Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

@Sonus
Για ριξε μια ματια εδω:
http://www.youtube.com/watch?v=6rQIt9t96p0
Μιχαλη διαβασα παντου οτι ΔΕΝ ειναι κανονικη εισοδος line (με την εννοια που δινουμε εμεις οι χαϊφιντελαδες) ,παρα μονο για οργανα και μικροφωνα.
Εχει πολυ μεγαλη ευαισθησία ( κατι σαν +4 db ενω η line πρεπει να ειναι -50 db) και η εγγραφη απο dj μικτες και προενισχυτες, ειναι αδυνατη χωρις attenuator.
Ενω αν δεις το manual εχει μια φωτογραφια που δειχνει ΚΑΙ μεικτες ,πρακτικα (παντου γραφουν) οτι χωρις attenuator δεν μπορει να γινει, οσο και αν κατεβασεις την σταθμη εγγραφης.

Αν εχεις την καλοσυνη, δες το μια ακομα μηπως τα εχω χασει τελειως:flipout:

Last edited:
Οι είσοδοι Combo είναι ίδιες με του Tascam, EMU 0404 κι' ένα σωρό άλλα μηχανάκια, απ' όπου έχω γράψει χωρίς πρόβλημα. Δε μπορεί να κάνω λάθος σ' αυτό.

Σε ποιά σελίδα του manual το είδες;

Θα το ξανακοιτάξω. Θα με κάνεις τώρα να διαβάσω εκατό-τόσες σελίδες... :furious3:

Απάντηση: Re: Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Θα το ξανακοιτάξω. Θα με κάνεις τώρα να διαβάσω εκατό-τόσες σελίδες... :furious3:
Ελπιζω να σε προλαβα!!!!!!
ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ...........

Απλά ετοιμα σου να σε φλομωσω στις ερωτήσεις. ......το αγορασα το Tascam λεμεεεεεεεε!!!!
Μεχρι και βαση ανεβηκα στην Αθηνα και πήρα!!!!
Τωρα που γραφω με ηχογραφώ κιόλας .....αμ πως! !!!

Re: Απάντηση: Re: Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Μεγιά! :2thumb22sup:

Last edited:

Απλά ετοιμα σου να σε φλομωσω στις ερωτήσεις. ......το αγορασα το Tascam λεμεεεεεεεε!!!!

Με γειές το Tascam!!....Μια αγωνία την είχα μην πάρεις εκείνο το zoom!...Ακου zoom....

υγ: Τι ηχογραφείς Mike?...Το πάτημα των πλήκτρων?

Σας ευχαριστω για τα καλοριζικα:ernaehrung004:

Ρε σεις καντε οση πλακα θελετε.......εγω zoom ηθελα να παρω αλλα τελικα κατεληξα στο Tascam, γιατι αντιπροσωπεια της Zoom δεν υπαρχει στην Ελλαδα.
Λαμβανομενου υπ οψην οτι οταν ειχα παρει το M audio ,με το που το εβγαλα απο το κουτι ,δεν δουλευε το ενα καναλι (το πηγα επι τοπου στην Ελινα και μου το σιαξανε) και της απιστευτης γκαντεμιας μου σε χαλασμενες συσκευες απο την κουτα,κατεληξα στο Tascam.

H Zoom ειναι ιαπωνικη εταιρεια με μεγαλη παραδοση στα portable recorder και οσοι δεν την ξερετε απλα εισαστε ανενημερωτοι, ασχετοι , παλιοχαρακτηρες και ζουλιαριδες που θα ειχα εγω Zoom και σεις το Tascamακι:flipout:.

Εχθες εκανα ΤΙΣ εγγραφες αλλα αυτο που ακουγα πιο καθαρα απο ολα ,ητανε τα χερια μου που παταγανε κουμπια:Banane0::music-smiley-005:

Περα απο την πλακα, μαλλον ειναι απαραιτητο σε τετοιες συσκευες το remote control.
Πηρα και μια γαμαουα βαση και ειμαι ετοιμος να καταπληξω τον επαγγελματικο χωρο ,με τα κατορθωματα μου:award:

Last edited:
τα κουμπιά, βρε ηχολήπτη, ....ΔΕΝ τα πατάνε κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης.
και από αστερόσκονη να είναι φτιαγμένα θα ακούγονται.
επίσης αν δεν ακούγονται τα κουμπιά θα ακούγονται τα δάχτυλα πάνω στο κέλυφος.
Αρχίζεις την ηχογράφηση πιό πριν και την τελειώνεις μετά, και στο τέλος ψαλιδίζεις.
Επίσης φροντίζεις εξ αρχής για peaks. Μόνο σε έκτακτη ανάγκη πατάς κουμπί (αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν είχες προεταοιμαστεί σωστά). Σε μιά ηχογράφηση το μόνο που θες να φροντίσεις είναι τα peaks.

Επίσης αν δεν έχεις βάση και είσαι σε ακροατήριο μια καλή λύση είναι να το έχεις ακουμπισμένο στο πόδι σου πάνω από το γόνατο.
Επίσης ΠΡΟΣΟΧΗ !!! : όταν κάνεις ηχογράφηση και στη διάρκεια το κρατάς στο χέρι απενεργοποίησε το κινητό σου

Προσωπικά για οποιαδήποτε χρήση σε εξωτερικό χώρο θα έβαζα πάνω το εξάρτημα που λέγεται γάτα. Κι αυτό διότι δεν ξέρεις πότε θα αρχίσει να φυσά ή θα παραχθεί ήχος από το περιβάλλον και ιδίως από ποιά κατεύθυνση επομένως θα σου χαλάσει την ποιότητα της ηχογράφησης.

Το κριτήριο υποστήριξη από την αντιπροσωπεία είναι πολύ σημαντικό. Όμως η zoom ως συσκευή ηχογράφησης βρίσκεται πλέον σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Να σε αρωτηξω Μητσο μου...
Τι ειναι καλυτερα σε live (αρα περιπου ανεξελεκτες καταστασεις)??
Να γραφω με limiter ή με peak level???

Να σε αρωτηξω Μητσο μου...
Τι ειναι καλυτερα σε live (αρα περιπου ανεξελεκτες καταστασεις)??
Να γραφω με limiter ή με peak level???

νομίζω ότι και by the book είναι το peak.
Αλλά τα άτιμα τινάζουν απίστευτα γρήγορα.
Πιστεύω ότι σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις το πιό καλό είναι το limiter.
Αλλά σε ηχογράφηση που εξ αρχής έχεις ελευθερία κινήσεων στο που θα στηθείς, θα έχεις τους μουσικούς να τους βάλεις όλους μαζί να τα δώσουν όλα μέχρι να ρυθμίσεις τότε peak.
Πάντως το limiter του tascam είναι προσεγμένο και δύσκολα καταλαβαίνεις επέμβαση.

Προσωπικά για οποιαδήποτε χρήση σε εξωτερικό χώρο θα έβαζα πάνω το εξάρτημα που λέγεται γάτα. Κι αυτό διότι δεν ξέρεις πότε θα αρχίσει να φυσά ή θα παραχθεί ήχος από το περιβάλλον και ιδίως από ποιά κατεύθυνση επομένως θα σου χαλάσει την ποιότητα της ηχογράφησης.

Το κριτήριο υποστήριξη από την αντιπροσωπεία είναι πολύ σημαντικό. Όμως η zoom ως συσκευή ηχογράφησης βρίσκεται πλέον σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Ετσι οπως παει Βλαση θα πλερωσω μια ακομα φορα το Tascam σε εξαρτηματα.
Βαση,θηκη,γατα,καλωδια και ..εχει ο γιαραμπης!!

νομίζω ότι και by the book είναι το peak.
Αλλά τα άτιμα τινάζουν απίστευτα γρήγορα.
.

Τιναζουν την μπαταρια???
Αναρωτιεμαι ποση ωρα να κραταει...κατι για 16 ωρες γραφει το manual,αλλα δεν το πολυπιστευω για τοσο πολυ.

Ετσι οπως παει Βλαση θα πλερωσω μια ακομα φορα το Tascam σε εξαρτηματα.
Βαση,θηκη,γατα,καλωδια και ..εχει ο γιαραμπης!!

Μα γι αυτό και έχουν κατακτήσει την αγορά οι all inclusive λύσεις. Τώρα που μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει εγγραφή υψηλού επιπέδου (όπως και βιντεοσκόπηση ή φωτογράφηση) τώρα φαίνεται ότι εκτός από το κύριο εργαλείο πρέπει να υπάρχουν και μια σειρά από άλλα.

Αλήθεια από πού θα πάρεις ήχο; Από κονσόλα ή από μικρόφωνα της συσκευής;

Τιναζουν την μπαταρια???
Αναρωτιεμαι ποση ωρα να κραταει...κατι για 16 ωρες γραφει το manual,αλλα δεν το πολυπιστευω για τοσο πολυ.

όχι βρε.
Τινάζουν = ανάβουν εκεί που δεν τα περιμένεις.
16 ίσως όχι αλλά 10 σίγουρα με κοινές ikea κλπ. Με υψηλής ποιότητας μπαταρίες σίγουρα πάνω από 12

φυσικά στο Peak. Διότι, αν δεν είσαι ο ηχολήπτης, δεν γνωρίζεις πόσο ψηλά θα ρυθμίσουν οι ηχολήπτες και οι καλλιτέχνες τα μηχανήματα, πόσω μάλλον σε σχέση με τα ίδια κομμάτια στο στούντιο.

Π.χ. αν ακούσεις το σαράβαλο του Αγγέλακα σε cd και σε κάποιο μπαράκι στη θεσσαλονίκη, οι στάθμες είναι πολύ κοντά. Όμως στα Live που έδωσαν το καλοκαίρι η κατάσταση με τις σειρές των ηχείων ήταν πολύ πολύ διαφορετική. Τον άκουσα δυο φορές το 2013 μια στις 20/7 στη λακάρα της Χαλκιδικής και μια τον Αύγουστο στη Βαρβάρα. Και στις δυο οι στάθμες ήταν πολύ ψηλά. Και ρυθμίζει ο ίδιος πολύ ψηλά όλα τα όργανα σε σχέση με τη φωνή του και ο ίδιος είναι πολύ κοντά στο μικρόφωνο.

Άρα εκεί αν δεν ρυθμίσεις στο peak θα είσαι συνέχεια στο κλιπάρισμα.

Both...
Απο μικροφωνα για κατι κρασοκατανυξεις μετα μουσικης και απο κονσολα απο παρτυ σε σπιτια και κλαμπακια

Κι' εγώ που περίμενα πως και πως να κάνουμε εκείνη την κόντρα! :bigcry:

Λοιπόν, τέλος καλό-όλα καλά! :music-smiley-005:
Καλορρίζικο! :award:
Είμαι σίγουρος πως θα το καταευχαριστηθείς! :drummer: