Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Τα greenworks 40V τα εχει δουλέψει κανεις;

Τα greenworks 40V τα εχει δουλέψει κανεις;

Είναι παρόμοιας κατηγορίας με τα Ryobi 40V αλλά με χαμηλότερες επιδόσεις και ίσως με χειρότερη ποιότητα κατασκευής (σε θέμα σύγκρισης πάντα).

Μαζί με κάτι άλλα πραγματάκια απο amazon
λέω να πάρω και ψαλίδα κλαδέματος και ένα πριόνι - σάρακα

Επειδή τώρα δεν έχω ιδέα και τώρα ξεκινάω ένα στρέμμα δέντρα, λουλούδια και λαχανικά θα ήθελα λίγη βοήθεια.

Διάβασα πιο πριν για τα Felco και βρήκα αυτό
http://www.amazon.co.uk/gp/product/...liid=I1CTTFFZMGDJ4B&ref_=wl_it_dp_o_pC_nS_ttl

Απο το site της felco
http://www.felco.com/felco/pages/pr...n&cuttingdiameter=20&submitvalue=pruningtools

διαλέγω τα 160s και το 6άρι
Είμαστε δεξιόχειρες και θα το χρησιμοποιεί και η γυναίκα μου.
Δε ξέρω αν θα κάνει και για μικρά κλαδάκια απο λεμονιές/πορτοκαλιές ή και ελιάς.
Μήπως χρειάζομαι και δεύτερο ή κάποιο άλλο μοντέλο.

(Δεν είναι σίγουρο ότι θα τα πάρω απο amazon τελικά βλέποντας τις μικρές διαφορές με Ελλάδα)

Και μία πρόταση για πριόνι κήπου για τα πιο χοντρά.

Αν μπορείς, θα σου πρότεινα την ακριβότερη σειρά της felco. Το 160 είναι κατηγορίας gardens, bacho κλπ. Όσο για πριόνι, έχω ένα μικρό, σπαστο επίσης της felco, το οποίο τα σπάει!

Νά συμφωνήσω μέ τόν toasted,διέθεσε κάτι παραπάνω καί πάρε το Felco 2 εφόσον έχεις 1 στρέμμα κήπο θά στά ανταποδώσει τά χρήματα,χειροπριόνο πολύ καλό πού τά δουλέυω συνέχεια καί είναι οικονομικά μέ διπλη οδόντωση μέ 5 γερά τραβήγματα μπρός - πίσω κόβει 3-4 εκατοστά διάμετρο κλαρί.

Samurai

Kαί άν πάρεις τό Samurai GS 270 έχει τριπλή οδόντωση κατεβάζει κάτω μικρό δέντρο με 15-20 cm διατομή
Αν κάποιος έχει μυική δύναμη καί είναι σέ καλή φυσική κατάσταση μέ το παραπανω πριόνι ένα μικρο δέντρο με κορμο διατομης 15-20 cm το κατεβάζει κάτω πιό γρήγορα αυτο το χειροκίνητο πριονι,απο ενα αλυσοπρίονο B&D 18 volt μπαταρίας ,η ένα αλυσοπρίονο Gardena 18 volt μπαταρίας

Last edited:
Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Νά συμφωνήσω μέ τόν toasted,διέθεσε κάτι παραπάνω καί πάρε το Felco 2 εφόσον έχεις 1 στρέμμα κήπο θά στά ανταποδώσει τά χρήματα,χειροπριόνο πολύ καλό πού τά δουλέυω συνέχεια καί είναι οικονομικά μέ διπλη οδόντωση μέ 5 γερά τραβήγματα μπρός - πίσω κόβει 3-4 εκατοστά διάμετρο κλαρί.

Samurai

Kαί άν πάρεις τό Samurai GS 270 έχει τριπλή οδόντωση κατεβάζει κάτω μικρό δέντρο με 15-20 cm διατομή
Αν κάποιος έχει μυική δύναμη καί είναι σέ καλή φυσική κατάσταση μέ το παραπανω πριόνι ένα μικρο δέντρο με κορμο διατομης 15-20 cm το κατεβάζει κάτω πιό γρήγορα αυτο το χειροκίνητο πριονι,απο ενα αλυσοπρίονο B&D 18 volt μπαταρίας ,η ένα αλυσοπρίονο Gardena 18 volt μπαταρίας
Samurai ks-4
http://www.diamantistools.gr/proionta/samurai-ks-4-psalidi-kladematos
Με 11
Felco 2
http://www.diamantistools.gr/proionta/felco-2-psalidi-kladematos
Με 50 .
Ποιος αντεγραψε ποιον?
Ή απλα ειναι ψαλιδια ιδιας φιλοσοφιας?
Και αν ειναι ετσι, γιατι να δωσω 50 και οχι 11 για ενα παρομοιο, ποιοτικο φανταζομαι αν κρινω απο τα πριονια, ψαλιδι?

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Samurai ks-4
http://www.diamantistools.gr/proionta/samurai-ks-4-psalidi-kladematos
Με 11
Felco 2
http://www.diamantistools.gr/proionta/felco-2-psalidi-kladematos
Με 50 .
Ποιος αντεγραψε ποιον?
Ή απλα ειναι ψαλιδια ιδιας φιλοσοφιας?
Και αν ειναι ετσι, γιατι να δωσω 50 και οχι 11 για ενα παρομοιο, ποιοτικο φανταζομαι αν κρινω απο τα πριονια, ψαλιδι?

Νεκτάριε τά κλαδευτήρια samurai δέν λένε,σαφώς η samurai αντέγραψε τήν Felco,στά πριόνια είναι μόνο η samurai καλή,όχι στά κλαδευτήρια.

Το παρακάτω Felco 2 τό έχω 19 χρόνια από τό 1996 καί τό δουλεύω σχεδόν κάθε μέρα,έχει πέσει κάτω πολλές φορές σέ τσιμέντο,τό μόνο πού τού έχω αλλάξει είναι λάμες,κάθε 3 χρόνια μιά λάμα πού έχει 14 ευρώ μόνο η λάμα.Δώσε 50 ευρώ καί δέν θά το μετανοιώσεις άν βεβαια τά διαθέτεις,καί άν έχει χρήση,θά σού κρατήση μιά ζωή,εργονομία ,απόσβεση κραδασμών κ.τ.λ ,ότι πληρώνεις παίρνεις,έχουν περάσει πολλά κλαδευτήρια από μένα,αλλά το felco το 2 δέν τό αλλάζω μέ τίποτα στά by-pass ,μετά δεύτερο είναι σε anvil το wolfgarten RS 4000

ergale13.jpg

ergale15.jpg

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Βασικα απο κλαδεμα εχω μονο τις ελιες. Και αυτο οχι επαγγελματικα. Αλλα κλαδια και αμπελια ειναι ελαχιστη η χρηση.
Μου αρεσουν και θελω καλα και εγγυημενα ποιοτικα εργαλεια αλλα πολλα τα 50 για ενα κλαδευτηρι. Εδω και κια εικοςαετια εχουμε σπιτι δυο της πλακας με πλαςτικη λαβη και κοβουν, με δυςκολια φυςικα, ακομη τα παντα. Ε, του γκευ, ο γιαπωνεζος θα ειναινσιγουρα καλυτερος.
ΥΣ. Εχω και ενα μικρο της gardena, δυνατο εργαλειο αλλα για ελαφριες χρησεις.

Νεκτάριε, το φιλαράκι μας που φέρνει τα Samurai, δεν μου είπε και τ καλύτερα λόγια για τα κλαδευτήρια τους.
Μόνο για τα πριόνια κλαδέματος είναι αξίζει η Samurai.

Τώρα εγώ θα πρότεινα κάτι με τιμή γύρω στα 20-30 ευρώ, όπου έχει πολλές αξιόπιστες προτάσεις (stihl, gardena, bahco κλπ). Νομίζω ότι για έναν ερασιτέχνη, με λίγα δένδρα άντε και κανένα τριαντάφυλλο δεν χρειάζονται παραπάνω χρήματα.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Πάρε τότε τό wolfgarten RS 4000 με 20-25 ευρώ αξιόπιστη εταιρια καί πιό επαγγελματικα εργαλεια απο την gardena,αν τό θές μόνο γιά ελιές καί αμπέλια,μέ μέτρια δύναμη θά κόβεις κλαριά διαμέτρου 2 cm (οσο είναι τό 20 λεπτο του ευρώ σέ διατομή) και λιγο πιο ζόρικα αλλά τό κόβει 2,5 cm (οσο είναι τό διευρω σέ διατομή)

Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι επειδή δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν ψαλίδια, με ένα απλό των 4-5 ευρώ κόβουν όλη μέρα και πολλές φορές ξυλώδεις θάμνους κλπ.

Εγώ έχω δυο ψαλίδια (ένα με αμόνι και ένα κανονικό) και τα χρησιμοποιώ εκεί που πρέπει.
Τώρα έχω και ένα ακόμα πιο ψηλό όταν κόβω φρούτα και μαλακούς μίσχους γενικά (από το lidl είναι και ζει ακόμα).
Οπότε αν χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο ψαλίδι για την εκάστοτε εργασία, σίγουρα ο χρόνος ζωής ακόμα και αν είναι της πλάκας θα είναι αυξημένος.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Νεκτάριε, το φιλαράκι μας που φέρνει τα Samurai, δεν μου είπε και τ καλύτερα λόγια για τα κλαδευτήρια τους.
Μόνο για τα πριόνια κλαδέματος είναι αξίζει η Samurai.

Τώρα εγώ θα πρότεινα κάτι με τιμή γύρω στα 20-30 ευρώ, όπου έχει πολλές αξιόπιστες προτάσεις (stihl, gardena, bahco κλπ). Νομίζω ότι για έναν ερασιτέχνη, με λίγα δένδρα άντε και κανένα τριαντάφυλλο δεν χρειάζονται παραπάνω χρήματα.

Ποιος εχει τα samurai?

Τα τυπου αμονι ειναι για ποιο χοντροκομενες δουλειες, οπως δεντρα? ενω τα bypass ςιναι για λεπτοτερα και φινετσατα κλαδεματα?

Από εκεί που πήρες και τα πρόσθετα... ;-)

Ναι για πιο χοντροκομμένα πράγματα, η ευκολία που προσφέρουν είναι ασύγκριτη σε σχέση με τα απλά ακόμα και σε χοντρά κλαδιά.
Εγώ με του lidl είμαι και είμαι πολύ ευχαριστημένος...
4 ευρώ σε 2 χρόνια + βάλε χρήσης και ακόμα λειτουργεί (έχει στραβώσει λίγο η λάμα του αλλά με ένα ακόνισμα θα είναι οκ).

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Ποιος εχει τα samurai?

Τα τυπου αμονι ειναι για ποιο χοντροκομενες δουλειες, οπως δεντρα? ενω τα bypass ςιναι για λεπτοτερα και φινετσατα κλαδεματα?

Ο Παπαδοπουλος τα φερνει τα Samurai
Aκριβως πιο χοντροκομενες δουλειες και για ξερα κλαδια που ειναι σκληρα ειναι τα anvil ,και τα by-pass για λεπτοδουλειες και φινετσάτα κλαδεματα

Αν χρησιμοποιηθεί λάθος πάντως, και το καλύτερο κλαδευτήρι να έχεις θα το αχρηστεύσεις σύντομα!

Υπαρχει καποιος εξυπνος και βολικος τροπος να τοποθετουνται τα στυλιαρια σε τσαπες και συναφη εργαλεια χωρις να κουνιουνται και να φευγουν μετα απο καιρο?

Βάζεις τα στυλιάρια στο νερό να φουσκώσουν λίγο και μετά αφού τοποθετήσεις το σφυρί κόβεις μια μεταλλική τριγωνική σφήνα από χοντρή λαμαρίνα και τη καρφώνεις από πάνω. Αν το κάνεις σωστά αντέχει. Με αυτό το τρόπο φτιάχνουμε τα σφυριά στη δουλειά μου και αντέχουν βάναυση ταλαιπωρία.

Αυτο με το νερο το ξερω αλλα δεν εχω καταλαβει το τροπο. Συνηθως ειναινηδη χαλαρο το σφυρι/τσαπα στο ξυλο και το αφηνω μεσα σε κουβα με νερο. Σφιγκει μετα αλλα οταν στεγνωσει/φυγει η υγρασια χαλαρωνει μετα.

Θα βάλεις σκέτο το στυλιάρι στο νερό πριν το βάλεις στο σφυρί. Νομίζω ότι έτσι αποφεύγεις και να σου ανοίξει όταν καρφώσεις τη σφήνα.

Αν βάλεις σκέτο το στυλιάρι στο νερό και ανοίξει, πώς θα βάλεις μετά το σφυρί?