Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Όντως Δημήτρη, δυστυχώς.

Παίδες, αυτά τα πράγματα έχουν ειπωθεί άπειρες φορές. Ο συμφορουμίτης που έψαχνε για καλώδιο δε νομίζω να βοηθήθηκε καθόλου.

Προσωπικά πιστεύω ότι καλύτερα θα είναι με το τροφοδοτικό της Naim, παρά με οποιοδήποτε καλώδιο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Αν δω να συνεχίζονται οι ανούσιες αντιπαραθέσεις (για νιοστή φορά, σημειωτέον), θα κλειδώσω το θέμα.

Καλά έκανε και δεν βοηθήθηκε με τα καλώδια.Το νόημα που βγήκε από όλο αυτό είναι να δοκιμάσει το τροφοδοτικό που όλοι συμφωνούν ότι θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα.Το τροφοδοτικό θα είναι πολύ σημαντική αναβάθμιση.

Να ανοιξουμε ενα αλλο νημα να κουβεντιασουμε εκει? να μιλησουμε μονο για καλωδια τροφοδοσιας και για τιποτα αλλο?..εμενα προσωπικα με ενδιαφερει παρα πολυ το θεμα, και δευτερον γιαυτο το λογο ασχολουμαι με φορουμς μπας και μαθω τις λεπτομερειες που υποτηθετε δε ξερω στην καθημερινη μου ζωη..ΑΝ καποιος σκανδαλιζεται απλα να μη συμετασχει. τι λετε?

Φυσικά και έχω να χάσω.Έχω να χάσω τον πολύτιμο χρόνο μου.Σιγά μην κάθομαι να ασχολούμαι με την κάθε βλακεία που λέει ο καθένας χωρίς να το στηρίζει καθόλου.Αν ήταν έτσι άλλη δουλειά δεν θα έπρεπε να κάνω από το να κυνηγάω ματζούνια για να "βελτιώσουν", τον ήχο του συστηματός μου.Και μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης στο τέλος θα προσπαθώ να βρώ τις διαφορές των καλωδίων ρεύματος και δεν τα ακούω ποιο τραγούδι παίζει...:flipout:
Αν νομίζεις ότι κάνω κάτι τέτοιο γιατί εσύ μόνο ετσι μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου και νομίζεις όλοι έτσι κάνουν, είσαι πολύ γελασμένος.
20000 βινύλια σου λέει τίποτα το νούμερο; Δεν χαραμίζω το χρόνο μου με τίποτα. Δημιουργώ χρόνο, ακούω συνέχεια και μπορεί καμιά φορά μέσα στις ακροάσεις να μπει και κανένα καλώδιο. Κατάλαβες;;
Ο κάθε κατασκευαστής δεν είναι βλάκας όπως λες. Σου έχω πει να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια και έχω επίσης δώσει τη διεύθυνση, για όσους αρέσκονται στη θεωρία να διαβάσουν: www.silveraudio.com Λ.Σ.

Να ανοιξουμε ενα αλλο νημα να κουβεντιασουμε εκει? να μιλησουμε μονο για καλωδια τροφοδοσιας και για τιποτα αλλο?..εμενα προσωπικα με ενδιαφερει παρα πολυ το θεμα, και δευτερον γιαυτο το λογο ασχολουμαι με φορουμς μπας και μαθω τις λεπτομερειες που υποτηθετε δε ξερω στην καθημερινη μου ζωη..ΑΝ καποιος σκανδαλιζεται απλα να μη συμετασχει. τι λετε?
Δεν χρειαζεται να ξανασυζητήσουμε. Έγινε η συζήτηση μπες και διάβασε. Όρεξη νάχεις. Λ.Σ.

Παιδιά

Οντως έχω κατασταλάξει ότι το επόμενο βήμα είναι το τροφοδοτικό.
Η συζητηση παρά ήταν ζωντανή, λέω να ανοίξουμε μια νέα σχετικά με την Ελληνική οικονομία.

Κλείδωμα νήματος; Γιατί;

Όντως Δημήτρη, δυστυχώς.

Παίδες, αυτά τα πράγματα έχουν ειπωθεί άπειρες φορές. Ο συμφορουμίτης που έψαχνε για καλώδιο δε νομίζω να βοηθήθηκε καθόλου.

Προσωπικά πιστεύω ότι καλύτερα θα είναι με το τροφοδοτικό της Naim, παρά με οποιοδήποτε καλώδιο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Αν δω να συνεχίζονται οι ανούσιες αντιπαραθέσεις (για νιοστή φορά, σημειωτέον), θα κλειδώσω το θέμα.

Στέργιο, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να κλειδώσει το νήμα. Στις συζητήσεις, και μάλιστα τέτοιου είδους, υπάρχουν πάντα αντιπαραθέσεις. Ποιός μπορεί να τις ονομάσει ανούσιες και ποιός ουσιαστικές;

Αν ήταν υβριστικές, θα το καταλάβαινα. Αλλά, εγώ τουλάχιστον, δεν διέκρινα κάτι τέτοιο.

Όσο για τις αντιπαραθέσεις, κατά την δική μου ταπεινή γνώμη βέβαια, μόνο ανούσιες δεν τις θεωρώ. Το αν κάποιος θα πεισθεί και θα ταχθεί υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης είναι κάτι που αφορά τον ίδιο. Και βεβαίως, τους υποστηρικτές της άποψης.

Πάντα, κατά τη γνώμη μου.

Από τη στιγμή που έχουν γίνει πολλές φορές στο παρελθόν και καταλήγουμε πάντα στα ίδια, τις βρίσκω ανούσιες. Περισσότερο μπερδεύουν τον κόσμο.

Ποιοι μπερδεύουν τον κόσμο; Εμείς που καταθέτουμε τις εμπειρίες μας ή ο κάθε ασχετοξερόλας που ποτέ του δεν δοκίμασε κάτι και επιπλέον έχει άποψη γιαυτό που δεν γνωρίζει;;; Λ.Σ.

Ποιοι μπερδεύουν τον κόσμο; Εμείς που καταθέτουμε τις εμπειρίες μας ή ο κάθε ασχετοξερόλας που ποτέ του δεν δοκίμασε κάτι και επιπλέον έχει άποψη γιαυτό που δεν γνωρίζει;;; Λ.Σ.

Δηλαδή έχετε γνώσεις ηλεκτροτεχνίας και εγκαταστάσεων χαμηλής τάσης??Αν είναι έτσι να συζητήσουμε με άλλους όρους.

Υ.Γ έχω ακούσει ακόμα και στο σύστημα μου καλώδια ρεύματος ακριβά.Άλλα μην φανταστείτε ότι τα είχα αγοράσει.Τώρα μπορώ να μιλάω??Άλλα ξέχασα αν έχετε 20.000 βινύλια μπορείτε να λέτε την αποψή σας για καλώδια ρεύματος και για ενισχυτές που είναι ένα καθαρα τεχνικό θέμα και δεν έχει να κάνει με μουσική.Ενισχυτές υπάρχουν σε πολλές εφαρμογές και οχι μόνο στον χώρο του audio.Αν έχετε ανακαλύψει κάτι για τα καλώδια ρεύματος τότε να σας κάνει επίτιμο Διδάκτορα το Πολυτεχνείο:BDBDG54:

savatage αφτί εκπαιδευμένο από αληθινό ζωντανό ήχο χρειάζεται να έχεις και όχι γνώσεις ηλεκτροτεχνίας για να ξέρεις πώς πραγματικά ακούγεται η μουσική. Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχεις. Κανείς δεν γεννιέται με αυτή τη γνώση. Μπορείς να την αποκτήσεις και μετά να τη συνδέσεις και με τη γνώση της ηλεκτροτεχνίας. Η ηλεκτροτεχνία φίλε δεν θα σε διδάξει πώς ακούγεται πραγματικά η μουσική ώστε να μπορείς να διακρίνεις κάθε παρέμβαση στην αλυσίδα της αναπαραγωγής της μουσικής από ένα σύστημα, όπως πχ με την αλλαγή ενός καλωδίου ρεύματος. Αν κατάλαβες έχει καλώς. Δεν έχω να σου πω άλλα. Λ.Σ.

savatage αφτί εκπαιδευμένο από αληθινό ζωντανό ήχο χρειάζεται να έχεις και όχι γνώσεις ηλεκτροτεχνίας για να ξέρεις πώς πραγματικά ακούγεται η μουσική. Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχεις. Κανείς δεν γεννιέται με αυτή τη γνώση. Μπορείς να την αποκτήσεις και μετά να τη συνδέσεις και με τη γνώση της ηλεκτροτεχνίας. Η ηλεκτροτεχνία φίλε δεν θα σε διδάξει πώς ακούγεται πραγματικά η μουσική ώστε να μπορείς να διακρίνεις κάθε παρέμβαση στην αλυσίδα της αναπαραγωγής της μουσικής από ένα σύστημα, όπως πχ με την αλλαγή ενός καλωδίου ρεύματος. Αν κατάλαβες έχει καλώς. Δεν έχω να σου πω άλλα. Λ.Σ.

οκ.Ευχαριστώ πολύ.Με πείσατε.

αστο καλύτερα δεν βγάζει πουθενά εδώ και χρόνια..... Οποιος ακούει διαφορές πληρώνει, όποιος τα απορρίπτει λόγω θεωρίας δεν ακούει και δεν πληρώνει !!

ΥΓ Δυστυχώς για την τσέπη μου ανήκω στην πρώτη κατηγορία, αλλά δε συμμετέχω ποτέ σε τέτοιες αντιπαραθέσεις -bye-

αστο καλύτερα δεν βγάζει πουθενά εδώ και χρόνια..... Οποιος ακούει διαφορές πληρώνει, όποιος τα απορρίπτει λόγω θεωρίας δεν ακούει και δεν πληρώνει !!

ΥΓ Δυστυχώς για την τσέπη μου ανήκω στην πρώτη κατηγορία, αλλά δε συμμετέχω ποτέ σε τέτοιες αντιπαραθέσεις -bye-

Μα γιατί,αφού το ζητάει ο λαός:BDGBDGB53:

Τώρα που ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα επιτρέψτε μου μιά μικρή παρέμβαση. Κάποιοι στο φόρουμ δε δέχονται ότι κάποιο συγκεκριμένο εξάρτημα (στην περίπτωσή μας ένα καλώδιο ρεύματος) μπορεί να έχει επίδραση στον ήχο. Αφού δεν μπορεί να έχει επίδραση, όσοι ακούνε διαφορές είναι ή κομπογιαννίτες ή μισόχαζοι-ήτοι αυθυποβάλονται. Και παραθέτουν ένα σωρό τεχνικά στοιχεία για να αποδείξουν του λόγου το αληθές.

Συγγνώμη κύριοι, αλλά στον κόσμο του ήχου υπάρχουν χίλια δυό πράγματα που δεν αποδεικνύονται μαθηματικά και όμως συμβαίνουν. Αποδείξτε μου γιατί ένα Stradivari έχει καλύτερο ήχο από ένα μοντέρνο βιολί και θα σας βγάλω το καπέλο! Ή μήπως δεν παραδέχεστε ότι το Stradivari έχει τον ήχο που έχει και όλοι οι βιολονίστες που πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ για ένα από αυτά πουλάνε μούρη; Θεωρητικά έπρεπε στην Επίδαυρο να μη μπορείς να ακούς τον διπλανό σου, κι όμως οι ηθοποιοί ακούγοντα καθαρά μέχρι την τελευταία σειρά (όταν δε φυσάει). Μην πάτε λοιπόν στην Επίδαυρο, δε θα ακούσετε τίποτα κι ας λένε όσοι έχουν πάει εκεί ότι θέλουν. Το γεγονός ότι δε μπορεί να εξηγηθεί αν τα καλώδια ρεύματος έχουν επίδραση στον ήχο (αν έχουν) δε μου λέει τίποτα, πριν μερικές δεκαετίες δεν υπήρχε εξήγηση για το μαύρο χρώμα-αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρχε μαύρο χρώμα. Εν πάση περιπτώσει εγώ δεν έχω τεχνικές γνώσεις (είμαι της φιλοσοφικής) για να καταλάβω ατέρμονες ηλεκτρολογικές συζητήσεις και εμπιστεύομαι τα αυτιά μου. Αν ακούσω ποτέ καλώδιο ρεύματος και κάνει διαφορά στον ήχο θα το πάρω, αν όχι δεν θα το πάρω. Ποσώς με ενδιαφέρει αν αυτό που ακούω είναι ψευδαίσθηση. Στο κάτω κάτω της γραφής και η στερεοφωνία μιά ψευδαίσθηση είναι που δεν έχει καμιά σχέση με τον πραγματικό ήχο μιάς συναυλίας με φυσικά ακουστικά όργανα.

παντως το οτι μεχρι και το καλωδιο που τροφοδοτησε το μοτερ του πικαπ εκανε διαφορα, πραγματικα με καταπληξε...παιδες πουλαω ζευγαρι μπατονετες που σας ανοιγουν τα αφτια και ακουτε παπαδες!!μονο 1500ε το ζευγος....ε μα... λες και τα ευρα φυτρωνουνε σα μαρουλια..
σα να λεμε οτι, εχεις λεφτα?το καλωδιο κανει δουλεια....δεν εχεις λεφτα?ειναι απατεωνιες...ε τελικα τι γινεται ρε παιδια?δε μπορει..με ρευμα εχουμε να κανουμε!καπως κατι αποδηκνειεται και στην προκειμενη περιπτωση απλα δεν αποδυκνυεται τιποτα...εγω προσωπικα κατεληξα στο συμπερασμα οτι τα καλωδια τροφοδοσιας δε κανουν απολυτως τιποτα.μονο και μονο απο ελειψη ξεκαθαρων στοιχειων απο την αλλη πλευρα..μια αλυσιδα ειναι αδυναμη στον ποιο αδυναμο κρικο της. εφοσον η Α συσκευη συνδεεται με το Β Ultra High end καλωδιο στην κοινη μας πριζουλα, τοτε παπαλα...δε πα να λεμε,.

sifis samos εντάξει αγόρι μου έχεις δίκιο. Τί να κάνουμε! Μπορούμε και αλλιώς;;!! Μην ασχολήσαι δεν σου το επιβάλλει κανείς. Τη γνώμη και τις εμπειρίες μας εκφράζουμε. Αν δεν χωράν στο μυαλό σου τί να κάνουμε!
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι οι σκεπτόμενοι διαφορετικά να συμφωνήσουμε μαζί σου ούτε εσύ μαζί μας. Τελεία και παύλα. Λ.Σ.