vasilisp77
Supreme Member
- 22 October 2014
- 3,218
Δημητρη εχω μια ροδια στον κηπο,εχει ριξει ολα τα φυλλα πλεον ειναι καλη εποχη να την κλαδεψω τωρα;;
Δημητρη εχω μια ροδια στον κηπο,εχει ριξει ολα τα φυλλα πλεον ειναι καλη εποχη να την κλαδεψω τωρα;;
Παιδιά σχετικά με το κλάδεμα, το ότι έχει παγωνιες δεν παίζει ρόλο? Μπορούμε να κλαδεψουμε άφοβα?
Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δημήτρη καμιά συμβουλή για κλάδεμα; Θέλω να κλαδέψω κερασιά και βερικοκιά και να τις χαμηλώσω αρκετά, γιατί έχουν ξεφύγει στο ύψος (ειδικά η κερασιά)
Θέλω να βάλω κάποια καινούρια δέντρα τα οποία θα είναι εκτεθειμένα στον αέρα απο όλες τις πλευρές.Το καλοκάιρι έχει κυρίως Βοριάδες αλλά η υπάλληλος στο φυτώριο που θα τα πάρω μου ειπε ότι θα πρέπει να έχουν στήριξη για τουλάχιστον ένα χρόνο άρα θα πρέπει να τα προστατέψω και απο το Νοτιά.
Εχετε καμία συμβουλή για τρόπους στήριξης που να είναι προστατευμένα τα δεντράκια?
Σίγουρα σε πασσάλους θα πάω, απλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το αν θα πρέπει να βάλω δύο πασσάλους σε κάθε δέντρο ώστε να προστατεύει και από τις δύο πλευρές του ανέμου ή αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό και με έναν πάσσαλο ανά δέντροΘα αγοράσεις πάσσαλους στήριξης κάτι σάν αυτά,πουλάνε σέ φυτώρια αλλά όχι σέ όλα,και όταν έχεις ανοιχτό τόν λάκκο πού θα βάλεις τό δέντρο θα βυθίσης καί τόν πάσσαλο μαζί μέ τό νέο δέντρο,θά ρίξεις χώμα,καί μετά θά τά δέσεις μεταξύ τους.
Αν τώρα τά δέντρα είναι πολύ μεγάλα,η η περιοχή σου είναι επιρρεπής σέ ισχυρούς ανέμους καί νομίζεις ότι δέν θα τό κρατήση ο πάσσαλος τότε θά πρέπει νά βάλεις καί αντιρίδες.
Σίγουρα σε πασσάλους θα πάω, απλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το αν θα πρέπει να βάλω δύο πασσάλους σε κάθε δέντρο ώστε να προστατεύει και από τις δύο πλευρές του ανέμου ή αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό και με έναν πάσσαλο ανά δέντρο
Βόρεια Κρήτη, 1χλμ μακριά απο τη θάλασσα. Στη νότια περίφραξη του χωραφιού υπάρχει 1 μέτρο πέτρινος τοίχος και απο πάνω πλέγμα.
Ένα πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει και πολύ βάθος σε χώμα. Περίπου ένα μέτρο και μετρά βράχος ΠΑΝΤΟΥ!
Επειδή έρχονται ισχυροί άνεμοι νοτιάδες/βοριάδες κατα καιρούς θέλω να σηκώσω ένα ανεμοφράχτη γιατί μας παίρνει καρέκλες, τραπέζια (ξύλινα) κλπ...
Επειδή είναι η πίσω αυλή του σπιτιού και ο χώρος είναι περιορισμένος δε θέλω να περάσει το κάθε δέντρο το 1.5 πλάτος (έξω απο το φράχτη).
Απο μία τεράστια έρευνα αγοράς έχω καταλήξει στο Αριζόνα με δεύτερο υποψήφιο Σχίνο (είτε Μαιάμι + θάμνο είτε σε μορφή θάμνου).
Δε θέλω να βάλω κάτι που θα θέλει συνέχεια ψεκάσματα ούτε φυσικά πολλά νερά και κλάδεμα κάθε μήνα.
Ιδέες?
Στο χώρο που θα προστατέcω θα γίνει κάποτε στο μέλλον το BBQ.

εγώ σε τέτοια περίπτωση που είχα, έβαλα κυπαρισσάκι Λιβάνου (τα βρήκα και φτηνά από ένα φυτώριο που έκλεινε δηλαδή και τα τσίμπησα).
Δημήτρη, έβαλα και φωτογραφία του μέρους που λέμε.
Μάλλον στο κέντρο θα μπεί γκαζόν μαζί με κάποιο δέντρο σκιάς (που το ψάχνουμε και αυτό!)
Οπότε Αριζόνα :a0210:
Επειδή μου λένε διάφορα.
Έχει διαφορά τα εμβολιασμένα ή το άλλο που δε θυμάμαι τί μου είπαν? Μου τα παρουσιάζουν ότι έχουν μεγάλη διαφορά και μιλάμε για >10 ανα δέντρο διαφορά στο ίδιο μέγεθος.
Ο καθένας λέει τα δικά του και ανάλογα ανεβαίνει και η τιμή!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.