Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Περί διαλόγου κλπ.

Φίλε Π.Μ. μας τάπαν κι άλλοι. Δεν θα μπω σε αντιδιάλογο γιατί δεν νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Εμείς εν ολίγοις είμαστε κοινώς μ......ες ή όσοι επαγγελματίες κοινώς αρπάχτρες που ακούμε όντως βελτιωτικές διαφορές από ένα καλώδιο ρεύματος.
Δεν μπαίνω στη θεωρία και στις απορίες το πώς είναι δυνατόν το τελευταίο μέτρο να παίζει τόσο ρόλο.
Αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι αυτό που ακούν τα παιδεμένα τα ρημάδια τα αφτιά μου. Τις διάφορες *θεωρίες* τις έχω γραμμένες!
Κάνε κι' εσύ το ίδιο πριν δώσεις συμβουλές. Ψάξτο πρώτα και μετά τα λέμε. Λ.Σ.

Αγαπητέ φίλε Λουκά,

1) Ακόμα κι αν "σας τάπαν κι άλλοι" εγώ δεν είμαι "οι άλλοι". Έχω όνομα και επώνυμο και το θάρρος να υποστηρίζω - με επιχειρήματα - τη γνώμη μου.

2) Ο διάλογος και ο αντιδιάλογος είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά μιας κοινότητας, στην προκειμένη περίπτωση ενός ιντερνετικού φόρουμ. Να σου θυμίσω ότι το πάλαι ποτέ avforum.gr, του οποίου είχα την τιμή να διατελέσω και Γ.Δ., όταν έψαχνε να βρει ακόμα την "ταυτότητά" του, καθορίσαμε με δική πρόταση ότι είναι χώρος συζητήσεων, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, ακριβώς όπως ήταν η Αρχαία Αγορά της Αθήνας. Διότι η λατινική λέξη Forum (γεν. Fori, πληθ. Fora) σημαίνει στην κυριολεξία ακριβώς αυτό: Αγορά με την αρχαία της έννοια. Θέλουμε δεν θέλουμε, λοιπόν, από τη στιγμή που εκθέτουμε τις απόψεις μας αυτό κάνουμε: Διάλογο (και αντιδιάλογο, βεβαίως).

3) Δεν κατονόμασα κανέναν μ....κα. Δική σου έκφραση, τελεία και παύλα.

4) Όσο για τη θεωρία, μπορείς να την δεχτείς ή να την απορρίπτεις, your own business. Αλλά αυτή υπάρχει, θες δε θες. Και μιας και αναφέρεσαι σε αυτή, ας την ξεχάσουμε για μια στιγμή και ας κάνουμε μιαν αφαίρεση. Παρακολούθησε σε παρακαλώ τη σκέψη μου, κι εσύ και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες:

- Ας πούμε ότι έχουμε μια κοινή οικιακή ηλεκτρική εγκατάσταση. Ένα ρολόϊ, τριφασικό μάλιστα, για να μην τίθενται περιορισμοί ισχύος και διατομών καλωδίων, μιας και κατά κανόνα οι τριφασικές οικιακές εγκαταστάσεις φτιάχνονται με αντικείμενο τις μεγάλες ισχείς, άρα και με επαρκείς διατομές καλωδίων. Ας θεωρήσουμε ότι από τον πίνακα ξεκινάει ένα και μοναδικό καλώδιο 3x2.5mm2, από μια και μοναδική ασφάλεια 16Α, να τροφοδοτήσει μια και μοναδική πρίζα στο σαλόνι ας πούμε. Η υπόλοιπη εγκατάσταση του σπιτιού εξυπηρετεί άλλες κοινές χρήσεις. Για λόγους διευκόλυνσης στο πείραμά μας, θεωρούμε ότι το καλώδιο από τον πίνακα μέχρι την πρίζα είναι εκτεθειμένο και προσβάσιμο και είναι, ας πούμε, 10 μέτρα.
- Σε αυτή την πρίζα βάζουμε το CD player μας. Σε άλλες παρόμοιας φιλοσοφίας και κατασκευής πρίζες έχουμε συνδεδεμένα τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος, τα οποία παραμένουν σταθερά συνδεδεμένα, ώστε η μοναδική μεταβλητή να θεωρείται μόνο η τροφοδοσία του player.
- Αφού ακούσουμε - κατά τα λεγόμενά σου - το player με το καλώδιο της μαμάς του, το αντικαθιστούμε με ένα εξ όσων hi-end προτείνεις. Κατά τα λεγόμενά σου, αναμένεται να ακούσουμε βελτιωμένη αναπαραγωγή. Ας θεωρήσουμε ότι έτσι είναι. Και για να γίνει κατανοητό το πείραμα, ας βάλουμε και νούμερα. Ας θεωρήσουμε ότι ακούμε βελτίωση π.χ. 30% (τυχαίο νούμερο, βάλε όποιο θέλεις εσύ).
- Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε πιο πέρα το πείραμά μας. Θα ξηλώσουμε την πρίζα από εκεί που ήταν αρχικά, θα κοντήνουμε το καλώδιο της εγκατάστασης κατά ένα μήκος, ίσο με αυτό του προτεινόμενου hi-end και θα την τοποθετήσουμε στο νέο σημείο. Μετά θα πάρουμε ένα δεύτερο ίδιο hi-end καλώδιο, ΔΙΠΛΟΥ μήκους αυτή τη φορά, και θα τροφοδοτήσουμε το player. Θα επαναλάβουμε το ηχητικό πείραμα. Θέλω να μου πεις και να μου πείτε όλοι τί αναμένεται να ακούσουμε τη δεύτερη φορά. Θα σας δώσω διάφορες εκδοχές:
(α) Καμιά διαφορά από την πρώτη φορά που κάναμε το πείραμα με το hi-end καλώδιο, ήτοι ο ήχος παραμένει βελτιωμένος κατά 30%
(β) 60% βελτίωση στον ήχο
(γ) Χειροτέρεψη της απόδοσης (βάλτε εσείς ποσοστικό νούμερο)
(δ) Καμιά διαφορά από το αρχικό άκουσμα, αυτό που χρησιμοποιήσαμε το καλώδιο της μαμάς
(ε) Δεν είναι δυνατόν να εντοπίσουμε διαφορές, διότι υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, που δεν τους παίρνουμε υπ' όψη μας
(ζ) Δεν ξέρω - Δεν απαντώ
(η) Τί μας λες τώρα, δεν γίνονται αυτά, είσαι τρελλός!

Ορίστε, σας ακούω. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! (και η ευκαιρία για διάλογο, βεβαίως-βεβαίως)

Αλλά φροντίστε να στηρίξετε τα επιχειρήματά σας, παρακαλώ.
-

Με ποιο χοντρό καλώδιο θα υπήρχε μικρότερη πτώση τάσης.Άλλα είναι τόσο μικρό το μήκος και τόσο μικρή η ισχύς που στην πραγματικότητα η πτώση τάσης είναι αμελητέα.Άρα ψηφίζω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν σχεδόν ίδιο.

Για να καταλάβετε ένα δείγμα της πτώσης τάσης σε εναλλασσόμενο δίκτυο χαμηλής τάσης θα σας πω τα εξής νούμερα με κάποιες προσεγγίσεις.Για κατανάλωση συσκευής 4,4 kW (οπότε έχουμε 20Α ρεύμα στα 220v) και 25 τ.χ διατομή καλωδίου η πτώση τάσης ,για μήκος καλωδίου 100m, είναι 2,88v.Οι συσκευές ήχου γενικά έχουν πολύ μικρότερη κατανάλωση ,το μήκος του καλωδίου από τον γενικό είναι λιγότερο από 10 μέτρα και άρα έχουμε πολύ μικρότερες απώλειες άρα και πολύ μικρότερη πτώση τάσης.Άρα αν ο γενικός έχει 230v στις συσκευές θα φτάσουν περίπου 230v.Άρα όσον αφορά την τάση δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση.

To θέμα είναι ότι αν δώσεις πολλά λεφτά για καλώδιο ρευματος και το στόκ παίζει τα ίδια ή καλύτερα τότε μπορεί να αισθανθείς λίγο μακάκας.
Για προφυλάξεις την ψυχική σου υγεία από ένα τέτοιο ενδεχόμενο φτιάχνεις ένα φτηνό με Belden ή με Supra Lorad και δεν τρέχει τίποτα.
Τι είχες, τί έχασες.

Καλημέρα σε όλους,
Θα παρακαλέσω να πέσουν οι τόνοι.
Το θέμα έχει εξαντληθεί και σε άλλα παρόμοια thread.

Απο προσωπικη δοκιμη κ εμπειρια μπορω να πω πως φυσικα κ τα καλωδια επηρεαζουν τον ηχο! κ ειναι ακομα εντονοτερο αν αλλαχτουν ολα μαζι.κ το λεω μετα απο επανελλειμενες δοκιμες-ακροασεις.Τωρα το αν αξιζει να δωσουμε η οχι τα χρηματα που απαιτουν η αν η βελτιωση ειναι αναλογη του ποσου αυτο ειναι αλλο θεμα , το οποιο εξαρταται απο την τσεπη μας, το αυτι μας και τη θεληση μας..αλλα ειδικα σ ενα ακριβο η αποκαλυπτικο συστημα οι διαφορες ειναι ακουστες.Τα γουστα απο κει κ περα ειναι ενα αλλο θεμα...

Συζήτηση κάνουμε

Καλημέρα σε όλους,
Θα παρακαλέσω να πέσουν οι τόνοι.
Το θέμα έχει εξαντληθεί και σε άλλα παρόμοια thread.

Αγαπητέ tmjuju, συζήτηση κάνουμε. Εκ μέρους μου τουλάχιστον, δεν προσπαθώ να διατηρώ υψηλούς τόνους.

Επειδή, όπως λες, το θέμα έχει συζητηθεί κι αλλού (το πόσο έχει εξαντληθεί είναι υπό συζήτησιν κι αυτό), προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Και τα συμπεράσματα σε μια συζήτηση προέρχονται από το σθένος και το ατράνταχτο των επιχειρημάτων που παραθέτει ο καθείς. Και κατά πόσον αυτά γίνονται ευρέως αποδεκτά ή όχι. Άλλωστε αυτός είναι και ο προορισμός ενός ιντερνετικού φόρουμ, το είπα και πιο πάνω.

Τώρα, εάν κάποιος, εν τη ρύμη του λόγου, ξεφεύγει, εδώ είμαστε οι υπόλοιποι να τον επαναφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως οι αντίθετες απόψεις δεν αποτελούν ανάθεμα, αρκεί να διατηρείται η συζήτηση σε κόσμια επίπεδα.

Επί του θέματος, τώρα, τα ερωτηματικά που έθεσα δεν είναι για πλάκα. Ειλικρινά θα επιθυμούσα να είχαμε τις απόψεις πολλών επ' αυτών.

Καλημέρα
-

Παναγιώτη δεν πήγαινε προσωπικά ούτε σε εσένα ούτε σε κανέναν άλλο.

Προσπαθώ να προλάβω τα χειρότερα – είναι κρίμα να εκνευριζόμαστε για αντίστοιχα θέματα. Να προβληματιζόμαστε λογικό.

Φίλε Π.Μ. άλλα λέμε και άλλα απαντάς. Δεν νομίζω να αναφέρθηκε κανείς στο κατά 1 μέτρο κόντεμα του καλωδίου μέσα στον τοίχο και ότι αυτό επιρεάζει το ηχητικό αποτέλεσμα, ΑΛΛΑ για το 1 μέτρο ενός καλού καλωδίου ρεύματος με το οποίο συνδέουμε μια συσκευή και ακούμε ή όχι βελτιώσεις. Γιαυτό μίλησα και το στηρίζω στην εμπειρία μου. Όποιος έχει τέτοιες [και αντίθετες εμπειρίες] ας τις εκφράσει.
Μάθημα περί αρχαίας αγοράς και Αθηναϊκής δημοκρατίας δεν μου χρειάζεται.
Είμαι Μακεδόνας και οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν πραγματική δημοκρατία.
Δεν υπήρχε ατομική ιδιοκτησία. Ήταν κρατική, ανήκε στη βασιλική οικογένεια η οποία την παραχωρούσε για χρήση.Για όλα αποφάσιζε η Συνέλευση των Μακεδόνων ακόμα και αν ο Αλέξανδρος θα ήταν βασιλιάς.
Δεν υπήρχε δουλοκτητικό σύστημα γιαυτό οι Αθηναίοι αποκαλούσαν τους Μακεδόνες βαρβάρους και απολίτιστους διότι δούλευαν οι ίδιοι.
Αυτά τα περί διαλόγου κηρύγματα όχι σε μένα, αν δεν σέβεσαι και δεν διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα του συνομιλητή σου. Η διαστρέβλωση ταιριαζει με την Αθηναική δημοκρατία και αγορά, της οποίας συνέχεια είναι η αστική δημοκρατία με τα χάλια της που τα βιώνουμε.
Αυτά και εκτός θέματος. Λ.Σ.

Το ίδιο πρόβλημα από φίλους που ίσως δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα που συζητάμε. Ιδίως αν έχουν και "τεχνικές γνώσεις" ακόμα χειρότερα. Μας παραθέτουν θεωρίες. Ενώ εμείς τους λέμε το αποτέλεσμα των πολύχρονων εμπειριών μας, αυτοί δεν μπαινουν καν στον κόπο να το ψάξουν λίγο μέσω ακροάσεων.
Υπάρχει δυστυχώς η αφοριστική άποψη ότι αφού κάτι δεν μετριέται, επομένως και δεν ακούγεται. Επομένως όποιος επιμένει είναι τρελός για δέσιμο
[ή έμπορος]. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Μάθημα περί αρχαίας αγοράς και Αθηναϊκής δημοκρατίας δεν μου χρειάζεται.
Είμαι Μακεδόνας και οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν πραγματική δημοκρατία.
Δεν υπήρχε ατομική ιδιοκτησία. Ήταν κρατική, ανήκε στη βασιλική οικογένεια η οποία την παραχωρούσε για χρήση.Για όλα αποφάσιζε η Συνέλευση των Μακεδόνων ακόμα και αν ο Αλέξανδρος θα ήταν βασιλιάς.
Δεν υπήρχε δουλοκτητικό σύστημα γιαυτό οι Αθηναίοι αποκαλούσαν τους Μακεδόνες βαρβάρους και απολίτιστους διότι δούλευαν οι ίδιοι.
Αυτά τα περί διαλόγου κηρύγματα όχι σε μένα, αν δεν σέβεσαι και δεν διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα του συνομιλητή σου. Η διαστρέβλωση ταιριαζει με την Αθηναική δημοκρατία και αγορά, της οποίας συνέχεια είναι η αστική δημοκρατία με τα χάλια της που τα βιώνουμε.
Αυτά και εκτός θέματος. Λ.Σ.

Θα γράψω κάτι που το έχω ξαναγράψει.
Αθήνα μαμημένη ο μπαογκ δεν πεθαίνει.

Και το παραπάνω δεν έχει σχέση με αυτά που συζητάμε.
Τώρα αν ο Λουκάς θεωρεί ότι με το να βάλει το παραπάνω κείμενο, κερδίζει, θα πω ότι χάνει και το όποιο δίκαιο έχει στην καλώδιο-συζήτηση.

Τί έγινε ρε παιδιά; Το διάβασα όλο μέχρι εδώ. Παρακάτω, δεν έχει; :p

Πολύ καλά, άρχισε τώρα να διαβάζεις πρός τα πίσω.
Το ίδιο κάνει :flipout:

Δηλαδή μέχρι εδώ που διάβασες, τι συμπέρασμα έβγαλες?

Κάθε φορά, όταν η κουβέντα πάει στα καλώδια, τα ίδια και ξανά τα ίδια και ξαναμανά τα ίδια......

Να πω κ γω μια γνωμη?...Οτιδηποτε δεν αποδηκνειεται ΔΕΝ ΥΣΧΙΕΙ!...Φτανει πια με την θεωρια και τις κουβεντες ¨απο προσωπικη¨ γνωμη.. Υπαρχει σωστο και λαθος, κακο και καλο..σωστη αναπαραγωγη και λαθος αναπαραγωγη, και ολα δοξα το θεο μπορουν να αποδειχθουν..τωρα σχετικα με τα καλωδια εχουμε αποδηξεις η οχι? αν οχι ας σταματησουμα να τρογωμαστε σα τα κοκορια..δε παιζουμε με κουρκουμπινια αλλα με λεφτα που οσο περνανε τα χρονια βγαινουν με αιμα.
Αποδειξη οτι το high end καλωδιο τροφοδοσιας εχει διαφορα (ΟΧΙ αν παιζει καλυτερα η οχι) με ενα απλο θωρακισμενο των 15-20ε, ιδιας διατομης...
κοιτα που φτασαμε.....να μιλαμε για συσκευη που αντε να τραβηξει 1-2αμπερ να ζηταμε 2μισαρι καλωδιο....

Απάντηση: Re: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Τί έγινε ρε παιδιά; Το διάβασα όλο μέχρι εδώ. Παρακάτω, δεν έχει; :p

Δεν συνήθισα να μπαίνω σε ατέρμονη αντιπαράθεση για τέτοιου είδους θέματα και δεν θα το κάνω και τώρα.

Όσο για το "παρακάτω", φεύγω για το νοσοκομείο να κάνω αλλαγή στην τομή του πρόσφατου χειρουργείου που υποβλήθηκα και θα επιστρέψω το απόγευμα.

Φίλε Λουκά, χαλάρωσε, σε εκτιμώ και δεν υπάρχει κάτι εναντίον σου. Περί των τεχνικών και άλλων θεμάτων, όμως το απόγευμα, όταν γυρίσω από το νοσοκομείο.

Κώστα, αναμένουμε ΟΛΟΙ εναγωνίως την άποψή σου.

Καλημέρα και τα λέμε αργότερα.
-

Re: Απάντηση: Re: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Θα γράψω κάτι που το έχω ξαναγράψει.
Αθήνα μαμημένη ο μπαογκ δεν πεθαίνει.
Kαλα φιλε σε σενα περαστικα. :BDGBGDB55:.χα χα χα..
οπως κ σε σενα περαστικα φιλε ΠΜ..

Σοβαρα.Περαστικά κύριε Μελά.Σιδερένιος.

Με τρέλλα.Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις...διαφορές μεταξύ των πολιτευμάτων κατά την αρχαιότητα.

Αυτό μάλιστα:BDGBGDB55:

Αλήθεια τότε πως άκουγαν μουσική;Που ήταν περισσότερο αναπτυγμένη;