Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ωραια κομοδινα. Αν θυμαμαι καλα ειχες φτιαξει καινπροσκεφαλο κρεβατιου με παλετοξυλα?

Πολύ όμορφα και σε καμία περίπτωση δεν μοιάζουν για παλετένια!
Εγώ θα πρότεινα ή βερνίκι εμποτισμού ή άχρωμο λάδι.
Αφού θα είναι σε εσωτερικό χώρο και με το τελευταίο είσαι καλυμμένος και εκτός αυτού θα έχεις και μοναδική υφή.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Παναγιωτη πολυ νοστιμα !!!!
Αν ηταν μεταλικα θα σε βοηθαγα στο βαψιμο, απο ξυλο δε σκαμπαζω

Ευχαριστώ Γιάννη

Πάρα μα πάρα πού όμορφα :)
βερνίκι εμποτισμού θα έβαζα να μείνουν τα νερά και να δωσει μια ρετρο αίσθηση που θα ταιριάζει ταμαμ με τα ρετρο μεντεσεδοχερουλάκια :)

Ευχαριστώ πολύ Αγάπη, και για την συμβουλή. Το karmen, λατινικό = «τραγούδι», «μελωδία» ή «ποίημα». Δεν πιστεύω και το Μαρίκα να το πηγαίνεις προς το λατινικό του, έτσι; lol

Παναγιωτη πανεμορφα ειναι!!

Δε μου λες, ποσο χρονο σε πηρε να φερεις στα ισα τα ντουλαπια (ανοιγμα, κλεισιμο, μεντεσεδες) με τα παλετοξυλα που χρησιμοποιησες για το σκελετο?...:))
Για τετοια ντουλαποειδη, μονο καινουριο (ισιο) ξυλο. Την εχω πατησει καμποσες φορες και μυαλο δεν βαζω!!!

Ευχαριστώ Μιχάλη. Για αυτό την πρόσοψη και το πλαίσιο στις πόρτες τα έκανα με αγοραστή ξυλεία οπότε δεν παιδεύτηκα σε αυτό το σημείο.

Ομορφα Παναγιώτη ! Ενα εμποτισμου όπως λέει η Καρμεν και έναν αχρωμο λούστρο με πιστολι απο πανω για επιπλέον προστασία και ανθεκτικότητα στον χρόνο .
Ενα θετικό με την καρυδιά ειναι ότι θα "κρύψει" αρκετα την διαφορετικότητα των ξυλων .
Καλη επιτυχία στο βερνικωμα !

Ευχαριστώ Ηλία. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σας. Της karmen και την δική σου.

Ωραια κομοδινα. Αν θυμαμαι καλα ειχες φτιαξει καινπροσκεφαλο κρεβατιου με παλετοξυλα?

Ευχαριστώ Νεκτάριε, Ναι πολύ καλά θυμάσαι. Όπως καταλαβαίνεις θα τα κάνω όλα στο ίδιο χρώμα για να "δέσουν" μεταξύ τους .

Πολύ όμορφα και σε καμία περίπτωση δεν μοιάζουν για παλετένια!
Εγώ θα πρότεινα ή βερνίκι εμποτισμού ή άχρωμο λάδι.
Αφού θα είναι σε εσωτερικό χώρο και με το τελευταίο είσαι καλυμμένος και εκτός αυτού θα έχεις και μοναδική υφή.

Ευχαριστώ Νίκο. Από παλέτα είναι όλο το υπόλοιπο εκτός από την "φάτσα" και το γέμισμα της πόρτας.

Μετά από πολλές αναποδιές, ατυχήματα και διάφορες άλλες καθυστερήσεις κατάφερα, επιτέλους, να τελειώσω τα κομοδίνα που έφτιαχνα.
Η όλη κατασκευή είναι από ξύλο παλέτας εκτός από την πρόσοψη και το πλαίσιο πόρτας που είναι ελάτη. Παιδεύτηκα αρκετά μέχρι να φέρω τα ξύλα σε μια επιθυμητή κατάσταση. Όλα τα κοψίματα έγιναν προ φαλτσοπρίονου και αναβαθμισμένου DIY παγκοπρίονου.
Αν τα έφτιαχνα από την αρχή θα τα έφτιαχνα με αγοραστή ξυλεία αλλά όταν τα ξεκίνησα δεν...
Θέλω προτάσεις για βάψιμο και χρώματος, Η επιθυμητή απόχρωση είναι σε καρυδιά.
View attachment 123564
View attachment 123563

Μπράβο ρε μάστορα, ωραίες κατασκευές. Μου θυμίζουν παλιά ψυγεία πάγου. :ernaehrung004:

Πολυ ομορφα και ξεχωριστα Παναγιωτη,πολλα μπραβο!!Νομιζω πως σε τετοια ρουστικ κομματια θα πηγαινε μια λευκη πατινα,δεν ξερω ομως πως γινεται.Αν γνωριζεις εσυ ριξε μια ματια!

Attachments

• Mpoyfes-Patina-Leyki-CAB_125.jpg
    Mpoyfes-Patina-Leyki-CAB_125.jpg
    53.2 KB · Views: 254
  • jkg_phoca_thumb_l_TB-180.jpg
    jkg_phoca_thumb_l_TB-180.jpg
    25.2 KB · Views: 254
Πολυ ομορφα και ξεχωριστα Παναγιωτη,πολλα μπραβο!!Νομιζω πως σε τετοια ρουστικ κομματια θα πηγαινε μια λευκη πατινα,δεν ξερω ομως πως γινεται.Αν γνωριζεις εσυ ριξε μια ματια!

Μία παρόμοια τεχνική Νίκο είναι με ένα χέρι ασβέστη και μετά με ένα οποιοδήποτε χρώμα.
Μοιάζει παλαιωμένο έτσι.

Παναγιώτη τό καλό πράγμα λένε αργεί νά γίνει και στήν περίπτωση σου ταιριάζει γάντι.Μπράβο γιά ακόμα μιά φορά
Να συμφωνήσω μέ τόν φίλο Νίκο Πετειναράκη,σε αυτο το στύλ ρουστίκ πολύ θα του ταίριαζε η λευκή πλατίνα,αρκεί βέβαια νά δένει και με τα υπόλοιπα έπιπλα στόν χώρο.

Last edited:
Ωραια πληροφορια Νικολα.Ασβεστη εννοεις απο αυτον που ασβεστωνουμε τους τοιχους;Αν θες δωσε οποτε εχεις χρονο πιο λεπτομερεις οδηγιες!

Νικ, τον απλό ασβέστη.
Περνάς ένα χέρι και μετά βάζεις ότι χρώμα θες της επιλογής σου. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου το είπε φίλος επιπλοποιός το κόλπο.
Επίσης άλλη μία τεχνική παλαίωσης είναι το τρίψιμο με χοντρή μεταλλική βούρτσα.

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Παναγιώτη τό καλό πράγμα λένε αργεί νά γίνει και στήν περίπτωση σου ταιριάζει γάντι.Μπράβο γιά ακόμα μιά φορά
Να συμφωνήσω μέ τόν φίλο Νίκο Πετειναράκη,σε αυτο το στύλ ρουστίκ πολύ θα του ταίριαζε η λευκή πλατίνα,αρκεί βέβαια νά δένει και με τα υπόλοιπα έπιπλα στόν χώρο.

Ευχαριστώ. Η λευκή πατίνα όμως δεν δένει με τον χώρο.

Να περιμένουμε να τα βάψω και να δούμε πως θα είναι.

Μπράβο ρε μάστορα, ωραίες κατασκευές. Μου θυμίζουν παλιά ψυγεία πάγου. :ernaehrung004:

Ευχαριστώ Μπάμπη, εμείς τα έχουμε τσουγκρίσει ήδη.:ernaehrung004:

Και πως δένει ο ασβεστης με το ξύλο και το βερνικι έπειτα?
Πηπως έπειτα θα αρχίσει να ξεφταει ??

Δεν νομίζω Κυρ.
Ο Άνθρωπος που μου ειπε τον τρόπο είναι επαγγελματίας.. ;)

Σήμερα έφτιαξα την βάση για την πλάνη/ξεχονδριστήρα που πήρα πριν από λίγες μέρες.

Χρησιμοποίησα δοκαράκι κλεμμένο 4.5 χ 6.5 (κλεμμένο στις διαστάσεις εννοώ!!!) και λίγα παλετόξυλα που είχαν περισσέψει από το project της παλετοζαρντινιέρας.
Φυσικά για το πλάνισμα χρησιμοποιήθηκε το νεοαποκτηθέν μηχάνημα και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ικανοποιητικά.
Έπειτα τα ξύλα κόπηκαν με φαλτσοπρίονο και με το ίδιο μηχάνημα δημιουργήθηκαν και οι συνδέσεις (έκανα και ένα τριψιματάκια με 240άρι γυαλόχαρτο).

Για έξτρα στιβαρότητα αυτήν την φορά εκτός από κόλλα χρησιμοποιήθηκαν και βίδες λόγω αυξημένου βάρους (28 κιλά φτάνει ο ξεχονδριστήρας).
Φυσικά έφτιαξα και ένα ραφάκι στο ενδιάμεσο με ξύλα παλέτας για να τοποθετήσω τα συνοδευτικά του ξεχονδριστήρα.

Παρόλο λοιπόν που το ξύλο που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν και ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων, εντούτοις λόγω των συνδέσεων, η κατασκευή είναι στιβαρή σαν βράχος.

Φυσικά για εύκολη μετακίνηση πρόσθεσα και 4 ροδάκια (τα 2 με φρένο). Για να σας προλάβω, η προσθήκη των ροδακίων δεν επηρεάζει καθόλου την κατασκευή, μιας και το ιδιαίτερα αυξημένο βάρος του μηχανήματος ακόμα και με χρήση δοκαριών πολλών μέτρων δεν καταφέρνει να αποσταθεροποιήσει το όλο σύνολο.

Αύριο θα περαστεί και 1-2 χέρια άχρωμο λάδι για προστασία και θα τοποθετηθεί το μηχάνημα μόνιμα πάνω στην βάση (για την ώρα απλά κάθεται).

Τέλος φρόντισα να μην κάνω την όλη σύνθεση αρκετά ψηλή κυρίως για να μην με κουράζει σε μεγάλα τεμάχια.

Μπράβο Νικόλα, το έχεις πάρει ζεστά βλέπω. :award:
Εμένα εξακολουθεί να μου φαίνεται ψηλά, και παρ´ ότι λές οτι είναι σταθερό έχω τους ενδοιασμούς μου. Μακάρι να έχεις δίκιο εσύ.
Κοιτώντας το επόμενο project μου στο youtube μου άρεσε πολύ η πατέντα επέκτασης που έκανε ο τύπος σε μια αντίστοιχη πλάνη με τη δική σου. Κοίτα πόσο βολικό είναι, μετά το πρώτο λεπτό, η πλάνη γίνεται πραγματικό εργαλείο!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Μπραβο φιλε Νικο ,όσο πάς γίνεται σχεδόν επαγγελματική δουλειά
Από ισοροπία αριστερά-δεξιά πώς πάει γιατί βλέπω μικρές επιφάνειες,αλλά μάλλον λόγο βάρους δέν θά έχεις πρόβλημα
Καί ένα ερώτημα,ξυλοτρύπανα τί μάρκα χρησιμοποιής γιατί σάν νά μου φάνηκαν γιά Bosch

Μπράβο Νικόλα !
Όμως θα αμφισβητησω όπως και ο Μπαμπης την στοιβαροτητα και τα ροδακια..μακάρι να κάνω λάθος...

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μπράβο Νικόλα, το έχεις πάρει ζεστά βλέπω. :award:
Εμένα εξακολουθεί να μου φαίνεται ψηλά, και παρ´ ότι λές οτι είναι σταθερό έχω τους ενδοιασμούς μου. Μακάρι να έχεις δίκιο εσύ.
Κοιτώντας το επόμενο project μου στο youtube μου άρεσε πολύ η πατέντα επέκτασης που έκανε ο τύπος σε μια αντίστοιχη πλάνη με τη δική σου. Κοίτα πόσο βολικό είναι, μετά το πρώτο λεπτό, η πλάνη γίνεται πραγματικό εργαλείο!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Είναι στιβαρό σαν σίδερο λόγω ενώσεων, δοκίμασε και θα δεις Μπάμπη.
Για τα κυβικά μου καλή είναι νομίζω, είναι 70 εκατοστά το ύψος της βάσης συν γύρω στα 4-5 οι ρόδες και το μηχάνημα γύρω στους 40 πόντους. Οπότε περίπου 115 εκατοστά ύψος, αν βάλεις και το δικό μου ύψος που είναι περίπου 1.83 τότε δένει το πακέτο ικανοποιητικά.