Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Κατανοητό. Ευχαριστώ.

Δες και το κινητό που είχα πριν λίγες μέρες το Xiaomi mi 8 Που το βρίσκεις σε αγγελίες σε τιμές χώμα, έχει πολύ καλό 4Κ60p, που δεν έχουν τα νέα entry level τηλέφωνα μέχρι 200 ευρώ, δεν ζεσταίνεται καθόλου λόγο καλού επεξεργαστή Snapdragon 845, έχει και μεταλλικό πλαίσιο για απαγωγή θερμότητας, άριστα dacs, την πιο δυνατή ενίσχυση ήχου που έχω δει σε κινητό, οδηγεί ακόμα και καλά και δύσκολα ακουστικά (το αναφέρει και το gsmarena αυτό), άριστο 4G δέκτη (πολύ καλύτερο από το π.χ. Note 8 pro που επίσης είχα) Και είναι πιο μαζεμένο....βασικά αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει η μεγαλύτερη οθόνη είναι σαφώς καλύτερη υλοποίηση από όλα τα νέα entry level τηλέφωνα των 200 ευρώ. Ναυαρχίδα που πριν 2 χρόνια χτύπαγε 500 ευρώ και πλέον το βρίσκεις και στα 150-170 ευρώ.

Υ.Γ. Εχει και ois στον φακό αν και είπες ότι δεν σε απασχολεί.

Με χάλια μπαταρία , χωρίς 4g+ και τεράστιο notch (αν και αυτό είναι αντικειμενικό), να τα λέμε όλα

Εγώ το χειμώνα έκανα live στο Facebook με gimbal ( FeiyuTech VLOG Pocket) χρήση 4g (η cosmote μακράν καλύτερη των υπολοίπων) ολόκληρο αγώνα μπάσκετ (1gb το πολύ) έφτανε η μπαταρία και η μετάδοση ήταν μια χαρά.

Παναγιώτη έκανες και ταυτόχρονα εγγραφή στην κάρτα το βίντεο που στρίμαρες, το ρωτάω γιατι ο Νίκος απο ότι καταλαβαινω θέλει ταυτόχρονα και τα δυο (1080 streaming + 4k πολύωρη εγγραφή ).

Έβγαλα φωτογραφία 64MP με το xiaomi redmi note 9 pro, κάτω απο δυνατό φυσικό φως και ενθουσιάστηκα απο την ανάλυση! Μόλις όμως πέσει λίγο το φως αρχίζει ο θόρυβος

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Με χάλια μπαταρία , χωρίς 4g+ και τεράστιο notch (αν και αυτό είναι αντικειμενικό), να τα λέμε όλα

Αν λες για το MI8, το notch δεν τον απασχολεί τον Νίκο για την δουλειά που θέλει, η μπαταρία μια χαρά είναι το έλιωσα στις διακοπές και έβγαζε άνετα όλη την μέρα (gps, φώτος, βίντεο κλπ.), υπάρχουν σαφώς καλύτερα κινητά σε μπαταρία, άλλα χάλια δεν είναι σε καμία περίπτωση. Για το 4G+ δεν έχω ιδέα ξέρω ότι από το Xiaomi Note 8 και το Xiaomi note 8 pro που έχουμε σπίτι έχει πολύ καλύτερο σήμα 4G με διαφορά κιόλας....το έγραψα και πριν αν κάποιον δεν τον απασχολεί η μικρότερη οθόνη είναι σαν πακέτο πολύ καλύτερη και πολύ πιο ολοκληρωμένη λύση από όλα τα 200αρια κινητά που κυκλοφορούν εκει έξω. Άλλη κλάση και φαίνεται άμεσα αυτό.

Έβγαλα φωτογραφία 64MP με το xiaomi redmi note 9 pro, κάτω απο δυνατό φυσικό φως και ενθουσιάστηκα απο την ανάλυση! Μόλις όμως πέσει λίγο το φως αρχίζει ο θόρυβος

Το βράδυ βάζεις gcam δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σε αυτό, θα δεις μεγάλη διαφορά, δεν βοηθάει βέβαια το γεγονός ότι δεν έχει ois ο φακός. Ειχα ταυτόχρονα το Note 8 pro Με τον ίδιο 64 αισθητήρα με το κινητό που έχεις και το Mi 8 που έχει πολύ μικρότερο σε μέγεθος αισθητήρα άλλα με ois, τρομερή διαφορά υπερ του mi 8 το βράδυ, το ois κάνει φοβερή δουλειά. Το γράφουμε πολλές φορές άλλα ισχύει, το OIS σώζει τόσο σε φώτος άλλα και σε βίντεο με σταθεροποίηση.

@karamela για το mi 8 αναφέρομαι, εντάξει το δικό μου 6 μηνών ήταν και μέρα δεν έβγαζε, η μπαταρία του δεν τα πάει καλά, όσο για τις φωτό ναι την ημέρα ήταν καλές, το βράδυ με gcam επίσης καλές αλλά αν το θέμα που έβγαζες ήταν λίγο κινούμενο ( πχ παιδιά) ήταν άθλιες , τώρα για το 4g+ τι να πω; Ανεπίτρεπτο για ναυαρχίδα , είναι καλό τηλέφωνο αλλά με παιδικές αρρώστιες

@karamela για το mi 8 αναφέρομαι, εντάξει το δικό μου 6 μηνών ήταν και μέρα δεν έβγαζε, η μπαταρία του δεν τα πάει καλά, όσο για τις φωτό ναι την ημέρα ήταν καλές, το βράδυ με gcam επίσης καλές αλλά αν το θέμα που έβγαζες ήταν λίγο κινούμενο ( πχ παιδιά) ήταν άθλιες , τώρα για το 4g+ τι να πω; Ανεπίτρεπτο για ναυαρχίδα , είναι καλό τηλέφωνο αλλά με παιδικές αρρώστιες

Ισως παίζει και ένα ρόλο ότι είναι 6μηνών και ίσως έχει ταλαιπωρηθεί η μπαταρία, το δικό μου ήταν σφραγισμένο και πολύ χοντρικά με 2 ώρες gps την ημέρα με φουλ φωτεινότητα, 300-400 φώτος, κάμποσα βιντεάκια που τράβηξα συνολικής διάρκειας 30 λεπτών, και 2-3 ώρες browsing/editing κλπ. μου έφτανε άνετα μέχρι το βράδυ. Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα κινητά σε αυτό τον τομέα, άλλα δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με το mi 8, δεν ξέρω αν παλιώσει η μπαταρία τι γίνεται.
Για το 4G+, και το mi 10 που έχω τώρα με 5G δεν βλέπω καμία διαφορά σε απόδοση σε σήμα σε σχέση με το Mi8, όχι ότι υπάρχει 5G στην Ελλάδα....

Τέλος πάντων στα φωτογραφικά που μας απασχολούν εδώ το mi8 είναι εξαιρετικό, τώρα αν φωτογραφίζεις παιδιά που τρέχουν ειδικά σε κακό φως, καλά καλά με καλή μηχανή θα έχεις θέμα, σε καλό φως πάντως που έβγαζα τα δικά μου, δεν είχα θέμα π.χ. όταν έτρεχαν στην παραλία....

Δεν μιλάω μόνο για βράδυ, εντάξει αυτό είναι πολύ δύσκολο, για την ημέρα αναφέρομαι και σε χαμηλό φωτισμό εκεί είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα , μια απορία , το mi 9 σε σχέση με το mi 8 είναι καλύτερα τα πράγματα; Ξέρω δεν έχει σταθεροποιητή απλά σε γενικές γραμμές πιο είναι καλύτερο;

Δείτε παρακάτω δείγμα νυχτερινό με το Xiaomi Mi 10, ούτε Night mode, ούτε Hdr, ούτε gcam ούτε τίποτα, απλή μονή λήψη χεράτη, πόσο διαφορά κάνει ο μεγάλος αισθητήρας 1/1.33" σε συνδυασμό με τον φωτεινό φακό (f1,7) και την οπτική σταθεροποίηση.....που να βάλουμε και Gcam δηλαδή!!!

50222797486_6fd8756f83_b.jpg
[/URL]IMG_20200813_210711 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Δεν μιλάω μόνο για βράδυ, εντάξει αυτό είναι πολύ δύσκολο, για την ημέρα αναφέρομαι και σε χαμηλό φωτισμό εκεί είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα , μια απορία , το mi 9 σε σχέση με το mi 8 είναι καλύτερα τα πράγματα; Ξέρω δεν έχει σταθεροποιητή απλά σε γενικές γραμμές πιο είναι καλύτερο;

Σε κινούμενο θέμα σε κακό φωτισμό δεν έχει σημασία η σταθεροποίηση άλλα το μέγεθος του αισθητήρα, η εστίαση και η φωτεινότητα του φακού, λογικά το Mi9 θα αποδίδει καλύτερα καθώς έχει μεγαλύτερο αισθητήρα 1/2'' vs 1/2.55", με ίδια φωτεινότητα (f1,8) άλλα με καλύτερη εστίαση laser vs pdaf εστίαση, αν βάλεις στην εξίσωση ότι θα έχει και πιο σύγχρονους αλγόριθμους κλπ. τότε όλα αυτά συνηγορούν ότι θα είναι σίγουρα καλύτερο σε αυτό το κομμάτι της φωτογράφισης....τώρα πόσο καλύτερο, δεν ξέρω να σου πω, αν θες πάντως τέτοιου είδους φωτογράφηση πρέπει να πας σε ακόμα μεγαλύτερο αισθητήρα. Σε σταθερά θέματα πάντως το mi8 με το ois είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο υπάρχει εκει έξω που δεν έχει ois.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Σε κινούμενο θέμα σε κακό φωτισμό δεν έχει σημασία η σταθεροποίηση άλλα το μέγεθος του αισθητήρα, η εστίαση και η φωτεινότητα του φακού, λογικά το Mi9 θα αποδίδει καλύτερα καθώς έχει μεγαλύτερο αισθητήρα 1/2'' vs 1/2.55", με ίδια φωτεινότητα (f1,8) άλλα με καλύτερη εστίαση laser vs pdaf εστίαση, αν βάλεις στην εξίσωση ότι θα έχει και πιο σύγχρονους αλγόριθμους κλπ. τότε όλα αυτά συνηγορούν ότι θα είναι σίγουρα καλύτερο σε αυτό το κομμάτι της φωτογράφισης....τώρα πόσο καλύτερο, δεν ξέρω να σου πω, αν θες πάντως τέτοιου είδους φωτογράφηση πρέπει να πας σε ακόμα μεγαλύτερο αισθητήρα. Σε σταθερά θέματα πάντως το mi8 με το ois είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο υπάρχει εκει έξω που δεν έχει ois.

Ok , ευχαριστω για τις πληροφοριες

Περιμένω σύγκριση με την OM-D E-M1.

Έρχεται σιγά σιγά, να βρώ χρόνο και να μάθω το κινητό και θα γίνει και αυτό στο αντίστοιχο νήμα, σε πρώτη φάση το αρχείο 108mp του Μι 10 ξεμπροστιάζει πολλές μηχανές!! Σε βίντεο δε θα κλάψουν μανούλες....χαχα

Σκεφτομαι σοβαρα για NOTE 20 ULTRA (προφανως οχι day one), γιαι αντικατασταση της RX100 m6, τι λετε αξιζει?
Εχει δυνατα specs αν το γνωριζετε, μεγαλο αισθητηρα 1/1.33" 108mp (καλα τα 108mp στα κινητα απλα ασχολιαστο), 5 x optical και πολλα πολλα αλλα.
Σε βιντεακια στο youtube παντως ειδα συγκριση RX100m7 με το S20 ultra που ειναι κατωτερο του NOTE και μαλιστα εχει και μικροτερο οπτικο ( 4x ) και δεν βλεπω ιδιαιτερες διαφορές, μαλιστα σε καποια το κινητο ειναι και καλυτερο. Βεβαια, αλλο στο youtube, και αλλο στην πραγματικοτητα...

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά, επειδή επί μισή μέρα κοιτούσα μοντέλα (τι υπερπληθώρα είναι αυτή!), και το ένα μου ξίνιζε το άλλο μου βρώμαγε το άλλο ακριβό... Έπεσε το μάτι μου σε κάποιο που τσεκάρει αρκετά κλικ απλά είναι παλιό μοντέλο.

Sony Xperia X performance, διαθέσιμο στο Skroutz στα 125 με ΦΠΑ, ένα κατοστάρικο δηλαδή σε μένα. Παρατήρησα στα συν ότι:

- Παλιά "ναυαρχίδα" του 2016 των 600+ ευρώ.
- Αδιάβροχο (το πλένουν κανονικά στη βρύση)
- Μεταλλικό σασί.
- Οθόνη full HD που από ότι λένε είναι εξαιρετική τη μέρα.
- Σένσορας 1/2.3'
- Μικρό και λεπτό, 5', φαντάζομαι αντιστοιχεί σε περίπου 5.5' full view
- ΠλαΙνο δαχυλικό και φυσικό shutter buton! Επιτέλους θα μπορώ να βγάζω φωτογραφίες με το κινητό...
- dual pixel af και tracking (!) στο βίντεο.

Η τελευταία αναβάθμισηπου πήρε είναι η 8.0, αλλά πολλοί το τρέχουν στην 10 με custom rom , μιας και η Sony είναι από τις λίγες εταιρίες που έχουν διαθέσιμο τον κώδικα. Επίσης ο snapdragon 820 υποστηρίζει 4κ video. Kάποιοι το ενεργοποιούν στην "μαμα" εφαρμογή με ένα hack (διαγράφουν ένα αρχείο στο λειτουργικό), άλλοι με 3rd party εφαρμογές. Tα παραπάνω θέλουν unlock και root (αλήθεια είναι ασφαλές?). Σκέφτομαι ότι έως πρώην "ναυαρχίδα" θα έχει καλά "κρυμμένα" εξαρτήματα, όπως DAC ήχου για παράδειγμα.

Στα μείον η μικρή μπαταρία και η usb2 θύρα. Ίσως και τα 3gb ram, αλλά τόσα έχει και το δικό μου τηλέφωνο (μαζι με ανδροιδ 8) τώρα και δεν αντιμετωπίζω θέμα.

Τη γνώμη σας...

Υ.Γ εναλλακτικά, περνώντας από το Public είχαν σε προσφορά κάποια μοτορολα G6 play και g7 play, τα οποία επίσης είναι σχετικά μικρά και μου φάνηκαν καλή κατασκευή, κάπου στα 130 ευρώ αν θυμάμαι.