Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

ευχαριστω φιλε μου ..γενικα δοκιμαζω πραγματα απλα το παω αργα και σταθερα. . να φανταστεις εκανα ανακαινιση στο διαμερισμα απο κατω και μου πηρε 2 χρονια να το τελιωσω , πορτες ξυλινες με τριψιματα βαψηματα τοιχους ξηλωματα φτιαξιματα, ολα σιγα σιγα για να αλλα σταθερα.. απο εκει να φανταστεις γλυτωσα γυρω στα 5000 μονο απο ξυλουργους και μερεμετια... οποτε θα το τολμησω και βλεπουμε πωσ θα παει,...
α!! και μου εχουν μεινει και τα εργαλεια που αγορασα για επομενες "δουλειες" χεχε
Σωστος και γω εχω γλυτωσει πολλα λεφτα απο μερεμετια που κανω μονος μου κανοντας ριζικη αμακαινηση στο σπιτι που μενω τωρα .βεβαια ολα τα εσωτερικα εγιναν απο μαστορες λογο χρονο αλλα ολες οι εξωτερικες εργασιες εχουν γινει και γινονται κατα 90% απο μενα.Αναμενουμε φωτο οταν με το καλο ξεκινησεις!

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πόσο περίπου κοστίζει ένα μέσο κοντεινερ;
Πχ ένα 3Χ6m

οι τιμές προ μοδας(γιατι ειναι λιγο μοδα πλεον)...ηταν για γέλια...πχ καλο σχετικα κοντεινερ (οχι σονυ και καλα sea worthy) λιγοτερο απο 600 ευρω για το 3χ6 λιγοτερα απο 800ευρω για 3χ8...
Πλεον ειναι που θα σε πιασουν...οπως στα παντα...
Αλλα αν κινηθεις σε μεγαλεμπορους που κανουν αποκλειστικά τετοια δουλεια δλδ οχι διαμορφωση κτλ τοτε μπορεις να βρεις ακομα καλυτερες τιμες...

τα κοντεινερ τα συνιστω για τετοιες δουλειες... μιας και ακομα και sea worthy να μην ειναι...δλδ να ειναι σε μια σχετικά καλη κατασταση οχι 100% αεροστεγες (αυτο σημαινει το sea worthy) χωρις αυτο να σημαίνει οτι θα εχει θέματα ιδιαίτερα...
ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ τα καταφέρω θα ηθελα να φτιαξβ ενα κοντεινερ σπιτι...αλλα
δεν εχω τα λεφτα...για το οικοπεδο...
και μαλλον θα με χωρησει η γυναίκα μου...χαχαχαχαχαχα
Αυτο θα ειναι το μεγάλο μο προτζεκτ...

Κοντέινερ εννοείς πχ αυτό https://www.google.gr/search?client...1j0i131j0i3.AWrSuaQLdRs#imgrc=BifHS0H5ilQLwM: η κάτι αλλο? Γιατί τέτοιο ψάχνω και εγώ και μου λένε γύρω στα 1500 μεταχειρισμένο

που εχεις ρωτησει γιατι θυμαμαι που πηραμε για την εταιρια 2-3 μαζεμενα για αποθηκευση εγγραφων σε σχετικα καλη κατασταση στα λεφτα που εγραψα παραπανω...
αντε 1000ρικο να ηταν...

Σε μερικές μεταφορικές που συνεργάζομαι και στο κοντέινερ.gr αν θυμάμαι καλά και σε άλλη μια εταιρία στην αθηνα. Πάντως αν μάθεις από που τα πήρατε εσείς στείλε μου σε παρακαλώ ένα λινκ ή τηλ με πμ

προ διετίας ένας εδώ κοντά έφερε ένα κοντέινερ, το κλασσικό αυτό που μεταφέρεις εμπορεύματα, εάν θυμάμαι καλά 2χ3, μεταχειρισμένο σίγουρα, και στοίχισε γύρω στο 1500αρη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι ένα σπιτάκι κήπου με χρήση αποθήκης για τα εργαλεία κλπ....περνάει πολύ πιο εύκολα και άνετα από παράξενους γείτονες, σε σχέση με ένα κοντέινερ....ότι κινείται δεν θέλει άδεια ότι είναι σταθερό στο έδαφος θέλει άδεια....ο φίλος να προσπαθήσει να το κάνει χωρίς άδεια....γιατί αλλιώς θα πρέπει να εμπλακεί μηχανικός...και εάν εμπλακεί μηχανικός θα πρέπει να πληρωθεί βάσει ελαχίστων τιμών από το ΤΕΕ...και εάν το κάνει αυτό ....ο φίλος μας δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα....
οπότε, ας φτιάξει το έδαφος να είναι επίπεδο και συμπαγές και ας ξεκινήσει σιγά σιγά να σηκώνει το αυθαίρετο....χεχε

Εγκ-27860/4450/34/23-3-88
[ΙΣΧΥΕΙ απο ...1988]
"Εγκατάσταση Τροχόσπιτου - Τροχοβίλλας".

Τα τροχόσπιτα που δεν είναι κυκλοφορούντα οχήματα και
ρυμολκούμενα από ΙΧ. αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας του
Υπουργείου Συγκοινωνιών, εφόσον μεταπίπτουν στην κατηγορία που
περιγράφεται από την παρ.17 του Αρθ-2 του ΓΟΚ/85), δηλαδή
μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις με μόνιμη εξάρτησή τους από το
περιβάλλον στο οποίο εγκαθίστανται και συνδέονται σταθερά με αυτό
(π.χ. σταθερή σύνδεση με το έδαφος, κατασκευή βόθρου, σύνδεση με
δίκτυα) ή εξυπηρετούν παραμονή ανθρώπων ή ζώων, εκτέλεση εργασίας
ή άσκηση επαγγέλματος, αποθήκευση ή τοποθέτηση πραγμάτων,
μηχανημάτων, κλπ., πρέπει πριν εγκατασταθούν σε γήπεδο ή οικόπεδα
να έχουν άδεια της αρμόδιας για την έκδοση οικοδομικής αδείας
Υπηρεσίας η οποία τα κρίνει κατά τις ισχύουσες πολεοδομικές
διατάξεις."

σε συνέχεια του πάγκου και της δημιουργίας υποτυπώδους εργαστηρίου, που έγραψα στην σελίδα 168, τελείωσε ο πάγκος εργασίας, τελείωσε και το παγκάκι για το παγκοπρίονο, άλλαξε η διαρρύθμιση για δημιουργία χώρου, καθαρίστηκε μετά από 4 μήνες η αποθήκη από πάνω μέχρι κάτω, πέταξα 2 καρότσια πριονίδι, κλπ. (2 μέρες μόνο καθάριζα)

ευχαριστώ τον Χρήστο που ήρθε και βοήθησε, ακόμη και με εργαλεία, για να μπορέσω να τελειώσω μέχρι την γιορτή μου.

ο πάγκος βάφτηκε με βερνίκι από το Lidl σε χρώμα καρυδιά, με το πράσινο πινέλο, ένα χέρι και άτριφτος...

ενώ τα είχαμε υπολογίσει μιά χαρά μας τα χάλασε το lidl που έφερε άλλες ρόδες....οπότε αντί το παγκοπρίονο να είναι ακριβώς πάνω από το πάγκο βγήκε 2εκ κοντύτερο, τόση διαφορά έχουν οι ρόδες που έχει τώρα με τις ρόδες που είχε φέρει την προηγούμενη φορά....πάντως και με αυτές τις μικρότερες ρόδες είναι σταθερός (οι 2 έχουν φρένο για να μην το πάρει η κατηφόρα). του έφτιαξα και στις 3 γωνίες μία γωνία από ΚΠ και το σφήνωσα εκεί μέσα.
Το παγκοπρίονο μπορεί πλέον πολύ εύκολα να μετακινηθεί και να έρθει δίπλα στον πάγκο ή και να βγει έξω. από κάτω από το παγκοπρίονο, του έχω βγάλει εκείνο το μάυρο πλαστικό που έχει και θα σκεφτώ να προσαρμόσω κάτι, μάλλον καμιά σακούλα για να μαζεύει το πριονίδι.

το δάπεδο με την κλίση που έχει μας δυσκόλεψε αρκετά στο να αποφασίσουμε πως να τα φτιιάξουμε....έχει 10-15 εκατοστά κατά μήκος και 3-4 κατά πλάτος..

γκρρρ, τώρα είδα ότι ξέχασα το σόκορο που είναι στην πάνω μεριά

τώρα μένει να μπει ένα ράφι στο επιπλέον χώρο που δημιουργήθηκε, να μεταφέρω ρεύμα στο πάγκο, να φωτίσω καλύτερα τον χώρο, να βάλω κάπου την μέγγενη και το κολονάτο, να φτιάξω μερικούς οδηγούς για το ρούτερ νάχαμε να λέγαμε δηλαδή...και να βρομίσω πάλι τον χώρο....

Πολύ εξυπνο αυτό με το παγκοπρίονο Σώτο.
Μην στεναχωριέσαι για το σόκορο, μακάρι αυτό να ήταν πρόβλημα.

Μπράβο Σωτήρη (και Χρήστο), πολύ καλή δουλειά!

του έφτιαξα και στις 3 γωνίες μία γωνία από ΚΠ και το σφήνωσα εκεί μέσα.

Γιατί δε βίδωνες απλά 4 στριφώνια στις άκρες όπου υπάρχουν οι τρύπες για το λόγο αυτό στο PTS 10? Έτσι θα έβγαινε πιο "καθαρό" το σχέδιο της βάσης, νομίζω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης, αν κατάλαβα καλά, η επιφάνεια του παγκοπρίονου είναι 2 εκ χαμηλότερα από τον πάγκο? Ψήλωσε οπωσδήποτε το παγκοπρίονο τότε, για να μπορείς να χρησιμοποιείς τον πάγκο ως προέκτασή του (που σίγουρα για εκεί το πήγαινες).

Το πλαστικό του pts δεν εμπνέει για πολλά πολλά....ήδη η μία γωνία έχει ραγίσει...

η επιφάνεια του παγκοπρίονου είναι ψηλότερα από τον πάγκο...απλά είχαμε υπολογίσει να μπορεί να ανοίγει και η προέκταση που έχει σε εκείνη την μεριά
005.jpg

Το πλαστικό του pts δεν εμπνέει για πολλά πολλά....ήδη η μία γωνία έχει ραγίσει...

η επιφάνεια του παγκοπρίονου είναι ψηλότερα από τον πάγκο...απλά είχαμε υπολογίσει να μπορεί να ανοίγει και η προέκταση που έχει σε εκείνη την μεριά
005.jpg

Μπράβο Σωτήρη. Βγήκαν πολυ ωραία όλα κι έδειξαν περισσότερο με το βερνίκι.

Sent from my iPad using Tapatalk

χαίρομαι που σου άρεσαν Χρήστο!

άντε να ξεκινάμε και τα δικά σου σιγά σιγά ...χε χε χε

Μίνι ραφιέρα για μικροπράγματα.

DSC_0205.jpg

DSC_0206.jpg

DSC_0207.jpg

DSC_0208.jpg

DSC_0209.jpg

DSC_0210.jpg

DSC_0211.jpg

DSC_0212.jpg

DSC_0213.jpg

Από ξύλο Δρυός, Μαονοειδούς (πιθανώς Παντάκ) και Ιρόκο. Χωρίς χρήση καρφιών - βιδών - καβιλιών.

Μέτριας δυσκολίας κατασκευή αλλά όχι πολύ χρονοβόρα με ιδιαίτερη ομορφιά λόγω πολλών χρωμάτων

Διαδικασία κατασκευής

1) Βάση ραφιών. Κόψιμο στις κατάλληλες διαστάσεις και πλάνισμα-ξεχόνδρισμα.Διαμόρφωση άκρων με φαλτσοπρίονο (μπορεί να γίνει και σε παγκοπρίονο φυσικά).Κατασκευή υποδοχών ραφιών με παγκοπρίονο και "ρεγουλάρισμα" με σκαρπέλο. Δημιουργία τρυπών για την ανάρτηση στον τοίχο σε κολωνάτο δράπανο με τρυπάνι ξύλου 8 mm και μετέπειτα τρυπάνι forster 15 mm για να κρυφτεί η υποδοχή της βίδας (θα μπουν αυτοκόλλητα καλύμματα πάνω από τις τρύπες).
Φάγωμα άκρων με ρούτερ.
Τέλος, γρήγορο τρίψιμο με 100-120-180-240-400-500-1000άρι γυαλόχαρτο.

2) Ράφια.
Λόγω της πρώτης ύλης τα ράφια έπρεπε να κατασκευαστούν από πολλα κομμάτια ξύλου, οπότε και έπρεπε να ενωθούν με κόλλα. Ίσως το πιο επίπονο και απαιτητικό κομμάτι της κατασκευής.
Πρόχειρο κόψιμο της Δρυός στο παγκοπρίονο (όχι απαραίτητα στις ίδιες διαστάσεις). Πλάνισμα - Ξεχόνδρισμα των κομματιών και στις 4 πλευρές.
Τοποθέτηση σε μία απολύτως επίπεδη επιφάνεια (φύλλο μελαμίνης για την περίπτωση μου που δεν κολλάει και η κόλλα), και με χρήση κόλλας Titebond κόλλημα ανα 2 των κομματιών στο επιθυμητό μήκος και πιάσιμο με σφιγκτήρες.

Αναμονή 1 ώρας.
Πέρασμα κατευθείαν από ξεχονδριστήρα για να γίνει επίπεδο το ράφι (και από τις 4 πλευρές).
Διαμόρφωση άκρων με φαλτσοπρίονο με γωνία ρύθμισης 45 μοιρών και κατόπιν κόψιμο κάθετα των μυτερών άκρων.
Φάγωμα περιθωρίων με ρούτερ.

Για να μην στραβώσει το ξύλο στο μέλλον διαμόρφωση υποδοχών με παγκοπρίονο στο κάτω μέρος των ραφιών για τοποθέτηση οριζόντιων τραβερσών (χρησιμοποιήθηκε Ιρόκο επειδή είναι σκληρό ξύλο αλλά και γιατί σπάει την μονοτονία). Κόλλημα των τραβερσών με κόλλα Titebond. Πιάσιμο με σφιγκτήρες για περίπου 1 ώρα.

3) Τελική συναρμολόγηση. Με χρήση κόλλας πολυουρεθάνης Titebond τα ράφια τοποθετήθηκαν στην βάση τους.

Τελικό τρίψιμο και ξύσιμο για την απομάκρυνση της περισσότερης κόλλας.

Φινίρισμα:
Δυο χέρια βρασμένο λινέλαιο και πορτοκαλέλαιο AURO.

Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν
: Παγκοπρίονο, φαλτσοπρίονο, πλάνη-ξεχονδριστήρας, τριβείο δέλτα, παλμικό τριβείο, Κολωνάτο δράπανο, ρούτερ περιθωρίων και σκαρπέλα - τρυπάνια.

Στα δια ταύτα: Βγήκε σχεδόν τέλειο αν εξαιρέσει κανείς ότι η υποδοχή για το κάτω ράφι βγήκε ένα χιλιοστό πιο μεγάλη με αποτέλεσμα το πρώτο να πλέει μέσα (διορθώθηκε με τοποθέτηση ένος λεπτού κομματιού Ιρόκο και σε συνδυασμό με την κόλλα πολυουρεθάνης).

Ίσως να φτιάξω άλλο ένα γιατί θα αρέσει λογικά!
Τα χρώματα είναι φανταστικά και παρόλο την χρήση κάμερας dSLR δεν αποτυπώνονται τέλεια.

Όσοι θέλουν φυσικά μπορούν να δημιουργήσουν τυφλές τρύπες με χρήση ρούτερ (ακόμα καλύτερο αλλά χρειάζεται το κατάλληλο μπιτ).

Μίνι ραφιέρα για μικροπράγματα.

DSC_0205.jpg

DSC_0206.jpg

DSC_0207.jpg

DSC_0208.jpg

DSC_0209.jpg

DSC_0210.jpg

DSC_0211.jpg

DSC_0212.jpg

DSC_0213.jpg

Από ξύλο Δρυός, Μαονοειδούς (πιθανώς Παντάκ) και Ιρόκο. Χωρίς χρήση καρφιών - βιδών - καβιλιών.

Μέτριας δυσκολίας κατασκευή αλλά όχι πολύ χρονοβόρα με ιδιαίτερη ομορφιά λόγω πολλών χρωμάτων

Διαδικασία κατασκευής

1) Βάση ραφιών. Κόψιμο στις κατάλληλες διαστάσεις και πλάνισμα-ξεχόνδρισμα.Διαμόρφωση άκρων με φαλτσοπρίονο (μπορεί να γίνει και σε παγκοπρίονο φυσικά).Κατασκευή υποδοχών ραφιών με παγκοπρίονο και "ρεγουλάρισμα" με σκαρπέλο. Δημιουργία τρυπών για την ανάρτηση στον τοίχο σε κολωνάτο δράπανο με τρυπάνι ξύλου 8 mm και μετέπειτα τρυπάνι forster 15 mm για να κρυφτεί η υποδοχή της βίδας (θα μπουν αυτοκόλλητα καλύμματα πάνω από τις τρύπες).
Φάγωμα άκρων με ρούτερ.
Τέλος, γρήγορο τρίψιμο με 100-120-180-240-400-500-1000άρι γυαλόχαρτο.

2) Ράφια.
Λόγω της πρώτης ύλης τα ράφια έπρεπε να κατασκευαστούν από πολλα κομμάτια ξύλου, οπότε και έπρεπε να ενωθούν με κόλλα. Ίσως το πιο επίπονο και απαιτητικό κομμάτι της κατασκευής.
Πρόχειρο κόψιμο της Δρυός στο παγκοπρίονο (όχι απαραίτητα στις ίδιες διαστάσεις). Πλάνισμα - Ξεχόνδρισμα των κομματιών και στις 4 πλευρές.
Τοποθέτηση σε μία απολύτως επίπεδη επιφάνεια (φύλλο μελαμίνης για την περίπτωση μου που δεν κολλάει και η κόλλα), και με χρήση κόλλας Titebond κόλλημα ανα 2 των κομματιών στο επιθυμητό μήκος και πιάσιμο με σφιγκτήρες.

Αναμονή 1 ώρας.
Πέρασμα κατευθείαν από ξεχονδριστήρα για να γίνει επίπεδο το ράφι (και από τις 4 πλευρές).
Διαμόρφωση άκρων με φαλτσοπρίονο με γωνία ρύθμισης 45 μοιρών και κατόπιν κόψιμο κάθετα των μυτερών άκρων.
Φάγωμα περιθωρίων με ρούτερ.

Για να μην στραβώσει το ξύλο στο μέλλον διαμόρφωση υποδοχών με παγκοπρίονο στο κάτω μέρος των ραφιών για τοποθέτηση οριζόντιων τραβερσών (χρησιμοποιήθηκε Ιρόκο επειδή είναι σκληρό ξύλο αλλά και γιατί σπάει την μονοτονία). Κόλλημα των τραβερσών με κόλλα Titebond. Πιάσιμο με σφιγκτήρες για περίπου 1 ώρα.

3) Τελική συναρμολόγηση. Με χρήση κόλλας πολυουρεθάνης Titebond τα ράφια τοποθετήθηκαν στην βάση τους.

Τελικό τρίψιμο και ξύσιμο για την απομάκρυνση της περισσότερης κόλλας.

Φινίρισμα:
Δυο χέρια βρασμένο λινέλαιο και πορτοκαλέλαιο AURO.

Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν
: Παγκοπρίονο, φαλτσοπρίονο, πλάνη-ξεχονδριστήρας, τριβείο δέλτα, παλμικό τριβείο, Κολωνάτο δράπανο, ρούτερ περιθωρίων και σκαρπέλα - τρυπάνια.

Στα δια ταύτα: Βγήκε σχεδόν τέλειο αν εξαιρέσει κανείς ότι η υποδοχή για το κάτω ράφι βγήκε ένα χιλιοστό πιο μεγάλη με αποτέλεσμα το πρώτο να πλέει μέσα (διορθώθηκε με τοποθέτηση ένος λεπτού κομματιού Ιρόκο και σε συνδυασμό με την κόλλα πολυουρεθάνης).

Ίσως να φτιάξω άλλο ένα γιατί θα αρέσει λογικά!
Τα χρώματα είναι φανταστικά και παρόλο την χρήση κάμερας dSLR δεν αποτυπώνονται τέλεια.

Όσοι θέλουν φυσικά μπορούν να δημιουργήσουν τυφλές τρύπες με χρήση ρούτερ (ακόμα καλύτερο αλλά χρειάζεται το κατάλληλο μπιτ).

Μπράβο Νίκο. Καλα σου έλεγα να ξεφύγεις απο τα τετριμμένα.
Το χεις

Sent from my iPad using Tapatalk

Μπραβο Νικο πραγματικα ομορφο πραμα! Και ζουμερη περιγραφη!

Πολυ καλη ιδεα οι χωνευτες βιδες με ξυλινο καπακι για καλυψη.

Το ξυλο, οτι και αν ειναι, δειχνει καταπληκτικο!

Σας ευχαριστώ τα μάλα.

Τα καπάκια θα είναι σε όψη ξύλου μάλλον και περιμένω να μου τα φέρει φίλος που έχει λόγω επαγγέλματος.
Δυστυχώς δεν έχω τόσο μικρό ποτηροτρύπανο για να φτιάξω ξύλινα καλύμματα.
Δεν θα χαλάει η αισθητική... :)

Θα φτιάξω και άλλο ένα γιατί ήθελε και η μητέρα μου ένα ράφι στο δωμάτιο της και δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω μελαμίνη. Ευτυχώς έχω ακόμα αρκετή Δρυ!