Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημητρη εχω μια ροδια στον κηπο,εχει ριξει ολα τα φυλλα πλεον ειναι καλη εποχη να την κλαδεψω τωρα;;

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημητρη εχω μια ροδια στον κηπο,εχει ριξει ολα τα φυλλα πλεον ειναι καλη εποχη να την κλαδεψω τωρα;;

Aμα τά έχει ρίξει όλα τά φύλλα τότε κλάδεψε την τώρα Βασίλη

Μηπως "ξεύρει" κανεις που θα βρω φτηνα λαστιχα διαστασεων 18 Χ 6,5-8 ειτε 4pr ειτε 2 pr; Ακομα και μεταχειρισμενα.
Τιμες γυρω στο 40αρι το καθενα δεεεεεν.
Ειναι για ενα absolut return from the dead, χλοοκοπτικου τρακτερ που κανει ενας φιλος.

(18 ιντσες = συνολικο υψος = διαμετρος ελαστικου, 6,5 ιντσες = πλατος, 8 ιντσες = διαμετρος ζαντας και τα pr = στρωσεις λινων)

Παιδιά σχετικά με το κλάδεμα, το ότι έχει παγωνιες δεν παίζει ρόλο? Μπορούμε να κλαδεψουμε άφοβα?

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά σχετικά με το κλάδεμα, το ότι έχει παγωνιες δεν παίζει ρόλο? Μπορούμε να κλαδεψουμε άφοβα?

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καρποφόρα δέντρα,τριανταφυλλιές και γενικά φυλλοβόλα τα κλαδεύεις τόν χειμώνα,εντάξει μήν κλαδέψεις άν έχει πέσει χιόνι καί έχει μεγάλη παγωνιά κάτω τού μηδενός.

Δημήτρη καμιά συμβουλή για κλάδεμα; Θέλω να κλαδέψω κερασιά και βερικοκιά και να τις χαμηλώσω αρκετά, γιατί έχουν ξεφύγει στο ύψος (ειδικά η κερασιά)

Δημήτρη καμιά συμβουλή για κλάδεμα; Θέλω να κλαδέψω κερασιά και βερικοκιά και να τις χαμηλώσω αρκετά, γιατί έχουν ξεφύγει στο ύψος (ειδικά η κερασιά)

Γιώργο η συμβουλή είναι ακριβώς πάνω από τό "μάτι" κλάδεμα,θά κόβεις τά λαίμαργα πού λεμε,αυτά πού φεύγουν ψηλά,και κόψιμο τά μεσαία περιμετρικά γιά νά ανοίξει,καί να δυναμώσει τό δέντρο.

Θέλω να βάλω κάποια καινούρια δέντρα τα οποία θα είναι εκτεθειμένα στον αέρα απο όλες τις πλευρές.Το καλοκάιρι έχει κυρίως Βοριάδες αλλά η υπάλληλος στο φυτώριο που θα τα πάρω μου ειπε ότι θα πρέπει να έχουν στήριξη για τουλάχιστον ένα χρόνο άρα θα πρέπει να τα προστατέψω και απο το Νοτιά.

Εχετε καμία συμβουλή για τρόπους στήριξης που να είναι προστατευμένα τα δεντράκια?

Θέλω να βάλω κάποια καινούρια δέντρα τα οποία θα είναι εκτεθειμένα στον αέρα απο όλες τις πλευρές.Το καλοκάιρι έχει κυρίως Βοριάδες αλλά η υπάλληλος στο φυτώριο που θα τα πάρω μου ειπε ότι θα πρέπει να έχουν στήριξη για τουλάχιστον ένα χρόνο άρα θα πρέπει να τα προστατέψω και απο το Νοτιά.

Εχετε καμία συμβουλή για τρόπους στήριξης που να είναι προστατευμένα τα δεντράκια?

Θα αγοράσεις πάσσαλους στήριξης κάτι σάν αυτά,πουλάνε σέ φυτώρια αλλά όχι σέ όλα,και όταν έχεις ανοιχτό τόν λάκκο πού θα βάλεις τό δέντρο θα βυθίσης καί τόν πάσσαλο μαζί μέ τό νέο δέντρο,θά ρίξεις χώμα,καί μετά θά τά δέσεις μεταξύ τους.
Αν τώρα τά δέντρα είναι πολύ μεγάλα,η η περιοχή σου είναι επιρρεπής σέ ισχυρούς ανέμους καί νομίζεις ότι δέν θα τό κρατήση ο πάσσαλος τότε θά πρέπει νά βάλεις καί αντιρίδες.

Last edited:
Θα αγοράσεις πάσσαλους στήριξης κάτι σάν αυτά,πουλάνε σέ φυτώρια αλλά όχι σέ όλα,και όταν έχεις ανοιχτό τόν λάκκο πού θα βάλεις τό δέντρο θα βυθίσης καί τόν πάσσαλο μαζί μέ τό νέο δέντρο,θά ρίξεις χώμα,καί μετά θά τά δέσεις μεταξύ τους.
Αν τώρα τά δέντρα είναι πολύ μεγάλα,η η περιοχή σου είναι επιρρεπής σέ ισχυρούς ανέμους καί νομίζεις ότι δέν θα τό κρατήση ο πάσσαλος τότε θά πρέπει νά βάλεις καί αντιρίδες.
Σίγουρα σε πασσάλους θα πάω, απλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το αν θα πρέπει να βάλω δύο πασσάλους σε κάθε δέντρο ώστε να προστατεύει και από τις δύο πλευρές του ανέμου ή αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό και με έναν πάσσαλο ανά δέντρο

Ενα πάσσαλο ανα δέντρο θά βάλεις,δέν χρειάζονται δύο,αρκεί να βυθίσης βαθειά τόν πάσσαλο γιά να μήν πέσει εύκολα κάτω μέ τίς μεγάλες ριπές τού ανέμου,και τό δέσιμο όχι πολύ σφιγκτά γιά νά μήν πληγώσει τό δέντρο.

Βόρεια Κρήτη, 1χλμ μακριά απο τη θάλασσα. Στη νότια περίφραξη του χωραφιού υπάρχει 1 μέτρο πέτρινος τοίχος και απο πάνω πλέγμα.
Ένα πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει και πολύ βάθος σε χώμα. Περίπου ένα μέτρο και μετρά βράχος ΠΑΝΤΟΥ!

Επειδή έρχονται ισχυροί άνεμοι νοτιάδες/βοριάδες κατα καιρούς θέλω να σηκώσω ένα ανεμοφράχτη γιατί μας παίρνει καρέκλες, τραπέζια (ξύλινα) κλπ...

Επειδή είναι η πίσω αυλή του σπιτιού και ο χώρος είναι περιορισμένος δε θέλω να περάσει το κάθε δέντρο το 1.5 πλάτος (έξω απο το φράχτη).

Απο μία τεράστια έρευνα αγοράς έχω καταλήξει στο Αριζόνα με δεύτερο υποψήφιο Σχίνο (είτε Μαιάμι + θάμνο είτε σε μορφή θάμνου).

Δε θέλω να βάλω κάτι που θα θέλει συνέχεια ψεκάσματα ούτε φυσικά πολλά νερά και κλάδεμα κάθε μήνα.

Ιδέες?

Στο χώρο που θα προστατέcω θα γίνει κάποτε στο μέλλον το BBQ.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σίγουρα σε πασσάλους θα πάω, απλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το αν θα πρέπει να βάλω δύο πασσάλους σε κάθε δέντρο ώστε να προστατεύει και από τις δύο πλευρές του ανέμου ή αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό και με έναν πάσσαλο ανά δέντρο

Εαν σε παιρνει οικονομικα βαλε 2 πασαλους, ετσι το συρμα που θα δεσεις θα ειναι και λιγο χαλαρο, επισης εκει που θα δεσεις στο δεντρο να βαλεις ενα κομματι υφασμα για να μη τραυματιστει απο το συρμα.
Εαν βαλεις 1 πασαλο θα πρεπει να τον βαλεις πάρα πολυ κοντα στον κορμο. Εαν βαλεις 2, θα απομακρυνθεις απο τον κορμο και απο τις ριζες της μπαλας.
Εαν το οικοπεδο είναι περιφραγμενο βαλε μεταλλικες γωνιες περιφραξης, εαν δεν ειναι περιφραγμενο βαλε ξυλινους με καθε επακολουθο φθορας.
Εαν βαλεις αντιριδες πως θα το φρεζαρεις;

δηλαδή εάν κατάλαβα καλά, θες από την μέσα μεριά του φράχτη να βάλεις μία σειρά με δέντρα, για παράδειγμα κάθε 0.80-1μ , ώστε σε λίγα χρόνια να ενωθούν μεταξύ τους και να σου κόψει τον άνεμο, σωστά?
αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί ένα δέντρο που να μην ψηλώνει πολύ (να φτάσει μέχρι 3-4μ και εκεί να το περιορίσεις στο ύψος), να κάνει κλαδιά από χαμηλά (ώστε τουλάχιστον από τους 50-60 πόντους να βγάζει κλαδιά), να μην θέλει πολύ χώμα (να μπορεί να απλώσει σε πλάτος αφού σε βάθος δεν θα μπορεί) και πολύ νερό για να μεγαλώσει, και να είναι ανθεκτικό στις ασθένειες, και φυσικά να έχει φυλλωσιά όλο τον χρόνο, σωστά?

εγώ σε τέτοια περίπτωση που είχα, έβαλα κυπαρισσάκι Λιβάνου (τα βρήκα και φτηνά από ένα φυτώριο που έκλεινε δηλαδή και τα τσίμπησα).
001.jpg

005.jpg

εδώ τα βλέπεις να είναι κομμένα όλα τα κλαδιά από την μία μεριά του δέντρου,γιατί έπρεπε να βρεθεί πρόσβαση προς τον φράχτη για να φτιαχτεί το σταμπωτό.
οι φωτογραφίες είναι από το καλοκαίρι.
σε 1-2 χρόνια θα έχουν ενώσει πάλι μεταξύ τους.

Βόρεια Κρήτη, 1χλμ μακριά απο τη θάλασσα. Στη νότια περίφραξη του χωραφιού υπάρχει 1 μέτρο πέτρινος τοίχος και απο πάνω πλέγμα.
Ένα πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει και πολύ βάθος σε χώμα. Περίπου ένα μέτρο και μετρά βράχος ΠΑΝΤΟΥ!

Επειδή έρχονται ισχυροί άνεμοι νοτιάδες/βοριάδες κατα καιρούς θέλω να σηκώσω ένα ανεμοφράχτη γιατί μας παίρνει καρέκλες, τραπέζια (ξύλινα) κλπ...

Επειδή είναι η πίσω αυλή του σπιτιού και ο χώρος είναι περιορισμένος δε θέλω να περάσει το κάθε δέντρο το 1.5 πλάτος (έξω απο το φράχτη).

Απο μία τεράστια έρευνα αγοράς έχω καταλήξει στο Αριζόνα με δεύτερο υποψήφιο Σχίνο (είτε Μαιάμι + θάμνο είτε σε μορφή θάμνου).

Δε θέλω να βάλω κάτι που θα θέλει συνέχεια ψεκάσματα ούτε φυσικά πολλά νερά και κλάδεμα κάθε μήνα.

Ιδέες?

Στο χώρο που θα προστατέcω θα γίνει κάποτε στο μέλλον το BBQ.

Το καλύτερο Θοδωρή στό μέρος πού είσαι είναι τό Αριζόνα δέν υπάρχει πιό καλύτερος φράκτης πού νά θέλει σπάνια ψεκάσματα και τά συναφή,και λίπασμα δυό φορές τόν χρόνο,καί σπάνια άν πιάσει κάποιο έντομο ράντισμα.Τό μόνο πού τό Αριζόνα απλώνει στά πλάγια και θα περάσει τό 1,5 μέτρο στόν φράκτη,αλλά αυτό τό διαμορφώνεις μέ κλάδεμα,κανένα δέντρο δέν υπάρχει πού να τού βάζουμε σέ τόσο μικρό εύρος όρια ανάπτυξης.

Καταρχάς σας ευχαριστώ!

Σωτήρη, μοιάζει πολύ με το Αριζόνα.
Το έψαξα στο νετ αλλά δε βρήκα πολλά όπως για παράδειγμα βρίσκω για το Αριζόνα.
Θα χρειαστώ και πολλά δέντρα (τουλάχιστον 15) οπότε δεν είμαι για πειράματα.

Φοβάμαι όμως ότι τα έχεις πολύ κοντά στον τοίχο.
Δεν είμαι ειδικός βέβαια. Εγώ θα αφήσω περίπου 0.8μ που για τον κορμό είναι εντάξει αλλά θα κλαδεύω συνέχεια όσα κλαδιά πηγαίνουν στον γείτονα.

Δημήτρη, έβαλα και φωτογραφία του μέρους που λέμε.
Μάλλον στο κέντρο θα μπεί γκαζόν μαζί με κάποιο δέντρο σκιάς (που το ψάχνουμε και αυτό!)
Οπότε Αριζόνα :a0210:

Επειδή μου λένε διάφορα.
Έχει διαφορά τα εμβολιασμένα ή το άλλο που δε θυμάμαι τί μου είπαν? Μου τα παρουσιάζουν ότι έχουν μεγάλη διαφορά και μιλάμε για >10 ανα δέντρο διαφορά στο ίδιο μέγεθος.
Ο καθένας λέει τα δικά του και ανάλογα ανεβαίνει και η τιμή!

ΥΓ. Εκτός απο το γενικό χάλι είχε βάλει ο πατέρας μου πολλά ξυνόδεντρα χωρίς κάποια μελέτη και τώρα με τους αέριδες ξεραίνονται

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

εγώ σε τέτοια περίπτωση που είχα, έβαλα κυπαρισσάκι Λιβάνου (τα βρήκα και φτηνά από ένα φυτώριο που έκλεινε δηλαδή και τα τσίμπησα).

Σωτήρη τά δικά σού δέν είναι Κυπαρισσάκι Λιβάνου,εξάλλου δέν υπάρχει κυπαρίσσι Λιβάνου,αλλά κέδρο Λιβάνου πού δέν μοιάζει όμως με το δικό σου.Ούτε κέδρο Ντεοντάρα καί Κέδρο Ατλάντικα δέν είναι.
Εσένα είναι Κυπαρίσσι Αριζόνα σάν αυτά πού θέλει να βάλει ο Θοδωρής.
Νά συμφωνήσω μέ τόν θοδωρή ότι είναι κοντά στήν μάντρα και κάποια στιγμή μετά από μερικά χρόνια ίσως υπάρχει πρόβλημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη, έβαλα και φωτογραφία του μέρους που λέμε.
Μάλλον στο κέντρο θα μπεί γκαζόν μαζί με κάποιο δέντρο σκιάς (που το ψάχνουμε και αυτό!)
Οπότε Αριζόνα :a0210:

Επειδή μου λένε διάφορα.
Έχει διαφορά τα εμβολιασμένα ή το άλλο που δε θυμάμαι τί μου είπαν? Μου τα παρουσιάζουν ότι έχουν μεγάλη διαφορά και μιλάμε για >10 ανα δέντρο διαφορά στο ίδιο μέγεθος.
Ο καθένας λέει τα δικά του και ανάλογα ανεβαίνει και η τιμή!

Στό κέντρο τού κήπου θά πρότεινα ένα δέντρο Βραχυκίτωνας ψάξτο στό google άν δέν τό γνωρίζεις.
Η μετά στό κλασσικό πού κάνει αρκετή σκιά άν τήν διαμορφώσεις καί κατάλληλα η μουριά χωρίς μούρα όμως,πού λερώνουν τά πάντα,και μαζεύουν μύγες.
Ναί καλά σού λένε υπάρχουν τά εμβολιασμένα και είναι πιό ακριβά,καί τά αλλα από σπόρο πού είναι πιό φτηνά,ίδια σκληρότητα έχουν και τά δύο.Στα εμβολιασμένα θα παρατηρήσεις ότι είναι πιό "γεμάτα" σέ κλώνους,ενώ μέ σπόρο κάπως πιό αραιά.