Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ωραιοτατη δουλεια.
Τυχεροι στην Κρητη με τα μικρα λιοδεντρα μαζευνται πανευκολα σε σχεση με τις ελιες του ΒΑ Αιγαιου.
Στο κτημα στην Κρητη ξεριζωσαμε τις χοντροελειες και μπηκαν Κορωνεικα.
Ευχαριστηση να τα μαζευεις.
Στην Χιο μας βγηκε το λαδι να μαζεψουμε τις μεγαλες ελιες.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ο χρυσός της Ελλάδας.
Βεντέμα 2017
Η λέξη είναι ιταλική (vendemia), και αφορά κυρίως τον τρύγο, την συλλογή των κρασοσταφυλων η των επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών. Στην Κρήτη εισήχθη την εποχή της ενετοκρατίας (βενετσιάνικη κατοχή της νήσου) και σύντομα άλλαξε προορισμό και αφορά κυρίως την συλλογή των καρπών της ελιάς για την παραγωγή του ελαιολάδου. Αν το καλοσκεφτούμε ήταν αναμενόμενο να γίνει εκτροπή της έννοιας όχι γιατί δεν υπήρχαν άριστες ποικιλίες σταφυλιών και κρασιών, αλλά γιατί η πραγματική ναυαρχίδα παραγωγής είναι το έξτρα παρθένο άριστης ποιότητας κρητικό ελαιόλαδο που σύντομα κατέκτησε τον κόσμο. Έτσι οι Κρητικοί όταν λένε "έχουμε βεντέμα" εννοούν το άπλωμα των πανιών,, το ραβδισμα, το τσουβαλιασμα, το άλεσμα και την παραγωγή γενικά του χρυσού της Ελλάδας. Του έξτρα βερτζιν ολιβ οιλ. Οι φωτογραφίες είναι από χθεσινό ραβδισμα σε ένα μικρό λιοφυτο στο Γάζι Ηρακλείου. Εύχομαι παραγωγικά ραβδισματα σε όλους όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ (είναι η εποχή του).
Πολυ ωραια τα λες!
Εμες εδω ξεκιναμε Νοεμβριο, ως ερασιτεχνες της ελιας και τωρα εμειναν οι τελευταιοι και αν.

Ωραιοτατη δουλεια.
Τυχεροι στην Κρητη με τα μικρα λιοδεντρα μαζευνται πανευκολα σε σχεση με τις ελιες του ΒΑ Αιγαιου.
Στο κτημα στην Κρητη ξεριζωσαμε τις χοντροελειες και μπηκαν Κορωνεικα.
Ευχαριστηση να τα μαζευεις.
Στην Χιο μας βγηκε το λαδι να μαζεψουμε τις μεγαλες ελιες.

Μεχρι να μεγαλωσουν ομως Κυριακο τι θα γινει, μονο εξοδα. Ετσι τουλαχιστον το σκεφτομαι εγω που τις βρηκα ετοιμες.
ΥΣ και στη κρητη κτημα μαστορα? :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μεχρι να μεγαλωσουν ομως Κυριακο τι θα γινει, μονο εξοδα. Ετσι τουλαχιστον το σκεφτομαι εγω που τις βρηκα ετοιμες.
ΥΣ και στη κρητη κτημα μαστορα? :flipout:

Νεκ πανε 15 ετη απο τοτε φιλε οποτε πλεον μαζευουμε λαδακι.
Κρητη ειναι η καταγωγη απο τον πατερα μου φιλε.

Στο συγκεκριμένο λιοφυτο βγήκε με 2 robin 6αρια και 8 βέργες αχινούς ,😀 Στα ραβδιστικα δεν χρησιμοποιώ όλες τις θέσεις, 2 η 3 (σπάνια) σε κάθε μηχάνημα. Οι υπόλοιπες καβαντζα για να μη σταματα η ροή σε μικροατυχήματα.

Ο χρυσός της Ελλάδας.
Βεντέμα 2017
Η λέξη είναι ιταλική (vendemia), και αφορά κυρίως τον τρύγο, την συλλογή των κρασοσταφυλων η των επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών. Στην Κρήτη εισήχθη την εποχή της ενετοκρατίας (βενετσιάνικη κατοχή της νήσου) και σύντομα άλλαξε προορισμό και αφορά κυρίως την συλλογή των καρπών της ελιάς για την παραγωγή του ελαιολάδου. Αν το καλοσκεφτούμε ήταν αναμενόμενο να γίνει εκτροπή της έννοιας όχι γιατί δεν υπήρχαν άριστες ποικιλίες σταφυλιών και κρασιών, αλλά γιατί η πραγματική ναυαρχίδα παραγωγής είναι το έξτρα παρθένο άριστης ποιότητας κρητικό ελαιόλαδο που σύντομα κατέκτησε τον κόσμο. Έτσι οι Κρητικοί όταν λένε "έχουμε βεντέμα" εννοούν το άπλωμα των πανιών,, το ραβδισμα, το τσουβαλιασμα, το άλεσμα και την παραγωγή γενικά του χρυσού της Ελλάδας. Του έξτρα βερτζιν ολιβ οιλ. Οι φωτογραφίες είναι από χθεσινό ραβδισμα σε ένα μικρό λιοφυτο στο Γάζι Ηρακλείου. Εύχομαι παραγωγικά ραβδισματα σε όλους όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ (είναι η εποχή του).

Καλοφάγωτο, καλοπούλητο το λαδάκι που έβγαλες σύντεκνε.

Έχω κι εγώ ''βεντέμα'' φέτος αλλά θα μου τις μαζέψουν συγγενείς μου λόγω ανωτέρας βίας.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Κυδωνια, ροδακινια, δαμασκηνια και αμπελι.
Ποτε ειναι η καταλληλη περιοδος κλαδεματος?

Ωπ sorry τώρα τό είδα Νεκτάριε.
Όταν πέσουν όλα τά φύλλα είναι η κατάλληλη εποχή,αλλά νά μήν έχει παγετό δηλαδή θερμοκρασίες κάτω τών 1 - 2 c

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ο χρυσός της Ελλάδας.
Βεντέμα 2017

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Δέν υπάρχει καλύτερη ασχολία από τό νά δουλεύει ο άντρας δίπλα στήν μητέρα γή,τό καλύτερο χαλαρωτικό,κούραση μέν σωματική,αλλά υπάρχει διαύγεια πνεύματος,καί νά βλέπεις μέρα μέ τήν μέρα τίς αλλαγές σέ αυτούς τούς ζωντανούς οργανισμούς πού τούς δίνεις όλο σου τό είναι καί περιμένεις τήν μέρα τής συγκομιδής,άλλοτε πολύ άλλοτε λίγο.

Να σαι καλά γιά τίς πολύ όμορφες φωτογραφίες,καλές δουλειές νά έχεις,καί νά προσπαθήσεις νά φέρεις τούς νέους ηλικιακά νά ασχοληθούν μέ τήν γή.
Θυμάμαι είχα δεί ένα έργο στόν κινηματογράφο παλιά,βέβαια είχε εξιστόρηση στίς αρχές του αιώνα,καί είχε πεί κάποιος μεγαλύτερος σέ ηλικία σέ ένα νεώτερο πού δέν είχε γή δική του,νά προσπαθήσεις νά αποκτήσεις δική σου γή,γιατί ότι ο άντρας χωρίς γή είναι ένα τίποτα,καί μού έμεινε αυτή η λέξη.

Μάστορες και κηπουροί χρόνια πολλά,
είναι κατάλληλη εποχή για ψέκασμα με χαλκούχα ή να το αφήσω για τέλη Φλεβάρη;

Μάστορες και κηπουροί χρόνια πολλά,
είναι κατάλληλη εποχή για ψέκασμα με χαλκούχα ή να το αφήσω για τέλη Φλεβάρη;

Kαλησπέρα Ηλία καί χρόνια πολλά

Αυτήν τήν εποχή μπορείς να ψεκάσεις από χαλκούχα μέ βορδιγάλειο πολτό.

Τώρα τόν χειμώνα χρησιμοποιούμε βορδιγάλειο πολτό στά χαλκούχα σκευάσματα,τόν Οξυχλωριούχο χαλκό τόν εφαρμόζουμε μετά τόν Φλεβάρη.

Καλησπέρα Δημήτρη και ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.
Δυσυχώς είχαν κλείσει τα καταστήματα λόγω Χριστουγέννων, οπότε δεν μπόρεσα να προμηθευτώ κάτι από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ που βρίσκομαι τώρα, το μόνο που υπάρχει είναι αυτό:
20171227_125943.jpg

Μας κάνει; Νομίζω ότι είναι σωστό αλλά θα ήθελα τη διαβεβαίωσή σου πριν προχωρήσω.

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα Δημήτρη και ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.
Δυσυχώς είχαν κλείσει τα καταστήματα λόγω Χριστουγέννων, οπότε δεν μπόρεσα να προμηθευτώ κάτι από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ που βρίσκομαι τώρα, το μόνο που υπάρχει είναι αυτό:

Μας κάνει; Νομίζω ότι είναι σωστό αλλά θα ήθελα τη διαβεβαίωσή σου πριν προχωρήσω.

Ευχαριστώ.

Kαλησπέρα Ηλία ο Θεικός χαλκός πενταυδρικός είναι η γνωστή γαλαζόπετρα,κάνει αυτήν τήν εποχή,εφόσον δέν έχεις βορδιγάλειο πολτό,ρίξε τωρα γαλαζόπετρα,καί σέ 20-30 μέρες μετά πάρε καί ρίξε καί βορδιγάλειο πολτό πού είναι καλύτερος από τήν απλή γαλαζόπετρα.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εχουμε αποψη???
http://www.mowermagic.co.uk/acatalog/Oregon-Cordless-Pole-Pruner-2.4Ah-563460.html

Χαθηκε και ο Νικος...

οχι δεν εχω αποψη για τα περι μπαταριας κονταροπριονα.

πληροφοριακα με ενα τετοιο δουλεψαμε φετος. μια χαρα τα πηγε υπερ του δεοντος. μην περιμενεις βεβαια την γρηγοραδα που κοβει ενα αλυσοπριονο κλασσικο, απλα κοβει λιιιιγο πιο αργα.

απο το λιγο που ειδα το λινκ σου με το δικο μου που σου εβαλα θα στεκομουν στα εξης. το μπαταριας 6 κιλα το βενζινης 4 κιλα. χαοτικη διαφορα στην τιμη. και δεν ξερω τι αυτονομια θα εχει το μπαταριας.

ειναι λιγο ρισκο παντως.

Με την 2,4 Ah κόβει επί μια ώρα συνεχόμενα αναφερει.
Το καλό με αυτό είναι πως στο ενδιάμεσο των κόπων δε δουλεύει όπως της βενζίνης.
Επίσης επειδή έχει το μοτέρ στην μέση αναφέρουν όλοι τα καλύτερα για ζυγισμα και ευελιξία.
Για να δούμε.

Τα φοβάμαι ειλικρινά τα κινέζικα.
Μακάρι να σου βγει σκυλί να σε υπηρετεί χρόνια.