Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Εμ απο την πρωτη στιγμη ειπα πως εισαι στο σωστο δρομο!!!

Αγαπη δοκιμασε την Wolfcraft και θα αλλαξεις σιγουρα γνωμη.

Με το 1/3 της τιμης θα κανεις το ιδιο πραγμα σε 20% περισσοτερο χρονο.
Αλλα ξαναλεω αυτο ειναι πλεονεκτημα.
α
Φαντασου να θελεις να κανεις pocket holes σε ενα ραφι 120* 60.
Πως θα στηριχθει στην Kreg????

Ενω η wolfcraft θα στηριχθει η ιδια πανω στο ξυλο.

Γιατί δεν μπορείς να το στηρίξεις ?

Μάλλον απόρησε γιατί και το Kreg Μπορείς να το βγάλεις μέσα απο το τεράστιο μπλε πλαστικό και να το πάρεις στο χέρι να κάνεις δουλειά όπως και το wolfcraft

K4-image7.jpg

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Το βλεπω δυσκολο να εχεις το 120 ορθιο και να το κρατας στην γωνια.
Ενω με τον Λυκο που λεει και η Αγαπη το 120 θα ειναι ξαπλα στον παγκο/

«Απ’ όσα βλέπεις να πιστεύεις τα μισά κι απ’ όσα ακούς, τίποτα»

Μάλλον απόρησε γιατί και το Kreg Μπορείς να το βγάλεις μέσα απο το τεράστιο μπλε πλαστικό και να το πάρεις στο χέρι να κάνεις δουλειά όπως και το wolfcraft.

K4-image7.jpg

Εγώ δεν συνάντησα κάποια δυσκολία στο να στηρίξω μεγάλα κομμάτια κάθετα

Επιπλέον υπάρχει στο κιτ και η βάση που συρταρώνει το μπλε πλαστικό για να το στηρίζεις εκτός βάσης.
Η βάση έχει και σύστημα αναρρόφησης.
Στο κιτ υπάρχει και το mini Kreg εάν σου φαίνεται τεράστιο το κυρίος σύστημα ή το αποσπώμενο.

Kreg_01.jpg

Kreg_02.jpg

P1130079.jpgP1130080.jpg
Λοιπων συνεχεια με το τραπεζακι,χθες στοκαριστηκε και σημερα αφου τριφτηκε με 60,120 και 240 κοκκωση βαφτικε η μαλλον ασταρωθηκε με ασταρι της benjamim moore .
τωρα μενει να περασθει το τελικο χρωμα wenge και βερνικη πολυουρεθανης.

Ωραιο το τραπεζακι,καλα γευματα ευχομαι,φιλε μου τι διασταση καδρονια εχεις βαλει στα ποδια ;και ειναι απο ραφι ελατης και αυτα που τα εχεις κοψει ;

Ευχαριστω σακη.τα ποδια ειναι ταβλα. Ελατης 10*10 σε γωνια 90 μοιρων. Η επιφανεια ειναι ελατο 120*30 και κοπηκαν στο ενα μετρο ενωθηκαν με καβιλιες . Ολες οι κοπες εγινα με συρομενο φαλτσοπριονο parkside . Αν πας μερικες σελιδες πισω εχω φωτο απ ολα τα σταδια της κατασκευης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστω karmen πιστευω να μου βγει το βαψιμο (αυτο το φοβαμαι πιο πολυ).

View attachment 123406View attachment 123407i
Λοιπων συνεχεια με το τραπεζακι,χθες στοκαριστηκε και σημερα αφου τριφτηκε με 60,120 και 240 κοκκωση βαφτικε η μαλλον ασταρωθηκε με ασταρι της benjamim moore .
τωρα μενει να περασθει το τελικο χρωμα wenge και βερνικη πολυουρεθανης.

Άντε Βασίλη να το δούμε έτοιμο.

Πάρα πολύ όμορφο το τραπεζάκι σου φίλε μου. Προβλέπω ότι μετά το βάψιμο θα τα σπαέι. Με τί θα το βάψεις? Ρολό ή πιστόλι?
Καλώς όρισες Αγάπη, πολύ όμορφες και ποιοτικές οι κατασκευές σου. Καλή διαμονή στο φόρουμ.

Ευχαριστω σακη.τα ποδια ειναι ταβλα. Ελατης 10*10 σε γωνια 90 μοιρων. Η επιφανεια ειναι ελατο 120*30 και κοπηκαν στο ενα μετρο ενωθηκαν με καβιλιες . Ολες οι κοπες εγινα με συρομενο φαλτσοπριονο parkside . Αν πας μερικες σελιδες πισω εχω φωτο απ ολα τα σταδια της κατασκευης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστω karmen πιστευω να μου βγει το βαψιμο (αυτο το φοβαμαι πιο πολυ).
Καλη επιτυχια με το βαψιμο!εμενα με δυσκολευει το περισσοτερο στις κατασκευες!αμα εχεις πιστολι ειναι πολυ καλυτερα!

Καλημερα ναι με πιστολη θα βαφει ,κυριακο ειναι ριπολινη νερου προχροματισμενη ειχα βαψει εσωτερικη πορτα wenge και μου ειχε μεινει . Ναι τα νερα του ξυλου δεν θα φαινονται.

Μετά από πολλές αναποδιές, ατυχήματα και διάφορες άλλες καθυστερήσεις κατάφερα, επιτέλους, να τελειώσω τα κομοδίνα που έφτιαχνα.
Η όλη κατασκευή είναι από ξύλο παλέτας εκτός από την πρόσοψη και το πλαίσιο πόρτας που είναι ελάτη. Παιδεύτηκα αρκετά μέχρι να φέρω τα ξύλα σε μια επιθυμητή κατάσταση. Όλα τα κοψίματα έγιναν προ φαλτσοπρίονου και αναβαθμισμένου DIY παγκοπρίονου.
Αν τα έφτιαχνα από την αρχή θα τα έφτιαχνα με αγοραστή ξυλεία αλλά όταν τα ξεκίνησα δεν...
Θέλω προτάσεις για βάψιμο και χρώματος, Η επιθυμητή απόχρωση είναι σε καρυδιά.
IMG_20160117_115743.jpg
IMG_20160117_113736.jpg

Παναγιωτη πανεμορφα ειναι!!

Δε μου λες, ποσο χρονο σε πηρε να φερεις στα ισα τα ντουλαπια (ανοιγμα, κλεισιμο, μεντεσεδες) με τα παλετοξυλα που χρησιμοποιησες για το σκελετο?...:))

Για τετοια ντουλαποειδη, μονο καινουριο (ισιο) ξυλο. Την εχω πατησει καμποσες φορες και μυαλο δεν βαζω!!!

Ομορφα Παναγιώτη ! Ενα εμποτισμου όπως λέει η Καρμεν και έναν αχρωμο λούστρο με πιστολι απο πανω για επιπλέον προστασία και ανθεκτικότητα στον χρόνο .
Ενα θετικό με την καρυδιά ειναι ότι θα "κρύψει" αρκετα την διαφορετικότητα των ξυλων .
Καλη επιτυχία στο βερνικωμα !