεψαμε ? :p

ΥΓ.... τελος, σου προτεινω Crane Gimbal Μονο και μονο επειδη το χρησιμοποιει αυτος :grinning-smiley-043

ασχετο αλλα αυτος Γιαννη εχει και ενα πολυ ωραίο βιντεο με την RX100V το χάζευα πριν λίγες μερες , Rx100 V Unboxing and Test - 4k, Slow Motion, Gimbal
ειναι η πρώτη πρόταση που είπατε στον φίλο εδώ να έπαιρνε !
https://www.youtube.com/watch?v=yyxNhTN6aDE

ναι, απλα εχει το θεμα με τα 5 λεπτα και την υπερθερμανση.
Ο τυπος τραβαει μικρα κλιπ και κανει φοβερο μονταζ και ποστ.

Εγω δε θα ειχα μεγαλο θεμα, αλλα εξαρταται και τι τραβας.

Οπως εχουμε πει, αν θες να τραβας πχ μια εκδηλωση , μια συνενετυξη, μια βολτα αρκετης ωρας, ενα θεατρικο του παιδιου σου κλπ δε σου κανει αυτη η μηχανη.

Ο καθενας εχει "μοναδικες" απαιτησεις... και ικανοτητες!

ΥΓ... ο "τυπος" , ακομα και Iphone να του εδινες θα εκανε θαυματα!-bye-

Παρακολουθώ την συζήτηση από την αρχή, οι ανάγκες σου θα καλυφθούν πρωί με τον κιτ 16-50 και νύχτα με τον 35mm 1.8, αυτοί σου φτάνουν και είναι πιο φορητοί από άλλους. (συμφωνώ περίπου με Σπύρου δλδ)

Πιστεύω πως δεν πρέπει να επενδύσεις παραπάνω σε φακούς πριν πάρεις την μηχανή και δεις τις ανάγκες που θα έχεις έπειτα.

Θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει να ξεκαθαρίσω κάτι καθ' ότι δεν είμαι επαγγελματίας. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει την a6500 (το λέω λόγω IBIS), γιατί ας πούμε να θέλει έναν 24άρι ή 18άρη ή και 35 prime ? δεν μπορεί να κάνει τη ίδια δουλειά με έναν zoom (ειδικά τη νύχτα) όπως ο 18-35mm2 sigma (με MC-11 adaptor) που είναι f1.8 αντί να κουβαλά 2 ή 3 διαφορετικούς prime ? ? και τη μέρα ας πούμε με έναν 18-105 sony (έστω με f4) ? Οκ για πιο ευρωγώνιες λήψεις μοιράια θα πάει σε έναν 10-18mm

Βασικά, να το κάνω ακόμα πιο απλό το ερώτημα. Αν υπήρχε υποθετικά ένας φακός έστω με f1.8 ή 2, 16-50mm, θα υπήρχε λόγος να κοιτάξεις κανείς prime 24, 35 ή 50 ? όταν τα έχει όλα σε εναν zoom ?

Όπως και στην προηγούμενη απορία σου, η απάντηση είναι απλή:

Όγκος-βάρος

13473321_1583742561924975_1662075389_n.jpg

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV

Καλησπέρα σε όλους. Αναφορικά με τον τίτλο του θέματος "Φωτογραφική, βιντεοκάμερα ή κινητό για βίντεο και φωτογραφία?" εγώ προτίμησα να αγοράσω ένα iPhone 7 plus 256g (όπως και το pixel plus της Google είναι εξίσου καλό), για τους εξής λόγους :
1. Έχω καταπληκτικές φωτογραφίες και video 4K. Άριστη ποιότητα και σε χαμηλό φωτισμό, και σε όλες τις αντίξοες συνθήκες.
2. ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ, δεν χάνω καμιά στιγμή, όπου και να είμαι ότι ώρα, όποια στιγμή, μπορώ να βγάλω μια φωτογραφία ή video που θα τη ζηλεύουν και οι επαγγελματίες γιατί πάντα έχουμε το τηλέφωνο μαζί μας. Όπως και να το δείς αν δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω.
3. Όσο αφορά το οικονομικό και εκεί συμφέρει διότι έχεις τρία σε ένα, μια άριστη φωτογραφική μηχανή, μια άριστη videocamera και ένα άριστο τηλέφωνο και τα έχεις πάντα πάνω σου. Να μην πούμε δηλαδή ότι έχεις και ένα tablet με σύνδεση 4G γρήγορο (πετάει) και τέλεια οθόνη.
Ελπίζω να βοήθησα!!