Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Τελικά βρήκα τα original από ένα ιταλικό κατάστημα και τα παρηγγειλα μέσω ebay. Το μόνο που μου μένει είναι να αλλάξω και τα λαστιχάκια του καρμπυρατερ(αν και αυτά που έχει φαίνονται καλά) και το πριονάκι έγινε καινούργιο, που λέει ο λόγος, μόνο με κανα 25αρι ευρώ. Και μια βοήθεια, το καρμπυρατερ είναι walbro wa 222, ποιο σετάκι να προτιμήσω επειδή με ένα γκουγκλαρισμα δεν έβγαλα άκρη ;

walbro1.JPG

Το ενα σετ ειναι full σετ με ζιγλερ, φλατζες και μεμβρανες, ενω το αλλο εχει μονο καποιες φλατζες και μεμβρανες.
Επισης κοιτας και εδω : http://wem.walbro.com/walbro/product2.asp?Series=WA&partnum=WA-222-1
για να δεις που παει το καθε τι. Για να μην μπερδευτεις με το σκιτσο σου λεω πως οτι δεν εχει κωδικο αλλα παυλες (π.χ. το 11) ,
δεν το φοραει το 222.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βάλε φωτογραφία Βασίλη να δούμε τα νέα κόλπα.

DSCN1448.jpg

Κατι τετοιο εννοει μαλλον ο φιλος.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

DSCN1450.jpg

Και μια "πατεντουλα" (καλα λεμε τωρα), για να βαζετε λαδι αλυσιδας ευκολα, χωρις χωνια και τρεξιματα.
Βρισκετε απο ενα συνεργειο ενα τετοιο μπουκαλι με ψιλο λαιμο (το συγκεκριμενο ειναι απο βαλβολινη) και βαζετε εκει το λαδι. Το στομιο αυτο βολευει αφανταστα και στον ελεγχο της σταθμης καθως γεμιζουμε.
Παρομοια δοχεια εχουν και καποια λαδια απο "μπουκαλες" μοτο.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Δευτερολεπτα στην κυριολεξια νεκταριε.λυνεις μια αλενοβιδα περνας ενα η δυο κομματια σφιγγεις ετοιμος.

Δεν το βλεπω και πολυ γρηγορο. Απλα διαφορετικο. Η δικια μου κεφαλη ειναι αυτοτροφοδοτουμενη. Την ανοιγω με το χερι, τυλιγω 3 μετρα και τη κλεινω. Μετα οσο φθειρετε, με ενα δυο χτυπηματα οσο κοβω, στο εδαφος βγαινει καινουργια-επιμηκινεται και ο κοφτης στο προστΤευτικο κοβει τη περισσια και φθαρμενη.

Έχω ακόμα αρκετή. Τώρα που την πήρες φάτην!!! :p

Η παραπάνω κεφαλή που ποστάρεις πάντως δεν είναι και τόσο σύγχρονη και ο τρόπος αλλαγής είναι σχετικά χρονοβόρος...

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Βάλε φωτογραφία Βασίλη να δούμε τα νέα κόλπα.
νικο αυριο θα ανεβασω φωτο αν και δεν ειναι κατι καινουργιο.εμενα με εχει βολεψει παρα πολυ.

Για μένα νέα θα είναι .... η δική μου σταματάς ...ξεβιδώνεις την βίδα του καπακιού η οποία είναι αλουμινίου και έχει μείνει μόνο το κέντρο της το οποίο ξεσφίγγω με πενσάκι ρυθμιζόμενο σε 2 σκάλες ... στρίβω να βγει όσο χρειάζεσαι ...κόβω το περίσσευμα με το πενσάκι σφίγγω την βίδα .... φοράω τον ιμάντα και συνεχίζω :flipout::flipout:

Για μένα νέα θα είναι .... η δική μου σταματάς ...ξεβιδώνεις την βίδα του καπακιού η οποία είναι αλουμινίου και έχει μείνει μόνο το κέντρο της το οποίο ξεσφίγγω με πενσάκι ρυθμιζόμενο σε 2 σκάλες ... στρίβω να βγει όσο χρειάζεσαι ...κόβω το περίσσευμα με το πενσάκι σφίγγω την βίδα .... φοράω τον ιμάντα και συνεχίζω :flipout::flipout:
Ευκαιρια για διαλλειμα δηλαδη, τσιγαρο, τοστ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχω ακόμα αρκετή. Τώρα που την πήρες φάτην!!! :p
.

Μα, δεν τρωγεται λεμε!

Μετά απο μια έρευνα αγοράς για αλυσοπριόνο που θα χρησιμοποιηθεί για κλάδεμα κατέληξα στο Stihl 170 με 30 εκατοστά λάμα στα 175 ευρώ.

Τώρα το πείρα.... Το ξέρω οτι είναι πιο βολικά αλλά και πολύ πιο ακριβά και τόσα χρήματα δεν μπορούσα να διαθέσω εκτός αν πήγαινα σε κινέζικο. Εξάλλου δεν το θέλω για ψηλά δέντρα που θα πρέπει να σκαρφαλώνω σε δέντρα και σκάλες. Το πολύ να κόψω μέχρι το 1.70 και το πολύ 30-40 κλαδιά το χρόνο. Οπότε θα ήταν μια επένδυση αρκετά μεγάλη που δεν ξέρω αν άξιζε αυτή τη διαφορά χρημάτων για τη χρήση που θα το κάνω. Ασε που με μια σαραντάρα λάμα αργότερα μπορώ να το χρησιμοποιήσω και για πιο πολλά πράγματα.

Δυστυχώς και εγώ πιστεύω ότι έκανες λάθος επιλογή καθώς αντί για 200 ευρώ θα έδινες 220 για το γιαπωνέζικο efco το οποίο είναι καθαρά κλαδευτικό και σίγουρα προσφέρει περισσότερο ακρίβεια στο κλάδεμα δέντρων κλπ απ ότι ένα αλυσοπρίονο γενικής χρήσης και ειδικά για εσένα που δεν θες να χτυπήσεις σύρματα κλπ.
Επίσης το κόστος μια λάμας και μια αλυσίδας για το stihl φτάνει τα 45-50 ευρώ οπότε ήδη έχεις κάνει τα έξοδα...

Τέλος καλύτερα να μην επιχειρήσεις να βάλεις μεγαλύτερη λάμα γιατί με 1.6 άλογα θα ζοριστεί πάρα πολύ και θα το πάρεις στα χέρια πολύ γρήγορα το μηχανάκι..
Μόνο για κλάδεμα και για λίγα καυσόξυλα κάνει!

Να προσθεσω πως και λογο πιο μελετημενης αλυσίδας τα κλαδευτικα προκαλουν πιο καθαρα κοψιματα με λιγοτερη καταπονηση στο δεντρο.
Τα υπολοιπα απλα ξεσκιζουν.

Να προσθεσω πως και λογο πιο μελετημενης αλυσίδας τα κλαδευτικα προκαλουν πιο καθαρα κοψιματα με λιγοτερη καταπονηση στο δεντρο.
Τα υπολοιπα απλα ξεσκιζουν.

Και αυτό φυσικά. ;) Άλλο βήμα έχουν...

το 170 θα το δούλευα μέχρι 30αρα λάμα βαριά , όχι παραπέρα . Τα παιδιά έχουν δίκιο , 1.6 HP δεν είναι για παραπάνω.

καλημέρα σε όλους!

Ψάχνω να βρω καλό επωνυμο πριονι χειρός για καθαρισμα των ελαιόδενδρων.
Συγκεκριμένα επειδή είναι κλαδεμενες θέλω ένα για καθαρισμα/καθαρό κόψιμο των λαίμαργων που είναι τρυφερά κλαδιά 0.5-3cm.
Οποίος έχει δοκιμάσει κατι καλό ή δουλεύει επαγγελματικα ας προτείνει εταιρία -μήκος - οδοντωση.

το κόστος δεν με απασχολεί

Καλημερα,
Με ενδιαφερει και μενα το πριονι χεριου.. Τωρα που θα κατεβω για ελιες, ειναι απαραιτητο..

Καλημέρα παιδιά.
Samurai έχω και τα έχω δοκιμάσει σε λεμονιες ροδιες και κλασσικά μαστιχοδεντρα.
Είναι εξαιρετικά.
Και επειδή έχω σε διάφορα μήκη και κυρτωτητες έχω να πω πως το μικρό κυρτο είναι θάνατος!!!
Εξαιρετικά γρήγορο και ξεκούραστο!!!

Η stihl ξεκινά το 170 απο λάμα 30 εκατοστά και το συστήνει μέχρι 40. Άντε να δεχτώ οτι η 40 είναι λίγο υπερβολή αλλά με 30-35 δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Τα περισσότερα κλαδευτικά που είδα στην αγορά ήταν 1,2 άλογα και τα έδιναν με λάμα 25 και 30 εκατοστά. Άσε που η αλυσίδα της stihl είναι πιο λεπτή απο τις υπόλοιπες και άρα συναντά μικρότερη αντίσταση. Τώρα για το θέμα κλαδευτικό συμφωνώ με τα περισσότερα αλλά δυστυχώς και με το stihl ξεπέρασα τα λεφτά που ήθελα να διαθέσω πόσο μάλλον να πάω ακόμη πιο ψηλά. Ο κίνδυνος να χτυπήσω σύρμα είναι λίγο πολύ ο ίδιος πιστεύω αφού τις τομές που θα είναι κοντά στα σύρματα θα της κάνω μέχρι ένα σημείο με το αλυσοπρίονο και αν δεν υπάρχει χώρος θα τις αποφεύγω καθώς αν είναι να πάει κάτι στραβά είναι να μου κλοτσήσει το αλυσοπρίονο αν το ακουμπήσω με την μύτη που και στα δύο είδη είναι το ίδιο και είναι κυρίως θέμα για την ασφάλεια μου. Αν έχετε δει ακτινίδια θα καταλάβετε. Το αλυσοπρίονο το πείρα κυρίως για τομές χοντρές κοντά στο κορμό για να αντικαθιστώ παλιούς βραχίονες του δέντρου που δεν είναι πια αποδοτικοί και όχι για κλάδεμα ανάμεσα στα σύρματα εξάλλου υπάρχει και το ηλεκτρικό ψαλίδι που δεν κωλώνει πουθενά. Οπότε μηλάμε για λιγότερο απο 1% των περιπτώσεων που δεν θα με καλύπτει ούτε το ψαλίδι ούτε το αλυσοπρίονο. Πέρα απο όλα αυτά η χρήση θα δείξει το αποτέλεσμα και ότι και να λέμε θα το επιβεβαιώσει ή θα το απορρίψει η πράξη.

Καλημέρα παιδιά.
Samurai έχω και τα έχω δοκιμάσει σε λεμονιες ροδιες και κλασσικά μαστιχοδεντρα.
Είναι εξαιρετικά.
Και επειδή έχω σε διάφορα μήκη και κυρτωτητες έχω να πω πως το μικρό κυρτο είναι θάνατος!!!
Εξαιρετικά γρήγορο και ξεκούραστο!!!

Κοιταγα κατι σε stihl , felco .Αλλα για τα σαμουραι που λές δεν εχω πετυχει καποιο με ψιλή οδοντωση και αυτα που εχω δει ειναι για χοντρες κλαρες και οντως ειναι πολύ καλα.Αν τα βαλεις για τα λαιμαργα θα δεν θα το κοψει σωστα,θα τα τραυματισει και θα βγουν πολλαπλασια μετα.
Ποιο ειναι το σαμουραι που εχεις?