Γιός βουλευτή

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιός βουλευτή

Αυτό δεν είναι λίγο αντιφατικό σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα? Συχνά τον τελευταίο καιρό επικαλείσαι την ανάγκη (ορθά σε ένα βαθμό) συμμετοχής της κοινωνίας σε κάθε πράξη αμφισβήτησης και "ανατροπής". Αυτή λοιπόν η συμμετοχή δεν σηματοδοτείται κατά τη γνώμη σου από το εκλογικό αποτέλεσμα? Ρωτάω εσένα γιατί εγώ που απαντώ "όχι" στην ίδια μου την ερώτηση, έχω το δικαίωμα αν θες να το κάνω γιατί αμφισβητώ συνολικά τις εκλογές ως καθρέπτη πολιτικής τοποθέτησης. Εσύ όμως?

Mίλησα για τμήμα τής ανανεωτικής αριστεράς.Ημουν σαφής.
Και μπορεί το εκλογικό αποτέλεσμα να ήταν θετικό για την αριστερά,αλλά εάν τά στελέχη τους προσπαθούν στανικά να επιβάλλουν απόψεις εκ τών άνω χωρις κάν να συμφωνούν οι ψηφοφόροι τους υπάρχει πρόβλημα...

Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Ως συντονιστής την επόμενη φορά να τους απαγορέψεις... και να ομιλούν και να γράφουν.
Δεν υπερασπίζονται τον υιό Βούτση αλλά τον πατέρα και ότι χτυπιέται μέσα από την ιδιότητα του.
Εχουν κάθε δικαίωμα.

Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να κατηγορεί κάποιον ο οποίος δημοκρατικότατα παρέθεσε το link τού άρθρου.
Φυσικά δικαιούται και να διαφωνεί ο παραθέτων ακόμα και σε μιά ´αστική δημοκρατία´.
Αλλως τε παραπανω εγώ τούς ονόμασα παρακρατική espresso τής μεταμοντέρνας αριστεράς,που υπηρετεί τα πιό άγρια σχέδια τού ιμπεριαλισμού.
Ε,όχι και ότι γενικώς φιμωνονται οι ´Ιοί´.Οι τύποι πού παριστάνοντας τούς δήθεν 'αντιφασίστες´σάν γνήσιοι σταλινικοί ή γκαιμπελίσκοι εξοβελίζουν στό πύρ το εξώτερον ,απο έντυπο μεγάλης κυκλοφορίας μάλιστα,οποιονδήποτε δέν υποστηρίζει τήν εθνομηδενιστική και ψευτοκοσμοπολίτικη αντίληψή τους.

Το πλήρες κείμενο, όπως δημοσιεύτηκε στην «Κυριακάτικη Αυγή», στις 7/10/07...

Ο Ν.Βούτσης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έδωσε προς δημοσίευση για την εφημερίδα μας το παρακάτω σημείωμα, αναφορικά με την περιπέτεια της εμπλοκής του γιου του Γιώργου προ ημερών σε ληστεία τραπέζης:

Επιλέγω να μιλήσω σήμερα, τρεις ημέρες μετά το συμβάν, δημόσια, όχι μόνο γιατί δεν μου το επέτρεπαν λόγοι υγείας, ούτε μόνο γιατί πολιτικά και ανθρώπινα καλύφθηκα απολύτως από τη δήλωση του συντρόφου Αλαβάνου. Κυρίως γιατί δεν επέλεξα να παίξω το παιχνίδι όσων θέλησαν να αξιοποιήσουν το γεγονός για να αναβιώσει μια πολιτική βεντέτα με στόχο τον πολιτικό χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και τον χώρο της νεολαίας γενικότερα. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι κινήθηκαν σε εντελώς διαφορετική λογική και η κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές, όπως και η πλειοψηφία των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Δεν ζήτησα, δεν διεκδικώ και δεν θα ανεχθώ οποιαδήποτε διακριτική μεταχείριση σε οποιοδήποτε στάδιο που θα έχει η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, άλλωστε ο γιος μου, που έχει τις δικές του ιδεολογικές επιλογές, πάντοτε, όπως και τώρα, υφίσταται τις συνέπειες μέσα στο πεδίο αξιών και πρακτικών που ο ίδιος ορίζει. Πολιτικά και προσωπικά, όπως θα ίσχυε και για κάθε στέλεχος του δικού μας χώρου με υπερβαίνουν, πέραν της θεωρητικής αντίθεσης, τα όρια επιλογών που δεν εξαντλούνται στη συλλογική και ανοιχτή δράση. Η στάση μας όμως τόσα χρόνια μέσα από τα κινήματα της αριστεράς δεν υπήρξε ποτέ φιλική με τη διάσταση της πολιτικής καριέρας, με τη χρησιμοποίηση της οικογένειάς μας για ανέλιξη και για κληρονόμηση πολιτικών τίτλων και αξιωμάτων, γιατί για μας είχε και έχει σημασία το ταξίδι, η προσφορά και το όραμα.

Δεν μας συμπαθούν αρκετοί γιατί βρεθήκαμε πάντοτε στην πρώτη σειρά των αντιπαραθέσεων απέναντι σε όσους στερούν δικαιώματα, σε όσους κερδοσκοπούν με το φόβητρο της οικοδόμησης σύγχρονων κοινωνιών της μηδενικής ανοχής, όσους απαξιώνουν τους κοινωνικούς αγώνες υπέρ "του νόμου και της τάξης", όσους, εν τέλει, θεωρούν ότι οι κοινωνίες και ιδιαίτερα η νεολαία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν δημοκρατικά κλεισμένες μέσα σε δοκιμαστικούς σωλήνες και σε υγειονομικές ζώνες.

Αυτή είναι η δικιά μου απάντηση στην απύθμενη υποκρισία, ευτυχώς πολύ λίγων παραγόντων των ΜΜΕ και πολιτικών κύκλων, που θέλησαν να στήσουν ένα σκηνικό συλλογικής πολιτικής ευθύνης για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, το ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα μου τον ΣΥΝ. Η οικογενειακή ευθύνη, βεβαίως και υπάρχει, με την έννοια, όμως, της αυτονόητης στήριξης που θα έχει από μένα, τη μητέρα του, την οικογένειά μου ο γιος μου.

Φοβάμαι ότι η ζωή, είναι χαζό να μιλάμε για ρόλους, των ίδιων των παιδιών μας γίνεται πιο δύσκολη ακόμα και από το ρόλο του πατέρα και του ηγετικού στελέχους όπως προσφυώς είπε ο Αλέκος. Ευχαριστώ όλους και είμαι υπόχρεος για τη συμπαράσταση που επιδεικνύουν".

To Γραφείο Τύπου

Παλαιότερες δηλώσεις πατέρα Βούτση :
"Μαζέψτε τους φασίιστες απ'τους δρόμους"
"Μεταξύ καναπέ και μολότωφ προτιμώ τις μολότωφ"

Με Πράσινο Δηλαδή η ένοπλη ληστεία είναι ιδεολογική επιλογή ?
Με Κόκκινο Τι είπε πάλι ο άνθρωπας... Τέταρτη ανάγνωση και ακόμα δεν κατάλαβα τί εννοεί...
Με Μπλέ κατηγορεί τους τρίτους ότι προσπαθούν να εμπλέξουν τον ΣΥΝ στην υπόθεση, αλλά αυτό το καταφέρνει μόνος του...
Με Πορτοκαλί ναι αλλά τον γιό του Πλεύρη λ'υσσαξαν για το ότι είναι "ο γιός του Πλεύρη"...

Υπάρχει κι άλλη ανάγνωση.
Με τα πρασινα λέει ότι όπως έστρωσε θα κοιμηθεί...
Με τα κόκκινα λέει ότι δεν τον δασκάλεψε για να κληρονομήσει την θέση του ή το επάγγελμα του
Με τα μπλε βλογάει τα γένια του χώρου του
αλλά και με τα μωβ
"Δεν ζήτησα, δεν διεκδικώ και δεν θα ανεχθώ οποιαδήποτε διακριτική μεταχείριση σε οποιοδήποτε στάδιο που θα έχει η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης" παίρνει ξεκάθαρη θέση
Είναι πως το βλέπει κανείς αγαπητέ Bios,
και πσσσττ.. μη βιάζεσαι ,υπάρχει κι άλλη ανάγνωση.

Re: Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να κατηγορεί κάποιον ο οποίος δημοκρατικότατα παρέθεσε το link τού άρθρου.
Φυσικά δικαιούται και να διαφωνεί ο παραθέτων ακόμα και σε μιά ´αστική δημοκρατία´.
Αλλως τε παραπανω εγώ τούς ονόμασα παρακρατική espresso τής μεταμοντέρνας αριστεράς,που υπηρετεί τα πιό άγρια σχέδια τού ιμπεριαλισμού.
Ε,όχι και ότι γενικώς φιμωνονται οι ´Ιοί´.Οι τύποι πού παριστάνοντας τούς δήθεν 'αντιφασίστες´σάν γνήσιοι σταλινικοί ή γκαιμπελίσκοι εξοβελίζουν στό πύρ το εξώτερον ,απο έντυπο μεγάλης κυκλοφορίας μάλιστα,οποιονδήποτε δέν υποστηρίζει τήν εθνομηδενιστική και ψευτοκοσμοπολίτικη αντίληψή τους.
Δεν ξέρω αν το παρακολούθησες, αλλά μετά από την απάντηση του κ. Βλασίδη δεν το συνέχισα καθώς επρόκειτο περί παρανόησης. ΟΚ?

Και μάλιστα παλιότερα ,όταν σε ένα αντιεπιστημονικό και άθλιο άρθρο τους,από τα πάμπολλα,παρουσίαζαν το ψυχολογικό τέστ M.M.P.I .'ώς τέστ ελέγχου τών θρησκευτικών πεποιθήσεων τών στρατιωτών τού Αμερικανικού Στρατού...
Και τί είχαν ανακαλύψει οι πανάσχετοι??Οτι στό τέστ υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με το εάν ο ερωτώμενος είχε ποτέ κάποια μεταφυσική θρησκευτική εμπειρία ή είχε ακούσει τήν φωνή τού θεού...Αυτό θρασύτατα το θεώρησαν ότι αφορά στίς θρησκευτικές πεποιθήσεις τών στρατιωτών...
Και βέβαια δέν ήξεραν δέν ρωταγαν...Οι ερωτήσεις αυτές τού συγκεκριμένου τέστ γίνονται για να ελεγχθούν πιθανές παραληρητικές ιδέες θρησκευτικού περιεχομένου πού μερικές φορές εμφανίζονται στήν σχιζοφρένεια.
Εστειλα επιστολή στήν φυλλάδα αλλά και στούς ίδιους υπογράφοντας και μέ τήν ιδιότητά μου,αλλά απάντηση δεν πήρα.
Συνέχισαν απο τότε να τυφλώνουν τον κόσμο...
Φυσικά απ´εδώ και εμπρός θα σηκώσουν πρώτοι τήν σημαία τού U.C.K. στό Κόσσοβο...

Είναι η απεργία?
Οι πορείες?
Το "ξύλο" με τα ΜΑΤ?
Το γλύψιμο του τοπικού βουλευτή?
Οι ψηφοφορίες?
Η δημόσια γραφή?
Η δημόσια ομιλία?
Το χτίσιμο αυθαίρετου εξοχικού?
Η ανακύκλωση των σκουπιδιών?
Η επαγγελματική μας δραστηριότητα?
...
Θεωρείς ότι αυτά τα ερωτήματα είναι βάση για ιδεολογική αντιπαράθεση? Οι γενικολογίες δεν βοηθούν τις κουβέντες, τις δυναμιτίζουν.

Σε ρώτησε κάτι το συγκεκριμένο.Και πάντα είτε θεωρείς ότι δεν είναι ο αρμόδιος χώρος για να συζητηθεί εις βάθος το θέμα είτε οι άλλοι γενικολογούν.
Αυτά είναι πρακτικές συνελεύσεων τού χειρίστου είδους...
Η ληστεία από κάποιον πού δηλώνει ´αντεξουσιαστής´είναι πολιτική πράξη ή είναι αλητεία??
Και θα επαναλάβω αυτούσιο αυτό πού σούχε γράψει ο έτερος τών ρεφορμιστών...
Εάν το παιδί μου ήταν μέσα στην τράπεζα πού λήστευε ο αληταράς η το παιδί οποιουδήποτε απλά θά λεγαμε ένα συγνώμη ά λά Κουφοντίνα???

Και μιά ερώτηση ακόμα πρός τον McZab:Καταδικάζεις τήν επίθεση 30 ´επαναστατών´εναντίον δύο ατόμων πού κάθονταν στο περίπτερο ακροδεξιού οίκου??
Kαταδικάζεις τήν αναίτια επιθεση 15 ατόμων εναντίον αστυνομικού πού μαζί με το παιδί του είχε πάει σέ άλλη έκθεση βιβλίου??(η σύγκρουση δέν έγινε σε διαδήλωση αλλά σε ουδέτερο χώρο)
Kαταδικάζεις τήν επίθεση εναντίον ενός και μόνον αστυνομικού στο Ελληνικό όπου 15 τύποι τον έστειλαν για πολύ καιρό στό νοσοκομείο??Γιά να ξέρουμε και πού βρισκόμαστε..
Και επειδή πιθανώς και να χαρακτηρισθώ ακροδεξιός παραθέτω ένα αυτουσιο κείμενο ,σημερινό,τού Στάθη,που για μένα αποτελεί υπόδειγμα(ως κείμενο) τού τί σημαίνει αριστερός ή δημοκρατικός πολίτης.....

´Φαίνεται ότι όταν κανείς σπάει το κεφάλι ενός φασίστα, ο σκίνχεντ βάζει μυαλό.

Δεν εξηγείται αλλοιώς γιατί ορισμένοι διαπρύσιοι κατά τα άλλα φίλοι της ελευθερίας, κι εχθροί της εξουσίας έχουν επιλέξει αυτήν τη θεραπευτική μέθοδο για τους φασίστες

ή αυτούς που οι ίδιοι χρίζουν φασίστες

ή αυτούς που ενδεχομένως συλλογίζονται διαφορετικά τα πράγματα - δεξιούληδες, εθνικιστές κι άλλους (ή Αλλους).

Δεν εξηγείται αλλοιώς γιατί κατά σύστημα πλέον σπάνε βιβλιοπωλεία, σπάνε κεφάλια και καίνε βιβλία, όπως προσφάτως στην Εκθεση Βιβλίου, ορισμένα παιδιά του

αντιεξουσιαστικού χώρου - δεν λέω δημοκράτες, διότι οι περισσότεροι την (ταξική άλλωστε) δημοκρατία την έχουν χεσμένη, λέω όμως «αντιεξουσιαστές» για την οικονομία της συζήτησης (καθ' ότι πλέον ούτε και οι ίδιοι ίσως να μην ξέρουν τι είναι)...

........................................................................

Να πω ότι οι καλοί αυτοί στρατιώτες του απελευθερωμένου μέλλοντος βρίσκονταν σε άμυνα, όταν έσπασαν κεφάλια, να το καταλάβω. Να πω ότι οι φασίστες είχαν βγει στον δρόμο κι έδερναν κι έσπαζαν, να πηγαίναμε όλοι να τους αντιμετωπίσουμε.

Εξάλλου έως μερικά χρόνια πριν, ήξερα ότι αυτοί που σπάνε κεφάλια ή καίνε βιβλία, αυτοί είναι οι φασίστες - αυτοί όμως που κάνουν ακριβώς το ίδιο σπάζοντας κεφάλια των φασιστών, τι είναι; Μήπως εφαρμόζουν κάποια μέθοδον ομοιοπαθητικής, η οποία μου διαφεύγει;

Θα μου πείτε ότι οι φασίστες, οι ακροδεξιοί και οι εθνικιστές οργανώνουν τον ρατσισμό, είναι λακέδες των αστών και καλλιεργούν την ξενηλασία. Μεγάλο το δίκιο σας. Οταν παραβαίνουν τον ποινικό κώδικα να τους τσιμπάμε

κι όταν το κράτος (που τόσο χρειάζεται τις υπηρεσίες τους) «αμελεί» να τους τσιμπήσει, να τους ακυρώνουμε εμείς με τις διαδηλώσεις μας, τις ιδέες μας, τους αγώνες μας.

Αλλά να τους σπάμε το κεφάλι προληπτικώς και μόνον επειδή έτσι σκέφτονται κι έτσι υπάρχουν, δεν είναι εξίσου φασιστικό;

Παιδαριώδεις σκέψεις για το αυτονόητο, θα μου πείτε. Ελα ντε όμως που είμαστε υποχρεωμένοι να τις κάνουμε, κι ακόμα χειρότερα να τις γράφουμε και να τις ξαναγράφουμε.

Είναι δυνατόν να απαγορεύσει κανείς στον Ιρβινγκ να μιλήσει; (όπως έκανε η ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη) - ή υποχρεούται με τις ιδέες του να τον βάλει στη θέση του, να τον ξεμπροστιάσει και να τον ξεβρακώσει;

Είναι δυνατόν να θέλουν κάποιοι να φιμώσουν τον όποιον Ιρβινγκ, αλλά ταυτοχρόνως να υιοθετούν τις μπούρδες του για τον βομβαρδισμό της Δρέσδης, επειδή αυτό το τελευταίο βολεύει τα ιδεολογήματά τους σε άλλους τομείς δραστηριότητας;

Είναι δυνατόν προοδευτικοί πολίτες να ζητούν τη διάλυση των συγκεντρώσεων αντιφρονούντων (φασιστών ή ό,τι άλλο) διεκδικώντας μόνον για τον εαυτόν τους το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι και του αγορεύειν;

Είναι δυνατόν όταν σπάει μια βιτρίνα ένας φασίστας να 'ναι έγκλημα, αλλά όταν τη σπάω εγώ (που δηλώνω αντιφασίστας) να απαιτώ τις ευχαριστίες του φουκαριάρη που ξεφτίλισα (διότι τον ξεφτίλισα και τον ζημίωσα) για έναν ανώτερο σκοπό που ακόμα δεν καταλαβαίνει, αλλά τον καταλαβαίνω εγώ(!) και αυτό αρκεί(!)...

Είναι δυνατόν να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων της «17 Νοέμβρη» (άλλοι ως πολιτικών κρατουμένων, κι άλλοι ως ποινικών κρατουμένων) και ταυτοχρόνως να σπάμε το κεφάλι του πρώτου σκίνχεντ που θα βρούμε μπροστά μας;

Μπορεί μερικοί να πιστεύουν ότι βρίσκονται σε πόλεμο με το κράτος, αλλά τότε ας μην παίζουν «κλέφτες κι αστυνόμους». Ας αναλάβουν το κόστος. Ας δείξουν την παλικαριά που δείχνουν πολλοί απ' τους ποινικούς όταν χάνουν· όταν πιάνονται και μένουν με το κεφάλι ψηλά. Κανείς ποτέ απ' αυτούς δεν έσπασε κεφάλι για να του βάλει μυαλό, από πότε

εμείς οι προοδευτικοί αποκτήσαμε αυτό το ιεραποστολικό προνόμιο;

Από πότε η καταστολή (για το καλό μας) είναι ή έγινε κάτι καλύτερο απ' τη φρίκη που προκάλεσε, όταν από επαναστατική βία κατήντησε καθεστωτική τρομοκρατία;

Αυτός ο εκφυλισμός δεν μπορεί να 'ναι η δύναμή μας, είναι, στην πραγματικότητα, η υποταγή μας.

Και η υποταγή αυτή ξεκινάει απ' τα κλισέ που καταναλώνουμε. Αυτοί που γράφουν στο κούτελό τους «διακύβευμα», αυτοί είναι οι ταγοί των ανεγκέφαλων που σπάνε κεφάλια.

Καθεστωτικοί οι ίδιοι ώς το κόκκαλο, του «εκσυγχρονισμού» ή των «μεταρρυθμίσεων», κυριαρχούν χάριν και μέσω του νεοφιλελευθερισμού, εκεί όπου κάποτε κυριαρχούσε η Αριστερά και η ταξική ιδεολογία της.

Ομως όλα αυτά θα τα ξεκαθαρίσει η ανάγκη. Πάντα η αναγκαιότης βρίσκει τον δρόμο της ανάμεσα στις συγχύσεις, κυρίως όταν αντιλαμβάνεται τις αντιθέσεις - μάλιστα, όπως έλεγε ο Μαρξ, «ελευθερία είναι η εξυπηρέτηση της αναγκαιότητας». Επικίνδυνος ορισμός, αλλά όσο μορφώνονται οι άνθρωποι, οι πιθανότητές του για καλύτερη απ' την έως τώρα τύχη του θα βελτιώνονται.

Η σιωπή όμως των αμνών για τα έργα των λύκων δεν τους καθιστά αθώους του αίματος και του σπασμένου κεφαλιού.

Εκτός κι αν είναι κρατικοδίαιτοι, οπότε «νοιώθεται η στάσις των». Πού να υπερασπίζεσαι τώρα το κεφάλι ενός σκίνχεντ; (για να μην έχεις γίνει φασίστας ο ίδιος). Ασε που υπάρχει ο κίνδυνος να μαζευτούν έξω απ' την πόρτα σου οι σύντροφοί σου και να σε γαβγίζουν για εθνικιστή, χριστοδουλικό, φαιοκόκκινον - για τέτοια είμαστε πάλι; «νύχτες των κρυστάλλων» στην ίδια μας τη γειτονιά;

Ελα μου ντε όμως που σε μερικούς από μας αρέσει ακόμα το μίσος ενάντια στον φασισμό. Μπορεί το συντροφικό γάβγισμα να πονάει πιο πολύ κι απ' το δάγκωμα, αλλά μπροστά στο ασφαλές κεφάλι ενός σκίνχεντ, τι είναι ο πόνος;´

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 9.Χ.2007 [email protected]

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/10/2007

Πάντως από το 1996 μέχρι σήμερα ένα έχω καταλάβει...Αρκετοί ´προοδευτικοί´που υπηρετούσαν από τότε εώς σήμερα ότι το πιό ραγιάδικο στήν χώρα μας αγωνιούσαν και αγωνίζονταν ταυτόχρονα για να δημιουργήσουν έναν χώρο ,Λεπενικού τύπου στην Ελλάδα.
Και αυτό γιά να τόν ´χρησιμοποιούν ´αναλόγως για να περνάνε τα σχέδιά τους με πρώτο και καλύτερο το προδοτικό και κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν..
Να λένε οι ´Λεπενικοί´ότι το σχέδιο είναι κακό και οι από απέναντι ´προοδευτικοί ραγιάδες´να λένε μεσω τού τύπου και τών εφημερίιδων πού εν μέρει ελέγχουν ότι ´είδατε που οι Λεπενικοί λένε όχι στο σχέδιο Ανάν??Μαζί τους θά πάτε??'.Kαι ιδού η μεγίστη παραπλάνηση τού λαού(βέβαια και στοΑνάν και στο Βιβλίο Ιστορίας υπέστησαν συντριπτική πολιτική ήττα,αλλά συνεχίζουν όπως μπορούν..)....Kαι νά οι ανήθικες επιθέσεις περί ´φαικοκκίνων´καί πάει λέγοντας....
Τελικά τά κατάφεραν.Δημιούργησαν τον χέρι-χέρι και έτσι σπαταλούν ανέξοδα τόν ´αντιφασισμό´τους....
Τελικά ο Λ.Α.Ο.Σ ´έλυσε τά χέρια πολλών ραγιάδων ´στην Ελλάδα...
Αρκεί να θυμηθούμε ποιοί πρόβαλλαν τα στελέχη του και σε ποιά τηλεοπτικά κανάλια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

Δεν ξέρω αν το παρακολούθησες, αλλά μετά από την απάντηση του κ. Βλασίδη δεν το συνέχισα καθώς επρόκειτο περί παρανόησης. ΟΚ?

Το παρακολούθησα.ΟΚ.
Απαγορεύεται να γράψω την γνώμη μου ή θά μού το απαγορέψουν οι ´Ιοί´??

Ο μόνος χώρος που θα την κατατάξει εκεί είναι οι ομοιδεάτες του, οι αναρχικοί του "Κάτω η μισθωτή σκλαβιά" κλπ. που ναι είναι και αυτοί πολίτες.
Πρόσεξε όμως ότι τον πατέρα του συγκεκριμένου και τον χώρο που ανήκει τον ενοχοποίησαν σκόπιμα.

Δεν ενοχοποιήθηκε ο χώρος.Η Ασάφεια τού Πατερούλη τού Κομματος και η ασάφεια τού βιολογικού πατρός επικρίθηκε.Και απο μενα επικρίνεται ο πατέρας,πού δέν παραιτήθηκε ακόμα για να βοηθήσει τον παραβατικό γιό του..
Η Κυβέρνηση επίσης δέν έβγαλε κουβέντα,το ΠΑΣΟΚ και το Κ.Κ.Ε.επίσης.
Οπως και ο Πολύδωρας πρός τιμήν του.

Υ.Γ
Γιά να καταλάβω επίσης:Oι ομοϊδεάτες τού ληστή είναι οι μόνοι πού θά κρίνουν εάν είναι πολιτική ή ποινική πράξη η ληστεία??
Μάλιστα.Kαι ο Αδόλφος έκρινε και οι ομοϊδεάτες του και μόνον αυτοί ότι είναι πολιτική πράξη η εξολόθρευση Εβραίων,Τσιγκανων,Ψυχικά πασχόντων και ομοφυλοφίλων...Ο Ιωσήφ επίσης και οι ομοϊδεάτες του και μόνον αυτοί έκριναν ως ´αντεπαναστάτες´τουλάχιστον 6εκατ.Σοβιετικούς πολίτες και τούς έστειλαν στον άλλο κόσμο γιά να ´διορθωθούν´
Πώς λέει ο πατήρ Βούτσης??'Διαφορετικη θεωρητική αντίληψις και άλλο πλαίσιο αξιών´???Κάπως έτσι...
Αλλοίμονο στην κοινωνία ,που θα σωθεί από τα Γκουλάγκ τέτοιων ´αναρχικών´...Προσωπικά προτιμώ τον Ρωχάμη και τον Παλαιοκώστα.Είναι πιό έντιμοι γιατί δέν παριστάνουν κάτι άλλο απ´αυτό πού είναι..

Και μιά ερώτηση ακόμα πρός τον McZab:Καταδικάζεις τήν επίθεση 30 ´επαναστατών´εναντίον δύο ατόμων πού κάθονταν στο περίπτερο ακροδεξιού οίκου??
Kαταδικάζεις τήν αναίτια επιθεση 15 ατόμων εναντίον αστυνομικού πού μαζί με το παιδί του είχε πάει σέ άλλη έκθεση βιβλίου??(η σύγκρουση δέν έγινε σε διαδήλωση αλλά σε ουδέτερο χώρο)
Kαταδικάζεις τήν επίθεση εναντίον ενός και μόνον αστυνομικού στο Ελληνικό όπου 15 τύποι τον έστειλαν για πολύ καιρό στό νοσοκομείο??Γιά να ξέρουμε και πού βρισκόμαστε..
Και επειδή πιθανώς και να χαρακτηρισθώ ακροδεξιός παραθέτω ένα αυτουσιο κείμενο ,σημερινό,τού Στάθη,που για μένα αποτελεί υπόδειγμα(ως κείμενο) τού τί σημαίνει αριστερός ή δημοκρατικός πολίτης.....

´Φαίνεται ότι όταν κανείς σπάει το κεφάλι ενός φασίστα, ο σκίνχεντ βάζει μυαλό.

Δεν εξηγείται αλλοιώς γιατί ορισμένοι διαπρύσιοι κατά τα άλλα φίλοι της ελευθερίας, κι εχθροί της εξουσίας έχουν επιλέξει αυτήν τη θεραπευτική μέθοδο για τους φασίστες

ή αυτούς που οι ίδιοι χρίζουν φασίστες

ή αυτούς που ενδεχομένως συλλογίζονται διαφορετικά τα πράγματα - δεξιούληδες, εθνικιστές κι άλλους (ή Αλλους).

Δεν εξηγείται αλλοιώς γιατί κατά σύστημα πλέον σπάνε βιβλιοπωλεία, σπάνε κεφάλια και καίνε βιβλία, όπως προσφάτως στην Εκθεση Βιβλίου, ορισμένα παιδιά του

αντιεξουσιαστικού χώρου - δεν λέω δημοκράτες, διότι οι περισσότεροι την (ταξική άλλωστε) δημοκρατία την έχουν χεσμένη, λέω όμως «αντιεξουσιαστές» για την οικονομία της συζήτησης (καθ' ότι πλέον ούτε και οι ίδιοι ίσως να μην ξέρουν τι είναι)...

........................................................................

Να πω ότι οι καλοί αυτοί στρατιώτες του απελευθερωμένου μέλλοντος βρίσκονταν σε άμυνα, όταν έσπασαν κεφάλια, να το καταλάβω. Να πω ότι οι φασίστες είχαν βγει στον δρόμο κι έδερναν κι έσπαζαν, να πηγαίναμε όλοι να τους αντιμετωπίσουμε.

Εξάλλου έως μερικά χρόνια πριν, ήξερα ότι αυτοί που σπάνε κεφάλια ή καίνε βιβλία, αυτοί είναι οι φασίστες - αυτοί όμως που κάνουν ακριβώς το ίδιο σπάζοντας κεφάλια των φασιστών, τι είναι; Μήπως εφαρμόζουν κάποια μέθοδον ομοιοπαθητικής, η οποία μου διαφεύγει;

Θα μου πείτε ότι οι φασίστες, οι ακροδεξιοί και οι εθνικιστές οργανώνουν τον ρατσισμό, είναι λακέδες των αστών και καλλιεργούν την ξενηλασία. Μεγάλο το δίκιο σας. Οταν παραβαίνουν τον ποινικό κώδικα να τους τσιμπάμε

κι όταν το κράτος (που τόσο χρειάζεται τις υπηρεσίες τους) «αμελεί» να τους τσιμπήσει, να τους ακυρώνουμε εμείς με τις διαδηλώσεις μας, τις ιδέες μας, τους αγώνες μας.

Αλλά να τους σπάμε το κεφάλι προληπτικώς και μόνον επειδή έτσι σκέφτονται κι έτσι υπάρχουν, δεν είναι εξίσου φασιστικό;

Παιδαριώδεις σκέψεις για το αυτονόητο, θα μου πείτε. Ελα ντε όμως που είμαστε υποχρεωμένοι να τις κάνουμε, κι ακόμα χειρότερα να τις γράφουμε και να τις ξαναγράφουμε.

Είναι δυνατόν να απαγορεύσει κανείς στον Ιρβινγκ να μιλήσει; (όπως έκανε η ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη) - ή υποχρεούται με τις ιδέες του να τον βάλει στη θέση του, να τον ξεμπροστιάσει και να τον ξεβρακώσει;

Είναι δυνατόν να θέλουν κάποιοι να φιμώσουν τον όποιον Ιρβινγκ, αλλά ταυτοχρόνως να υιοθετούν τις μπούρδες του για τον βομβαρδισμό της Δρέσδης, επειδή αυτό το τελευταίο βολεύει τα ιδεολογήματά τους σε άλλους τομείς δραστηριότητας;

Είναι δυνατόν προοδευτικοί πολίτες να ζητούν τη διάλυση των συγκεντρώσεων αντιφρονούντων (φασιστών ή ό,τι άλλο) διεκδικώντας μόνον για τον εαυτόν τους το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι και του αγορεύειν;

Είναι δυνατόν όταν σπάει μια βιτρίνα ένας φασίστας να 'ναι έγκλημα, αλλά όταν τη σπάω εγώ (που δηλώνω αντιφασίστας) να απαιτώ τις ευχαριστίες του φουκαριάρη που ξεφτίλισα (διότι τον ξεφτίλισα και τον ζημίωσα) για έναν ανώτερο σκοπό που ακόμα δεν καταλαβαίνει, αλλά τον καταλαβαίνω εγώ(!) και αυτό αρκεί(!)...

Είναι δυνατόν να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων της «17 Νοέμβρη» (άλλοι ως πολιτικών κρατουμένων, κι άλλοι ως ποινικών κρατουμένων) και ταυτοχρόνως να σπάμε το κεφάλι του πρώτου σκίνχεντ που θα βρούμε μπροστά μας;

Μπορεί μερικοί να πιστεύουν ότι βρίσκονται σε πόλεμο με το κράτος, αλλά τότε ας μην παίζουν «κλέφτες κι αστυνόμους». Ας αναλάβουν το κόστος. Ας δείξουν την παλικαριά που δείχνουν πολλοί απ' τους ποινικούς όταν χάνουν· όταν πιάνονται και μένουν με το κεφάλι ψηλά. Κανείς ποτέ απ' αυτούς δεν έσπασε κεφάλι για να του βάλει μυαλό, από πότε

εμείς οι προοδευτικοί αποκτήσαμε αυτό το ιεραποστολικό προνόμιο;

Από πότε η καταστολή (για το καλό μας) είναι ή έγινε κάτι καλύτερο απ' τη φρίκη που προκάλεσε, όταν από επαναστατική βία κατήντησε καθεστωτική τρομοκρατία;

Αυτός ο εκφυλισμός δεν μπορεί να 'ναι η δύναμή μας, είναι, στην πραγματικότητα, η υποταγή μας.

Και η υποταγή αυτή ξεκινάει απ' τα κλισέ που καταναλώνουμε. Αυτοί που γράφουν στο κούτελό τους «διακύβευμα», αυτοί είναι οι ταγοί των ανεγκέφαλων που σπάνε κεφάλια.

Καθεστωτικοί οι ίδιοι ώς το κόκκαλο, του «εκσυγχρονισμού» ή των «μεταρρυθμίσεων», κυριαρχούν χάριν και μέσω του νεοφιλελευθερισμού, εκεί όπου κάποτε κυριαρχούσε η Αριστερά και η ταξική ιδεολογία της.

Ομως όλα αυτά θα τα ξεκαθαρίσει η ανάγκη. Πάντα η αναγκαιότης βρίσκει τον δρόμο της ανάμεσα στις συγχύσεις, κυρίως όταν αντιλαμβάνεται τις αντιθέσεις - μάλιστα, όπως έλεγε ο Μαρξ, «ελευθερία είναι η εξυπηρέτηση της αναγκαιότητας». Επικίνδυνος ορισμός, αλλά όσο μορφώνονται οι άνθρωποι, οι πιθανότητές του για καλύτερη απ' την έως τώρα τύχη του θα βελτιώνονται.

Η σιωπή όμως των αμνών για τα έργα των λύκων δεν τους καθιστά αθώους του αίματος και του σπασμένου κεφαλιού.

Εκτός κι αν είναι κρατικοδίαιτοι, οπότε «νοιώθεται η στάσις των». Πού να υπερασπίζεσαι τώρα το κεφάλι ενός σκίνχεντ; (για να μην έχεις γίνει φασίστας ο ίδιος). Ασε που υπάρχει ο κίνδυνος να μαζευτούν έξω απ' την πόρτα σου οι σύντροφοί σου και να σε γαβγίζουν για εθνικιστή, χριστοδουλικό, φαιοκόκκινον - για τέτοια είμαστε πάλι; «νύχτες των κρυστάλλων» στην ίδια μας τη γειτονιά;

Ελα μου ντε όμως που σε μερικούς από μας αρέσει ακόμα το μίσος ενάντια στον φασισμό. Μπορεί το συντροφικό γάβγισμα να πονάει πιο πολύ κι απ' το δάγκωμα, αλλά μπροστά στο ασφαλές κεφάλι ενός σκίνχεντ, τι είναι ο πόνος;´

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 9.Χ.2007 [email protected]

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/10/2007

Καταπληκτικο κειμενο, τα λεει ολα...

"Προσωπικά προτιμώ τον Ρωχάμη και τον Παλαιοκώστα.Είναι πιό έντιμοι γιατί δέν παριστάνουν κάτι άλλο απ´αυτό πού είναι.."
(Εγραψε ο Σπυράκος πιο πάνω)

Συμφωνώ και εγώ για τους συγκεκριμμένους (μη σας πώ και τον Πάσσαρη:rifle:).

Αν έχεις τα.. δηλώνεις αυτό που είσαι.Δεν κλέγεσαι πίσω από "πολιτικές θέσεις" και "ιδεολογίες" (βλ.Κουφοντίνας κλπ..χα,χα χα)

Καλό ή κακό, εγώ σαν πολίτης συμφωνώ με τον Ιό στο συγκεκριμένο θέμα.
Κατανοητό;
Αυτή η ανέξοδη κριτική περί ...ιδεολογικής τρομοκρατίας ή ...λασπολογίας των "άλλων" είναι που με πειράζει.
Ευχαριστώ.

Ε,τί να κανουμε τώρα...
Αφού οι ´Ιοί´και ένα 3% συνολικά συκοφαντεί τό σύνολο τών κατοίκων τής χώρας ως ´ρατσιστες´και ´εθνικιστές´,αλλά παθαίνει μυωπία στον αλυτρωτισμό τών Σκοπιανών καί τών Ουτσεκάδων ,στον επεκτατισμό τών Τούρκων,στούς βομβαρδισμούς τού Κλίντον και τού Μπούς ,στίς σφαγές των Παλαιστινίων και δεν βγάζει κουβέντα για τίς αλλαγές πού συμβαίνουν στην Λ.Αμερική,μετά από χρόνια στυγνών φασιστικών δικτατοριών,αλλά αντιθέτως συκοφαντεί τον Τσάβες,θα πρέπει και να τούς χειροκροτούμε κιόλας??
Φυσικά και ασκούν ιδεολογική τρομοκρατία υπηρετώντας πολιτικά τούς ιμπεριαλιστές...Και επανειλημένα λογοκρίνουν επιστολές-απαντήσεις απ´όσους συκοφαντούν...
Πέραν τής γραφικότητας τών κειμένων τους τά οποία μάλλον δεν παρακολουθείτε από τότε πού η ομάς έκανε τήν εμφάνισή της στην Ελευθεροτυπία..
Το ότι κάθε τόσο βάζουν και λίγο ΛΑΟΣ,καλά τώρα,μάς πείσανε γιά τίς προοδευτικές αντιλήψεις τους..Ανέξοδη ´επαναστατικοτης´
Εδώ σε παλιό μνημειώδες κείμενό τους για λόγους πού υπερβαίνουν τον ´ορθό λόγο´συμπέραναν ότι ο Σωκράτης υπήρξε φασίστας...Ελλαδικά φαινόμενα μεταμοντέρνας σκέψης..Καί δεν διαβάζουν από μόνοι τους οι ατιμούληδες..
Εναν Soros σκονάκια έχουν..............-bye--bye-

Ο Στάθης είναι γενικά τρομερός τύπος.
Δε χαρίζεται σε κανέναν.

Οταν πενηνταρίζεις και μαθαίνεις από τίς εμπειρίες σου λογικό είναι νά εκφράζεσαι ελεύθερα μή φοβούμενος ότι θα σε χαρακτηρίσουν.
Αμα φαντάζεσαι ότι μέ τα κουμπούρια αλλάζεις την κοινωνία ερήμην της ή είσαι προβοκάτορας ή επικίνδυνος...
Ο Στάθης ,στα γραπτά του,σώζει πολλάκις τήν τιμή τής αριστεράς..
Βεβαια μέ τέτοια θαρραλέα κείμενα κάποιοι τον βρίζουν σάν εθνικιστή και κάποια καλόπαιδα σάν ´συμβιβασμένο´.

...
Kαι ο Αδόλφος έκρινε και οι ομοϊδεάτες του και μόνον αυτοί ότι είναι πολιτική πράξη η εξολόθρευση Εβραίων,Τσιγκανων,Ψυχικά πασχόντων και ομοφυλοφίλων...
...
/QUOTE]

Δεν ξέρω γιά τους υπόλοιπους, αλλά γιά τους εβραίους λαικίζεις επικίνδυνα...
Απλά έξω από τους φούρνους υπήρξε συνωστισμός και μερικοί γλύστρισαν κι έπεσαν μέσα...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιός βουλευτή

...
Kαι ο Αδόλφος έκρινε και οι ομοϊδεάτες του και μόνον αυτοί ότι είναι πολιτική πράξη η εξολόθρευση Εβραίων,Τσιγκανων,Ψυχικά πασχόντων και ομοφυλοφίλων...
...
/QUOTE]

Δεν ξέρω γιά τους υπόλοιπους, αλλά γιά τους εβραίους λαικίζεις επικίνδυνα...
Απλά έξω από τους φούρνους υπήρξε συνωστισμός και μερικοί γλύστρισαν κι έπεσαν μέσα...

Εχει γεμίσει η ρημάδα η Ιστορία ´συνωστισμούς´.:behead:
Ο Γκιούλ βέβαια για τούς Αρμένιους το τροποποίησε :'Mετακινήθηκαν μονοι τους´είπε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιός βουλευτή

Μην ανησυχείς και σε μελετάω προσεκτικά...
Θεωρείς λοιπόν μια δημοσκόπηση, πιθανά ως μια πιο καθαρή εικόνα πολιτικής τοποθέτησης ακόμα και από τις εκλογές ή κάνω λάθος? Θα μου επιτρέψεις μόνο να σημειώσω ότι στην πραγματικότητα και οι εκλογές δημοσκόπηση είναι και μάλιστα με "κλειστά" ερωτήματα. Άρα το ερώτημα πρακτικά παραμένει και μάλιστα η παραδοχή ότι οι εκλογές δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική πολιτική τοποθέτηση της κοινωνίας, με ανησυχεί διότι αυτήν επικαλούνται όσοι εφαρμόζουν την πολιτική...
Next please! :singer:

Εγώ οσυιαστικά σε ρώτησα τι εννοείς λέγοντας "πραγματική πολιτική τοποθέτηση της κοινωνίας". Αν ρωτάς ποιο είναι το πρώτο κριτήριο για την πολιτική τοποθέτηση του καθένα μία πιθανή απάντηση είναι:
4% είναι δεξιοί ή (νεο)φιλελεύθεροι
6% είναι κεντρώοι
2% είναι αριστεροί
1% ακροδεξιοί
6% έχουν θρησκευτικά κριτήρια
21% ό,τι πιστεύουν οι φίλοι ή η οικογένεια
23% πιστεύουν ό,τι όλοι ίδιοι είναι
14% κινούνται με βάση προσωπικό οικονομικό συμφέρον
12% είναι "φυσιογνωμιστές"
11% έχουν φιλική ή συγγενική σχέση με υποψήφιο

Αν επιχειρήσεις να "στριμώξεις" τις παραπάνω απαντήσεις σε 3-4 συγκεκριμένες ιδεολογίες μάλλον θα πάρεις μια πλαστή εικόνα. Αν προσπαθήσεις να τις στριμώξεις σε 5-6 κόμματα, θα πάρεις... τα αποτελέσματα των εκλογών.
Μία απάντηση όπως η παραπάνω έχει σημασία για αυτούς που θέλουν να κάνουν την πολιτική και την κοινωνία καλύτερη, για αυτούς που θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές, για αυτούς που θέλουν να γκρινιάξουν για τα χάλια της Ελλάδας κ.λπ. Εξαρτάται, δηλαδή, από το ποιος είναι ο βαθύτερος σκοπός πίσω από την ερώτησή σου.

Δεν ενοχοποιήθηκε ο χώρος.Η Ασάφεια τού Πατερούλη τού Κομματος και η ασάφεια τού βιολογικού πατρός επικρίθηκε.
.......
Οπως και ο Πολύδωρας πρός τιμήν του.

Υ.Γ
Γιά να καταλάβω επίσης:Oι ομοϊδεάτες τού ληστή είναι οι μόνοι πού θά κρίνουν εάν είναι πολιτική ή ποινική πράξη η ληστεία??
Μάλιστα.Kαι ο Αδόλφος έκρινε......

Σοβαρά; Τα παπαγαλάκια του Πολύδωρα με τις δημοσιεύσεις στην Απογευματινή, Αδέσμευτο και Espresso δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να ενοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οσο για το ΥΓ σου ... έγραψε κανείς ότι αυτοί είναι οι μόνοι κρίνοντες;
Απάντηση σε άλλη ερώτηση ήταν. Αλλά φαίνεται τα λογικά άλματα σε βοηθούν να απαντάς σε όποιονδήποτε διατυπώνει άποψη σ´αυτό εδώ το forum.