Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Τοσο απλα ,ευχαριστω φιλε

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Με οσα αναφερατε εχω μια απορια ,πως θα καταλαβω αν καποιο μοντελο kawasaki εχει κινεζικο μπαστουνι; αν εχει κινεζικο γινετε να το παραλαβω με ιταλικο η ιαπωνικο;

Γνωστά ιαπωνέζικα μπαστούνια ειναι τα MAORI, SAMURAI, SHARP, MARIYAMA. Στο skroutz βλέπω έχουν απο 380Ε, σε εμας με μειωμένο ακόμη ΦΠΑ και με λίγο παζάρι πάει περίπου 350 . ΚΑι εγώ SAMURAI καλάμι έχω, δουλεύει με δίσκο 3Δ (τον βαρεως τύπου) και δεν εχει κανενα πρόβλημα 15χρονια τώρα.
Απο περιέργια κοίταξα τιμή για χειρόμιζα για το TJ53, έχει κομπλέ από 49Ε
http://agroeshop.gr/index.php/ανταλλακτικά-εξαρτήματα/χειρομιζα-kawasaki-tj-53-detail

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Γνωστά ιαπωνέζικα μπαστούνια ειναι τα MAORI, SAMURAI, SHARP, MARIYAMA. Στο skroutz βλέπω έχουν απο 380Ε, σε εμας με μειωμένο ακόμη ΦΠΑ και με λίγο παζάρι πάει περίπου 350 . ΚΑι εγώ SAMURAI καλάμι έχω, δουλεύει με δίσκο 3Δ (τον βαρεως τύπου) και δεν εχει κανενα πρόβλημα 15χρονια τώρα.
http://agroeshop.gr/index.php/ανταλλακτικά-εξαρτήματα/χειρομιζα-kawasaki-tj-53-detail

Σ ευχαριστω φιλε για τις πληροφοριες

Πλακα πλακα μολις τσεκαρα και γω ποσο καιρο τα χουμε, το ενα απο το 1998 και το αλλο απο το 2006.. το παλιο εχει μονο χρειαστει μικρο μαζεματα, κατι φλατζουλες στο καρμπυρατερ και δυο φορες κοπηκε το σχοινακι της χειρομιζας και αλλα ψιλολογια.. το νεο, μια φορα μονο καθαρισμα το καρμπυρατερ απο βρωμιες.. βαλε τωρα οτι σχεδον παντα αφηνουμε βενζινη μεσα μηνες, σχεδον ποτε δε το αποθηκευσαμε σωστα, το παλιο εφαγε σχεδον εναν χειμωνα στην υπαιθρο γιατι ο πατερας μου ο εξυπνος το αφησε εξω απτην αποθηκη, σκεπασμενο απλα με μια λεκανη, και το βρηκα τιγκα στην λασπουρα κτλ κτλ κτλ... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν αμφιβάλω αλλά αυτή που βλέπεις δεν είναι η γνήσια χειρόμιζα αλλά η ιμιτασιόν.
Επιπλέον αν σου χαλάσει απλά το πλαστικό που δένει πάνω το σχοινί θα πρέπει να αγοράσεις όλη την χειρόμιζα (δεν πάνε σπαστά τα ανταλλακτικά).

Επίσης με 380 δεν βλέπω πουθενά TJ53 με γιαπωνέζικο μπαστούνι (http://www.agromatools.gr/GR/θαμνοκοπτικο-βενζινινοκινητο-samurai-kawαsaki-tj-53e)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πλακα πλακα μολις τσεκαρα και γω ποσο καιρο τα χουμε, το ενα απο το 1998 και το αλλο απο το 2006.. το παλιο εχει μονο χρειαστει μικρο μαζεματα, κατι φλατζουλες στο καρμπυρατερ και δυο φορες κοπηκε το σχοινακι της χειρομιζας και αλλα ψιλολογια.. το νεο, μια φορα μονο καθαρισμα το καρμπυρατερ απο βρωμιες.. βαλε τωρα οτι σχεδον παντα αφηνουμε βενζινη μεσα μηνες, σχεδον ποτε δε το αποθηκευσαμε σωστα, το παλιο εφαγε σχεδον εναν χειμωνα στην υπαιθρο γιατι ο πατερας μου ο εξυπνος το αφησε εξω απτην αποθηκη, σκεπασμενο απλα με μια λεκανη, και το βρηκα τιγκα στην λασπουρα κτλ κτλ κτλ... :flipout:

Είναι καλά εργαλεία αλλά απο εργονομία και ευκολίες έχουν μαύρα μεσάνυχτα.
Εγώ όμως δεν θα τα προτιμούσα για τους λόγους που ανέφερα.

Μια καλη εξαρτιση χρειαζεται και η εργονομια γινεται αψογη...
Και με ενα προχειρο γκουγκλαρισμα στα 380- http://www.diamantistools.gr/proionta/kawasaki-tj-53-venzinokinito-hortokoptiko

αν και πιστευω οτι μια ερωτηση στα μαγαζια που το δινουν 330-350 και που δεν γραφουνε προελευση καλαμιου, θα ηταν διαφωτιστικη...

Απάντηση: Χορτοκοπτικο , τι να παρω;

Καλησπερα στην παρεα ,θελω να παρω ενα βενζινοκινητο χορτοκοπτικο για επαγγελματικη δουλεια , θα το εχω για εργασια 10 στρεμματων ,τι να προτιμησω; θελω να ειναι πανω απο 2,5 ps
Εχω ριξει μια ματια και γινεται χαμος ,τι να προσεξω; θελω κατι δοκιμασμενο ,αν εχει δουλεψει κανεις καποιο ας το αναφερει

Φιλε δηλαδη θελεις να ξυρισεις 10 στρεμματα? το χωραφι τι εχει μεσα?
Σημαντικο για ‛μενα ειναι το μηχανημα να εχει αντικραδασμικη βαση και πεταλουδα συσφιξης στο τιμονι.

Απάντηση: Χορτοκοπτικο , τι να παρω;

Φιλε δηλαδη θελεις να ξυρισεις 10 στρεμματα? το χωραφι τι εχει μεσα?
Σημαντικο για ‛μενα ειναι το μηχανημα να εχει αντικραδασμικη βαση και πεταλουδα συσφιξης στο τιμονι.
Ποιο προτείνεις φίλε ; δέντρα έχω στο χωράφι, για να κόβω τα χόρτα το θέλω

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια καλη εξαρτιση χρειαζεται και η εργονομια γινεται αψογη...
Και με ενα προχειρο γκουγκλαρισμα στα 380- http://www.diamantistools.gr/proionta/kawasaki-tj-53-venzinokinito-hortokoptiko

αν και πιστευω οτι μια ερωτηση στα μαγαζια που το δινουν 330-350 και που δεν γραφουνε προελευση καλαμιου, θα ηταν διαφωτιστικη...

Περίεργο που το Ιαπωνικό καλάμι Ergomac υπάρχει μόνο στην Ελλάδα...
Επίσης η εξάρτηση δεν αυξάνει από μόνη της την εργονομία αλλά αν θες να το πάμε και έτσι, μία καλή εξάρτηση δεν κοστίζει κάτω από 60-70 ευρώ (οπότε πάλι ανεβαίνει το κόστος).

Η προέλευση του καλαμιού είναι κινέζικη (Nova κ.λπ.).

Ελα βρε Νικολα, μεσα στην υπερβολη εισαι.. 38ε εχει της efco και 28 της oleo mac Που ειναι ολοιδια., την οποια εχω και ειναι τρομερη...ουτως ει αλλως οτι και να παρεις, και το καλυτερο χορτοκοπτικο να παρεις, παλι καλη εξαρτηση θα χρειαστει να αγορασεις οποτε για ποιο εξτρα κοστος μιλαμε?..

Σημερα το πρωι περασα απτον φιλο μου εδω, και το kawasaki με samurai καλαμι το χει 380.. ενα τελευταιο κοματι, απο οτι μου ειπε οι νεες παραλαβες ειναι ελαχιστα ποιο ακριβες, μια βολτιτσα σε μαγαζια και οχι μονο σε σκρουτζομαγαζα, ειπα και πριν ειναι διαφωτιστικη. αλλα και παλι, και 420 να χει, αλλο πραμα 420 και αλλο πραμα 600+ για μικρες διαφορες.... εαν καποιος μπορει να δωσει τα 600+ δε το συζηταμε καν, ας τα δωσει και σαφως θα παρει ενα πολυ καλο μηχανημα.. , αλλα στα χρηματα που ζητα το kawasaki, δυσκολα εχει ανταγωνισμο.. παλιοτερα υπηρχαν και τα Castor που ηταν τρομερα μηχανακια, αλλα τωρα πια νομιζω δε παιζουν πουθενα.. απο ιταλικα τα oleomac και τα efco ειναι πολυ καλα μηχανακια και θα αγοραζα ανετα.

Και μιας και μιλαμε για εργονομια, σε τι ακριβως δηλαδη δεν ειναι εργονομικο ενα kawasaki?. να μου πεις για καλυτερο αντιδονητικο να σου πω "ισως" οκ, αλλα και παλι αυτο χρειαζεται αν καποιος ειναι υπερβολικα ευαισθητουλης. Τα χορτοκοπτικα δεν ειναι αλυσοπριονα που αμα δεν εχει αντικραδασμικο καλο γινονται τα χερια νταουλια.. Οπως ειπα πριν, το κυριοτερο στην εργονομια για εμενα ειναι μια εξαρτιση σωστη, να ρυθμιζεται σωστα , να μοιραζει το βαρος ομοιομορφα, και τελος...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τωρα που κοιταω, πολυ ενδιαφερον φαινεται και το MAKITA BBC 5700 .. αμα θυμαμαι καλα, η μακιτα εξαγορασε την dolmar, οποτε αν ο κινητηρακος ειναι dolmar, θα ναι εγγυηση..

εχει κανενας εδω μεσα κανα μηχανημα Makita? ειναι οντως dolmar η εχουν γινει "εκπτωσεις"?

Για τσέκαρε την Balance X να δεις ότι δεν έχει καμία σχέση με τις oleomac.
Μην σε μπερδεύει ο αριθμός των λουριών και των μαξιλαριών, δεν τις συγκρίνουμε έτσι τις εξαρτήσεις.

Ο Ξάδερφος μου έχει το 535RX και εγώ το 545RX, παρόλο που το δεύτερο είναι 3 κιλά παραπάνω (μεγαλύτερος κινητήρας, ένα σωρό αντιδονητικά κλπ) είναι πολύ πιο ξεκούραστο στην χρήση και το έχω διαπιστώσει και εγώ ο ίδιος.

Δεν είναι μόνο τα αντιδονητικά η διαφορά, είναι ο σχεδιασμός του τιμονιού, οι χειρολαβές κλπ.

Εγώ κάνω σύγκριση του tj53 με το 553RS που το ένα με καλό καλάμι πάει γύρω στα 400 και το άλλο στ 500 ευρώ.
Το δεύτερο δε μπορεί να το πάρει και με 460 - 470 αν το παζαρέψεις οπότε η όποια διαφορά αν βάλεις την έξτρα εγγύηση συν φθηνότερα και πιο εύκολα στην εύρεση ανταλλακτικά εξανεμίζεται.

Τέλος δεν σου βγάζω μάπα το kawasaki αλλα επειδή βλέπω ότι γίνεται μπάχαλο με τους τοπικούς αντιπροσώπους και επειδή βαράνε στα ανταλλακτικά προτείνω κάτι πιο ακριβό αλλά σίγουρο και εγγυημένο.

Για τσέκαρε την Balance X να δεις ότι δεν έχει καμία σχέση με τις oleomac... δεν τις συγκρίνουμε έτσι τις εξαρτήσεις.

... παρόλο που το δεύτερο είναι 3 κιλά παραπάνω (μεγαλύτερος κινητήρας, ένα σωρό αντιδονητικά κλπ) είναι πολύ πιο ξεκούραστο στην χρήση ....

Δεν είναι μόνο τα αντιδονητικά η διαφορά, είναι ο σχεδιασμός του τιμονιού, οι χειρολαβές κλπ...

...δεν σου βγάζω μάπα το kawasaki αλλα επειδή βλέπω ότι γίνεται μπάχαλο με τους τοπικούς αντιπροσώπους και επειδή βαράνε στα ανταλλακτικά προτείνω κάτι πιο ακριβό αλλά σίγουρο και εγγυημένο.

Ενταξει, το τερματισες... δυο σχεδον ολοιδιες εξαρτησεις - αλλα δεν εχουν σχεση η μια με την αλλη...
..ψειριζουμε το τιμονι και τις χειρολαβες λες και μιλαμε για κανα cbr 1000rr, και λες και ολοι εχουμε ιδια χερια, ιδιες παλαμες κτλ κτλ..
Δεν "μου" βγαζεις μαπα το kawasaki αλλα "δεν ειναι σιγουρο και ουτε εγγυημενο" ... Λες και 20+ ατομα που ξερω και το εχουν ΒΙΑΣΕΙ διχως παραπονο , ειναι η ασχετοι η χαζοι η δε ξερω εγω τι... βλεπεις και μπαχαλο στους τοπικους αντιπροσωπους, που απορω που το δες το μπαχαλο, μιας και εδω πχ στην Σαμο, 20χρονια το πουλανε , με κανενα απολυτως παραπονο , κανενα προβλημα διαθεσιμοτητας σε ανταλακτικα κτλ κτλ...

Νταξ Νικο, σου αρεσουν τα husky , ειναι οντως πολυ καλα εργαλεια, για εμενα μια σκαλα κατω απο τα stihl , αλλα μη βαφτιζεις με "τροπο" ολα τα αλλα μαπα...

Ξαναδιαβαζοντας το μυνημα μου, να πω κατι... ο,τι γραφω το γραφω εντελως με φιλικο τονο ε, οχι σαρκαστικο η επιθετικο.. το αναφερω προς αποφυγη παρεξηγησεως..

Εγώ μόνο την αλήθεια λέω. Ότι πληρώνεις παίρνεις και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Ο φίλος τα δίνει τα χρήματα ας τα δώσει εκεί που θέλει! :)

Θα τα βγαλει ακομα ποιο ανετα αμα δωσει δυο μεροκαματα σε εναν εργατη!! :grinning-smiley-043

Δύσκολα ο εργάτης να σου βγάλει 5 στρέμματα την μέρα ειδικά γύρω από δέντρα. Το λιγότερο 3 - 4 μεροκάματα και μάλιστα βαρβάτα.
Αν κόψει τα χόρτα 3-4 φορές το καλοκαίρι (το λιγότερο) θα βγάλει 1.5 μηχανάκι, οπότε γιατί να μην το κανει ο ίδιος που σίγουρα και καλύτερη και πιο προσεκτική δουλειά θα κάνει?

ξέρει κάποιος εάν και πως καταπολεμείται αυτή η (νέα?) αρρώστια στις ελιές που μοιάζει με φυλλοξήρα αλλά δεν είναι και τελικά ξεραίνετε το δέντρο...η μάστιγα αυτή έφτασε στο μέρος μας και ήδη 150 ελιές μπροστά από το σπίτι μου προσβλήθηκαν... και έφαγαν πολύ χοντρό κλάδεμα....μήπως και μετά από χρόνια πετάξει πάλι κανά κλαδάκι....