Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Στο 3 δεν έχεις χώρο να βιδώσεις από μέσα και πρέπει να το ανοίξεις. Εδώ χρειάζεσαι σφιγκτήρες που να μπορούν να κρατήσουν την πρόσοψη γερά.
Εγώ για το 3ο συρτάρι, είχα ανοίξει 2ο και 3ο μαζί (με τους αποστάτες ανάμεσα) ~ 2εκ ανοιχτά, δηλαδή ίσα-ίσα να χωρέσει ένας κανονικός σφιγκτήρας. Έτσι, το 2ο συρτάρι στηρίζει το 3ο μέχρι να πιάσεις την πρόσοψη με δυο σφιγκτήρες. Μετά, ανοίγεις το συρτάρι τέρμα και βιδώνεις. (Τον πλαϊνό αποστάτη τον είχα στηρίξει στην από κάτω πρόσοψη).
Το κόλπο του Νίκου είναι έξυπνο και πιο απλό.

• Like
Reactions: newbie and osatosa
δεν μπορω να καταλαβω γιατι σου συμβαινει...σε εμενα με προσοψη 18χ58 δεν ειχα θεμα....μηπως οι σφικτηρες σου δεν εχουν τα αντιολησθητικα τακακια?

Είναι απλός ο λόγος: Ποιότητα
Αν θυμάμαι καλά, τα είχα πάρει περίπου 5€ τα 2. Εχουν αντιολισθητικά, αλλά η λαμαρίνα είναι βούτυρο.
Ίσως αλλάξω τα αντιολισθητικα με κάτι καλύτερο, αλλα ελπίζω σύντομα να πάρω αυτά.

Εγώ για το 3ο συρτάρι, είχα ανοίξει 2ο και 3ο μαζί (με τους αποστάτες ανάμεσα) ~ 2εκ ανοιχτά, δηλαδή ίσα-ίσα να χωρέσει ένας κανονικός σφιγκτήρας. Έτσι, το 2ο συρτάρι στηρίζει το 3ο μέχρι να πιάσεις την πρόσοψη με δυο σφιγκτήρες. Μετά, ανοίγεις το συρτάρι τέρμα και βιδώνεις. (Τον πλαϊνό αποστάτη τον είχα στηρίξει στην από κάτω πρόσοψη).
Το κόλπο του Νίκου είναι έξυπνο και πιο απλό.

Θα συμφωνήσω Δημήτρη για τον τρόπο του Νίκου. Φαίνεται να δίνει λύση.
Το 3ο συρτάρι και εγώ με πατέντες το έβαλα γιατί ακουμπάει επάνω στο διαχωριστικό.

• Like
Reactions: dk31